"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.528.576
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
10 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
MicaCof kaže...

Eto i ja na kratko.

Xiaomi Redmi Note 3, 2/16 GB (gold) sam na Giztop narucila 28.11.2015 (pre-order), 14.12.2015 dobila tracking number za chronopost.fr, 20.12. je paket stigao u Francusku, 23.12. u Austriju i 24.12. meni doma. Prije isporuke poslali su mi sms, dostava sa DPD.

Znaci od maila sa tracking number 10 dana.

Imala sam virozu pa se nisam bas puno bavila telefonom, ali prvi utisci su super. Zasad sve radi dobro i fluidno, navigacija bez problema, isto Youtube.

Instalirali su moj jezik i GooglePlay, par kineskih aplikacije sam makla, zasad nemam potrebe i jos manje zelje nesto previse prckati.

Uglavnom zasad sam zadovoljna! 

Ajde bas mi je drago nakon svih onih problema sa Merimoblesom i meizuom sto ga zeznuse ti :)

Uzivaj

13 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

@MicaCof

Samo me interesira kako si zadovoljna s kamerom, t.j. fotografijama.

Meni osobno to ne predstavlja neku važnu stavku, ali kupio bi jednoj

žemskoj taj mob, a ona voli kad mob radi dobre slike.

Čitao sam ja nešto recenzija o tome, ali žemska procjena je nešto drugo,

pa se više oslanjam na nježna mišljenja.

Svakako hvala i bez kvara, sretna Nova!

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

Stari sam posjetitelj foruma, ali prvi puta odlucio ostaviti komentar. Prije svega, hvala svima na korisnim komentarima i podijeljenim iskustvima oko nabave i koristenja kineskih uredjaja. Zahvaljujuci ovom i slicnim forumima, odlucio sam kupiti, pa napisati i podijeliti vlastita iskustva sa kupovinom i koristenjem Lenovo K3 Note, dostavljenim iz EU skladista preko TinyDeal trgovine. Ukoliko je dozvoljeno, stavio bih link na svoj blog u kojemu su opisana iskustva (eng, i nije da se bas grcam u parama preko navedenog bloga :)

Lenovo K3 Note recenzija i iskustva

Nadam se da ce biti nekome od pomoci kod nedoumica oko kupnje. 

Pozdrav!

0 0 hvala 0
14 godina
PC - stručnjak kaže...
Evo nakon nekih 24 sata sa Mi 4C.

Mob je doso s zadnjim ROM-om od XIAOMI.eu i stavili su TWRP, tako da su me ovi s honorbuy-a tog posla poštedili.

Ako nekoga nesto zanima neka slobodno pita.

Ako razmislate kao ja izmedu oneplus X, Mi4, MI4c je po meni pun pogodak.

Imam ja par pitanja, za tebe, a može i za ostale.. Mislio sam uzeti Mi4c sve dok na par stranica prije netko nije stavio post o jakom zračenju.. Sad se dvoumim da li da umjesto njega uzmem Oneplus X.

Druga stvar za koju nisam siguran je stranica s koje bi naručio. Vidim da je na Honorbuyu 15 dolara skuplji nego na Giztopu (uzeo bi ovu verziju s 3 GB Rama), ali napisao si da je dosao sa sredjenim softverom:

Mob je doso s zadnjim ROM-om od XIAOMI.eu i stavili su TWRP, tako da su me ovi s honorbuy-a tog posla poštedili.

Da li to znači da ne moraš dalje raditi nikakve bitne preinake, rootanje, flešanje i sl..? Jer to je još jedan razlog zašto bi možda radije Oneplus X.. Nisam baš vičan rootanju i sl. stvarima, a koliko čitam Oneplus X naručen s njihove službene stranice bi trebao doći manje više spreman za korištenje?

Samo da još naglasim da mi mob uopće ne treba za igrice, da bi volio da je kamera ok, možda čak više za snimanje videa nego za fotke i da mi je bitno da baterija traje čim duže..

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.1.2016 20:14 (marijanooo).
17 godina

Imaš i more drugih mobitela od ta dva, a brojni mobiteli ne zahtjevaju mijenjanje roma

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com (+recenzija Cubota X16- top mobitela iz EU za početak 2016.) Banggood kuponi za -10$ na PP
12 godina
neaktivan
Blade18 kaže...
mightyboss kaže...
Mozda ces reci da sam lud ali ne svidja mi se s6,imao sam cak i kopiju od no.1 s6i,a u obitelji m2 note i m2 mini,na oba nije viber radio a whats up je.Ima ga u Emezeti za 3500 kn,s kakim ga oni romom prodaju Bog te pita,a u Kini je 2100...znaci sugestija da ga prezalim? :-(

za 2100kn bi jos rekao ajde, ali za 3500 nikako, ma ni za 2500... posto ja nisam korisnik xiaomia ne mogu reci kako je kod njih, ali ima onaj redmi note 3, izgleda isto dobro ko i mx5, a cini mi se da ima i brzi fingerprint senzor, a nije tolko skup. Moja preporuka bi bila OnePlus X, imao sam ga prilike koristiti i odlicno lezi u ruci i radi super, baterija je isto bolje nego kod mx5

Ja ne razumijem zasto toliko pljujes mobitel...znam da si ga prodavao i sad kad si ga prodao nista ne valja..meni su na 4.5 radile notifikacije,a sad kako kad ne znam o cemu ovisi..u security su rijesene i ima mi whatsapp onaj lokot...btw vidio sam da si nesto za bateriju pisao, ako 5-5.5 sati sota u prosjeku nije dosta onda jbga..

13 godina
neaktivan
Nemoras nista radit, samo se logirat u svoj google racun, instalirat appove koje koristis i to je to.

Iako i da treba nesto radit, na xiaomi mobitelima je to jaako jednostavno.

Jer dev ROM je rootan, tako da se s tim nemoras igrat.

A TWRP je pre jednostavno stavit.

Ko je imo LG nexus 4 ili neki HTC mob, procedura je kroz fastboot ista.

Sto se tog tice.

A zracenje me ne sekira i ne zanima.

I evo malo sam rovaruo po netu.

Keze ovako:
Mi 4C SAR: 1.29 W/kg
Lg G4: 1.43 W/kg

Uzeo sam u obzir ta dva moba samo iz razloga jer imaju isti chipset.

Po ovome Mi4C cak i manje zraci.

Ove gore brojke su zrenja sa svim aktivnim antenama.

Dok recimo samsung se je dosijetio kao i uvijk trika

S6 edge ima ukupno zracenje od 1.17 W/kg
Dok oni na naravno navode samo zracenje pri aktivnoj samo anteni za mobilnu mrezu, dok ljepo skrivaju koliko je ukupno, a u vecini slucajeva nam radi i wifi i razgovaramo.

SAMSUNG Galaxy S6 EDGE : 0.40 W/kg

XIAOMI MI 4C : 0.5 W/kg

To su usporedno zracenja samo s aktivnom antenom mobilne mreze.

A samsung reklamira samo to iako im je ukupno zracenje niti nista manje niti ista vise od ostalih.

Pa uzmite samo logiku, antena je antena za tu i tu frekvenciju, ostalo je vise manje isto i sad jedan zraci nenormalno puno dok drugi jaako malo.

Stvar je samo kako je to marketing zamaskiro zbog straha ljudi prikazuhu ono sto ljudi zele vidjetu.

Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
10 godina
neaktivan
flonkica kaže...

Ajde bas mi je drago nakon svih onih problema sa Merimoblesom i meizuom sto ga zeznuse ti :)

Uzivaj

Hvala flonkica  i ja se nadam, da ce sve biti ok.

felicija kaže...

@MicaCof

Samo me interesira kako si zadovoljna s kamerom, t.j. fotografijama.

Eh, to ti jos ne znam reci, jer nisam stigla. Meni su inace fotografije bitne ali ne najvise od svega i nisam neki ekspert.

Mozda se javi jos netko sa foto iskustvom. Kod mene ce valjda jos potrajati. 

13 godina
neaktivan
pozdrav,
svako dobro zelim u NG...
da li ce na ovaj mobitel biti PDVa ili ne
http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_237291.html?wid=3
pise da je EU warehouse, ali kad odem na "Shipping Cost to" tamo nema HR.
salju li uopce u HR, koliki ce biti shipping?
hvala unaprijed...
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
novilik kaže...
pozdrav,
svako dobro zelim u NG...
da li ce na ovaj mobitel biti PDVa ili ne
http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_237291.html?wid=3
pise da je EU warehouse, ali kad odem na "Shipping Cost to" tamo nema HR.
salju li uopce u HR, koliki ce biti shipping?
hvala unaprijed...

Predjes misom na zemlje koje salju iz kojeg skladista  i prikazat ce ti se lista zemalja . I ne salju u HR i ne misle u dogledno vrijeme je stavljat na listu .

17 godina

Da, Gearbest više ne šalje iz EU skladišta za nas. Imali su valjda loša iskustva s hrvatima.

Banggood i još neki i dalje uredno šalju do nas.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com (+recenzija Cubota X16- top mobitela iz EU za početak 2016.) Banggood kuponi za -10$ na PP
11 godina
neaktivan

Bog ekipa, evo nakon dugog razmišljanja i čitanja vaših komentara odlučio sam da kčerkin stari Iphone 4 zamjenim sa Letv 1s . Bio sam u dvojbi između RN 3 i Letv 1s . Prva stvar  koja me zanima od ljudi koji posjeduju Letv 1s da li notifikacija radi normalno ( e mail, Viber, WhatsApp ) , meni na mom Lenovo A 806 radi bez problema , a čitam ovdje da nekim Kinezima to šteka pa me zanima da li na Letv 1s radi normalno. Drugo što me zanim je da sam na Giztop-u vidio i model Letv one koji je skuplji 20 $ od Letv 1s pa me zanima u čemu je razlika i da li se više isplati kupiti Letv one ( pošto 20 $ nije velika razlika , ako se dobije bitno bolji mob , ako su razlike samo kozmetičke prirode onda se ne isplati bacati 20 $ ) Ako bi mi netko stručan mogao odgovoriti na ova dva upita bio bih mu zahvalan.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
press kaže...

Bog ekipa, evo nakon dugog razmišljanja i čitanja vaših komentara odlučio sam da kčerkin stari Iphone 4 zamjenim sa Letv 1s . Bio sam u dvojbi između RN 3 i Letv 1s . Prva stvar  koja me zanima od ljudi koji posjeduju Letv 1s da li notifikacija radi normalno ( e mail, Viber, WhatsApp ) , meni na mom Lenovo A 806 radi bez problema , a čitam ovdje da nekim Kinezima to šteka pa me zanima da li na Letv 1s radi normalno. Drugo što me zanim je da sam na Giztop-u vidio i model Letv one koji je skuplji 20 $ od Letv 1s pa me zanima u čemu je razlika i da li se više isplati kupiti Letv one ( pošto 20 $ nije velika razlika , ako se dobije bitno bolji mob , ako su razlike samo kozmetičke prirode onda se ne isplati bacati 20 $ ) Ako bi mi netko stručan mogao odgovoriti na ova dva upita bio bih mu zahvalan.

To s notifikacijama je stvar sustava flyme, a njega ima marka meizu

16 godina

Pozdrav! Zanima me vase misljenje o aplikacijama poput 360 security/booster,du battery saver/booster,clean master.

Citao sam danas po netu i na dosta mjesta pise da su te app samo prodavanje magle,da imaju placebo ucinak.

Dosta ih spominje i preporucuje app Greenify koja odabirom hibernira app po vasem izboru i tako stedi bateriju.

Koja su vasa iskustva?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

falia si temu, al sve sta si napisa je točno

0 0 hvala 0
14 godina
dani20 kaže...

Pozdrav! Zanima me vase misljenje o aplikacijama poput 360 security/booster,du battery saver/booster,clean master.

Citao sam danas po netu i na dosta mjesta pise da su te app samo prodavanje magle,da imaju placebo ucinak.

Dosta ih spominje i preporucuje app Greenify koja odabirom hibernira app po vasem izboru i tako stedi bateriju.

Koja su vasa iskustva?

Prije svega koji ROM koristiš ?

Pitam zbog toga što većina njih danas dolazi sa in-build data saverom i security/cleanerom tako da nikakve druge aplikacije nisu potrebne.

Greenify je u redu ako želiš hibernirati aplikacije, tj. da ne rade u pozadini ali opet većina custom ROM-ova ti to dozvoljava samo po sebi..

Xiaomi Redmi 1S + Mi Band - MIUI Device Team
16 godina
Cromaki kaže...
dani20 kaže...

Koja su vasa iskustva?

Pitam zbog toga što većina njih danas dolazi sa in-build data saverom i security/cleanerom tako da nikakve druge aplikacije nisu potrebne.

Greenify je u redu ako želiš hibernirati aplikacije, tj. da ne rade u pozadini ali opet većina custom ROM-ova ti to dozvoljava samo po sebi..

Imam Letv 1s

Android version 5.02

EUI version 5.5.007S

360 security i du battery saver su dosli predinstalirani sa mobom i nemogu ih deinstalirat.

12 godina
neaktivan

rootaj mob i makni to

0 0 hvala 0
16 godina
xDISORDERx kaže...

rootaj mob i makni to

Upravo gledam na xda developers tutorial kako i sta.Hvala.

11 godina

Letv Le1s provjereno nema problema s primanjem notifikacija. Što se tiče drugog pitanja, iskreno ne znam zašto bi stariji, plastični model bio 20$ skuplji od novijeg, metalnog. Na primjer, na Vickmallu (http://www.vickmall.com/cell-phone/letv/phone.html) je ovakva situacija.

15 godina

letv one ima bolju kameru od 1s, vecina ostalih stvari su iste osim sto 1s ima fingerprint senzor, sad nek vidi sta je bitnije 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Bok ekipa!

Gledam uzet neki 5.5-inčni telefon za mamu koja već par godina kvari oči na 4.3-inčnom HTC-u Evo 3D. Cijena je naravno jedan od najbitnijih faktora, ali opet ne bih htio uzeti nešto što će morati mijenjati za godinu dana. Koliko u zadnjih par dana gledam, ovo se čine najatraktivniji mid-range modeli:

• Xiaomi Redmi Note 2
  • Xiaomi Redmi Note 3
  • LeTV 1s
  • Meizu Metal

Što bi vi od navedenog (ili ne navedenog) preporučili i gdje bi bilo najpovoljnije uzeti? Naravno gledam da je EU warehouse...

Ima li koji od tih kineskih telefona s Heliom X10 podršku za LTE band 20 (800 MHz) ili se s tim bolje odmah pomiriti?

Hvala!

0 0 hvala 0
16 godina
press kaže...

Takoder imam 1s i notifikacije rade bez problema, a ono sto je kolega dole piso da je kamera na 1s losa, je tocno ali se popravlja sa svakim updateom, u srijedu/cetvrtak je izaso 009 verzija roma gdje se znacajno poboljsala kvaliteta slike uhvacena u situaciji malog/slabog osvjetljenja gdje si imao problema sa prevelikim sumom, sada vise nije takva situacija.

dani20 kaže...
Cromaki kaže...
dani20 kaže...

Koja su vasa iskustva?

Imam Letv 1s

Android version 5.02

EUI version 5.5.007S

360 security i du battery saver su dosli predinstalirani sa mobom i nemogu ih deinstalirat.

Taj rom sto si dobio nije orginal rom vec je modificirana verzija roma od strane shop-a s kojeg si narucio.. Zato imas takve stvari na njemu, moja preporuka makni taj rom stavi orginal pa ako oces rootaj i makni sve kineske aplikacije, dobit sat dva SOT-a vise i jos malo bolje performanse koje su iovako predobre pa neces to primjetit al antutu oce :)

17 godina
moderator

Ovih dana se igram s Oukitelovim K4000. Ima golemu bateriju i neuništiv ekran, kojeg u promo videima gaze autom, buše bušilicom i iživljavaju se na razne druge načine, a on sve to šutke trpi... 

Selling doors, door to door.
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.1.2016 12:01 (Davor).
12 godina
neaktivan

Pa dobro kakav on to zaslon ima??? Hahahaha prejak je

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Treba mi savjet, za prijatelja mob, budget mu je oko 1500 kn. Sta uzet, nije zahtjevan korisnik, internet,foto, ne igra se ;). Sad ima xperiu Z koja je polako na izdisaju.

Ja mu predlažem Xiaomi redmi note 3. Sta vi kažete?

0 0 hvala 0
16 godina
Must have za baustelce i neke moje frendove :D
btw jesi kupio/dobio Nexus?
11 godina
Davor kaže...

Ovih dana se igram s Oukitelovim K4000. Ima golemu bateriju i neuništiv ekran, kojeg u promo videima gaze autom, buše bušilicom i iživljavaju se na razne druge načine, a on sve to šutke trpi... 

Na raznim videima je i Umi Hammer bio neuništiv, pa je prijatelju puknuo ekran u zadnjem džepu hlača. A gazili su ga, tukli i što sve ne.

Mislim da se takvi videi svrstavaju pod "fantasy"

13 godina
je li netko zna gdje bih mogla naci sto povoljniju maticnu za Xaomi MI3??

0 0 hvala 0
16 godina
Miki_16 kaže...
je li netko zna gdje bih mogla naci sto povoljniju maticnu za Xaomi MI3??

aliexpress mi jedino pada napamet

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice