"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.503
|
čitano: 6.754.824
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
14 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Imam i ja slicnu naviku, samo sto filmove drzim na usb pa kada mi se gleda prikacim telefon na usb. Kod LeTv me zeza taj usb type c, pa sada nemam kabal da prikazim usb ili eksterni hdd na telefon.

Da li neko zana jel postoji kakav adapter, da se moze obican microusb 2.0 prikaciti na telefon sa type c ulazom

10 godina
neaktivan

Postoji i adapter i otg c-tipa.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.12.2015 16:52 (jackpot).
14 godina
neaktivan
jackpot kaže...

Postoji i adapter i otg c-tipa.

Ogromnoo hvala :)

Ovo bi onda bilo da se obicni usb kabal moze koristiti na telefonu sa type c ulazom ?

Sada OVDJE vidim da se moze izabrati compatible model, jel to znaci da je type c kod svakog uredjaja drugaciji ?

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.12.2015 18:52 (Arena).
12 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

kupio sam mobitel i dobio punjac ali za americko trziste onaj s tri metalna nastavka,,koliko kosta adapter za nas nastavak ili da punim na punjac prijasnjeg mobitela? ili ce mi se sporije puniti mobitel na stari punjac?

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
11glava11 kaže...

kupio sam mobitel i dobio punjac ali za americko trziste onaj s tri metalna nastavka,,koliko kosta adapter za nas nastavak ili da punim na punjac prijasnjeg mobitela? ili ce mi se sporije puniti mobitel na stari punjac?

Na ebayu 6-7kuna,a kod nas sigurno 30-40 kuna

Najjeftiniji su piratski programi
12 godina
neaktivan

Pozdrav, mobitel mi je bio spreman za slanje 3.12. Poceo je sa shippingom 8.12.

Prvi Packaging unsuitable je bio 8.12 HUB CHILLY MAZARIN, drugi put je bio u ROISSY INTER CHRONOPOST 13.12.

Je li netko vec imao iskustva s ovim da mu je pakiranje bilo neprikladno? Sto moze bit uzrok ovog? Moze li rezultat biti ostecenje uredaja?

Narucio sam Euroline slanje s merimobiles, sto mislite za koliko bi mi mobitel mogao doci?

Hvala na odgovoru!

Tracking log:

03:43 PM HUB CHILLY MAZARIN CHRONOPOST
Shipment in transit Tuesday 12/15/2015
02:12 PM HUB CHILLY MAZARIN CHRONOPOST
Bagging scan Comment : Consignment ready for processing: departure by next air or road routing
Monday 12/14/2015
06:30 PM HUB CHILLY MAZARIN CHRONOPOST
Shipment in transit Monday 12/14/2015
12:03 PM HUB CHILLY MAZARIN CHRONOPOST
Bagging scan Comment : Consignment ready for processing: departure by next air or road routing
Sunday 12/13/2015
05:19 PM ROISSY INTER CHRONOPOST
Packaging unsuitable Tuesday 12/08/2015
08:51 PM HUB CHILLY MAZARIN CHRONOPOST
Shipment in transit Tuesday 12/08/2015
05:38 PM HUB CHILLY MAZARIN CHRONOPOST
Tuesday 12/08/2015
05:37 PM HUB CHILLY MAZARIN CHRONOPOST
Packaging unsuitable Monday 12/07/2015

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.12.2015 19:56 (Luke001).
10 godina
neaktivan
Najbolje ako imas kakav Samsungov punjac s istim ili slicim karakteristikama (malo jaca amperaza nece skoditi, mob ce povuci koliko mu treba).

To je zdravije za mob nego bilo koji kineski punjac, odn. kineski punjac za Amere u kombiaciji s adapterom.
Baterija na mobu je vrlo osjetljiva a danasnji punjaci su cista elektronika, pritom se stedi na svakom centu (komponente, testiranje), a znamo oscilacije na nasoj el. mrezi.
Samsung vec dugo proizvodi i testira svoje punjace po cijelom svijetu, po pojedinim trzistima, i drzi do svoje kvalitete.
12 godina
neaktivan

stigao danas meizu m2 sa giztopa, malo sam ga dugo čekao ali sve ok...

e sad me zanima jel itko probao na ovaj način internacionalni rom gore pičnit, jel sigurno, jel šljaka... 

https://meizufans.eu/forum/topic/2599/guide-how-to-install-i-international-firmware-on-your-chinese-mainland-meizu

0 0 hvala 0
15 godina
matija410 kaže...
11glava11 kaže...

Na ebayu 6-7kuna,a kod nas sigurno 30-40 kuna

jel znate kakav dobar adapter china to eu jer ovaj koji imam sad na punjacu je jako labav, doslovno kad ustekas sam kaj ne ispadne iz zida

10 godina
neaktivan

Američki je to, nije kineski, evo ovaj od 6-7kn je univerzalan i podržava sve adaptere kao ulaz a izlaz je EU.

17 godina
heisenberg031 kaže...

e sad me zanima jel itko probao na ovaj način internacionalni rom gore pičnit, jel sigurno, jel šljaka... 

https://meizufans.eu/forum/topic/2599/guide-how-to-install-i-international-firmware-on-your-chinese-mainland-meizu

sljaka, ustedi si vrijeme i napravi po 2. postupku, lakse i manje zajebancije... 

10 godina
neaktivan
heisenberg031 kaže...

Šljaka. Napravio preko moba.

live long and prosper
12 godina
neaktivan

Ne kužim zašto Xiaomi i Letv izbjegavaju da dodaju mogučnost dodavanja microsd kartica. Evo vidim da letv lemax koji jos nije u prodaji isto neče imati podrsku srečom ne kupujem sada ali  budemna ljeto  a dotad hocu neki koji je zlatni poput njih. 

14 godina
neaktivan

Iz jednostavnog razloga. Zato jer i velike firme poput Samsunga, HTC-a i ostalih pokalo izbacuju mogucnost dodavanja kartice.

Drugo, utor za microSD karticu moze bitno promjenii koncept i dizajn samog uređaja, pa da bi neke svoje zamisli ostvarili izbacuju utor, to je i Hugo Barra objasnio jedno prilikom nakon sto su ga Xiaomi fanovi prozvali radi toga..

I trece, da se ne kupuju jeftini modeli s 8 ili 16 gb nego ovi s 32 ili 64 gb prostora..

Sve u svemu, suma sumarum, profit.

Ako sam ti pomogao, plati pivo ili stisni hvala. ;)
11 godina
neaktivan

Ima li itko da mi kaze svoja iskustva sa Meizu Metalom?

0 0 hvala 0
16 godina

Kupio Xiaomi Redmi Note 3 16GB , 169$ na GearBest . Zbog 10$ umjesto na banggood kupim po prvi put ovdje ,btw i valjda dođe za mjesec dana , pa carina......................... itd itd

http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_268449.html

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
joyjoy kaže...

Kupio Xiaomi Redmi Note 3 16GB , 169$ na GearBest . Zbog 10$ umjesto na banggood kupim po prvi put ovdje ,btw i valjda dođe za mjesec dana , pa carina......................... itd itd

Mogel si sa Giztop-a

16 godina
matija410 kaže...
joyjoy kaže...

Mogel si sa Giztop-a

Da ali 10$ skuplje , kavi su ovi GearBest sa dostavom,usluga ?

11 godina
protjeran
joyjoy kaže...
matija410 kaže...
joyjoy kaže...

Mogel si sa Giztop-a

Da ali 10$ skuplje , kavi su ovi GearBest sa dostavom,usluga ?

ali ne placas nikakve dodatne troskove carini

16 godina

Pošto sam u BiH plaćam , mogao sam preko rodbine i frendova nešto skontat ali previše čekanja ionako...........!!!

14 godina
neaktivan

Kad je takva situacija da si iz BIH, mogao si prevrtiti Gearbest temu i javiti se preko PP za nekakav popust jos ili nesto ako se moze stogod dobiti za navedeni model..

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.12.2015 15:54 (majdo).
16 godina
majdo kaže...

Kad je takva situacija da si iz BIH, mogao si prevrtiti Gearbest temu i javiti se preko PP za nekakav popust jos ili nesto ako se moze stogod dobiti za navedeni model..

Da , šta je tu je. Moram se ispraviti prvi puta sam kupio na Gearbest u nedjelju prije par dana , moj sestrić 11god želio je nekakav headset od 15$ nema paypal pa sam mu to checkirao ,znači prije 5 dana i u mom accountu za taj order još uvijek je oznaka processing znači još nije ni poslano.

Na brzinu sam proletio kroz temu Gearbest i koliko vidim regularni su tj šalju narudžbe. Samo da se ne peglam ako se izgubu refund itd itd

11 godina
neaktivan
joyjoy kaže...
majdo kaže...

Da , šta je tu je. Moram se ispraviti prvi puta sam kupio na Gearbest u nedjelju prije par dana , moj sestrić 11god želio je nekakav headset od 15$ nema paypal pa sam mu to checkirao ,znači prije 5 dana i u mom accountu za taj order još uvijek je oznaka processing znači još nije ni poslano.

Na brzinu sam proletio kroz temu Gearbest i koliko vidim regularni su tj šalju narudžbe. Samo da se ne peglam ako se izgubu refund itd itd

ovisi sta narucis , proces narudzbe koliko traje ali u radnim danima. Samo sto im je i posta spora tuga lol

Evo sam narucio Mi4 od njih 29.11 i 3 dana poslije sam sa ebay-a narucio staklo i masku . Da bi ima 3-4 dana stigla ta maska i staklo a moba jos nema :(

Edit :2015-12-17 21:49 Despatched to overseas (Country code: BA) a od 05.12 stajalo da je zaprimljeno u singapursku postu oooo sporosti moja 

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.12.2015 20:15 (flonkica).
14 godina
neaktivan
Za Mi4 me jos jedan kolega forumas pitao da provjerim sto je s njegovom narudzbom.. Sve i jedan koji su imali na stanju su prodali kad je bio na akciji, cekaju novu posiljku koja bi trebala stici ovih dana, i onda ce paketi biti prosljedjeni kupcima.. Za sve ostalo slobodno me kontaktiraj preko privatne poruke..
12 godina
neaktivan

Ne kupujem sada, ali baš ono gledao sto bi moglo konkurirati Letv le1 i Xiaomiju redmi note 3 a to je ovaj 

Lenovo VIBE P1

skuplji je za nekih 60 dolara (otprilike) prednosti su da ima jaču bateriju evo od 5000mah, Microsd utor do 128gb,  Mala napomena ima 16gb interne memorije srečom za sve ostalo je microsd.

Letv le1 ima 3000mah bateriju, 

Xiaomi redmi note 3 ima  4000mah bateriju

Usporedba na slici tj screenshots možete vidjeti u prilogu

(usporedba je sa specifikacijama koje pišu na geekbuying stranici) na slici je navedena i cijena sa te stranice. Ne mora nužno značiti da je na geekbuyingu povoljnije, pa nemojte ovu usporedbu gledati kao konačnu jer nisu svugdje iste cijene. 

Isto tako napominjem da letv i xiaomi dolaze u više verzija ovisi o kapacitetu interne memorije. Dok koliko vidim Lenovo dolazi samo u 16gb interne memorije naravno uz microsd utor. 

Ako sam negdje pogriješio, slobodno mi javite da to popravim. 

http://postimg.org/image/7lai4o77x/

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.12.2015 0:01 (Markić7).
17 godina
Zaboravio si da nema 3g 900/2100
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
17 godina
Markić7 kaže...

Ne kupujem sada, ali baš ono gledao sto bi moglo konkurirati Letv le1 i Xiaomiju redmi note 3 a to je ovaj 

Lenovo VIBE P1

skuplji je za nekih 60 dolara (otprilike) prednosti su da ima jaču bateriju evo od 5000mah, Microsd utor do 128gb,  Mala napomena ima 16gb interne memorije srečom za sve ostalo je microsd.

Letv le1 ima 3000mah bateriju, 

Xiaomi redmi note 3 ima  4000mah bateriju

Usporedba na slici tj screenshots možete vidjeti u prilogu

(usporedba je sa specifikacijama koje pišu na geekbuying stranici) na slici je navedena i cijena sa te stranice. Ne mora nužno značiti da je na geekbuyingu povoljnije, pa nemojte ovu usporedbu gledati kao konačnu jer nisu svugdje iste cijene. 

Isto tako napominjem da letv i xiaomi dolaze u više verzija ovisi o kapacitetu interne memorije. Dok koliko vidim Lenovo dolazi samo u 16gb interne memorije naravno uz microsd utor. 

Ako sam negdje pogriješio, slobodno mi javite da to popravim. 

http://postimg.org/image/7lai4o77x/

helio x10 vs SD615, helio jaci u svakog pogledu, pa eto ak je bitnija micro sd kartica i baterija naspram performansi samog procesora sto da ne, al ja nikad nebi dao 60$ vise za to..

12 godina
neaktivan

Jep, taj dio nisam pazio mislim na 3g koji ne podrzava naše frekvencije :D 

a za procesor si u pravu, premda ja mislim da je onaj u Lenovu sasvim pristojan jer ionako seneče moči iskoristiti pun potencijal procesora. Ali zbog nedostatka tih frekvencija za 3g ja ga onda nebi kupio.

edit

meni je 3000mah premalo, jer evo ja imam 2100 na svojem Zenfone 5 i nekad se desi da ga moram popodne puniti jer mi je pri kraju :D 

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.12.2015 0:28 (Markić7).
17 godina

Gledao malo na gsmareni i tamo pise da ima 3g 900/2100, vjerojatno ima i za nase trziste ali po meni opet preskupo. Asus zenfone 5 sam imao i znam da kratko traje baterija ali i to se da srediti sa optimiziranjem softwera, najveci krivac je po meni procesor koji dosta trosi, a jos i mala baterija. Meni je najdulje trajala baterija na starom redmi note 3g 3100mah. Dobar ekran i procesor koji ne trosi puno, na novom xiaomi note 2 su sje.bali ekran. Nije sve do baterije koliko softwer i druge komponente mogu pridonijeti autonomiji mobitela. Najveci potrosac je ekran i ako je nego go... od ekrana daba veliki kapacitet baterije kad moras stavit svjetlinu na max da nest vidis na njemu. 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Pozz,imam meizu metal,sta te zanima?
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice