"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.537.316
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
15 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Wolf79 kaže...

Zena ti je bas zahtjevna :)

Da ima sve ovo sto trazi i da je neki OK brend, recimo ovako nesto:

Jiayu S3 Advanced (3GB RAM)

Zenfone 2 (4GB RAM)

ako bas nije zapela za taj NFC, onda mozes pogledati i ZTE Nubia Z9 mini, telefon stvarno ima dosta dobre ocjene i recenzije a i dizajn.

Taj Zopo ZP999 je po specifikacijama odlican telefon, ali Zopo ima problem sa podrskom i nemam bas previse povjerenja u njih, ovaj model ima bas jak procesor ali baterija se brzo trosi, optimizacija uredjaja onako...

Zopo neće ići na lolipop

15 godina
halflife kaže...
ministar kaže...
halflife kaže...

ok ljudi, iskusni sam ebay kupac i znam i sam čitati feedbackove. lik koji se žali zadnji kaže da mu baterija traje 1 dan. onaj prije, da mu je telefon pokvaren, jedan da je prodavač naveo lažne specifikacije,... uglavnom zanemarivo. pitanje je bilo jeli baš netko kupio kod njega? vidimo sve da je top rated seller. cijena je stvarno ok s obzirom na cijenu tempered glass-a i silicone case-a posebno. bez toga ne nosim telefon nigdje

ti to kupuješ još jedan Jiayu S3? haha

evo upravo naručen. a čuj, za te novce teško je naći bolje u europi. jedino ne daju mogućnost izbora boje silicone case-a. igram na sigurno, ako je meni dobar, bit će i njoj. za koji dan ću ubaciti lolipop 5.1 tsunami v8. manje više su svi ključni bugovi ispravljeni. iako sad sa kk sve radi odlično.

cijena je oko 200kn povoljnija nego bilo gdje drugdje, to se slažem.. informiraj nas kako to ide, da znam da li da od njega i ja naručim 

16 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Dakle Jiayu S3 Advanced, gdje ga je najbolje naručiti? Ima neko skladište u EU ili iz kine? Koji dučan?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

neznam za Jiayu, ali Meizu mi se jako sviđa, kao i taj android njihov, rijetko mi nešto tako sjedne isprve, za 1650 kn odličan uređaj i još dođe za 2 dana, di ćeš bolje

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Narucen Gionee Elife E7,180$ s povratom poreza iz coolicoola.

Napravim review kad stigne

2 0 hvala 0
11 godina

iskustva sa meizu m2 note?

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
Darkensync kaže...

Zašto baš Gionee Elife E7? Zašto ne Lenovo K3 Note?

Jednako koštaju.

17 godina
neaktivan

ta 2 mobitela i nisu baš nešto usporediva. gionee ima vrhunsku kameru i kome ne treba dual sim je odličan odabir. Qualcomm Snapdragon 800 2.2GHz Quad Core
♦ 3GB RAM + 32GB ROM, što je drastično bolje od k3 note. nažalost, stao je na KK i nema više podrške. sad se očito rasprodaju zalihe jer je prije godinu dana s tim specifikacijama bio puno skuplji. očito skup izlet u top klasu ove odlične indijske kompanije.

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
halflife kaže...

sad se očito rasprodaju zalihe jer je prije godinu dana s tim specifikacijama bio puno skuplji. očito skup izlet u top klasu ove odlične indijske kompanije.

Valjda kineske...

14 godina
neaktivan

pozz, jel mi moze netko dat preporuku za neki kineski mobitel slicnih karakteristika kao htc m9, samsung s6 ili lg g4 i koliko bi me kostalo sve ukupno ( uredjaj + carina )

unaprijed hvala

Summoner name EUNE : Gvera

0 0 hvala 0
16 godina
Apocalyptico kaže...

pozz, jel mi moze netko dat preporuku za neki kineski mobitel slicnih karakteristika kao htc m9, samsung s6 ili lg g4 i koliko bi me kostalo sve ukupno ( uredjaj + carina )

unaprijed hvala

Xiaomi mi note- 2600kn
meizu mx5-  3000kn

xiaomi mi note pro oko 4000kn

i da, one plus 2 koji uskoro izlazi i cijena ce vjv bit oko 2500-3000

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.7.2015 15:49 (MarioVk).
15 godina
neaktivan
fora2 kaže...
Darkensync kaže...

Jednako koštaju.

Uplaceno jucer navecer u 11,danas u 10 dobio mail da je poslano

LTE / Dual SIM mi netreba

Iako je Gionee rekao da ce napravit Lollipop update,izgleda da ce ipak mobitel stati na Kitkatu sto mi nije toliki problem jer sam vec godinu dana na 4.1 tako da mi je KK super

5.5" 1080p s Gorilla vs 5.5" 1080p bez,    MT6752 2GB 16GB/wSD  vs SD800 3GB 32GB w/o SD

,kamera mi nije vazna iako je navodno bolja na E7,baterija je bolja u Lenova,uz E7 dode hrpa stvari(earphones,leather case,screen protectors,nfc tags etc)

Tako da ako vam netreba LTE/Lollipop,a zelite dosta bolje specse mislim da je E7 bolji izbor

Jedino mi je zao sto nije bilo crne boje vec samo bijeli mob.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.7.2015 19:39 (Darkensync).
11 godina

uzeo sam meizu m2 note. Prvi dojmovi su pozitivni, sutra napisem kratku recenziju. Ako vas nesto zanima pitajte.

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina

Xiaomi Power Bank(10000mAh) za ispod 13$ na gearbest-u...

http://m.gearbest.com/iphone-power-bank/pp_187685.html

0 0 hvala 0
16 godina
moderator

Kao neka akcija, a na banggoodu je par lipa više cijelo vrijeme.

Koji su to prevaranti...

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
11 godina
Darkensync kaže...
fora2 kaže...
Darkensync kaže...

Jednako koštaju.

Uplaceno jucer navecer u 11,danas u 10 dobio mail da je poslano

LTE / Dual SIM mi netreba

Iako je Gionee rekao da ce napravit Lollipop update,izgleda da ce ipak mobitel stati na Kitkatu sto mi nije toliki problem jer sam vec godinu dana na 4.1 tako da mi je KK super

5.5" 1080p s Gorilla vs 5.5" 1080p bez,    MT6752 2GB 16GB/wSD  vs SD800 3GB 32GB w/o SD

,kamera mi nije vazna iako je navodno bolja na E7,baterija je bolja u Lenova,uz E7 dode hrpa stvari(earphones,leather case,screen protectors,nfc tags etc)

Tako da ako vam netreba LTE/Lollipop,a zelite dosta bolje specse mislim da je E7 bolji izbor

Jedino mi je zao sto nije bilo crne boje vec samo bijeli mob.

Ipak sam naručio Lenovo K3 Note (poslije mjesec dana vaganja Elife E7 vs. Lenova K3 Note).

Zašto?

Hoću LTE, dual sim, utor za microSD, jaču bateriju, osjetno jači procesor i grafiku, hrvatski jezik, Lollipop. Tempered glass je 5$ tako da mi to nije minus. Jedino što je prednost Elife E7 je ram, 3Gb, i sigurno bolja kamera.

15 godina
neaktivan
Gdje si narucio k3? Ja ga planiram isto narucit pa me zanima dali ima negdje na stanju u EU, jer vidim da je out of stock na svim shopovima za EU.
De gustibus non est disputandum.
15 godina
neaktivan

Sve ok.Svako ima svoje potrebe i zahtjeve.

Kao sto sam rekao,meni ne treba ni LTE niti dual SIM.Od 14GB ROM-a imam jos 4GB slobodno tako da ce mi 32GB biti vise i nego dovoljno,engleski koristim umjesto hrv i na windowsima i mobu tako da je izbor ocito E7.

Samo mi smeta  "osjetno jaci procesor i grafiku".Jest da je SD800 vec star procesor,ali je jos uvijek dosta brzi od MT6752 osim ako se gledaju Antutu rezultati :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.7.2015 3:42 (Darkensync).
17 godina
neaktivan
mario1990 kaže...
Gdje si narucio k3? Ja ga planiram isto narucit pa me zanima dali ima negdje na stanju u EU, jer vidim da je out of stock na svim shopovima za EU.

slabo gledaš 

edit:prodano

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.7.2015 15:45 (jura).
17 godina
neaktivan
press kaže...

Imam LENOVO A 806 , oko 10 mj i služi me dobro ali ima jedna aplikacija koja je bila tvornički instalirana koja me do boli živcira a nema teorije da ju ubijem. Telefon mi je rootan i pokušao sam je makniti sa hrpom aplikacija i uspijem ju maknuti ali prvi put kada rebotam telefon nakon što sam je deinstalirao  ona se ponovo vrati. Ako netko zna kako ubiti trajno tu aplikaciju molio bi za pomoć. Ime aplikacije je SECURITY

probaj sa Root app deleter aplikacijom ak ti je mob rootan i ak si siguran da smiješ izbrisati tu aplikaciju.

imaš na stranici prije na drugom videu u mojem postu postupak brisanja aplikacija.

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.7.2015 8:33 (jura).
11 godina

Evo par dojmova o meizu m2 note, jucer popodne sam ga uzeo i koristio do 23h, danas ide prava tortura, al evo prvih dojmova:

IZRADA, EKRAN

Jako kvalitetna izrada, ništa ne škripi, ali je uređaj pregladak i klizak, naručio sam odmah nekakav hard case.

Bilo bi bolje da je power dugme na desnoj strani uređaja nego na lijevoj, ali može se koristit i home dugme i douple tap to wake tako da je to ok.

Ekran - definitnivno vrhunski ekran. Dakle 1080p 5,5 inčni zaslon. Odlične boje, vrhunski kutevi gledanja i impresivno se vidi na suncu. Volio bih da je minimalna svjetlost nešto niža, ali na maksimalnu se ne bunim. Nisam nigdje našao provjerenu informaciju ima li GG3, ali sam za svaki slučaj naručio tempered glass, ko mu j.m za 5$.

KAMERE

Udrio sam par fotki i videa. Fotografije imaju zadovoljavajući nivo detalja i dobar dinamički raspon. HDR radi dobro, panorama se fino spaja, a videa imaju fluidan FPS i brz fokus. Al, svakako ću ovo detaljno još istestirat i usporedit sa G3 i lumia 920. E da, također aparat ima manualne postavke tako da možete sami namještati shutter speed (do 10 sec), iso (100-1600) WB i fokus. Detaljnije poslije.

Prednja kamera je pravih 5MP i ima jako široku leću, najširu koju sam vidio, dakle nagura se dosta ljudi u selfie hehe, bravo meizu!

SOFTVER, BATERIJA, PERFORMANSE

Meizu m2 note dolazi sa androidom 5.1 i flyme 4.5.

Ovo je moj prvi susret s flyme osom i trebalo mi je točno 3 min da se naviknem. Jako je fluidan, intuitivan, ljubav na prvi pogled. Home tipku ima tri funkcije: tap, press, hold. Tap služi kao kapacitivno dugme back, press vas vraća na home screen, a hold gasi ekran i zaključava mobitel. Jako, jako, jako dobro.  Baš mi leglo sve ko budli pleska. Jedino što zamjeran flyme os-u je što kad se povuce notification drawer nema u toggleima precac za postavke i dugi pritisak na togglove vas ne vodi u postavke vezane uz taj toggle.

Baterija - ko što reko jucer sam ga uzeo, bila baterija na 27%, ugasio se sa 1h40min screen timea, ali zanemarujem to, tek sa sutrašnjim ciklusom gledam pravi rezultat.

Performanse - cjeli rom radi fluidno, nema puno slobodnog rama cca 400mb, ali mail, facebook, whatsapp, camera, instagram, 9gag, bez problema se prišaltavaju i rade kako treba, bolje nego G3.

Evo taman izvrtio Antutu 64bit i rezultat je 31000.

Kasnije testiram zvučnik, aux output i detaljno kameru.

Moj PC  
7 0 hvala 4
16 godina
neaktivan

Pozdrav Bugovci,

Kojeg kineza kupiti do 1500 kn, isključivo hrvatske trgovine?

Kakav je ovaj Xiaomi Redmi Note 4G, ima li što boljeg za te novce?

De ba...!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
thebatman kaže...

uzeo sam meizu m2 note. Prvi dojmovi su pozitivni, sutra napisem kratku recenziju. Ako vas nesto zanima pitajte.

Kad ce recenzija? Kakvo je staklo na ekranu?

Pucaaaajjjj :)
11 godina
bNeo kaže...
thebatman kaže...

Napisao sam ti tri posta povise :)

Staklo je ok, al kako neman nikakvu informaciju ima li gorila glass 3 pa sam narucio tempered.

13 godina

Sorry gledao sam na mobitelu pa vjerojatno nisam skuzio da ima nos jedna stranica. I sam bih ga sad narucio najradije mada me muci sto je taj soc ipak slabiji nego recimo u k3 i m1 note i recimo zenfonu 2... Nikako da narucim. Pogledao sam brdo videa i svaki ima nesto bolje od drugih... Jbg... Prava sam vaga...

Pucaaaajjjj :)
11 godina
bNeo kaže...

Sorry gledao sam na mobitelu pa vjerojatno nisam skuzio da ima nos jedna stranica. I sam bih ga sad narucio najradije mada me muci sto je taj soc ipak slabiji nego recimo u k3 i m1 note i recimo zenfonu 2... Nikako da narucim. Pogledao sam brdo videa i svaki ima nesto bolje od drugih... Jbg... Prava sam vaga...

Meni nije bili dileme jer mi se sviđa da ima home tipku i kamera na m2 je bolja od k3, a m1 sam ignorirao radi nedostatka microSD kartice.

Što se soca tice, softver je fino optimiziran i sasvim fluidno radi, ne primjecujem nekakve padove performansi ni u gamingu. Asphalt 8 se vrti fino, a čak nisam prebacio ni na performance mode, nego mob držim na balance modu. Prebacivanje među aplikacijama isto radi skroz fino, čak i govno od facebook aplikacije radi odlično.

Sad se igram malo s kamerom, našao sam negdje da je samsungov senzor. Čini mi se da je isti što se koristi na S4/A5 seriji, ono što mi je bitno je recimo da je HDR mod dobar, čak i u pokretu elementi ispadaju jasni.

11 godina
neaktivan
jura kaže...
press kaže...

Imam LENOVO A 806 , oko 10 mj i služi me dobro ali ima jedna aplikacija koja je bila tvornički instalirana koja me do boli živcira a nema teorije da ju ubijem. Telefon mi je rootan i pokušao sam je makniti sa hrpom aplikacija i uspijem ju maknuti ali prvi put kada rebotam telefon nakon što sam je deinstalirao  ona se ponovo vrati. Ako netko zna kako ubiti trajno tu aplikaciju molio bi za pomoć. Ime aplikacije je SECURITY

probaj sa Root app deleter aplikacijom ak ti je mob rootan i ak si siguran da smiješ izbrisati tu aplikaciju.

imaš na stranici prije na drugom videu u mojem postu postupak brisanja aplikacija.

Sve to sam napravio, da uspijem je maknuti ali ne trajno .Nakon što ju uklonim nje nema, ali prvi put nako rebootanja mobitela iz bilo koje razloga, ona se ponovo  vrati.Par likova koji su zaista experti oko tih stvari kažu da im to nikako nije jasno , a sve druge aplikacije koje mi nisu trebale a došle su instalirane sa telefonom sam bez problema maknuo i nikada više se nisu vratile osim te jedine. Meni ni ona ne bi smetala ali mi radi sranja po softveru od telefona , stalno mi radi neke zaštite na SMS-u, pozivima Viberu itd itd ,tako da me do boli živcira.

11 godina
neaktivan

nemoguče je maknuti taj security app, a s vremenom se čovjek i privikne pa ima i neke korisne funkcije, jedino żivcira ono beeping ako ti netko pozvoni, odmah ga baci u spam calls pa se i ne vidi

po meni bolje da ima taj svoj security koji je optimiziran za rad na tom uređaju i vibeui nego neki avast ili tako neka glupost koja samo trosi resurse nepotrebno, a malo koristi

sto se tice meizua m1, mob je fantastican i prekrasan, posebno me odusevljava svjetleci home button kao svjetlo za notifikavije i smart touch, a flyme je po meni najbolji, najjednostavniji i nafluidniji android kojeg sam u zivotu koristio, ako uspoređujem vibeui i flyme, vibeui je za nekih 8/10, a flyme za 9.5/10

0 0 hvala 0
15 godina

napokon odlučio i naručio JiaYu S3 Advanced, trebao bi stići sredinom idućeg tjedna 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
thebatman kaže...
bNeo kaže...
thebatman kaže...

Napisao sam ti tri posta povise :)

Staklo je ok, al kako neman nikakvu informaciju ima li gorila glass 3 pa sam narucio tempered.

Ja sam ga naručio za sestru, trebao bi stići idući tjedan, zasad zvuči odlično - možeš li samo reći što se sve dođe u kutiji s njim, ako išta :)

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice