- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

Jel ti oni šta refundiraju slanje ili ti pošalju na svoj račun barem povrat i to ?? Tko plaća slanje, kupac ili oni uvaže nešto ?
Gledam si uzeti neki mobitel i za oko mi je zapeo Lenovo S860 pa me zanima jel ga netko ovdje ima i kakva su iskustva s njim
Ako vam nije problem nekome napisati par rijeci o njemu ili ako mi mozete preporuciti neki mobitel slicnih karakteristika i u tom cjenovnom rangu.
Hvala unaprijed
Pozdrav svima, trebala bih malu pomoć.
Malo sam gledala i zapela su mi za oko ovi modeli. Šta vi mislite koji bi bio najbolji ili možete li mi preporučiti neki u tom cjenovnom rangu? :))
12 | Lenovo A806 |
---|---|
3 | Coolpad F1 |
14 | Xiaomi S1 |
Pozdrav, evo čitam ovu temu i jako sam se zainteresirao na kupovinu novog mobitela. Na raspolaganju imam 1200kn i zanimaju me vaše preporuke. Do sada sam imao ZTE blade 3, dobro me služio ali mislim da ga je vrijeme pregazilo.
Hvala na prijedlozima!

Koja je fora za Missing Invoice ako nemam računa, nego je gift?
nemam pojma, možda je ono kad dobiješ onaj pcp papir da pod ono potvrđujem da je vrijednost robe toliko i toliko kuna i potpišeš se pa vratiš pismo nazad
jos malo ankete :P
22 | xiaomi mi4 |
---|---|
3 | lg g3 |
http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx
http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx
jel se moze saznat da nije zapravo gift pa dode do nekih komplikacija?
Jesi pročitao prvu poruku? Pogotovo odgovor na pitanje "P: Mogu li se izvući od plaćanja PDV-a tako da tražim od prodavača da na paketu napiše da je riječ o daru (gift)?". Ako jesi, onda mi nemaš razloga postavljati to pitanje. U odgovoru ti jasno za oznaku "gift" piše "Ni pošta ni carinici se ne obaziru na tu oznaku".
Jesi pročitao prvu poruku? Pogotovo odgovor na pitanje "P: Mogu li se izvući od plaćanja PDV-a tako da tražim od prodavača da na paketu napiše da je riječ o daru (gift)?". Ako jesi, onda mi nemaš razloga postavljati to pitanje. U odgovoru ti jasno za oznaku "gift" piše "Ni pošta ni carinici se ne obaziru na tu oznaku".
ispricavam se,citao sam ovo "P: Kako ću znati hoće li mi paket cariniti ili ne?
O: Ako carina smatra da je roba vrijednosti veće od 22 eura (ili 45 eura ako vam paket šalje privatna osoba i označi kao dar, odnosno gift), dobit ćete poštom na adresu dostave paketa poziv za dostavljanje računa carini (taj ćete poziv poštaru platiti 9,5 kuna). Kamo i kako dostaviti račun piše u tom pismu. Tipično se traži da ili donesete/pošaljete račun na carinu ili da im račun faksirate ili pošaljete e-mailom (kod faksiranja ili slanja e-mailom obavezno navedite PCP broj koji vam piše na pozivu za dostavu računa). Ako šaljete e-mailom, PCP broj napišite bez ikakvih razmaka, točno u onom obliku koji vam piše na pozivu za dostavu računa (npr. PCP123/13) i stavite ga i u naslov poruke i u tijelo poruke. Kroz nekoliko dana trebali biste dobiti "automatski" izgeneriran povratni e-mail u kojem piše da je carina primila vašu e-mail poruku s računom."
pa pitam za svaki slucaj
a koja su tvoja iskustva s takvim slanjem,jel pošiljatelji pristanu na to? mislim ako salje firma vjerojatno to nece napraviti..
pa reko ti je čovjek, ne obazire se niko na to, može ti sto puta pisat gift đabe ti je
Pa j*bemu sve po spisku.
P: Mogu li se izvući od plaćanja PDV-a tako da tražim od prodavača da na paketu napiše da je riječ o daru (gift)?
O: Ne. Zapravo ih ni ne morate tražiti da to napišu, jer ih većina to automatizmom i radi (pogotovo ovi iz Kine). Ni pošta ni carinici se ne obaziru na tu oznaku i ako posumnjaju da paket vrijedi više od 22 eura, dobit ćete zahtjev za dostavu računa. Dostavljanjem računa priznajete da ste robu kupili (platili), što znači da se onda ne radi o daru i da će paket proći kroz postupak carinjenja. Dakle, ako je paket označen kao dar, jedini način da se iskoristi prostor od 22 do 45 eura je da se ne pošalje račun, nego da se vrati ispunjen zahtjev za dostavu računa, na kojeg svojim potpisom potvrđujete da je doista riječ o daru i da on vrijedi onoliko koliko ste napisali da vrijedi. Naravno, carina vam to ne mora povjerovati i može vam paket ocariniti po procijenjenoj vrijednosti.
Nisam nigdje vidio da se piše o mobitelu Kolina k100+.. Jeftin mobitel za svoje dobre specifikacije..
Sta kažete na mobitel?
Inače u planu mi je bilo uzeti Zopo 3x koji je 300$, a ovaj je 180$ naravno na to pdv itd, ugl dal vrijedi zopo 120$ vise, našao sam samo jedan filmic za usporedbu..
Hvala
Nisam nigdje vidio da se piše o mobitelu Kolina k100+.. Jeftin mobitel za svoje dobre specifikacije..
Sta kažete na mobitel?
Inače u planu mi je bilo uzeti Zopo 3x koji je 300$, a ovaj je 180$ naravno na to pdv itd, ugl dal vrijedi zopo 120$ vise, našao sam samo jedan filmic za usporedbu..
Hvala
Kolina k100+ ja nebih uzimao jer nije provjeren mob i pitanje jer sve radi kako spada, jos uz to nema 3g na 900mhz. Sta se tice Zopo 3x isto tako mislim da mu je prevelika cijena. Ispada malo manje od 2400kn sa svim tak da nije bas dobra kupnja, ako zelis imati 4h onda mozes uzeti i Xiaomi Note 4g koji je provjeren mob i radi kako se spada i jos ti ostane 1000kn u dzepu. Malo ispod 2000kn imas i Xioami Mi3 a do 2400kn imas dosta modela koji su vec provjereni ako mislis davati tolike novce.
Pogledaj malo na Mobicity.co.uk to je Eu i nemas nikakvih poreza, ako nema tamo dostupno a hitno ti je imas Xiaomishop.com pa izaberes Eu direct.
EDIT: Evo sada imate i redmi note 4g na merimobiles Eu direct za 180$ sta mislim da je odlicna cijena i da ce to brzo nestati Link
Umi official fb page čestita dobitniku Umi Zero mobitela:
Hehe i jos mu prasad lajka
Gledao sam i taj Note, al nije mi nekako sjeo, procesor mi se čini slab..
I gledaj da 3x ima 3GB RAMa, to je najjeftiniji mobitel koji ima 3gige rama.. I na Antutu baca više od M8, oko 43000..
Sta ja znam, i opet bolje specifiacije ima i od Xiaomi Mi3 koji je model koliko vec star?
I gledaj da 3x ima 3GB RAMa, to je najjeftiniji mobitel koji ima 3gige rama.. I na Antutu baca više od M8, oko 43000..
Sta ja znam, i opet bolje specifiacije ima i od Xiaomi Mi3 koji je model koliko vec star?
HAHAHAHAHHA, nasao si usporedjivati Snapdragon i MTK, odlicno..
Nemoj se vise raspitivati na forumu posto patis od toga sto pise na papiru, taj mobitel je kao stvoren za tebe samo ti njega kupi..
Imam super ponudu za ZOPO 3X ako je netko zainteresiran.
Specifikacije:
- MT6596 Octa-core
- 14.0MP Camera
- 5,5" FHD
- 3 GB RAM
- 16 GB ROM
- Dual Sim
- 4G LTE
Cijena: $268 s besplatnom dostavom.
Detalji u PP.
Nemoj se vise raspitivati na forumu posto patis od toga sto pise na papiru, taj mobitel je kao stvoren za tebe samo ti njega kupi..
Onda benchmark laže ili nije vjerodostojan uopće za usporedbu u praksi?
Lijepo sam pitao, nemoras se izrugivati i ismijavati. Nikoga nisam uvjeravao da je bolji, samo sam pitao.. Možeš i ti onda lijepo odgovoriti..
Nema veze benchmark, evo jucer jedan kolega narucio lenovo 660p i ima preko 45000 score, ali opet nema 3g na 900 i nema gorilla niti dragontrail glass, a i koliko sam na brzinu vidio prednja kamera mu ne valja, gps mu je ulovio za nekih 15sec. Nije sve u benchmarku. Ovaj note 4g ti imas snapdragona, a imam i sam Xiaomi note pa ako mislis da ti neka igra nece raditi na njemu slobodno javi pa ti mogu istestirati. Ja kad bih davao tolike novce svakako bih isao na provjerene modele.
Ma ne tjeram ja igrice.. Mene vise zanima multitasking i browsing s vise tabova. I da mogu imat uključene aplikacije od facebooka, tapatalka, whatsapp, viber, chrome, navigaciju neku, sinkronizaciju tri maila, i jos bar nekih 10 aplikacija i da kad to sve natrpam na mobitel da on ne počne trzat i mučiti se..
I uostalom kad vec kupujem da kupim sad nes i da sam miran godinu i pol do dvije.. Trenutno imam One X koji je vec počeo stekat najviše jer mu fali RAMa..
Znači misliš da će taj Note zadovoljiti moje potrebe?
I sta Zopo nije provjereno? Kolega ima 980+ i mobitel radi odlično, samo kamera nije bas nešto... Al to je do softvera
Pa neki modeli mu bas i ne valjaju, npr zp780 mu je za ku..., ipak ako dajes tolike novce odi na provjereno. Ja na svojem nikad nemam vise od 1.5g rama iskoristeno. Novi je to mobitel i treba tek proci testiranje pa iz tog razloga ga nebih uzimao, ali tko ce ga znat mozda je odlican ali opet dati tolike novce i onda da mu nesto ne valja. Dok s druge strane imas i druge mobitele koji su vec provjereni i sve im sljaka i jos ti ostane preko 1000kn u dzepu. Ovaj redmi note 4g trenutno je 180$ u eu sa merimobiles i nemas dodatnih davanja. Potrazit cu kasnije neki sa 3g rama,ali evo meni nikad u ovih par mjeseci potrosnja nije bila iznad 1.5g rama
Ma mislim da bi me zadovoljile i 2gige rama.. Jer 3gige nešto provjerenije je puno skuplje.. A preko 300$ neću ići..
3x je lite verzija zp999.. Ali općenito Zopo ima losiju podršku i Xiaomi je kvalitetniji i bolji uredaj možda, neznam nisam Xiaomi nijedan probao, samo Zopu..
Gledam sad malo taj Redmi Note, dizajn mi se ne dopada, nekako je predebeo i bijele mobitele ne volim..
Gledam vec mjesec dana sto bi uzeo i nista pametno da bi zagrizao i naručio.. Pogledaj ako nades sto pametno slobodno predloži :)
Onda benchmark laže ili nije vjerodostojan uopće za usporedbu u praksi?
Lijepo sam pitao, nemoras se izrugivati i ismijavati. Nikoga nisam uvjeravao da je bolji, samo sam pitao.. Možeš i ti onda lijepo odgovoriti..
Gledaj nije stvar da ti se netko izruguje. Naime 90% ljudi će ti ovde preporučiti kao najkvalitetniju kinesku marku ili Xiaomi ili Lenovo (eventualno još Meizu), jer po meni te dvije i jesu, a svi ostali su onako...OK ili su loši.
Zato se nemoj čuditi da ti netko nešto preporuči, a ti, kao i večina drugih opet trubite po svom...pa čemu onda preporuka pitanje je? MTK kao čipset je dobar, ali Snapdragon je trenutno bolji. I nisu toliko bitni benchmarci, jer može on bacat i 100000 bodova, a ne valjat...to su čiste reklame na koji obični ljudi "padaju".
Moj stari mob je pri kraju svog životnog vijeka i sljdeća kupnja je vjerovatno Xiaomi, ali čekam da izađe mi4 youth edition za koji kažu da če koštat cca 300 USD, a bit će skoro isti kao i prvi samo će imat manje rama, pa ćemo vidit ili on ili mi3.

Hvala, takav odgovor cijenim i poštujem.
Znam samo da je Snapdragon bolji. No nebi nikada rekao da Snapdragon 400 moze biti bolji od MTK 6592 ili 6595 koji imaju 2ghz i vise i 8 jezgri.. Očito sam bio u krivu..
Znaci Xiaomi, čak i Mi3 bude bolji nego neki Zopo?
I u praksi znaci 30000 bodova Xiaomi na Snapdragonu ili neki Zopo na 40000 benchmarku, ovaj Xiaomi moze raditi bolje?
Jeli to do softvera ili bas samo hardver odnosno MTK vs Snapdragon
@ Patrick_cro
Da pardon, sad sam.gledao ima i crna koju vise preferiram nego rozu :)
Oppo mi se čini preskup, a Meizu nisam gledao..
Uglavnom do max 250$ mi bude najbolje taj Redmi Note ili nadodat malo i uzet Mi3