Ljudi zelim si kupit Blackview Jk809 preko banggooda. Mozete mi rec neka vasa iskustva kupovine preko banggooda, jel se placa pdv itd.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Zašto? Zato što se često događa da pošiljka putuje predugo, pdv najvjerojatnije nećeš izbjeći jer su carinici prilično ažurni, a njihov customer service i aftersale je najočajniji aftersale s kojim sam imao posla. Ukratko, ne priznaju garanciju (u mom slučaju, nekoliko puta), nego traže novac za popravak nečega što je bilo broken-out-of-the-box, nakon popravka slanje uređaja traje kriminalno sporo (oko tri mjeseca, ukupno sam uređaj čekao od listopada prošle godine do lipnja ove godine). Znači, nisam zadovoljan. Bilo je slučajeva kada je kolega naručio THL, stigao relativno brzo i potpuno ispravan i dan danas radi uredno. Možda baš ti nećeš biti moje sreće, nego kolegine.
Ja bih preporučio bilo koji EU shop, radi brzine dostave i ostvarivanja jamstva.
Ako ćeš uzimati preko Banggooda svejedno, upotrijebi kupone za popust (vidim da nekoliko kolega s foruma u potpisu daruje kupone na pp). Sretno!
Evo nasao sam jedan kineski mobitel u njemačkoj trgovini i nije preskup s obzirom na to gdje se nalazi i na specifikacije http://www.efox-shop.com/efox-smart-e4-mtk6589-12ghz-42-50-hd-ogs-ram-1gb-1300-g-290678
i stvarno mi se sviđa
Kamera mi je bitna, rezolucija te velicina ekrana, gps nebitan, ako nije android onda je java? tako da mora biti android i naravno sto jaca baterija.
i minimalno quad core :D
Proguglaj model Xiaomi Hongmi 1s na Mobicity UK stranicama, cca 1100kn s dostavom, a dobiješ puno kvalitetniji uređaj od ovih koje si naveo.
Mojih 5 centa, nadam se da sam pomogao.
Evo nasao sam jedan kineski mobitel u njemačkoj trgovini i nije preskup s obzirom na to gdje se nalazi i na specifikacije http://www.efox-shop.com/efox-smart-e4-mtk6589-12ghz-42-50-hd-ogs-ram-1gb-1300-g-290678
i stvarno mi se sviđa
To nije njemačka trgovina nego kineska i šalju iz Kine, pa roba nije oslobođena pdv-a...
i stvarno mi se sviđa
To nije njemačka trgovina nego kineska i šalju iz Kine, pa roba nije oslobođena pdv-a...
Ovo se šalje iz Njemačke. Gore na vrhu se klikne "Versand aus DE" i to ide iz DE, ostalo ide iz Kine.
Sta mislite o Zopo mobitelima? Onako, generalno. Jel ti vise naginje na Huawei i Xioami, ili vise naginje iNew, iCloud, i takvim polu anonimusima?
Ja sam se jedno vrijeme družio sa zopom zp 780 i mogu ti reći da sam jako bio zadovoljan njime. Čak je zopo ispunio obećanje i izbacio kitkat za njega.
Sve odlično radi i mob je napravljen dosta kvalitetno. Niti jednom u 2 mjeseca mi se nije restartirao niti blokirao.
Bratu sam također naručio taj mob.
S drugim modelima nisam imao iskustva tako da ne mogu nista reći.
Pozdrav
Da li je itko kupovao Newman k1s mobitel
kako ide dostava sa mobcitija ako nemam adresu u hrvatskoj tj prebivaliste ja zivim u susjednoj bih uz granicu sa hrvatskom i stavio bi adresu neku od prijatelja i svoj broj mobitela ? ili bas moram imat prebivaliste i adresu . jeli mobitel stize nekom brzom postom kojom me se kontaktira na mobitel ili ide u hrvatsku postu ?
OMG za zadnji post.
kako ide dostava sa mobcitija ako nemam adresu u hrvatskoj tj prebivaliste ja zivim u susjednoj bih uz granicu sa hrvatskom i stavio bi adresu neku od prijatelja i svoj broj mobitela ? ili bas moram imat prebivaliste i adresu . jeli mobitel stize nekom brzom postom kojom me se kontaktira na mobitel ili ide u hrvatsku postu ?
pa ako imaš frenda, stavi shipping adresu njegovu i kad ti stigne fon, neka ti on pošalje običnom poštom :P u paketu naravno osigurano da se ne slupa :)
mislim da bi direktnom narudžbom u BiH platio mnogo PDV-a i uvozne troškove..carina u Bosni je sra*e.
Onda ocu morat platit pdv ili ne?
o cemu ti pricas sad samo sam rekao da sam kupio u hrvatskoj na njuskalu mobitel povoljno s4 za 1400kn a moja stvar je sto sam ga ja prodao u bih za vece novce . ja ovdje nepspominjem nikakvu carinu za bih i te gluposti ni mostarsku postu carinjenja o cemu ti uopce pricas ? ja narucivam mobitele na hrvatsku adresu LOL
tu imaš hrvatsku adresu
tu sad nemaš
Sta mislite o Zopo mobitelima? Onako, generalno. Jel ti vise naginje na Huawei i Xioami, ili vise naginje iNew, iCloud, i takvim polu anonimusima?
Kao donedavno bivši vlasnik Zopo C2 uređaja mogu reći da ima svoje dobre i loše strane. Zaključivat ću samo po tom modelu. Po meni više naginje na kvalitetnije uređaje (u klasi kineza), no ozbiljna zamjerka ide na kvalitetu touch-a koji od starta nije radio kako spada (primjerice kada stisneš slovo A, on napiše AAA). Na njihovom forumu postoji cijela linija korisnika koji su ih masovno popljuvali radi toga, jako puno ljudi je bilo ogorčeno, pa su izdali nekakav firmware update koji je više bio šminka nego što je rješavao problem. Nakon nekog vremena mi je prestala raditi Home ledica, a i sama njena funkcija je nestala. Slao sam ga u Kinu na popravak (premda su me u Italiji izigrali, rekli su mi prošlog srpnja da će se garancija ostvarivati u Italiji, no u međuvremenu to više nije tako), bio je tamo mjesec dana i vratio se - isto pokvaren kako je i bio. Nisu ništa popravili, vidio sam da su flashali firmware i to je sve. Žalio sam se, ignorirali su me, dok nisam složio jedan prilično neugodan mail u kojima sam zaprijetio spamanjem gsm based foruma po svijetu sa svojim slučajem i onda su mi poslali drugi C2 (rabljen, ali ispravan), a ja sam njima vratio postojeći. Eto, trebalo je muke, ali isplatilo se.
Kolega je u međuvremenu kupio ZP980+ i mogu reći da su mobiteli fizički isti, ali ovaj ima puno bolji touch i puno je responzivniji nego moj C2 i mislim da novije serije imaju skoro odličnu kvalitetu izrade. Fotić i GPS su na mom bili prilično loši, no 980+ je sasvim solidan.
Sad sve ovisi o tome koji model želiš kupiti. Svi ovi iznad 200$ su po mom mišljenju dobra kupnja. Samo treba pripaziti na aftersale. Moraš se dobro posvađati da dobiješ ono na što imaš zakonsko (ajmo reći) pravo.
Ima li neki europski shop sa ovakvim mobitelima pa da nemoram pdv placat? 
ja imam zopo zp998 mob..i sa samim mobom i njegovim karakteristikama sam zadovoljan...ne blesira se (restarti sami od sebe i slične kerefeke), baterija uz često korištenje traje bez problema dva dana, dobili smo kit kat, kvaliteta izrade je na jako dobrom nivou...
jedini problem koji sam imao sa njime je da mi je prestao raditi touch na gornjoj polovici ekrana....poslao im mob na servis u kinu (troškovi slanja 61 kn), kada su popravili poslali mi natrag mob (nisam platio ponovno pdv nakon dopisivanja sa carinom) i od tad radi bez problema...
od ovih tu drugih navedenih nisam imao niti jedan, ali bih više rekao da naginje kvalitetnijim kineskim mobitelima nego pravim odronima....
mobicity ti je najbolji sto se toga tice...i garancija je ostvariva u EU, dakle ne moras slati u kinu ako se nesto pokvari...
ovi ostali kineski shopovi koji salju iz EU imaju tu samo skladista, dok za servis ipak moras slati u kinu...
EDIT: sry moderatoru na dva posta zaredom...u medjuvremenu je drugi kolega postavio pitanje.... 
mobicity ti je najbolji sto se toga tice...i garancija je ostvariva u EU, dakle ne moras slati u kinu ako se nesto pokvari...
ovi ostali kineski shopovi koji salju iz EU imaju tu samo skladista, dok za servis ipak moras slati u kinu...
EDIT: sry moderatoru na dva posta zaredom...u medjuvremenu je drugi kolega postavio pitanje.... 
Ma narucit cu ja sa banggooda pa cu se nadat da mi nece pdv naplatit. :P
Jučer sam dva sata proveo pokušavajući sve moguće fixeve kako bi popravio GPS na Elephoneu p6i. Zaključak -mobitel nema GPS, tj ne radi.
Eto, ako ga netko odluči kupiti. Inače ima dobru kameru ali nekima je gps potreban.
Jučer sam dva sata proveo pokušavajući sve moguće fixeve kako bi popravio GPS na Elephoneu p6i. Zaključak -mobitel nema GPS, tj ne radi.
Eto, ako ga netko odluči kupiti. Inače ima dobru kameru ali nekima je gps potreban.
nekima? mislim da je danas GPS ipak standard
pa nemam ja adresu ali mogu stavit kao da mora bit moja mislio sam da je brza posta da kad dodje paket zovu na moj mobitel kontaktiraju me mogu stavit bilo ciju adresu ako je neka brza posta zato sam pitao jeli brza posta ili obicna posta gdje nekontaktiraju na mobitel
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
pa nemam ja adresu ali mogu stavit kao da mora bit moja mislio sam da je brza posta da kad dodje paket zovu na moj mobitel kontaktiraju me mogu stavit bilo ciju adresu ako je neka brza posta zato sam pitao jeli brza posta ili obicna posta gdje nekontaktiraju na mobitel
Onda najbolje da staviš moju adresu, yebote zmišljaš toplu vodu već 3 stranice!! 
Nikako da odaberem neki dobar na banggoodu, evo ljudi znaci kamera je bitna, ekran, minimalno quad core, baterija. Rezolucija 1280x720. Budzet: 220$
Pucajte 
EDIT: moze i neki sa mobicity-a
Nikako da odaberem neki dobar na banggoodu, evo ljudi znaci kamera je bitna, ekran, minimalno quad core, baterija. Rezolucija 1280x720. Budzet: 220$
Pucajte 
EDIT: moze i neki sa mobicity-a
http://www.mobicity.co.uk/xiaomi-hongmi-1s-8gb.html#.U-SHuHJ_s_w
http://www.mobicity.co.uk/motorola-moto-g-8gb-4g-lte.html#.U-SHv3J_s_w
mah, ovo je veliko zlo..taman nađeš jedan model, a ono drugi još bolji, i tako čovjek postane gladan i ide dalje