HTC Wildfire - problem sa punjenjem i povezivanjem

poruka: 4
|
čitano: 10.349
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

U subotu sam jedva uključio telefon zato što mu se baterija ispraznila do kraja. Uredno sam u petak uveče stavio telefon na punjenje i u subotu bio je skroz prazan. Naime, jednostavno ga nije moguće napuniti, povezati usb-om za računar... ništa. Na servisu su mi rekli da je problem u tome što je crkla neka dioda u telfonu, tačnije u micro usb ulazu ali da li da im verujem? Sumnjivo mi je kako to može da crkne, imam i kineski telefon koji je svašta preživeo i na micro usb se puni (kao i wildfire) i radi skroz normalno godinama! Ubeđuju me da sam "nestručno rukovao (!?)" i da je to čitaj: "normalno" da se desi ako upadne kap vode ili sl. Nikakva voda nije upadala, telefon je bio 100% na suvom. Žele li samo da mi uzmu pare, ili ako problem zaista postoji, mogu li sam to da popravim... i kako?

bojan
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Radi li telefon dok je uključen u punjač/USB? Pokušaj od nekog posuditi bateriju (ili odi do lokalne trgovine pa pitaj), da prvo nju eliminiraš kao problem. Ako je ona ispravna, moguće da je neki konektor riknuo, ali to nije tvoja greška i garancija bi trebala pokriti, nemoj da ti prodaju priču tipa kap vode ti upala - izbori se za tu garanciju.

★ Regionalni portal posvećen Linuxu i otvorenim sustavima - www.linuxzasve.com
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Re: HTC Wildfire - problem sa punjenjem i poveziva

Baterija kad je napunim preko nehog kineskog čuda (otvorim telefon, izvadim bateriju i ubaci me u to) normalno radi, 3 punjača nisu uspela da na normalan način napune telefon! Što se tiče garancije, postoji, šatro kažu da to ne uključuje ali da će mi učiniti, ali postoji problem što taj deo nemaju, kao naručili su ga i sutra da ih zovem (trebalo je danas da stigne). Sutra će reći zovi preksutra itd... a ja nemam puno vremena. Na jednom mestu imaju i košta oko 20 evra, ali ako to nije problem već nešto drugo, zašto da bacam pare? A kod ovih ću se načekaaaaaaati....

bojan
15 godina
neaktivan

e, ista stvar mi se dogodila danas pa sam naisao na ovu temu. mob mi je ostao kod frenda i dosao sam po njega nakon 3 dana , bat.naravno prazna tako da sam ga jedva uspio upaliti ali je riknuo nakon 10 sec. kada sam dosao doma mob. uopce nije radio, niti sam ga mogao upaliti niti napuniti. kada sam metnuo usb neku gresku mi je bacalo i nije detektirao mob uopce. spojio sam ga preko obicnog kabla i nadao se da se baterija puni unatoc tome sto nista nije pisalo , samo je svijetlila crvena lampica koje se zbugala i kada bih ga iskljucio sa punjaca je i dalje svijetlila. ono sto mi je upalilo jest da sam cekao 20 min da mi tako puni, na blef, preko punjaca, zatim sam izvadio bateriju i ponovno je metnuo. probaj par x izvadiiti i staviti bateriju. eto, nakon sto sam par x ga tako spajao na punjac i vadio bateriju uspjelo mi je pokrenuti. i koliko vidim dok je ta crvena lampica svjetlila na mobu ipak se baterija punila jer mi je bila dobrano iznad 50%. znaci nakon sto ti ''napuni'' preko punjaca izvadi bateriju, ponovno je metni i probaj ga upaliti. ja sam ga upalio bez kartice, pokusaj i tu soluciju. inace, mob je srot jedva cekam da ga se rjesim samo da odradi jos barem do kraja ljeta. spor je , kamera je nikakva i ekran je prelos za gledati video-e na netu 

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice