HTC One M10 - rasprava

poruka: 2.499
|
čitano: 383.198
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: HTC One M10 - rasprava
zvonac kaže...

Jel ima ko link za stock MM, al 1.95 RUU?

Na XDA je 1.90..

Vratio se na MM, 1.90, a Nougat će pričekat još dok ne riješe neke stvari..

Imašovdje OTA s 1.90 na 1.95

13 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Nisi pogrešno napisao jer i onako nisi praktično ništa napisao. Koje dođavola sistemske postavke imaju ebay, viber, instagram i ostale aplikacije? Dovoljno je upisati se na svoj account i to je to a ne da ručno instaliraš jednu po jednu. Ako netko eventualno i ima neke specijalne aplikacije (kao što je npr. mbanking, kako si naveo ti i još netko od kolega na forumu), riješiti minoran problem sa jednom aplikacijom tako što trebaš navratiti do banke je bezvezna stvar spram wifi bug-a koji kolega ima a koji će riješiti na način koji sam opisao.

Pitanje kolege je glasilo : "Nebi da mi obrise slike i appove, kako se taj telefon moze resetirat ali da taj dio ostane netaknut ? Ili nekakav program da to sve backupam na komp i nakon reseta vratim ? Znaci slike i sve ostalo."

Piše da ostane netaknut - netaknut znaći zdravo seljački copy/paste. Ja sam odgovorio da ne može. 

Prilikom instalacije tebi će mob ponudit da ti vrati aplikacije koje si imao...ali ih ti ponovno moraš "aktivirat". Nebitno da li je Viber, Whats app; mbanking, igrice i sl... 

Ja sam ga htio upozorit da će određene aplikacije izgubit sistemske postavke koje ne možeš kopirat jel nije rootan.

Ja ne znam da li je kolegi problem otić do banke ili igricu krenut od početka - a ćini mi se da je, dok je napisao "da ostanu netaknute".

Ako kolegi odgovara ovo što ti pišeš - super., ako ne jebi ga. 

12 godina
phoenix2003 kaže...

Nisi pogrešno napisao jer i onako nisi praktično ništa napisao. Koje dođavola sistemske postavke imaju ebay, viber, instagram i ostale aplikacije? Dovoljno je upisati se na svoj account i to je to a ne da ručno instaliraš jednu po jednu. Ako netko eventualno i ima neke specijalne aplikacije (kao što je npr. mbanking, kako si naveo ti i još netko od kolega na forumu), riješiti minoran problem sa jednom aplikacijom tako što trebaš navratiti do banke je bezvezna stvar spram wifi bug-a koji kolega ima a koji će riješiti na način koji sam opisao.

Hoces reci da HTC nije u stanju napravit softver za pc da mi backupa kompletan telefon na komp i da to sve vrati ? Pa jesu oni glupi ili samo nesposobni ?

Ma ne mora sve vratit 100% ali psotavke sistema kao zvono i to i da appove sam vrati kad ih vec ne moze aktivirat. NAviko sam na ajfon koji to sve vrati di si ga ostavio i kao da nisi radio nista.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.2.2017 15:56 (Karanba).
15 godina
HTC One M10 - rasprava

Ako ti vrati sve nisi ništa napravio. Cilj factory reseta je baš podešavanje ispočetka. HTC ima svoj backup app i možeš je skinuti sa google apps. Ja ne koristim backup jer mi ne treba.

Ja ti kažem kako sam riješio problem ako želiš učini isto ako ne to je tvoja odluka.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Kako vam baterija na N?

0 0 hvala 0
15 godina
HTC One M10 - rasprava

ima još netko problem sa sinkronizacijom na nougatu?

vise mi uopce ne dolaze mailovi, a vidim da mi se ni druge stvari ne sinkroniziraju... instalirao sam N sa sluzbenog RUU-a tako da je napravljen i reset odmah.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
HTC One M10 - rasprava

Baterija treba dodatna podešavanja. Primjetio sam malo veću potrošnju ali još uvijek sam u fazi testiranja. Uradio sam wipe cache partition, podesio Boost+ i možda još da ručno uradim clear cache/data svakoj instaliranoj aplikaciji. Sjećam se da mi je ovaka baterija bila kad sam tek kupio telefon. Bez obzira, nisam zabrinut u vezi potrošnje sve se to da podesiti. Ostalo sve je premašilo sva moja očekivanja a posebno wifi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Igor666 kaže...

vise mi uopce ne dolaze mailovi, a vidim da mi se ni druge stvari ne sinkroniziraju... instalirao sam N sa sluzbenog RUU-a tako da je napravljen i reset odmah.

Vidi da mail nije blokirao Boost+. Ako ne, negdje sam jučer vidio opciju o postavkama osvježavanja mail inbox pa pregledaj e-mail app.

15 godina
phoenix2003 kaže...
Igor666 kaže...

Vidi da mail nije blokirao Boost+. Ako ne, negdje sam jučer vidio opciju o postavkama osvježavanja mail inbox pa pregledaj e-mail app.

nista od toga...cak i ako obrisem poruku na mobitelu, ona mi je i dalje na web gmailu, mob uopce ne sinkronizira nista.. stalno neki bugovi. izgleda da cu opet morati reset raditi

17 godina
Igor666 kaže...

Azuriraj play services

15 godina
dejo kaže...
Igor666 kaže...

Azuriraj play services

evo probao sam sad i to ali nista...i ne kuzim zasto se samo nije update-alo, a ne da imam verziju iz 10.mj.

ovako to izgleda, sinkroizira mi samo app data kad rucno idem na sync, a ostalo stoji...probao sam i clear cache/data, restart...mogu jos izbrisati i dodati account, ali radje cu factory default baciti onda.

15 godina
HTC One M10 - rasprava

ha, našao u cemu je problem. kad je power saver ukljucen sync ne radi

malo sam googlao i vidio da puno ljudi ima isti problem na S7.

moze netko probati da li mu radi sinkronizacija sa power saverom ili ga samo ja koristim

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
HTC One M10 - rasprava

Koristim prigodu da potvrdim da sve na mom uređaju radi fantastično i bez i jednog bug-a. Kamera je osjetno bolja a wifi me je, svojim kvalitetnim radom, doveo u ekstazu. Sviđa mi se novi način notifikacije na lock screen. Smatram i da je bitno pomenuti da je (bar kod mene) location po defoltu bio podešen na high accuracy pa sam ga prebacio na battery save mode. Ukoliko neka aplikacija bude nevaljala u background-u Boost+ će je prepoznati.

Čim stignem nabaciću par novih fotografija. Kameru sam, zahvaljujući wifi-ju, malo nepravedno zapostavio. HTC je napravio odličan posao i čestitam im.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.2.2017 20:11 (phoenix2003).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Igor666 kaže...

moze netko probati da li mu radi sinkronizacija sa power saverom ili ga samo ja koristim

Iz osobnog iskustva savjetujem ti da konfiguriraš Boost+ i prepustiš mu upravljanje jer je odlična aplikacija. Tako ne moraš koristiti uopće power save mode i baterija će ti dugo trajati.

13 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Zasad ima jedan poveći minus u Nougat updateu, a to je da desna tipka više ne može bit Menu button. Sad cu morat trazit neki custom rom ili nes, jer fkt to nisu smjeli maknut!

Hebo ih splitscreen

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.2.2017 1:40 (AngryBird).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Baš to @angrybird, ta menu tipka sto fali mi je uzas. A te custom i third party appove za sistemske funkcije bas ne volim :)

Javi ako nesto dobro nadjes.
ptspclan.com | visit us ^^
14 godina
Igor666 kaže...

To nije problem, tako radi na svim telefonim, to je stock google Android feature.

16 godina
Ptico :) Evo rješenje i jako je dobra.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
AngryBird kaže...

Zasad ima jedan poveći minus u Nougat updateu, a to je da desna tipka više ne može bit Menu button. Sad cu morat trazit neki custom rom ili nes, jer fkt to nisu smjeli maknut!

Hebo ih splitscreen

inace ima opcija za ukljuciti menu button ali jos nisam primijetio u cemu je razlika kad se i ukljuci...

ivicask kaže...
Igor666 kaže...

To nije problem, tako radi na svim telefonim, to je stock google Android feature.

ma da? to nije bio slucaj na MM, ni bilo kojom prijasnjom verzijom...a koliko citam ima dosta ljudi koji imaju taj problem i sa iskljucenim power saverom, tako da vjerujem da je ipak neki bug u pitanju.

steta sto su maknuli onu opciju gdje se moglo birati sto ce power saver zapravo iskljuciti..meni je bitno samo da mi smanji brzinu procesora, posto je i ovako prejak za neke svakodnevne radnje...a nikako da napravim root i stavim tvoj mod :)

13 godina
neaktivan
sardax kaže...

Nisi niš linko?

@Igor666, ta menu button opcija ne mijenja stvar tj. ni ne kuzim čemu zapravo služi

17 godina
HTC One M10 - rasprava

https://forum.xda-developers.com/htc-10/help/htc-10-android-7-0-nougat-update-issues-t3545009

N na Desetki nije bez mana.. očekujem od HTCa daljnje zakrpe da riješe neke stvari..

Do tad ostajem na MM, dok ne srede bateriju i riješe fokus u kameri u pro modu, a vjerojatno ima još nekih bugova, samo su mi ova dva jako zapela za oko, a što se tiče wifija, poboljašnja nije bilo dok sam N koristio; imam osjećaj nakon dost odgađanja i dalje HTC nije riješio neke stvari..

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.2.2017 11:21 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
AngryBird kaže...
sardax kaže...

Nisi niš linko?

@Igor666, ta menu button opcija ne mijenja stvar tj. ni ne kuzim čemu zapravo služi

yep, ne sluzi nicem ali je tamo :D moguce je da su zaboravili na nju ili nesto nije povezano u kodu... N ima podosta bugova ali vjerujem da ce to rijesiti..samo kako im sporo idu update-i, pitanje kada..

wifi je nekima bolji nego prije, a nekima se jos pogorsao, meni je otprilike ostalo na istom, mislim da puno ovisi o routeru na koji se spaja.

15 godina
zvonac kaže...

...dok ne srede bateriju i riješe fokus u kameri u pro modu, ...

I ja sam primjetio da se baterija više troši. Boost+ ne prijavljuje greške na instaliranim aplikacijama. Sistem prijavljuje uvjerljivo najveću potrošnju na displeju. Blago sam smanjio osvjetljenje i prebacio lokaciju sa high accuracy na battery save. Potrošnja baterije je sada prilično dobra.

Fokus kamere u pro modu kod mene radi perfektno. Pokušaj reset aplikacije kamere (clear cache/data, disable/enable)

Igor666 kaže...

wifi je nekima bolji nego prije, a nekima se jos pogorsao, meni je otprilike ostalo na istom, mislim da puno ovisi o routeru na koji se spaja.

Wifi sam testirao na više rutera, koje sam uglavnom koristio ranije i sa kojima je bilo problema. Sada nemam apsolutno nikakvih problema i da me je netko ranije pitao da li želiš višu potrošnju baterije u zamjenu za normalan rad wifi-ja odabrao ne bih razmišljao niti sekundu. Izvršio sam i mjerenja brzine prenosa podataka i mogu reći da nema niti jedan problemčić u vezi s tim i rezultati nisu niti približni u odnosu na ranija mjerenja (na mjestima gdje je bilo 5-7 MB/s sada je preko 20 MB/s). Moj najveći problem sa wifi, osim dometa, jeste da nakon uključivanja wifi-ja trebalo oko minut da skenira i prikaže sve dostupne mreže. Sada to radi instant.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.2.2017 13:24 (phoenix2003).
16 godina
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
sardax kaže...

Isprobao app, ali nema uopće tu funkciju (Meni), ali ima ostale stvari. 

Valjda bu HTC popravio to. Ako netko ima twitter, nek napiše Mo Versi-u da to požuri 

15 godina
AngryBird kaže...
sardax kaže...

Isprobao app, ali nema uopće tu funkciju (Meni), ali ima ostale stvari. 

Valjda bu HTC popravio to. Ako netko ima twitter, nek napiše Mo Versi-u da to požuri 

Pogrešna adresa. Mo je zadužen za USA. Graham Wheeler je zadužen za Europu pa se njemu obratite porukom.

16 godina
HTC One M10 - rasprava

A evo, udrio i ja factory reset :) 

Javim kako je prošlo :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Želim napraviti hard reset, držim power i vol down, zatim reboot to bootloader i onda reboot to recovery. Kad to odaberem pojavi mi se ona slikica moba i crvenog trokuta. Držim vol up i power,kao što je netko na stranici prije napisao, ali ne ulazi u recovery.. radim li nesta krivo? Neka druga kombinacija tipaka možda?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Perooo1 kaže...
Želim napraviti hard reset, držim power i vol down, zatim reboot to bootloader i onda reboot to recovery. Kad to odaberem pojavi mi se ona slikica moba i crvenog trokuta. Držim vol up i power,kao što je netko na stranici prije napisao, ali ne ulazi u recovery.. radim li nesta krivo? Neka druga kombinacija tipaka možda?

Krivo je napisao.

http://www.hardreset.info/devices/htc/htc-10/recovery-mode/ -- drži Power i klikni pa pusti Volume Up

11 godina
neaktivan
Hvala, shvatio sam u međuvremenu kako ide :)

Evo i kod mene puknut hard reset i djeluje mi mob nekako brže, responzivnije.. vjerojatno je samo placebo :) vidjet ćemo hoće li se i sada baterija brže prazniti
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice