HTC One M10 - rasprava

poruka: 2.499
|
čitano: 392.562
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: HTC One M10 - rasprava
izvone kaže...

onda mi ti reci poantu (al stvarno)...skuplji je a nit je nasljednik nit je upgrade,a nit je bome downgrade s smanjenom cijenom za one koji zele nesto slicno htcu 10 po smanjenoj cijeni,po meni,ovo jako nema smisla,zbrda zdola...

Ovo je nesto tipa A9, kojem je cijena pala jako nakon 6mjeseci, ali isto nesto sto se zove One, a slabiji od tadasnjeg M9 nije bas neki potez.

Di2 & EPS FTW!
12 godina
neaktivan

imam osjećaj kao da je to mob koji su napravili samo za sprint da demonstiriraju brzinu njihove mreže, al su ga preimenovali i pustili u prodaju u drugim regijama s razmišljanjem ''pa et tak, možda se čak i proda..''

15 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Elem, dok čekamo Nougat evo jedna lijepa noćna fotka:

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
phoenix2003 kaže...

Elem, dok čekamo Nougat evo jedna lijepa noćna fotka:

Aj uploadaj na Imgur ak ti se da..

15 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Fotografija je napravljena u Pro mode (koji u posljednje vrijeme sve češće koristim), u RAW formatu i obrađena automatskom aplikacijom na telefonu. Računar sam rasturio pa ga prodajem i nemam dobar računar da vidim što se dodadno može izvući iz RAW fajla.

http://imgur.com/V3KKIXZ

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Ja sam s kamerom super zadovoljan, ali moram biti iskren oko nekih stvari. Od M7 do 10tke, fotke ljudi i djece u pokretu su daleko najbolje sa M7 mi ispadale, bez ikakve sumnje. Pogotovo kad se razviju. Meni kamera sa vise od 4 mpx ni u ludilu ne treba. S mobitelom ionako apsolutno nista ozbiljno ne mozes radit, ali za point and shoot, M7 mi je i dalje najbolji. Volio bih da 11ica dodje u "mini" varijanti, 4.7", sa istim 2.0 upx. Malo doradjeniji dynamic range i super. Kad samo pogledam koliko sam ZOE videa snimia i koliko sam slika napravija s M7, ... to je to :)
ptspclan.com | visit us ^^
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Ja koristim M7 i 10. Razlika je ogromna. Da ne govorim o Pro modu i RAW fotografijama koje se mogu obrađivati i na samom telefonu. Mislim da Sony (kao najveći prozvođač senzora) nema niti ima u planu senzor od 2 mikrona. Staviti (opet) na kocku kvalitet proizvoda ugradnjom senzora nekog drugog proizvođača se ne isplati.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Ma slazem se. Ali kod slika ljudi, djece u pokretu i slicno, mene zadovoljava M7 sto se kamere tice. Znam i ja da ce tesko 2 um ici u proizvodnju. Ono sto smatram nuznim za popravit je i selfie kamera, jer ovaj smudge je boze ucuvaj, kao i na Samsungu. Tu mi je draza slika za iP5C :)
12 godina
HTC One M10 - rasprava

Sto se kamere tice, Pixeli su trenutno iznad svih, sasvim nova dimenzija kvalitete fotki.

Gledao sam neke uzorke i zaista mi nije jasno kako su to postigli, gledajuci fotke pomislio bih da su nastale klasicnim nesto boljim aparatom sa vecim senzorom.

Sto se tice cistog P&S tu je Galaxy S7 i dalje neokrunjeni kralj...evo jedna iz auta sa jednog osjeckog krizanja, bez ikakve obrade, direkt iz mobitela:

https://flic.kr/p/Qvf4t9

Nikakav PRO mode nisam koristio i ono sto mi se svidja je to sto Samsung nikada ne dize ISO bez potrebe i ovdje ga je automatika ostavila na ISO 200 sto potpuno eliminira potrebu za cackanjem u PRO postavkama.

Evo jos jedna mracna fotka...šum je nepostojeci.

https://flic.kr/p/PFPrx4

Ono sto sam ja gledao, HTC 10 je jako dobar, ali po meni ipak nesto losiji sto se kamere tice od S7.

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.12.2016 18:09 (ocean77).

0 0 hvala 0
17 godina
ocean77 kaže...

https://flic.kr/p/PFPrx4

Ono sto sam ja gledao, HTC 10 je jako dobar, ali po meni ipak nesto losiji sto se kamere tice od S7.

Ne slažem se s tobom.. Imao S7 i vidio fotomogućnosti istog..

Nažalost, podcijenjen je htc 10 drastično i ja sam bio dijelomično jedan od onih koji nisu vjerovali u mogućnosti kamere na htc 10, maltene ko da fotkam sa Nexus 6p a svi znamo koje fotke radi; s tim da ovdje je dodatni bonus, OIS+f1.8

Jer po netu se pričalo da htc 10 ne oduševljava fotićem, kolko je sam htc hvalio fotić, mislim da je htc opravdao svoje hvalospjeve, a ovi razni recenzenti nek se pokriju po ušima, odnosno neki od njih..

1.95. je donio značajni napredak na polju fotića, tu su ga dodatno ispolirali..

Naravno da neću reć da desetka ima najbolji fotić, al mogu reć bez zadrške da stoji uz bok najboljima, a odabir izemđu njih je težak i onda presuđuju detalji kod odabira smartfona..

Znam samo jedno, ovaj imx377 me oduševljava, kako na 5X, 6P tako i na HTC 10..

Da li je htc savršeno sredio softver za kameru? Nije, Ipak tu skidam kapu Guglu, a tu ulaze 6P i Pixeli..

Dal HTC može dotjerat do savršenstva? Može, ne vidim zakaj ne..

Da me se krivo ne shvati, dok velim da dajem prednost Guglu kod obrade algoritma za app, razlike bi možda bile vidljive tek onda, dok bi detaljno proanalizirali fotke, cropat fotke, i stavit slike jednih i drugih (htc 10, 6p) al tu ulaze samo pixel peeperi:D 

Naravno, N je pred vratima, a kolko čitam, donio je poboljšanja i u fotkanju, između ostaloga..

Nexus 6p igra na hdr+ i tu mu je prava snaga u hdru, slikaj bez hdra, slike su prosječne,  mislim da je i s pixelima ista priča, hdr+ i vozi, a ak nećeš koristit htr+, e onda se priča mijenja i ipak nije sve tak odlično; zato kaj Google niš ne zanima osim automatike..

Ovo je slikano na brzinu, auto postavke, što baš ne koristim, navukao sam se na manual..

HT C10, 1/6s, ISO 640. Dok bi recimo tu bi 6P automatski podignuo ISO blizu 2000..

http://imgur.com/a/btE17

Čak da sam si dao truda i malo smirio ruku, blur ne bi bio ni vidljiv, pa pošto je bilo na brzinu slikano, slika je solidna, tek tolko da vidim kak to automatika odrađuje..

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.12.2016 21:20 (zvonac).
12 godina
HTC One M10 - rasprava

Ja pisem ono sto vidim i koliko god sam uzoraka od HTC 10 gledao jednostavno me nista nije odusevilo.

Kod HTC-a u teoriji sve zvuci super (odlican senzor, OIS, blenda), ali konacan rezultat mi nije impresivan...netko je stavio gore neku nocnu fotku, a šuma ima na lopate...pogledaj ove moje sa S7.

S7 je impresivan sto uz nikakav trud daje uvijek dobar rezultat i zato me ne cudi da je tako omiljen medju neznalicama.

Za Pixele opet koju god recenziju pogledam ostanem sokiran rezultatima.

2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pa ne baš... To što samsung ima f/1.7 i odličan NR ne znači da je savršen i ''impresivan''... To znači da artifakata i haloa ima na izvoz u nešto manjoj mjeri u kojoj na HTCu ima šuma... Jednostavno, ne postoji savšren fotomobitel, niti su mobilni uređaji napravljeni da to budu, ali postoje oni dobri koji zadovoljavaju ukuse većine. Mene je recimo nakon Sonyja koji je imao za koplje bolji senzor od svih, ali loš softver, zadovoljio Xiaomi, koji ima 2 generacije stariji senzor ali dosta bolji softver sa više ''alata''. Sve je to relativno i ne vidim baš smisao u natjecanju čiji je duži u ovoj kategoriji.

17 godina
ocean77 kaže...

Ja pisem ono sto vidim i koliko god sam uzoraka od HTC 10 gledao jednostavno me nista nije odusevilo.

Kod HTC-a u teoriji sve zvuci super (odlican senzor, OIS, blenda), ali konacan rezultat mi nije impresivan...netko je stavio gore neku nocnu fotku, a šuma ima na lopate...pogledaj ove moje sa S7.

S7 je impresivan sto uz nikakav trud daje uvijek dobar rezultat i zato me ne cudi da je tako omiljen medju neznalicama.

E vidis, ja pisem iz iskustva, posto sam imal S7 i sad imam 10..

Ono kaj me je smetalo i nisam prek toga moga prec nikak, oversharpening, koji je nabrijan do te mjere da sliku unisti..

Recimo ak fotkam sa desetkom, sum je vidljiv i to je prirodno (zrnato) a sa S7 je to umjetno isforsirano, i taj NR i taj OV (oversharpening).

Jasno mi je da svak zeli ostre fotke, al Samsung ide u krajnost s tim i svi znamo koje su posljedice toga..

13 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

A zašto nitko ne spominje katastrofalnu stabilizaciju videa na HTC 10 ? Stabilizacija je toliko loša da ne želim ništa snimati s njim nego uzmem od žene iPhone 6 i snimim ako nešto želim, stabilizacija je u rangu iPhone 4, video je neupotrebljiv kada se gleda na kompu ili na TVu. To nikako ne mogu prihvatit u 2016. godini.

0 1 hvala 0
13 godina
HTC One M10 - rasprava

Isto tako iz iskustva mogu reći da S7 daje u 99% slučajeva puno bolju sliku od htc 10. Video također. Nije sad da je HTC 10 loš niti da ja koristim kameru nešto previše, ali da uzimam mob zbog kamere, HTC 10 bi mi bio pri dnu flagshipa 2016. Nikako da HTC odradi to na razini ostalih

O da stabilizacija. Pa M7 je imao bolju! Pa ovaj Mi5 što koristim snima bolji video i stabilizacija mu je 10x bolja. U slikama je doduše lošiji od 10 pogotovo po mraku, ali jbt 250$ mob vs 600$...

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
Poruka je uređivana zadnji put sub 31.12.2016 10:57 (maks0806).
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
zvonac kaže...
ocean77 kaže...

E vidis, ja pisem iz iskustva, posto sam imal S7 i sad imam 10..

Ono kaj me je smetalo i nisam prek toga moga prec nikak, oversharpening, koji je nabrijan do te mjere da sliku unisti..

Recimo ak fotkam sa desetkom, sum je vidljiv i to je prirodno (zrnato) a sa S7 je to umjetno isforsirano, i taj NR i taj OV (oversharpening).

Jasno mi je da svak zeli ostre fotke, al Samsung ide u krajnost s tim i svi znamo koje su posljedice toga..

Imao sam i ja S7 Edge cim je izasao i prodao ga nakon 4 mjeseca i sada opet imam S7 obicni i imam osjecaj da je neki update rijesio oversarpening jer ga ja ne primjetim vise.

17 godina
HTC One M10 - rasprava
Znam samo da sam s foticem na desetki zadovoljan, za S7 to nisam bas mogao rec.. Definitivno je ovaj imx377 pun pogodak..
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Ja stvarno ne znam o čemu govorite kada je u pitanju stabilizacija videa. Snimio sam gomilu materijala i ne vidim nikakvih "katastrofalnoužasavajućeneprihvatljivih" problema.  Čak ne vidim nikakvih problema. Jedina mana, ako se tako može nazvati, jeste da za 4k treba malo više svjetla posebno ako se snima unutar zgrade.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
HTC One M10 - rasprava

Bas bio na putu dva dana, uzeo za svaki slucaj punjac, mob nisam ga bas kuril, vise je bilo umjereno koristenje,  bilo je najvise surfanja prek 3g mreze.

A prek wifija je bilo kojih 1h, ostatak 3g..  Na kraju punjac nisam koristil, ovo mi je malo iznenadjenje.. 

Nadam se da ce na Nougatu jos bolja bit..

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.1.2017 20:26 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Ja stvarno ne znam o čemu govorite kada je u pitanju stabilizacija videa. Snimio sam gomilu materijala i ne vidim nikakvih "katastrofalnoužasavajućeneprihvatljivih" problema.  Čak ne vidim nikakvih problema. Jedina mana, ako se tako može nazvati, jeste da za 4k treba malo više svjetla posebno ako se snima unutar zgrade.

Stabilizacija je katastrofa ! Znači ja sa svojim telefonom ni ne pokušam snimat video jer su rezultati neupotrebljivi, prije njega sam imao iPhone 6 sa kojim sam snimao bez problema. Nije losa kvaliteta videa na HTC 10, to je sasvim ok ali je stabilizacija nepostojeća, što je veci ekran na kojem gledas to te bude vise sramota ako nekom pokazujes video.

iPhone 6S snimke izgledaju kao da su snimane na nekom skupom gimbalu, kamera ide tako glatko u svim smjerovima dok HTC trza kao da smo u 2012-oj.

Ako je tebi ovo ispod isto ili uopce usporedivo onda moram priznat da su ti zahtjevi glede stabilizacije videa jako niski, meni je to neupotrebljivo jer sam dosad snimao sa jojfonom.

HTC 10 stabilizacija:

iPhone 6 stabilizacija:

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.1.2017 22:57 (Karanba).
12 godina
Karanba kaže...

Stabilizacija je katastrofa ! Znači ja sa svojim telefonom ni ne pokušam snimat video jer su rezultati neupotrebljivi, prije njega sam imao iPhone 6 sa kojim sam snimao bez problema. Nije losa kvaliteta videa na HTC 10, to je sasvim ok ali je stabilizacija nepostojeća, što je veci ekran na kojem gledas to te bude vise sramota ako nekom pokazujes video.

iPhone 6S snimke izgledaju kao da su snimane na nekom skupom gimbalu, kamera ide tako glatko u svim smjerovima dok HTC trza kao da smo u 2012-oj.

Ako je tebi ovo ispod isto ili uopce usporedivo onda moram priznat da su ti zahtjevi glede stabilizacije videa jako niski, meni je to neupotrebljivo jer sam dosad snimao sa jojfonom.

Isto ti je i sa Galaxy S7, stabilizacija korektno radi i video opcenito izgleda odlicno sto je jedan od razloga sto sam opet uzeo S7.

OP3 koji sam imao prije je radio super fotke, uz malo truda moze se dobiti i bolji rezultat nego na S7, ali video nije na istoj razini...sl. vrijedi i za LG G4 koji sam imao veci dio pretprosle godine...vrhunski fotic i osrednja kamera za video...S7 je odlicno izbalansiran mob, kamera je u svim segmentima solidna.

15 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Baš sam testirao svoj uređaj. Kao i što sam već rekao, 4K je malo osjetljiv na nedostatak svjetla (većinom i snimam video u 4K) ali rezultati u full hd su odlični.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Onda ti nemas visoke kriterije za stabilizaciju videa, meni je to negledljivo, super je slika al mi to drmanje ide toliko na zivce da onda samo to gledam na videu. Frendov S7 Edge ima slike i video boli glava, po meni jos nitko nije stigao iPhone 7, uperi i snimaj i rezultat u 99% slučajeva je video profesionalne kvalitete. HTC ima super slike, iako zna ispast katastrofa kod kontrastnih scena pa moras svaki puta rucno posvjetlit sliku ali ova stabilizacija me tjera nazad na ajfon jer se nemam snage borit sa usporenim Samsung telefonima.

0 0 hvala 0
15 godina
Karanba kaže...

Onda ti nemas visoke kriterije za stabilizaciju videa, meni je to negledljivo, super je slika al mi to drmanje ide toliko na zivce da onda samo to gledam na videu. Frendov S7 Edge ima slike i video boli glava, po meni jos nitko nije stigao iPhone 7, uperi i snimaj i rezultat u 99% slučajeva je video profesionalne kvalitete. HTC ima super slike, iako zna ispast katastrofa kod kontrastnih scena pa moras svaki puta rucno posvjetlit sliku ali ova stabilizacija me tjera nazad na ajfon jer se nemam snage borit sa usporenim Samsung telefonima.

fakat ne kuzim, gledao sam dosta testova i HTC je skoro uvijek bio najbolji u stabilizaciji..bio je jedino neki problem kad se snimka uploadala na youtube, youtube-ova skripta je ucinila da se video dosta trese, a kad se gledalo na mobu, onda je bila savrseno stabilna.

15 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Stabilizacija je više nego dobra. Možda firmware nije zadnji ili je uređaj neispravan. Zavisi to od mnogo faktora. 

Elem, mislim da znam gdje je Nougat za ostatak svijeta. Kako je Samsung ubio Note 7, ostala je određena rupa na tržištu koju je HTC odlučio pokrpati. Dvanaestog januara HTC predstavlja HTC Ocean Note. Čini se da su sve snage bile usmjerene u razvoj i peglanje tog uređaja. Kladim se u bocu Dingača da će Ocean biti pljunuti Note 7 i ili napredniji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
HTC One M10 - rasprava
@phoenix, jel imas informaciju kad bi N trebao doc na 10?

Kolko vidim, S7 ide direkt na 7.1.1, a mi jos nismo dobili ni 7.0.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Nemam, na žalost. Malo pratim twitter, ljudi ih počinju svakodnevno napadati zbog toga a i ja sa njima. Mislim da neće doći prije 12.januara, nakon predstavljanja Ocean Note.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Carrier locked HTC 10 uređaji u USA su počeli jučer dobivat Nougat, a ostatak svijeta jos uvijek nista.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Aj ca, navodni S8 :)
Sama cinjenica da je FP zada, nula bodova.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Samo da HTC ne prati traj trend, jer jedina je alternativa meni iPhone.
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice