HTC One M10 - rasprava

poruka: 2.499
|
čitano: 392.763
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
HTC One M10 - rasprava

Noć, sumaglica i nekaj malo ulične rasvjete pravi test za desetku:)

Zasad neam zamjerke na fotić od htca...

ISO 400 1/6s-1/13s

Prve dvije slikane prije dva dana, ova zadnja, maloprije.

http://imgur.com/a/Swh8S

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.12.2016 20:40 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Ja sam prestao sa bilo kakvim testiranjem kamere. Pouzdana je 100%.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Re: HTC One M10 - rasprava
zvonac kaže...

Noć, sumaglica i nekaj malo ulične rasvjete pravi test za desetku:)

Zasad neam zamjerke na fotić od htca...

ISO 400 1/6s-1/13s

Prve dvije slikane prije dva dana, ova zadnja, maloprije.

http://imgur.com/a/Swh8S

Ja isto imam sve manje zelje testirati jer vidim da je sve to tu negdje.

Vjeruj mi da bi ovakve rezultate dobio i sa OP3 kao i S7.

Ovo sada su minimalni pomaci i sljedeci oku vidljivi pomak ce biti dolaskom znacajno vecih senzora.

12 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Evo da podjelim i ovo s vama:

prošli tjedan, ne sjećam se točno koji dan, idem prije spavanja ukopčati mob da se puni jer bio je možda oko 5-6%. Čim ga sam ga stavio mob javi da se puni i nakon 10 sec prestane punit. Iskopčam usb-c  i ukopčam ponovno i opet ista stvar. Iskopčam usb-c iz moba i ukopčam ga onako na drugu stranu i sada počne se puniti kako treba. Označio sam si markerom na kojoj je strani bio ukopčan kada je punio. Sljedećih dana ukopčavao sam ga na onu stranu na kojoj se nije htio puniti da malo testiram i sve je radilo kako treba.

I onda ga sinoć stavljam puniti, bio je 2%. Nakon par minuta pogledam a on se napunio samo par posto, znači nije se brzo punio iako mi je pisalo charging rapidly. Nije se ni grijao kao inače kad se puni. I opet ga ukopčam na drugu stranu, a on i dalje ne puni brzo. Još ću danas testirati, ali me zanima vaše mišljenje što bi mogao biti uzrok, sumnjam da je utičnica problem jer 99% vremena se puni na istoj. Kad smo kod toga, kolika je uopće garancija za punjač, nekako sumnjam da je isto kao i za mob? 

btw. radi se o punjaču koji je došao s mobitelom, to mi je jedini usb-c koji imam pa nisam ni mogao koristiti neke 3rd party :S 

0 0 hvala 0
15 godina
Perooo1 kaže...

Evo da podjelim i ovo s vama:

prošli tjedan, ne sjećam se točno koji dan, idem prije spavanja ukopčati mob da se puni jer bio je možda oko 5-6%. Čim ga sam ga stavio mob javi da se puni i nakon 10 sec prestane punit. Iskopčam usb-c  i ukopčam ponovno i opet ista stvar. Iskopčam usb-c iz moba i ukopčam ga onako na drugu stranu i sada počne se puniti kako treba. Označio sam si markerom na kojoj je strani bio ukopčan kada je punio. Sljedećih dana ukopčavao sam ga na onu stranu na kojoj se nije htio puniti da malo testiram i sve je radilo kako treba.

I onda ga sinoć stavljam puniti, bio je 2%. Nakon par minuta pogledam a on se napunio samo par posto, znači nije se brzo punio iako mi je pisalo charging rapidly. Nije se ni grijao kao inače kad se puni. I opet ga ukopčam na drugu stranu, a on i dalje ne puni brzo. Još ću danas testirati, ali me zanima vaše mišljenje što bi mogao biti uzrok, sumnjam da je utičnica problem jer 99% vremena se puni na istoj. Kad smo kod toga, kolika je uopće garancija za punjač, nekako sumnjam da je isto kao i za mob? 

btw. radi se o punjaču koji je došao s mobitelom, to mi je jedini usb-c koji imam pa nisam ni mogao koristiti neke 3rd party :S 

ja sam imao slican problem(ali sa One A9), pisalo mi je slowly charging,a baterija bi se praznila ultra brzo. Promjenili su mi usb utor pod garancijom i problema nije bilo vise. Probaj drugi punjac(ili taj punjac na drugom mob), rekalibraciju baterije i nekakav soft reset.

Di2 & EPS FTW!
14 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Čini se da ništa od Nougata ove godine, tek rani početak 2017, sudeći po jednom facebook postu na HTC DACH  : http://forum.xda-developers.com/htc-10/how-to/unlocked-htc-10-update-updated-s-t3376329/page165

S jedne strane nije dobro, već dugo čekamo, a 7.1 je već vani. S druge strane, možda je i dobro jer ćemo dobiti update s ispravljenim bugovima koji su bili u US verziji.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.12.2016 19:41 (AngryBird).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

HTC 10 i M9 u USA su već danas dobili novi update od nekih 500-600MB. Da vam kažem, možda je i bolje da dođe malo kasnije ali bez bugova.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
HTC One M10 - rasprava

A ne znam kaj glumi htc, nek se odmah prebace na 7.1, a ne cekat pocetak godine i tek onda puste 7.0..

Nego, kaj za viper nougat treba s-off?

Posto imam s-on...

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.12.2016 22:49 (zvonac).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zvonac kaže...

A ne znam kaj glumi htc, nek se odmah prebace na 7.1, a ne cekat pocetak godine i tek onda puste 7.0..

Nego, kaj za viper nougat treba s-off?

Posto imam s-on...

Ne treba ti s-off za custom rom, samo ga flashas iz twrp, AFAIK

9 godina
neaktivan
Ne znam sto se zale neki sto nema update jos kad telefon vrhunskii radi i na murchmulowu,bolje da i kasnije dodje al makar ispeglan i istestiran

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Radi vrhunski al SoT mi je 2 ipo sata plafon. Plan je tvornicki reset nakon nadogradnje, a ona ne dolazi.
Usput zelim dual window, bolji multitasking i mogucnost da poslozim ikone brzih precaca kako ja zelim.
youtube.com/mislavbusic
15 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Daj ti taj svoj telefon optimiziraj. SoT je daleko veći.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
EchoOne kaže...
Radi vrhunski al SoT mi je 2 ipo sata plafon. Plan je tvornicki reset nakon nadogradnje, a ona ne dolazi.
Usput zelim dual window, bolji multitasking i mogucnost da poslozim ikone brzih precaca kako ja zelim.

Dual window možeš samo sa root upaliti, multitasking i nije baš bolji jel agresivnije upravlja memorijom, a brze prečace možeš mijenjati oduvijek, ne kužim o čem pričaš?

A baterija još nisam vidio nekog da ima ispod 3SOT, mora da imaš nekih problema sa telefonom ili softverom(loše aplikacije instalirane itd)

15 godina
ivicask kaže...
EchoOne kaže...

Dual window možeš samo sa root upaliti, multitasking i nije baš bolji jel agresivnije upravlja memorijom, a brze prečace možeš mijenjati oduvijek, ne kužim o čem pričaš?

A baterija još nisam vidio nekog da ima ispod 3SOT, mora da imaš nekih problema sa telefonom ili softverom(loše aplikacije instalirane itd)

nije bilo odgovoreno meni, ali moram se umjesati :)

znam tko si i sta si pa mi je jos cudnije zbog ovog tvog odgovora :) dual window je nativno podrzan na Nougatu pa mi nije jasno o cemu pricas, oni koji su dobili update na developer edition mobu to i potvrdjuju.

precaci se ne mogu mijenjati jer je to HTC davno izbacio, sad se to opet uvodi nativno na Nougatu (misli se na pull down bar-u). ja takodjer nema sanse da dobim vise od 2.5-3h SOT.

znam da sa tvojim ROM-om ovakve stvari oduvijek postoje pa ti nije jasno o cemu se prica, ali ipak vecina ljudi na stavlja custom ROM ;)

15 godina
Igor666 kaže...
ivicask kaže...
EchoOne kaže...

nije bilo odgovoreno meni, ali moram se umjesati :)

znam tko si i sta si pa mi je jos cudnije zbog ovog tvog odgovora :) dual window je nativno podrzan na Nougatu pa mi nije jasno o cemu pricas, oni koji su dobili update na developer edition mobu to i potvrdjuju.

precaci se ne mogu mijenjati jer je to HTC davno izbacio, sad se to opet uvodi nativno na Nougatu (misli se na pull down bar-u). ja takodjer nema sanse da dobim vise od 2.5-3h SOT.

znam da sa tvojim ROM-om ovakve stvari oduvijek postoje pa ti nije jasno o cemu se prica, ali ipak vecina ljudi na stavlja custom ROM ;)

My bad, nije radilo u prethodnoj test bazi pa sam mislio da je HTC izbacio to, radi da sad sam probao, makar nije previše korisno na ovakom malom ekranu :)

Quick settings se dao mjenjati i prije kolko znam, samo long hold na settings ikonu u pulldownu otvara system tunner(dodaje taj meni u glavni settings) i možeš mjenjati raspored, dodavati i micati ikone.

A za bateriju, pa kolko ti je sati na bateriji?Ja imam 2.5 do 3 sata screen on sa 2 dana online telefona bez punjenja, i bez ikakvih modova ljudi imaju po 5 sati screen on i cjeli dan koriste telefon, naravno osim ako igraš teške igrice, onda zaboravi više od 4 sata u komadu..

Koji ti je app usage?

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.12.2016 11:23 (ivicask).
15 godina
ivicask kaže...

My bad, nije radilo u prethodnoj test bazi pa sam mislio da je HTC izbacio to, radi da sad sam probao, makar nije previše korisno na ovakom malom ekranu :)

Quick settings se dao mjenjati i prije kolko znam, samo long hold na settings ikonu u pulldownu otvara system tunner(dodaje taj meni u glavni settings) i možeš mjenjati raspored, dodavati i micati ikone.

A za bateriju, pa kolko ti je sati na bateriji?Ja imam 2.5 do 3 sata screen on sa 2 dana online telefona bez punjenja, i bez ikakvih modova ljudi imaju po 5 sati screen on i cjeli dan koriste telefon, naravno osim ako igraš teške igrice, onda zaboravi više od 4 sata u komadu..

Koji ti je app usage?

quick settings se dao mijenjat u Sense 6, sa novim sense-om se vise neda (stock).

a ne znam, cudna je ta baterija, izdrzi mi obicno dan i pol bez punjenja, ali velim, prosjecno oko 2.5h SOT. ne iskace neka aplikacija, osim u zadnje vrijeme google services.

cekam taj nougat pa cu vjerojatno probat tvoj mod.

15 godina
Igor666 kaže...
ivicask kaže...

Koji ti je app usage?

quick settings se dao mijenjat u Sense 6, sa novim sense-om se vise neda (stock).

a ne znam, cudna je ta baterija, izdrzi mi obicno dan i pol bez punjenja, ali velim, prosjecno oko 2.5h SOT. ne iskace neka aplikacija, osim u zadnje vrijeme google services.

cekam taj nougat pa cu vjerojatno probat tvoj mod.

Hehe, ja sam već tolko dugo u tim custom rom-ovima da uzimam zdravo za gotovo da se sve može...

15 godina
neaktivan
ivicask kaže...

... i bez ikakvih modova ljudi imaju po 5 sati screen on i cjeli dan koriste telefon, naravno osim ako igraš teške igrice, onda zaboravi više od 4 sata u komadu..

Upravo tako. Kod mene je isti slučaj. Ja sam prezadovoljan i prevazišao je sva moja očekivanja!

17 godina
HTC One M10 - rasprava

Čekam na nougat, kolko čitam, ekipa veli da je kamera malo bolja i baterija, a i sumnjam sad da nema nikakvih poboljšanja na N spram MM..

Imao N na Nexus 5x i 6P i razlike je bilo, a naročito u bateriji...

Mada mob iovak odlično radi, al vjerujem da je to HTC još dodatno dotjerao..

Inače baterija je jako dobra, evo upravo je na 29%, 2d3h, sot 3h10min, naravno net upaljen non stop+sinkronizacija..

Nego, zakaj mi se wifi ne gasi po noći? Podesil sam na, keep wifif on during sleep, stavio na never, ne kužim zakaj se ne gasi dok ga ne koristim..

A kaj desetka nema out of box, double tap to sleep?

Pošto vidim da ima po opcijama, double tp to wake up&sleep..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
zvonac kaže...

Nego, zakaj mi se wifi ne gasi po noći? Podesil sam na, keep wifif on during sleep, stavio na never, ne kužim zakaj se ne gasi dok ga ne koristim..

Ako imas viber onda u njemu pronadi opciju vezanu uz wi-fi i sleep, jer ako imas podeseno u postavkama od 10ke da je never onda ga neka aplikacija blokira tj drzi upaljenim

Di2 & EPS FTW!
15 godina
neaktivan
zvonac kaže...

Čini mi se da neke aplikacije (poput e-mail i sl.)imaju mogućnost aktivirati wifi kad se osvježavaju,

Double tap možeš po želji uključiti ili isključiti.

17 godina
phoenix2003 kaže...

Čini mi se da neke aplikacije (poput e-mail i sl.)imaju mogućnost aktivirati wifi kad se osvježavaju,

Double tap možeš po želji uključiti ili isključiti.

Double tap to wake up.. To znam i to radi..

A double tap to sleep? Pa ta opcija ne radi..

15 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Radi. Moraš imati aktiviranu opciju lock screen.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Ljudi imam problem sa WiFijem, nakon nekog vremena u standbyu nece da se rekonektira na WiFi. Znaci ostane upaljen Wifi ali ne spoji se ponovo nakon unlocka, cak ni ne vidi mrezu nijednu ,samo vrti. Kad upalim pa ugasim Wifi proradi najnormalnije. Sta bi to moglo bit ? Ne radi to svaki puta ali jako cesto radi, znaci ostane upaljen WiFi al ne vidi mrezu. Probao sam sve one postavke mjenjat al nista.

Na zadnjoj sam verziji koja je kod nas dostupna.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Malo se strpi. Za koji dan dolazi Nougat pa vidi hoće li problem ostati nakon svježe instalacije. 

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Karanba kaže...

Ljudi imam problem sa WiFijem, nakon nekog vremena u standbyu nece da se rekonektira na WiFi. Znaci ostane upaljen Wifi ali ne spoji se ponovo nakon unlocka, cak ni ne vidi mrezu nijednu ,samo vrti. Kad upalim pa ugasim Wifi proradi najnormalnije. Sta bi to moglo bit ? Ne radi to svaki puta ali jako cesto radi, znaci ostane upaljen WiFi al ne vidi mrezu. Probao sam sve one postavke mjenjat al nista.

Na zadnjoj sam verziji koja je kod nas dostupna.

Poznati problem, na xda ima dost upita oko toga, neki su riješili zamjenom rutera, biranjem 5 ili 2.4Ghz.. Nema nekog univerzalong rješenja oko toga..

Mada je to dost izražen i poznat problem HTCa, osobno nemam s tim problema, mada vjerujem da će N donijet neka rješenja po pitanju tog, a koje dost ljudi zapao taj problem zvanog Wifi..

16 godina
HTC One M10 - rasprava

promaklo mi je da su izbacili htc 10 evo. Sto kazete na njega? 

usporedba http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=8404&idPhone2=7884&

Glupo mi je to sto je pravi miks naspram obicne 10-ke,dakle proc je slabiji i grafika i ima quick charge 2.0 samo (naaravno zbog proc.) ali vecu bateriju,nema 3,5mm jack-zgleda da je ta revolucija uzela kod svih maha.

Vise bi volio da je u vise segmenaata upgrade naspram htc 10,ali vidim da i nije bas.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.12.2016 19:55 (izvone).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
HTC One M10 - rasprava
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
izvone kaže...

promaklo mi je da su izbacili htc 10 evo. Sto kazete na njega? 

usporedba http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=8404&idPhone2=7884&

Glupo mi je to sto je pravi miks naspram obicne 10-ke,dakle proc je slabiji i grafika i ima quick charge 2.0 samo (naaravno zbog proc.) ali vecu bateriju,nema 3,5mm jack-zgleda da je ta revolucija uzela kod svih maha.

Vise bi volio da je u vise segmenaata upgrade naspram htc 10,ali vidim da i nije bas.

Nije bila poanta upgrade niti je to nasljednik HTC 10.

16 godina
HTC One M10 - rasprava

onda mi ti reci poantu (al stvarno)...skuplji je a nit je nasljednik nit je upgrade,a nit je bome downgrade s smanjenom cijenom za one koji zele nesto slicno htcu 10 po smanjenoj cijeni,po meni,ovo jako nema smisla,zbrda zdola...

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.12.2016 20:56 (izvone).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice