Serviser osobnih Računala

poruka: 12
|
čitano: 11.221
|
moderatori: vincimus, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Ovako...razmišljam si da idem u školu za servisera osobnih računala.e sad...gledal sam malo po forumima na netu i slično..o tom poslu piše sve loše.

loše plačeno(prosječno od 2500 do 3000 kuna)..i još neke stvari ali nevažne,ipak je plača najbitnija stvar zar ne?

Sad se pitam dal je to stvarno tako??

Isplati li se uopče ič za servisera osobnih računala?

Šta ču bezveze ič u školu za to kad mogu i ovako sa srednjom stručnom spremom(Stolar) zaradit skoro pa troduplo više!?

Mislim...kužim se u kompove i sve to..vjerujem da bi mogao završit tu školu bez ikakvih problema,ali...

Plača od 2500 kuna..u današnje vrjeme...

Za to neču radit.

Osim ak je takva kriza da nemam kaj jesti doma.

Hmm...

komentirajte molim.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja sam mislio isto to upisat ali nekako mi je skupa ta škola... A i da bi moga bit serviser i radit u nekome NORMALNOM servisu računala trebala bi mi dobra veza a ja ju nažalost nemam.

Ništa ne ostavljaj nedvrš

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Pa iđi što više voliš, i jedna i druga su podjednako plaćene.

Intel Pentium Dual Core E5200 2,53Ghz, 2MB Cache, MBO BIOSTAR G31-M7 TE, 2GB RAM Kingmax 800Mhz, Club3D Radeon HD4550 512DDR3, HDD 320GB Hitachi

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Serviser osobnih Računala

- možda si krivo pročitao (kuna/euro?) - Plač dobro, nije baš tako, koliko ja znam ide od 5-6k nadalje, ali za one kiji rade i znaju što rade.

-Većina malih firmi ima 'dvije plaće' jedna za državu i poreze, a druga za preživjeti.

Nego, misliš na srednju školu, koliko znam nemaju majstorski ispit, nema kvalifikacije... nekad računalni operater - ako znaš koja je tipka enter. Nitko ti ne garantira plaču, nema više tog... koliko znaš toliko naplatiš. (usporedi sa serviserom za aute)

自豪的迎来了10周年的华诞。... na C64/TurboModul
16 godina
neaktivan
username kaže...

Ja sam mislio isto to upisat ali nekako mi je skupa ta škola... A i da bi moga bit serviser i radit u nekome NORMALNOM servisu računala trebala bi mi dobra veza a ja ju nažalost nemam.

Nema normalnog servisa u Hrvatskoj. To su sve privatnici koji gledaju samo sebe.
Jedino da je upasti u neku državnu firmu tipa elektra, pošta, vodovod gdje nebi ništa radio, a imao bi 7-8 tis. kn.
Nama običnim smrtnicima je ova druga opcija nemoguća, jer se potežu veze čak do sabora, ali ako ima tko takvu vezu neka slobodno mene preporučiOsmijeh.
16 godina
neaktivan
Jedino da je upasti u neku državnu firmu tipa elektra, pošta, vodovod gdje nebi ništa radio, a imao bi 7-8 tis. kn.
Nama običnim smrtnicima je ova druga opcija nemoguća, jer se potežu veze čak do sabora, ali ako ima tko takvu vezu neka slobodno mene preporučiOsmijeh.

To si dobro napisa. Imam prijatelja koji radi u HEP-u, ne radi ništa a ima plaću 6k kn. Gleda sam školu za servisere i koštala je skoro 5k kn. Meni preskupo ali shvaćam da je to koliko toliko razumno, piše se u radnu knjižicu i može se imat koristi velike od toga. Poslije ljeta idem pa di puklo da puklo
Ništa ne ostavljaj nedvrš
17 godina
danko99 kaže...

Ovako...razmišljam si da idem u školu za servisera osobnih računala.e sad...gledal sam malo po forumima na netu i slično..o tom poslu piše sve loše.

loše plačeno(prosječno od 2500 do 3000 kuna)..i još neke stvari ali nevažne,ipak je plača najbitnija stvar zar ne?

Sad se pitam dal je to stvarno tako??

Isplati li se uopče ič za servisera osobnih računala?

Šta ču bezveze ič u školu za to kad mogu i ovako sa srednjom stručnom spremom(Stolar) zaradit skoro pa troduplo više!?

Mislim...kužim se u kompove i sve to..vjerujem da bi mogao završit tu školu bez ikakvih problema,ali...

Plača od 2500 kuna..u današnje vrjeme...

Za to neču radit.

Osim ak je takva kriza da nemam kaj jesti doma.

Hmm...

komentirajte molim.

Ak ti treba para odi radi sezonski posao na more od travnja do listopada i eto ti para.
17 godina
neaktivan

ja sam po struci racunalni tehnicar, zavrsio skolu prije 2 god, radio jedno vrijeme u privatnom servisu imao placu oko 2200, i puko mi film i otisao sam, sad radim ko vozac i imam oko 3000 kn. 

Druga prica bi bila kad bi se uspio ugurat u neku drzavnu firmu, placa bi bila oko 5-6 tisuca...

Sve u svemu  jedino u drzavnim firmama ovaj posao se isplati, kod privatnika se ne isplati ustajat ujutro u 7 za 2000 kn.

AMD Athlon64 X2 5200+ 2.71 GHz , Asus Radeon HD3650, 2 GB RAM, 320 GB, Logitech X-530
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Joso162 kaže...
username kaže...

Nema normalnog servisa u Hrvatskoj. To su sve privatnici koji gledaju samo sebe.
 ne mozes u drzavnoj firmi imati 7-8k kn placu sa srednjom skolom i/ili tecajem!
to sa faksom nemaju u drzavnoim firmama ... osim ako imaju dosta staza onda da...
inace 3000 kn pa na vise
nemojte pretjerivati sa iznosima
16 godina
sasa kaže...
Joso162 kaže...
username kaže...

ne mozes u drzavnoj firmi imati 7-8k kn placu sa srednjom skolom i/ili tecajem!
to sa faksom nemaju u drzavnoim firmama ... osim ako imaju dosta staza onda da...
inace 3000 kn pa na vise
nemojte pretjerivati sa iznosima
 Hrvatske šume( državan firma ) su primjer , plaće u prosjeku više od 6000 kn ( sa SSS ) kolega radi tamo pa znamNamigiva
Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/
16 godina
neaktivan

ljudi dobro je ici za servisera,,mislim danas sutra se isplati ali nikako ic na pucko uciliste,,nista ne nauce samo bez veze paru bacat..ja sam bio to je moje misljenje,, mozda u algebru li negdi drugo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nema tu nekog pravila.Imam kolegu koji je završio za stolara, sada radi u HGspotu, početna plaća prije 2-3 godine mu je bila oko 2k, sada je preko 5k.U nekim firmama postoji mogućnost dizanja plaće a papiri(ponekad) i nisu toliko važni, ako se možeš iskazat na recimo razgovoru.Preporučujem ti da svejedno upišeš za servisera, papira radi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice