pozz
kako staviti vodeni žig preko fotografije?
!!!!!!! treba mi besplatan program koji se moze koristiti u uredu!
hvala
pozz
hvala
2.854 Posts! And counting...
pozz
hvala
-.- . Sva sreća pa je photoshop free.
To može izvesti sa bilo kojim uređivačem slika. Preporučujem da uzmeš paint.net ili gimp. I samo trebaš napraviti u njima ono što ti je kolega iznad rekao za photoshop jer je svugdje princip isti.
Inače ako hoćeš neko vanjsko rješenje preporučujem:
http://open-eye-photography.blogspot.com/2007/12/picmarkr-free-watermark-maker.html
2.854 Posts! And counting...
GIMP...
Jedan od boljih besplatnih graf. programa je Hornil StylePix. Pokušaj s njime.
Vodeni žig (tj. slika ili logo koji želiš da bude proziran) snimi u .png formatu jer kasnije lakše možeš manipulirati slikom (npr. da skroz makneš podlogu...)
Kasnije manipulirati slikom? U smislu makniti žig? Pa meni triba žig da netko ne bi uzeja moju sliku kao svoju
Kasnije manipulirati slikom? U smislu makniti žig? Pa meni triba žig da netko ne bi uzeja moju sliku kao svoju
Ma manipuliraš samo ti kad stavljaš žig na sliku. Kad nakon toga sliku pretvoriš u bmp ili jpg (ili neki drugi) format, slika i žig ostaju trajno spojene u jednoj slici.
Kod takvih amaterskih slika i formata (npr. bmp) kad nešto snimiš takvo i ostaje. I ne može ti to više nitko razdvojiti.
Druga stvar je da to radiš kao layere u npr. corelu pa ga snimiš u cdr formatu. Poslije ga opet možeš otvoriti u corelu, razdvojiti layere itd... Ali to je već druga priča.