Adobe Photoshop - photoshop user

poruka: 10
|
čitano: 7.636
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Ako vam išta treba da bi ste postali stručnjaci u radu sa Adobe Photoshopom je knjiga Scott-a Kelby-ja ''Podli prljavi trikovi'' u izdanju ''Miš'', Zagreb, 2002.godina, koja je izašla uporedo s Photoshopom 7. No način na koji je autor prišao temi, sama obrada Photoshopa je toliko jednostavna da jednostavnija ne može biti. Mastan papir, svi prilozi u boji, prilog CD uz knjigu. Sve navedeno u toj knjizi važi i za kasnije verzije Photoshopa pa vas ne treba brinuti što je autor knjigu izdao nakon izlaska sedmice. Iz nje će te saznati više nego iz svih ostalih izdanja, a velika odlika knjige je njezina jednostavnost i preglednost, opis uporabe tastature u radu koji ubrzava sam rad u photoshopu za ohohohooooo..... Uglavnom, sve pet.

Originalni naziv knjige je ''Scot Kelby - Adobe Photoshop 7 Down & KDirty Tricks'' - http://library.creativecow.net/articles/harvey_jim/ps_tricks.php ili kupovina na http://www.knjiga.hr/04.asp?param=p&ID=9108. Košta 249 kuna.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Oke, thx, zvuci kao zanimljivo stivo, budem kupil ( cough, cough, skinulŠutim )!Smijeh

Xero: ...Ti nemaš brige. Tebi se tako rečeno proc zmrzava ...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Adobe Photoshop - photoshop user
Kaiserex kaže...

Oke, thx, zvuci kao zanimljivo stivo, budem kupil ( cough, cough, skinulŠutim )!Smijeh

Pametna odluka ako te zanima Photoshop. Sve što znam o radu u Photoshopu, a znam puno jer je usko vezan uz moju struku, naučio sam iz te knjige. Ostale su predebele, presitna slova, i služe više zaradi autora, nego ljubavi prema kreacijama. Ustvari, nakon dubokog i marljivog rada uz knjigu, samo nebo postaje granica. Razveselio sam svoje društvo mnogobrojno puta kreacijama urađenim u Photoshopu upravo zahvaljujući toj knjizi. Reakcije na moje radove koje sam napravio kod mojih kompića su bile uglavnom smijeh do bola, do krajnjih granica. Koliko god bile ponekad možda uvredljive, nikad se nitko nije naljutio. Dapače, uvijek su me pitali kad će nova slika. Slike sam slao e-mailom, i već je postala tradicija u firmi da se prvo ujutro upali komp i pogleda pristigla pošta i onda uz kavu smijeh do suza. Tako bi zapravo trebao početi svaki radni dan našeg radnog čovjeka.
17 godina
neaktivan

hvala na preporuci, kupujem knjigu... igranje pdf.-om nije moj stil Osmijeh

evo naručena je dolazi krajem tjedna, pa ću je i krizitirati

C'est la vie
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2009 14:23 (leo_819).
17 godina
neaktivan

Svakako je kupite i nemojte je skidati ...sramota je.

Definitivno jedna i jedina knjiga koja vas vodi vrlo precizno i nedvosmisleno kroz tajne Photoshopa.

Tutorijali a i sama knjiga su bezvremenski,dakle ne vaze samo "kako da promjenite boju kose" na nekoj plavusi sa neta koji tutorijal "radi" samo i bas na toj plavusi :))

Ako imate i mrvicu talenta ovo ce vas pretvoriti u profija...pa dobro ..niko vam ne moze usaditi smisao za umetnost pa tako niti ova knjiga. Ali definitivno ce vas nauciti da ne morate svaki put paliti web browser u potjeru za "kako da uradim staklo efekt"

I kod mene crtanje u Photoshopu+kombinacija Illustratora i (ponekad) Corela je opis mog radnog mijesta. Kad me neko pita "kako si ovo uradio" jednostavno mu uvalim ovu knjigu i produzim dalje :)

Doduse ne dam je na zajam da se ponese..sebican sam 

All your carefully picked arguments can easiliy be ignored! There are no real rules about posting. There are no real rules about moderating either - enjoy your ban
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.5.2009 2:16 (Lazarus Long).
17 godina

Prije par mjeseci počeo sam malo žešće učiti Photoshop. Problem kod njegovih tutoriala je što većina njih je opisano za točno tu sliku i samo tu sliku (koja je u tutorialu), tako da vjerujem, ukoliko je ovo stvarno tako dobra knjiga, da je dar s neba (ok, malo patetično, but... not far from truth).

Merci. :]

Every hole is a goal!
17 godina
neaktivan

od kad je na forumu dozvoljena promocija i samoreklama?

potpis :D
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Imam tu knjigu i u njoj je obrađen najviše web-design.

Tako da ovo nije za sve korisnike PSa, nego za ljude koji prave logo-e, izbornike, buttone i sl.

Nemoguće je čovjeka naučiti onome što misli da već zna. Što tiši postaneš,to uspiješ više čut.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hacker-ri kaže...

od kad je na forumu dozvoljena promocija i samoreklama?

pa to nije nikakva reklama ni promocija, samo preporuka... ako cemo tako gledati onda je samoreklama svaka preporučena graficka ili procesor ovdje
C'est la vie
16 godina
neaktivan

Meni je puno više bila od koristi knjiga od istog autora, ali drugog naziva; "Photoshop CS2 za digitalne fotografe". ''Podli prljavi trikovi'' su više knjige o specijalnim efektima, a ova je o obradi fotografije i cjelom toku rada s fotografijom. Lagana je za čitanje, ležernog stila (kao sve Kelbyjeve, uostalom), puna je dobrih savjeta bez obzira koje područje rada u photoshopu vam treba. Svakako preporučam!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice