Razočaran mrežom... zaključana tema

poruka: 26
|
čitano: 8.066
|
moderatori: vincimus, Zli Luđak
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Razočaran mrežom...

Pozdrav, uredništvo.

Htio sam Vam se obratiti glede sadržaja magazina Mreža. Naime, broj iz veljače mi je došao u ruke. Pored dobro obrađene teme broja, kao i par interesantnih članaka, veoma sam razočaran ostatkom sadržaja. Meni izgleda kao da je kroz trojanca magazin Forbes zauzeo prostor uVašem časopisu, te se fokusira isključivo na novce. Gomile članaka, novosti, osvrta se trude kvantificirati informatiku kroz lovu. Zar su informatičari do te mjere zainteresirani za bruto ili neto profite stotina kompanija koje navodite? Koji se to inžinjer bavi profitom koji je ostvario Adobe u prošlom kvartalu?

Podsjetio sam se zašto više od decenije ne kupujem Vaša izdanja. Bug sam davno prerastao u tehničkom smislu riječi, a Mreža, za novce koje košta, ne nudi pretjerano interesantne sadržaje. Pola tehničkih članaka su prevodi sa Interneta a ne neke smislene analize i osvrti, jedna trećina je ovaj financijaški sadržaj, a onih par članaka ne vrijedi jednostavno nazivne cijene.

Ja sam profesionalac u mrežnom svijetu, radim za alternativnog telco provajdera, i nadao sam se da bih u Mreži mogao pronaći interesantne članke, sugovornike, teme. Mreža mi tako ne izgleda, već kao magazin za tinejdžere i one koji koketiraju sa svijetom networkinga, eventualno za neke IT menadžere koji ne provode više od 24% vremena u IT-u. Tako se ni Mreža ne bavi IT-om više od 24%.

Nadam se da ćete moju opasku uvažiti i potruditi se ponuditi više tehničkih i smislenih sadržaja za koje bi networkeri zaista bili zainteresovani, a ne ove profit-gubitak reviews za koje su zainteresirani samo financijaši.

Lijep pozdrav iz Sarajeva.

2 0 hvala 0
17 godina
RE: Razočaran mrežom...
apatrid kaže...

Ja sam profesionalac u mrežnom svijetu, radim za alternativnog telco provajdera, i nadao sam se da bih u Mreži mogao pronaći interesantne članke, sugovornike, teme. Mreža mi tako ne izgleda, već kao magazin za tinejdžere i one koji koketiraju sa svijetom networkinga, eventualno za neke IT menadžere koji ne provode više od 24% vremena u IT-u. Tako se ni Mreža ne bavi IT-om više od 24%.

Valjda ti je profesionalcu jasno da već preko 10 - 15 godina časopis ne služi skoro ničemu u profi vodama. Nema tog časopisa koji je u stanju ozbiljno pratiti takve općenite teme bazirajući se samo na svom istraživačkom radu, sve je praktički odmah dostupno na Internetu. Nažalost.

16 godina
neaktivan
Razočaran mrežom...

E ja sam uvijek na to upozoravao i slažem se s tobom.

Ova zadnja Mreža je... isto facebook. Pa zadnji broj, u intervju s Danijelom Bačelićem, na 6 stranica ste postavili 13 njegovih slika. Još ova kad pozira... stvarno ste čovjeka zamolili za ovu sliku? Ovu kad stavi ruku ispod brade... pa to bi trebao jedan IT stručnjak čitati?

Žene i IT, 4 stranice. 11 slika. Fine su one, samo ako ćete tako popunjavati broj, to je sramota prodavati za 30kn. BEZ DVD-a!!!

Ima pola godine, svaki broj je tema kriza, ulazak i izlazak. Sad pričate s ovima, sad s onima, uglavnom je to jedno te isto.

Ja prvu polovicu Mreže preskočim slobodno. Pa tko će čitati o gubicima, dobitcima nekih firmi. Jel mora jedan "IT stručnjak" to znati?!

Fino vam gore piše: "časopis za IT profesionalce", e ne za reviziju,računovodstvo i facebook.

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...

4 0 hvala 0
17 godina
Razočaran mrežom...

Da ne bi sad neki mislili da imam nesto protiv BUG-a, bas naprotiv, volim njhov BUG (casopis) kojeg kupujem vec godinama. Dok Mrezu sam kupio samo 3 puta i vise nikad, jednostavno je cijena previsoka za ono sto mi dobijemo. Nisam pak velki profesionalac u mrezama kao ovdje neki nazocni (nije sarkazam), ali i ja vidim da to nije to - treba vise recenzija, vise tutoriala. Znam da trebate necim popunit casopis, ali molim vas - neka to ne bude facebook i slicno... Ak pise da je za IT profesionalce onda facebook tu nema sto trazit...

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Smooth Operator kaže...

E ja sam uvijek na to upozoravao i slažem se s tobom.

BEZ DVD-a!!!

Fino vam gore piše: "časopis za IT profesionalce", e ne za reviziju,računovodstvo i facebook.

Meni je upravo taj izostanak CD/DVD-a kap koja je prevagnula u odluci da vise (ukoliko se sto ne promjeni) ne produzujem pretplatu na Mrezu. Zar bi "Mreza download mjeseca" na dvi stranice tribala bit zamjena? Taj CD/DVD je bia svojevrsni pecat u vrimenu sto se tada koristilo, sto je bilo aktualno, a ujedno je bia poveznica sa materijalom u tiskanom izdanju.

Stvarno se cini kao da je citava prva polovica casopisa postala afterthought, nesto cime se popunjavaju listovi sa misec dana prestarim "novostima" i pokojim intervjuom... tek od teme broja (koja varira, ali je sve cesce u stagnaciji), prema kraju postaje zanimljivije, s oduvijek, kako u bug-u, tako i u mrezi, zanimljivim yellow-pages, i radionicama. Zasto na ustrb prestarih vijesti ne stavit jos poneku radionicu, opisat jos kakav sigurnosni problem, sicam se da toga prije bilo i vise...

17 godina
neaktivan
Razočaran mrežom...

Dok je ovaca bit ce i šišača!

Ja sam prvi koji ce tu i tamo pljucnut po bugu, ali evo jednom da im stanem u obranu. Strani casopisi iste tematike su u jos vecoj banani te bug za njih izgleda kao Šuičina monografija.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Glamdring kaže...

Ja sam prvi koji ce tu i tamo pljucnut po bugu, ali evo jednom da im stanem u obranu. Strani casopisi iste tematike su u jos vecoj banani te bug za njih izgleda kao Šuičina monografija.

Ovdje je priča o mreži, a ne o BUG-u.

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...
17 godina
neaktivan

nije govno neg se pas posro

16 godina
protjeran
Razočaran mrežom...

Iskreno meni je postao problem naci vise od 30 stranica u BUG-u za procitati (interesantnih).

a.k.a dr. House, ali to je ime bilo zauzeto....
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Glamdring kaže...

Kao, susjed je retardiran, a zašto onda meni spočitavaš što sam kreten? Nedovoljna argumentacija po mom mišljenju. Znam da je teško biti inventivan u današnja vremena </sarcasm>. No, kao što veli Glamdring, dok je ovaca, bit će i šišača. Ja sam dobio Mrežu pa se ne smatram ošišanim, osim za utrošeno vrijeme, a ni to nije skroz propalo, jer sam naučio šta ne želim. Međutim, perfidan je uvodnik urednika gdje tvrdi da, o Bože, Mreža nema redovite novinare već sve same bisere, freelancere, i uber-inžinjere koji ponekad, eto, usred istraživačkog rada u NASA-i ili gdje već, stignu napisati po članak, dva. Cool, kao što rekoh, bilo je ponešto vrijedno i pročitati, novi osvrt na stare stvari (oglašavanje na Internetu?) ali i samo oglašavanje je upitno koliko se tiče časopisa koji se zove "Mreža, za IT profesionalce". Da je Forbes magazin, isplatilo bi se baciti raspravu o marketingu pa o ciframa koje proizvode u tom polju, no nigdje ne vidjeh nešto poput osvrta na pomenute brojne aplikacije koje se bave Ad Managementom. Meni, kao profesionalcu, sumnjam da će ikad itko tražiti da nabrojim brojke koje stiču razne firme uključene u online advertisement business, sa druge strane mogu realno očekivati od nekog klijenta da mi se sutra-prekosutra obrati sa upitom za savjet, ili kompletnu implementaciju nekog Ad Managera. Sigurno mi se neće desiti da se opet "ošišam" i kupim Mrežu u potrazi za relevantnim informacijama. Teme su OK, ali obrađene iz sasma pogrešnog ugla, IMNHO.

Doduše, možda je Mreža dobra za prepadanje uprave i financijaša unutar kompanije, inžinjer koji poznaje svoj posao uvijek može iskoristiti Mrežu da ignorantu iz Managementa proda bilo kakvu glupost, kao "prevenciju ozračenja optičkih medija zbog sunčeve radijacije" ili neki sličan izgovor iz tablice Bastard Operatora iz Pakla. Za druge namjene se također može upotrebiti - od urolanog eliminatora moljaca do materijala za origami falusoidne poklone za upravu, no teško da ovakvu Mrežu ja mogu koristiti i za šta relevantno za moj posao i svakodnevno zarađivanje kruha.

Svejedno, ja sam uložio opet vrijeme u, nadam se, ne-maliciozan komentar i temu, možda ću ovime pomoći da se Mreža vrati na dobre tračnice. If not, it ain't my bad. Unatoč terminologiji namjere su mi pozitivne.

Lijep pozdrav

Apatrid

17 godina
Razočaran mrežom...

Slazem se sa kolegama gore... Mrezu prelistam i bacim na policu, Bug... njega sam nekidan dobio, citao sat vremena i spremio... Jednostavno nemas sto procitat. Prije bi Bug i Mrezu citao danima, od korice do korice, svako slovo... Sada procitam onih par clanaka koji su mi zanimljivi i to je to.

I'm going woo woo

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Upravo tako, nekad sam prvo prelistao bug, a onda natanane.. A sad samo prelistam, malo toga me privuče da detaljno i pročitam.

Mislim da je 'breaking point' bio razdvajanje na bug/mrežu/enter. Ali je to vjerojatno s ekonomske strane opravdano..

I onda si mislim da sam prerastao bug, pa uzmem mrežu, a ono pola stranica u odnosu na bug i obavezno intervjui s par prdonja koji bajaju o it industriji s ekonomske strane i 10 reklama. I opet (pre)malo zanimljivog sadržaja..

17 godina
Razočaran mrežom...

Mislim da nije cijeli problem u tome što mreži i bugu nedostaje zanimljivijih tema nego smo mi IT-evci toliko obrazovani kroz praksu i štivo sa eng stranica što ga ima na netu da za nas teme u mreži uglavnom kasne po par mjeseci.

Naravno nađe se par tema koje sam baš htio proučiti ali nisam stigao.

Jednostavno su neki preeducirani i za takve časopise

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Razočaran mrežom...

Časopis za IT profesionalce kao takav bi se prodavao u 10 primjerka da postoji. Da je časopis napisan na visokoj razini 95% sadašnjih čitatelja ne bi moglo pratiti sadržaj jer im fali iskustvo i potrebno znanje. Shvatite da je taj časopis nešto kao popularizacija i referenca za ljude koji se bave IT buisnessom. Kratko i jasno.

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i &amp;amp;lt; 255; i++) large_string[i] = 'A';function(large_string)
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Razočaran mrežom...

Kao sto je netko gore rekao... to je vise casopis za nekakve MANAGERE nego za admine/sistemce...

I'm going woo woo

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Razočaran mrežom...

Bug je zakon!Smijeh

Fućkaj ga!

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Razočaran mrežom...

Apatrid komentar ti je bezveze, nejasan, i nema ni glavu ni rep. Evidentno nemaš pojma o uređivanju novina, pa zbog toga ni sam ne znaš kako uopće formulirati što te smeta. Ni uz najveći trud ja ne mogu iskristalizirati što to tebe zapravo konkretno smeta (vijesti? intervjui?) a još teže što bi ti zapravo želio (tu niti u dva oveća posta ne navodiš nijedan primjer teksta, časopisa, teme, kakvu bi volio vidjeti).

Takve me reakcije, kako vidiš, nerviraju, jer su isprazne i besmislene a oduzimaju mi vrijeme da na njih odgovorim, jer bi šatro kao trebao.... iskreno najrađe bi izbrisao cijeli thread, ne zato jer sam "nedemokratičan", već zato jer je jednako besmisleno kao i ovaj odgovor, ali traži manje vremena (jedan klik).

Jedan si od onih koji samo lupetaju radi lupetanja, Mreža je jedini regionalni časopis za IT profesionalce, nije savršen, ali ništa što si ti napisao neće ga učiniti boljim. (Neće ni gorim, ali gubim vrijeme na tebe što je dovoljno.)

Laž je da nisi maliciozan, jer oba tvoja posta jedino malicioznošću i odišu. Stoga, poštedi nas tih popovanja o tome kako "govoriš da pomogneš" jer u svem ovome ja ne vidim nijedan savjet, želju ili sugestiju. Osim toga ne čitaš nas, pa što te onda briga?

Forbes? Novci? Financije??? O čem ti? Znaš li ti uopće što su tekstovi financijske prirode? Navedi jedan "financijski" tekst u Mreži? "Gledaju informatiku kroz lovu"? Pa dakako da gledaju kroz lovu ako je časopis za IT profiće!

"jedna trećina je ovaj financijaški sadržaj" - famozna glupost. Navedi dva-tri "financijaška" teksta?

"nadao sam se da bih u Mreži mogao pronaći interesantne članke, sugovornike, teme" Navedi jedan članak, temu, a pogotovo sugovornika kojeg bi želio vidjeti? Ne navodiš, da pitamo Vidovitog Milana što bi ti, čovjek koji nas ionako 10 godina ne kupuješ, to htio?.... Mislim, "financijaši" bi nam savjetovali da neformulirane želje nekog tko te ionako ne kupuje i nisu nikakve želje nego lupetanja.

Da, prednji dio Mreže otpada na događaje s terena, reportaže, skupove i intervjue. To je valjda taj dio koji ti, u svom neznanju, nazivaš "financijskim"?!? i koji ti sliči na Forbes i koji ti je dosadan? Zbog čega je tako objašnjavao sam mnogo puta u kolumnama i uvodnicima - ljudi tako žele! Intervjui su najčitaniji dio časopisa, skupovi su evidentno IT firmama jako bitni jer ih inače ne bi bilo sve više i više i više u regiji iz godine u godinu. 

Za tvoju informaciju, informatika se razgranala, danas IT profiće čine razne grupe ljudi - manageri, ljudi koji samo tipkaju mailove i upravljaju drugima, zatim mrežni admini, stručnjaci za hardver, developeri, softveraši, pa u krajnjoj liniji i salesmani, koji su možda najbliži onome što ti urnebesno zoveš "financijaši" mada su od njih još uvijek udaljeni svjetlosnim godinama. Za sve njih Mreža treba donijeti zanimljiv sadržaj.

Za sebe cijelo vrijeme ne kažeš što si, ali kako te smetaju "financijaški" (LOL) sadržaji, pokazuješ sljepilo karakteristično za nekog iz programerskih rovova? Za developere, ljude iz rovova namijenjena je u pravilu druga polovica časopisa, u kulminaciji na samom kraju s par po meni dosta hard core radionica i savjetima na žutim stranama.

Savjete o programiranju u C++ u pravilu IPAK nećemo davati, jer bi to po meni bilo malo previše. Dajemo zato savjete o setiranju rutera, razvoju weba u Silverlightu, PHP, ovaj script ili onaj script i još tonu toga.

Ti dijelovi, pak, vjerojatno ne zanimaju sve one koji imaju stepenicu ili dvije viši posao, njih valjda više zanima prednji dio časopisa.

Inače, trend stvaranja mjesta susreta između poslovnjaka i geekova je na snazi i u konferencijama tipa TechEd i našim WinDaysima, ne vidim ništa loše da i naš časopis radi to isto, te pokriva sve, od direktora Microsofta do nekog tko razvija web u PHP-u, a možda je tek srednjokolac.

Ako te ne zanima razgovor s nekim u HP-u, Microsoftu, nekom sistem integratoru.... i što oni misle, kakve ljude traže, kuda im se firme gibaju.... onda je to tvoj problem, moje je mišljenje da netko tko ima ambiciju napredovati u IT-u u HR i regiji jednostavno mora snimati stanje u svakom broju Mreže, inače je autist koji se oslanja na sreću a ne informaciju.

"magazin za tinejdžere" LOL! Navedi jednu "temu za tinejdžere"?

Vijesti na samom početku imamo previše, što je jedna od kritika koje svakako prihvaćam, ali kad se formulira na ispravan način (tu ne spadaš). Gomila vijesti je plod naše želje da gotovo svakome, svakoj firmi u HR pa i regiji, izađemo u susret, i objavimo baš sve što se u okruženju događa. Jasno je da dosta toga zanima tek mali krug ljudi, no tu ne vidim ništa loše. Mreža je mnogim fimama jedini poligon gdje mogu kazati "napravili smo to".

Na kraju, drago mi je ako te taj jedan broj Mreže "podsjetio zašto već deset godina ne kupuješ naša izdanja". Mene je tvoj post podsjetio zašto sam ekipi govorio da Forum treba ignorirati a besmislene postove brisati.

Zbog čega bismo uopće slušali nekog tko deset godina ne kupuje naša izdanja? Tko si nam ti? Neki lik s ceste? Tvoj glas i tvoje mišljenje, ionako zbrčkano i nejsano, nam dakle ne znače ništa jer nisi naš čitatelj, nisi u nikakvom odnosu s nama. Molim te da tako i ostane i da više ne trošiš moje vrijeme.

Straža, izbrišite cijeli ovaj thread.... Bogataš <= "financijaški" smiley, nisam odolio! Bogataš

Heroj a ne zločinac

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Razočaran mrežom...

@Zli Luđak

Lijepo si objasnio kome je sve namjenjena Mreža i zašto ima toliko vijesti i zašto ovo i zašto ono, no...

...potpuno si u krivu sa "nisi redoviti čitatelj - tvoje mišljenje nam ne igra ulogu" stavom. Valjda bi vas baš trebalo interesirati zašto se određena osoba ne želi vratiti na Mrežu ili zašto odustaje od nje.

Ćevapi u Rubelju su mi prije 10 godina bili preslani, idem vidjeti što se promjenilo. I dalje su preslani. Ali budući da ovih 10 godina nisam jeo njihove ćevape, moje mišljenje ništa ne znači?

Kako da skinem hrpu filmova, programa i super ekstra igricu sa torrenta? Skinuo bi GTA IV, Windows Vista Enterprise Edition, AutoCAD 2009, neki program za uber modeliranje i pravljenje igara!

0 0 hvala 0
17 godina
Razočaran mrežom...

Osobno mislim da vise fali intervjua sa sistemasima, "sljakerima", vise review-a novih tehnologija koje se koriste  (ne kazem da ih nema, ali da ih je jos vise nebi bilo zgorega, a nije da nemate o cemu pisati), manje intervjua sa ljudima "u kravatama"...

Neda mi se sada tu puno pisati, primjetio sam da novinari/urednici naseg nam casopisa jako tesko podnose kritiku tako da je onda uopce nema smisla upucivati...

I'm going woo woo

3 0 hvala 0
17 godina
moderator
Random. kaže...

@Zli Luđak

Lijepo si objasnio kome je sve namjenjena Mreža i zašto ima toliko vijesti i zašto ovo i zašto ono, no...

...potpuno si u krivu sa "nisi redoviti čitatelj - tvoje mišljenje nam ne igra ulogu" stavom. Valjda bi vas baš trebalo interesirati zašto se određena osoba ne želi vratiti na Mrežu ili zašto odustaje od nje.

Ćevapi u Rubelju su mi prije 10 godina bili preslani, idem vidjeti što se promjenilo. I dalje su preslani. Ali budući da ovih 10 godina nisam jeo njihove ćevape, moje mišljenje ništa ne znači?

Diskusiju na forumu je općenito glupo započinjati premisom "nisam vaš kupac/korisnik/čitatelj, ALI ŽELIM to i to".

Prvo, tvoj stav ne dobija na snazi, kvaliteti i argumentima time što nisi kupac nečega, dapače, može samo izgubiti. Strogo gledano je irelevantno, ali tijekom vremena smo se navikli da je takav uvod odličan lakmus test za trollove i beskorisne threadove. Lik smatra da treba otvoriti diskusiju iz ofsajda, odmah velikim otkrićem kako on nas niti ne kupuje, ne mari on za to.... Ali zato zna sve o svemu, diplomirao je novinarstvo. O novinama koje ne čita i ne kupuje.

Takvima bi odgovor trebao biti "ne čitaš ti nas, super, nećemo ni mi tebe" brisanje posta i kraj priče.

A kad frajer na to doda da nas "deset godina ne čita" onda kakav je smisao svega ovog? Može li on uopće ocijeniti časopis u kontinuitetu ako ga ne čita deset godina, ali jedan broj mu dođe u ruke pa ga se smatra pozvanim komentirati?

Kako rekoh, ja bi ovakve besmislice brisao, ali onda bi ispali nedemokratični. Nažalost, jedina alternativa brisanju je da moram odgovarati i trošiti svoje vrijeme na gluposti.

Inače, ako je nekom do diskusije o časopisu do kojeg mu je STALO jer ga REDOVITO ČITA, tu smo.... ako je nekom do flejmanja, i za to smo tu.... ali ovo nije ni jedno ni drugo, čisti besmisao.

Heroj a ne zločinac
17 godina
moderator
tnakir kaže...

Osobno mislim da vise fali intervjua sa sistemasima, "sljakerima", vise review-a novih tehnologija koje se koriste  (ne kazem da ih nema, ali da ih je jos vise nebi bilo zgorega, a nije da nemate o cemu pisati), manje intervjua sa ljudima "u kravatama"...

Neda mi se sada tu puno pisati, primjetio sam da novinari/urednici naseg nam casopisa jako tesko podnose kritiku tako da je onda uopce nema smisla upucivati...

U vezi intervjua sa sistemašima i šljakerima se TOTALNO slažem, i ja bih toga više....

Problemi s tim u vezi su razni - takvi ljudi kod nas najčešće nisu "zvijezde" u firmi, a osim toga, čak i kad to ponekad jesu (znam par primjera) onda su sramežljivi, njima se ne priča i ne piše, "nemoj mene" itd.

Nekoliko takvih ljudi iz rovova ipak jesmo imali, no slažem se - ni izbliza dovoljno.

Inače, vani ima dosta ljudi u rovovima (sistemaši,, programeri, "šljakeri") koji jesu svojevrsne zvijezde u svojim firmama i timovima, Microsoft recimo takve vrlo uspješno promovira preko svojih konferencija gdje su im predavanja često najbolje posjećena i ocjenjena. Dakle, trend popularizacije "rovova" postoji. 

Heroj a ne zločinac
16 godina
neaktivan
Zli Luđak kaže...
Može li on uopće ocijeniti časopis u kontinuitetu ako ga ne čita deset godina, ali jedan broj mu dođe u ruke pa ga se smatra pozvanim komentirati?

Dobra je ona gore s ćevapima, ako ti se sviđaju na prvu, doći ćeš i drugi puta. Važi i za časopis, ne treba ga se pratiti desetljeće, da bi mogao dati svoj sud o njemu.

Zli Luđak kaže...

Za tvoju informaciju, informatika se razgranala, danas IT profiće čine razne grupe ljudi - manageri, ljudi koji samo tipkaju mailove i upravljaju drugima, zatim mrežni admini, stručnjaci za hardver, developeri, softveraši, pa u krajnjoj liniji i salesmani, koji su možda najbliži onome što ti urnebesno zoveš "financijaši" mada su od njih još uvijek udaljeni svjetlosnim godinama. Za sve njih Mreža treba donijeti zanimljiv sadržaj.

Pa sad, manageri su manageri bez obzira na područje djelovanja, mailove tipkaju praktički svi neovisno o djelatnosti, a salesmanu je svejedno prodaje li krumpir, auto ili računalo. Pa tako za managere imaš specifične časopise, za ove koji su na mailovima i Glorija je dosta, a i prodavači će već naći nešto za sebe. Malo karikiram, ali otprilike je tako. Možda griješim, ali ja Mrežu shvaćam kao napredniju varijantu bug-a, za ljude koji imaju više od elementarnog znanja informatike, pa ih bug ne zadovoljava. I onda se razočaram jer to nije to..

17 godina
Zli Luđak kaže...

Diskusiju na forumu je općenito glupo započinjati premisom "nisam vaš kupac/korisnik/čitatelj, ALI ŽELIM to i to".

Prvo, tvoj stav ne dobija na snazi, kvaliteti i argumentima time što nisi kupac nečega, dapače, može samo izgubiti. Strogo gledano je irelevantno, ali tijekom vremena smo se navikli da je takav uvod odličan lakmus test za trollove i beskorisne threadove. Lik smatra da treba otvoriti diskusiju iz ofsajda, odmah velikim otkrićem kako on nas niti ne kupuje, ne mari on za to.... Ali zato zna sve o svemu, diplomirao je novinarstvo. O novinama koje ne čita i ne kupuje.

Sa ovim dijelom tvog posta se definitivno slazem, jer ako vec imamo potrebu izbaciti kritiku, neka ona bude konstruktivna, a ne da joj je svrha lijeciti nekakve vlastite komplekse ili nesto... Al dobro, ja sam pozitivan lik pa cu i dalje misliti da se kolega gore "krivo izrazio" i da je stvarno htio dati "kontruktivnu kritiku".

Sto se tice sistemasa... ehhhh... ja znam par ljudi koji skoro da sami drze cijelu firmu na ledjima, to su stvarno heroji nase branse... Nisu sramezljivi, vec im se jednostavno neda zahebavat sa interviewima, novinama, njihovim imenom u javnosti i slicno... Jednostavno ih to ne interesira. Radije odrade koji sat prekovremeno. A isto tako znam par istih heroja koji vole hraniti svoju tastinu (ne spominjem ovo sa zlobnim namjerama) tako da vjerujem da bi lako nasli interesantne sugovornike za nekakav interview... Kako vama, tako i nama.

Sto si gore spomenuo... tutoriali o C++... to je glupost... ima ih milijarde takvih po netu, ta tema je prozvakana odavno. Nove tehnologije dolaze i njih treba obradjivati.

Sto se tice same Mreze... moram priznat da sam je prije citao dva tri broja na godinu, u zadnje vrijeme nesto cesce. Nisam siguran dali je u zadnje vrijeme bilo clanaka na temu sigurnosti operativnih sustava (ne tipa flame sto je sigurnije linux/windows/jada jada) vec za pojedinu platformu par cescih sigurnosnih propusta, kako ih pokrpati, gdje admini najcesce grijese i slicno...

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.3.2010 23:15 (tnakir).
17 godina
moderator
bed kaže...
Pa sad, manageri su manageri bez obzira na područje djelovanja, mailove tipkaju praktički svi neovisno o djelatnosti, a salesmanu je svejedno prodaje li krumpir, auto ili računalo. Pa tako za managere imaš specifične časopise, za ove koji su na mailovima i Glorija je dosta, a i prodavači će već naći nešto za sebe. Malo karikiram, ali otprilike je tako. Možda griješim, ali ja Mrežu shvaćam kao napredniju varijantu bug-a, za ljude koji imaju više od elementarnog znanja informatike, pa ih bug ne zadovoljava. I onda se razočaram jer to nije to.

Griješiš, i uostalom što uopće znači manager i o kakvim managerima tu pričamo? Razmišljaš na način iskvaren dnevnim novinama po kojima su manageri samo likovi tipa Vojkovića, Tedeschija ili ne znam koga. S druge strane danas se titule dijele šakom i kapom, svaki početnik s faksa ako ne konkurira za posao managera loše se zaposlio...

Jedna od najtežih stepenica u karijeri svakog, recimo, programera.... i sistemaša, ali pogotovo programera jer su oni veći manijaci.... jest prelazak s pozicije kodera u rovovima na položaj voditelja tima. Odjednom se ne očekuje od tebe da kodiraš, već da vodiš tim od 10, 15, 20... heterogenih ljudi, ćesto vrlo osobenih, sa svojim životima, željama... i od njih dobiješ rezultat i to u roku. Naravno, očekuje se da i dalje dovoljno poznaš programiranje da vodiš te ljude i pratiš rade li dobro ili loše. Mnogi odlični programeri i sistemaši teško prelaze tu stepenicu do nekog nižeg nivoa managementa.

Mreža se bavi i tom problematikom, pri čemu u biti samo slijedimo gibanja u struci, u specifičnom IT okružju itd.

(Management znači upravljanje, pa je za mene i voditelj tima već neki sitni manager, s druge strane bilo tko tko pod sobom nema nikog - nije manager, sve i ako mu piše titula "brand managera" ili nečeg desetog na vizitki).

Heroj a ne zločinac
16 godina
neaktivan
Razočaran mrežom...

mrežu ne čitam pa ne mogu suditi, baš ću uzeti jedan broj da vidim da li može proći kao zamjena za Bug koji sam prestao kupovati, jedino ako je kakva baš jako zanimljiva tema kupim Bug (kao npr. BBK 2 ili testt matičnih)...

inače Bug se dosta srozao, teme su dječje (zvučnici, kućišta, slušalice...)

no sve se kreće u ciklusima, pa tako i kvaliteta, pogledajte radio 101, nakon što su ih "pošpotali" opet su se popravili i postali najslušaniji radio :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
the economist kaže...

mrežu ne čitam pa ne mogu suditi, baš ću uzeti jedan broj da vidim da li može proći kao zamjena za Bug koji sam prestao kupovati, jedino ako je kakva baš jako zanimljiva tema kupim Bug (kao npr. BBK 2 ili testt matičnih)...

inače Bug se dosta srozao, teme su dječje (zvučnici, kućišta, slušalice...)

no sve se kreće u ciklusima, pa tako i kvaliteta, pogledajte radio 101, nakon što su ih "pošpotali" opet su se popravili i postali najslušaniji radio :)

Jako si nas razveslio svojim javljanjem - Mrežu ne čitaš, ali se osjećaš pozvanim dati svoj sud, iako uopće nije tema, odmah se prebacuješ na Bug, koji isto ne čitaš, ali eto korisno je da znamo kako su za the economista zvučnici, kućišta itd dječje teme...

Znaš li ti što je to - off topic pisanje poruka? To je ova tvoja poruka... A i da nije off-topic, nije baš od pameti i koristi, pa se i nisi mora javljati - nisi nam pomagao svojom "kritikom", a niti si nekog zabavio svojim javljanjem.

Da se tema dalje ne degradira - lock.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice