Pozdrav, uredništvo.
Htio sam Vam se obratiti glede sadržaja magazina Mreža. Naime, broj iz veljače mi je došao u ruke. Pored dobro obrađene teme broja, kao i par interesantnih članaka, veoma sam razočaran ostatkom sadržaja. Meni izgleda kao da je kroz trojanca magazin Forbes zauzeo prostor uVašem časopisu, te se fokusira isključivo na novce. Gomile članaka, novosti, osvrta se trude kvantificirati informatiku kroz lovu. Zar su informatičari do te mjere zainteresirani za bruto ili neto profite stotina kompanija koje navodite? Koji se to inžinjer bavi profitom koji je ostvario Adobe u prošlom kvartalu?
Podsjetio sam se zašto više od decenije ne kupujem Vaša izdanja. Bug sam davno prerastao u tehničkom smislu riječi, a Mreža, za novce koje košta, ne nudi pretjerano interesantne sadržaje. Pola tehničkih članaka su prevodi sa Interneta a ne neke smislene analize i osvrti, jedna trećina je ovaj financijaški sadržaj, a onih par članaka ne vrijedi jednostavno nazivne cijene.
Ja sam profesionalac u mrežnom svijetu, radim za alternativnog telco provajdera, i nadao sam se da bih u Mreži mogao pronaći interesantne članke, sugovornike, teme. Mreža mi tako ne izgleda, već kao magazin za tinejdžere i one koji koketiraju sa svijetom networkinga, eventualno za neke IT menadžere koji ne provode više od 24% vremena u IT-u. Tako se ni Mreža ne bavi IT-om više od 24%.
Nadam se da ćete moju opasku uvažiti i potruditi se ponuditi više tehničkih i smislenih sadržaja za koje bi networkeri zaista bili zainteresovani, a ne ove profit-gubitak reviews za koje su zainteresirani samo financijaši.
Lijep pozdrav iz Sarajeva.