Ja sam cak razmisljao o 39incha LGu (wide 1440p) i ne bi me smetalo kod igranja (cca 93 ppi).
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja sam cak razmisljao o 39incha LGu (wide 1440p) i ne bi me smetalo kod igranja (cca 93 ppi).
Prije PG32UCDM koristio sam M28U 4K IPS monitor oko godinu dana, i iz iskustva mogu reći da je oštrina prikaza gotovo jednaka ,barem onoliko koliko ljudsko oko može uočiti razliku.
Tu su i screenshotovi sa RTingsa.Ne znam na osnovu čega "lupaš" ovakve izjave bez pokrića?
Složio bih se da nemaš potrebe nagađati.
Govori se o strukturi subpixela, koji je raspored bolji, a ti o tome kako niš ne vidiš na 4K monitoru...
Stigli su ASUS tandem WOLED-i u Alternate.de, ali ne žele slati direkt za HR (inače žele), dakle samo preko mailboxa. Cijena sa PDV 25% je oko 630€
https://www.alternate.de/ASUS/ROG-Strix-OLED-XG27AQWMG-Gaming-Monitor/html/product/100165597
To je ovaj.
Jel ide ko od vas prema Svabiji
Govori se o strukturi subpixela, koji je raspored bolji, a ti o tome kako niš ne vidiš na 4K monitoru...
Znam ja o čemu pričam samo mi se čini da ti baš i ne nego laprdaš napamet.Ne izvrći moje riječi,znaš dobro što sam napisao ali se praviš pametan.
Ako postoje izvadi ih i podijeli da i drugi vide.Ne iznosi zaključke na osnovu onoga što si čuo od nekog drugog a monitor nisi ni vidio.
Ekipa, ima li netko iskustva sa IIyamma monitorima? Neznam da li ih ima za kupit u HRV al to je manj bitno.
Ali gledam njihova 2 modela, 45" i 34". Nisam si ja na ti s monitorima pa reko da pitam nekog tko zna.
Nisam kompetitivni FPS igrac, vise WoW, Witcher, Expedition 33, Civ i takve SP igre i every day use. Od multiplayera jedino kaj igram je WoW :)
Neka ideja je preci sa 27" Della 2721 DGFA na nekaj veceg mozda do kraja godine ako bude neka pametna akcija ili ako mi se nekaj bas svidi, pa citam tu preporuke i istrazujem a onda skuzim da na poslu koristimo IIyamme a ja nikad cul za firmu, a kad tamo japanac.
Ekipa, ima li netko iskustva sa IIyamma monitorima? Neznam da li ih ima za kupit u HRV al to je manj bitno.
Ali gledam njihova 2 modela, 45" i 34". Nisam si ja na ti s monitorima pa reko da pitam nekog tko zna.
Nisam kompetitivni FPS igrac, vise WoW, Witcher, Expedition 33, Civ i takve SP igre i every day use. Od multiplayera jedino kaj igram je WoW :)
Neka ideja je preci sa 27" Della 2721 DGFA na nekaj veceg mozda do kraja godine ako bude neka pametna akcija ili ako mi se nekaj bas svidi, pa citam tu preporuke i istrazujem a onda skuzim da na poslu koristimo IIyamme a ja nikad cul za firmu, a kad tamo japanac.
IIyamma je staro ime na tržištu monitora, nekad su bili sinonim na za kvalitetu, al neznam kakvo je stanje danas...
kolegi smo uzeli jedan iiyama 27'' va davnih dana dok je još alzashop bio pojam
eno već godinama radi bez problema, jedan od prvih va panela gdje su boje bile odlične (zato su ga valjda i krstili truecolor), a black smearing sveden na minimalu
no od tada nisam vidio niti jedan niti sam pratio kakvi su u zadje vrijeme
kupujem novi monitor 27" do cca 250€
prije par mjeseci sam ganjao ovaj model DELL G2724D ali vidim da ga sad skoro nigdje nema.
ima nesto slicno tom monitoru?
prvenstveno za igranje, imam rx6700 xt.
idem za par sati u shoping pa bi bilo dobro da se sto prije odlucim koji cu :D
kupujem novi monitor 27" do cca 250€
prije par mjeseci sam ganjao ovaj model DELL G2724D ali vidim da ga sad skoro nigdje nema.
ima nesto slicno tom monitoru?
prvenstveno za igranje, imam rx6700 xt.
idem za par sati u shoping pa bi bilo dobro da se sto prije odlucim koji cu :D
Možeš i ovaj kupit, za prvu ruku
https://www.nabava.net/monitori/xiaomi-g-pro-27i-ips-cijena-27-16-9-2560x1440-619719011
hahaha pa na prvu izgleda dost dobro i cijena je prihvatljiva.
a i dostupan je.
trenutno imam neki 10 godina star samsung. tak da ak i ovaj novi toliko posluzi ja sam happy.
Poz svima,
moze preporuka najbolje oled monitora 27" 2k(170-240hz cca) do 1100e?
Gaming iskljucivo :)
Poz svima,
moze preporuka najbolje oled monitora 27" 2k(170-240hz cca) do 1100e?
Gaming iskljucivo :)
Ovo je tandem oled i ujedno preporuka
https://www.alternate.de/ASUS/ROG-Strix-OLED-XG27AQWMG-Gaming-Monitor/html/product/100165597
Doći će i kod nas, samo je pitanje po kojoj cijeni.
Moze preporuka najbolje oled monitora 27" 2k(170-240hz cca) do 1100e?
Šta ti bi s onim naručenim?
Dobro ti je kolega napisao, tog XG27AQWMG nagovaram starog da si uzme, a njemu se ne sviđa što je "gaming" jer se bavi foto/video obradom - a već radi godinama obradu na 2x RoG PG279Q gaming monitora 🤭
U ono vrijeme, kad je izašao koštalo je:
Gigabyte?
Ma cekam da stigne a nikako kao da ga nemaju pa sad trazim neki drugi poludit cu -.-'
Nista nema na stanju
Gigabyte?
Ma cekam da stigne a nikako kao da ga nemaju pa sad trazim neki drugi poludit cu -.-'
Nista nema na stanju
a ljudi moji, pa strpite se malo, nije da gledate crno-bijeli televizor da baš moraš odmah i sad uzet novi tandem oled
osim toga, čim ih više na tržištu bude padat će i cijene, saznat će se i za eventualne nedostatke... samo treba pričekat par mjeseci
ne kužim taj hajp da moraš uzet nešto odmah i sad, ko žene kad izađu nove torbice ili cipele pa je banana ako nisu prve na poslu da ih druge gledaju sa zavišću
Gigabyte?
Nista nema na stanju
a ljudi moji, pa strpite se malo, nije da gledate crno-bijeli televizor da baš moraš odmah i sad uzet novi tandem oled
osim toga, čim ih više na tržištu bude padat će i cijene, saznat će se i za eventualne nedostatke... samo treba pričekat par mjeseci
ne kužim taj hajp da moraš uzet nešto odmah i sad, ko žene kad izađu nove torbice ili cipele pa je banana ako nisu prve na poslu da ih druge gledaju sa zavišću
Kako nema tandema? Pa ima ga u iponu. Poslao sam im mail sa upitom i rekli su da imaju na zalihi nove gigabyte tandem WOLED-e.
Radi se druze o ovom monitoru " Gigabyte AORUS FO27Q3 " kojeg cekam vec 30 dana da stigne tako da se ne radi o tome ko neka tetkica da dobijem odmah :)
jel puno dati za polovni 3 goidine stari LG 34" 34GN850 350€? stanje dobro sve, nema mrtvih ili zaglavljenih pixela, nema ostecenja?
jel puno dati za polovni 3 goidine stari LG 34" 34GN850 350€? stanje dobro sve, nema mrtvih ili zaglavljenih pixela, nema ostecenja?
Za hardver bez garancije po meni je puno, 3 godine star monitor se zato i prodaje da se spasi investicija.
Za hardver bez garancije po meni je puno, 3 godine star monitor se zato i prodaje da se spasi investicija.
ali nema na trzistu bas 34'' IPS ispod 600€ novi a da valjaju išta
Po meni se isplati ako je dobra cijena,monitori se baš tak često ne kvare.
U ovo doba godine pred black friday ne isplati se. Monitori su uvijek na popustima za black friday, a oko 300 eur imas i sad solidnih 34" oces VA na 240 hz oces ips na 120 hz... Po meni VA na 240 hz nije uopce los nit ima ghosting, ali svejedno da sad kupujem, cekao bi jos ta 2-3 tjedna...
Gledam onaj LG 27GX700A, kolko sam čitao, preciznost boja nije baš neka, al to se riješi kalibracijom, navodno Gigabyte ima vidljiv vertical banding kolko sam čitao pojedinci su naveli, za LG ne nalazim nikakve posebne komentare, možda bih asusu dao malo prednost najviše radi glossy ekrana, mada to je sad isto zeznuto pogotovo ak u prostoriji ima dost svijetla, za te prilike je ipak LG bolji.
ali nema na trzistu bas 34'' IPS ispod 600€ novi a da valjaju išta
Ja bi radije uzeo na kredit ako je moguće, na godinu il dvije, 50/25 eura mjesečno, imaš novi sa garom i mirno spavaš, a ovdje riskiraš 350 eura, neće prdnut odma, možda ni unutar 5 godina, ali znaš i sam kako je sve danas tempirano da prdne nakon isteka gare, ne kažem da hoće, ali ja nebi riskirao. 350 je malo too much, pitaj ga za 250
. Lik ga upravo zato i prodaje, da spasi 350 eura pa si kupi novi sa garom.
Uskoro ce ic moj monitor na bubanj, pa ak nekog zanima.