Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.633
|
čitano: 5.726.528
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Koji monitor kupiti
Alfredo nr.2 kaže...
Cryogenic kaže...
Alfredo nr.2 kaže...

Kupio sam LG UltraGear 27GS85Q-B prije deset dana, još imam 4 dana da ga vratim. Gledam da je trenutno gotovo za istu cijenu Xiaomi gaming monitor G Pro 27i. Što mislite isplati li se zamjeniti?

Slika dolje, lijevo običan ips backlight vs desno mini led ips. Oba dva monitora prikazuju crnu sliku.

Po ovome, mini led je vrhunski. Kakav ti je mini led za ostalo, čitanje teksta boje, igranje?

Slika prije nije moja, ali sa dva svoja mini leda prezadovoljan, stvarno vrh vrhova za navedeno, sve oštro, slika i boje top, igranje isto, poigraš se malo sa "local dimming" na monitoru, bojama i kontrastom u nvidia control panelu dok ne nađeš svoj sweet spot i peglaš. Postoji mali bloom samo oko bijelog teksta/slike na full crnoj podlozi ovisno o količini dimming zona, ali ništa pretjerano da smeta i rijetko se primjeti, al obzirom kakav je ips glow bio na starom ips'u, ovo je ništa. Nebo i zemlja vs stari ips backlight.

Poruka je uređivana zadnji put danas u 0:18 (Cryogenic).
12 godina
Koji monitor kupiti

imam Odyssey G7 i gtx 1080 i mogao sam imao 2K rez i 240hz

Kupio sam G9 Monitor i sa tom GPU ne mogu imati 240hz, pa sam ukljucio PIP mode na monitoru da imam kao dva odvojena i "svaki" zasebno na 2K rezoluociji ne moze imati preko 120hz, da li se to može podesiti ili je suđeno da kupim novu GPU?

kolega na svog G9 sa integriranom GPU na procu ryzen 8400G  bez problema ima PIP mode i 240hz 2K rezoluciju.

Durbin d.o.o. za geodetske poslove
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Koji monitor kupiti
itomic009 kaže...

Imam Xiaomi G Pro 27i Mini LED. Po recenzijama je malo "hit and miss", što bi se reklo. Meni je ispao hit :D. Nemam falinke koje su znali imati neki paneli ili neka serija ili šta već, a oduševljen sam bojama, HDR-om poglavito. Local dimming je vrlo dobar, ne može bit razina OLED-a, naravno jer je tamo per pixel dimming, ali vjeruj mi u igrama i video contetnu gdje gledaš to, ne vidiš neke mane. S druge strane, svjetili je višestruko od mase oled-a, ima "wider color gamut" od manje više skoro pa svih oled-a. Kad ne igram igre, ugasim HDR i LD i onda mi je normalni ali top IPS (radi boja), tako da nema tih problema kao OLED. 

Tako da, meni za HDR gaming top, a kad ne gejmam onda pogasim to i super. Nemam nikakvih mana kao oled, ali naravno, nije sad da je isto kao oled. No kako si neki pisali, imaš ono tipa 90-95% oled iskustvo a 0 minusa oled-a. Isto tako, meni ne paše glossy oled što se forsa jer je to doslovno ogledalo i moraš igrat u mraku i bez da ti šta igdje svjetli, inače sebe gledaš čim je tamnija scena. Meni je to minus, ne znam, nekome ne smeta. 

Moje iskustvo se slaže manje više s ovim iskustvima 

i ovdje

Hvala kolega, prije sam gledao ovaj monitor i stalno favorizirao AOC G3XMN ali kako se približilo vrijeme kupovine monitora tako je cijena Xiaomiju pala na 260e, džabe skoro rekao bih.

Nikako mi nije bilo 80e više opravadno za AOC i jučer odlučivao bi li doplatio 250e za preći sa LG B1 na S90D ili uzeti Xiaomi pošto monitor skoro pa i nemam ali rijetko kad igram na njemu pored OLED-a.

Samo za ovu lovu...da je bilo kakav 2k monitor to je to, a ovako sam uzeo vrhunski nadam se.

Bio sam u dilemi dali napraviti upgrade s LG B1 na S90D (ali isto 55") za 250e ili kupiti monitor i pošto igram skoro isključivo SP igre tv je bio logičan izbor ali monitor nemam uopće i trebat će mi za malo multiplayer igre, a S90D me nije toliko zadivio u trgovini da žrtvujem monitor pošto svakako već imam OLED tv.

Poruka je uređivana zadnji put danas u 9:48 (gelon).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice