Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
a i treba imat PC koji će ti dat barem približan fps...
pc gaming je postao veoma skup sport...
MPLAB C18
Pozdrav ljudi!
Htio sam uzet ovo jer je navodno dobar all rounder ali sad ga nema nigdje više u Hrvatskoj?
https://www.hgshop.hr/monitor-dell-s2721qs-27-ips-ultra-hd-4k-3840x2160px-4ms-amd-freesync-2x-hdmi-dp-pivot/proizvod/284917
Jel ima netko možda neki prijedlog za dobru alternativu u istom cjenovnom rangu i da je 27' ili može i veći ako ima nešto dobro?
Pozdrav ljudi!
Htio sam uzet ovo jer je navodno dobar all rounder ali sad ga nema nigdje više u Hrvatskoj?
https://www.hgshop.hr/monitor-dell-s2721qs-27-ips-ultra-hd-4k-3840x2160px-4ms-amd-freesync-2x-hdmi-dp-pivot/proizvod/284917
Jel ima netko možda neki prijedlog za dobru alternativu u istom cjenovnom rangu i da je 27' ili može i veći ako ima nešto dobro?
Bok,
Kupujem monitor za spajanje na MBP M1, velicina 27-32 incha, pretezito za multimediju, kreaciju kontenta itd. Moze preporuka?
Real Estate Investing - Istra / Apple FRIENDLY
Hvala na prijedlogu ali zaboravio sam reći - budžet je od 2900 do 3200 kuna jer kupujem od potpore za paušalni obrt i moram u tom cjenovnom rangu potrošiti...
Samo da se nadovezem na svoju poruku.
Navodno Lg 27gn850 vise nemju u futuri ali me zanima jeli ibaj jeftiniji LG 27GN800 jako losiji od 850 jer je 500kn jeftiniji sta je puno. Jedino nez dal ovaj gn800 podrzava down scale sa 4k?
Hvala na prijedlogu ali zaboravio sam reći - budžet je od 2900 do 3200 kuna jer kupujem od potpore za paušalni obrt i moram u tom cjenovnom rangu potrošiti...
Eto ti jedan za 3150kn.
Bok,
Kupujem monitor za spajanje na MBP M1, velicina 27-32 incha, pretezito za multimediju, kreaciju kontenta itd. Moze preporuka?
Koliki ti je budzet?
Ja sebi vec neko vrijeme gledam i Dell monitori U serije su mi prvi izbor
Bok,
Koliki ti je budzet?
Ja sebi vec neko vrijeme gledam i Dell monitori U serije su mi prvi izbor
To sam i ja cuo odnosno to cu nakraju sigurno uzet.
Može preporuka za 27inch 2k monitor, IPS, cim veci refresh rate sa freesyncom
Ispao sam malo iz štosa sa monitorima
Hvala unaprijed
Prvo ovisi koliko bi max potrosio.
Drugo kupovina monitora je bar meni najgora stvar od svega 10 puta brze se odlucim koje komponente cu kupiti nego monitor jer monitor gledam 100% vremena a svaki monitor ima neku manu ne postoji savrsen monitor a opet treba gledati da traje bar 3-5 god vec ako je velika lova u pitanju.
Prvo ovisi koliko bi max potrosio.
Drugo kupovina monitora je bar meni najgora stvar od svega 10 puta brze se odlucim koje komponente cu kupiti nego monitor jer monitor gledam 100% vremena a svaki monitor ima neku manu ne postoji savrsen monitor a opet treba gledati da traje bar 3-5 god vec ako je velika lova u pitanju.
pa nisam nesto ogranicen sad budzetom, moze 2k,3k, moze se i vise protegnut .. neki best buy trazim al da cijena neide u neke vode preplacivanja jer nisam PRO korisnik i da zivim od slike na ekranu 
pa nisam nesto ogranicen sad budzetom, moze 2k,3k, moze se i vise protegnut .. neki best buy trazim al da cijena neide u neke vode preplacivanja jer nisam PRO korisnik i da zivim od slike na ekranu 
To ti je ono pod drugo sta sam naveo vec 2 tijedna se vrtim sta da uzmem svaki monitor ima neki problem (los respons time, ghosting, overshoot, fleackering itd itd) tesko naci savrsen monitor imam raspon do 2.5k do 5.5k ali idalje nemogu se odluciti :)
EDIT: Ono sta sam gledao i cekam je LG 27GP850 kod nas trenutno ima samo GL/GN modeli (GL 2019 - GN 2020) GL i GN su isti paneli sa nekim malim izmjenama dok GP ima oc na 180Hz i brzi respons time. tako da cekam GP da postane dostupan.
Imam trenutno ovaj monitor. Kupljen je prije 3,5 godine, ali imam produženo jamstvo 5 godina i javlja mi se sljedeći problem. Kad ga upalim nakon što je duže vrijeme ugašen "skaču" na donjoj trećini horizontalne šarene crte po njemu. Počelo se dešavat već prije dvije godine, ali nekad je to bilo puno kraće i manjeg intenziteta... Planiram ga reklamirat, ali kako ne mogu biti bez monitora sam mislio prvo kupiti novi.
Pa sad, cca 2000kn je budžet i prešao bih na 27", poželjno je da je zakrivljen, 144hz minimalno, VA panel i 1440p rezolucija. Po filterima pretrage, čini mi se da mi je opet suđeno kupiti Samsunga :D
Jel mi može netko dat savjet koja je razlika među ovim monitorima i valja li koji od njih? Ono što mi je sumnjivo da je monitor s G-syncom i većim refresh rate-om 100 kuna jeftiniji... Pa ako može koji savjet, bio bih jhako zahvalan :)
Samsung 27" Odyssey LC27RG50FQRXEN EDIT: radi o 1080p monitoru, gledao sam jedan indentičnog izgleda koji je 1440p, ali tog ni nema za kupit kod nas. Molim onda samo savjet oko ovog drugog :)
Samsung 27" Odyssey, LC27G55TQWRXEN
Imam pitanjce..imam na monitoru vanjski power brick jel on moze ici u stol tocnije malm iz ikea-e ima ispod drveni zljeb za cable menagment..ili da ga ostavim vani ak mu treba zraka!? I jel mogu koristit duzi dp cabel od drugog proizvodjaca..ovaj samsungov koji je dosao s monitorom mi je prekratak..1.5 m ali na njemu pise nesto 8k neznam jer je taj bolji od vulgaris nekog dp kabela...hvala
BBall,Tech,Ink and Familly..all the way....
pošto smo već nebrojno puta ovdje rekli da je jaaako teško odabrati onaj najbolji jer svaki ima neke mane i na kraju je odluka više subjektivna, uzmi oba, onaj koji ti se više sviđa si pustiš, drugi vratiš i tražiš povrat novca :)
ja bi radje 1440p 144Hz nego 240Hz bez obzira na Gsync
MPLAB C18
pošto smo već nebrojno puta ovdje rekli da je jaaako teško odabrati onaj najbolji jer svaki ima neke mane i na kraju je odluka više subjektivna, uzmi oba, onaj koji ti se više sviđa si pustiš, drugi vratiš i tražiš povrat novca :)
ja bi radje 1440p 144Hz nego 240Hz bez obzira na Gsync
Pa neću se ureć, ali bilo bi glupo očekivati da će svaki krepat 
Dada, napisao sam u editu da sam stavio krivi model, samo me onaj drugi zanima, pa ako postoji neko mišljenje o njemu konkretno 
EDIT: dupli post slučajno
Prvi je 1080p sta na 27" je premalo PPI. 24-25" je za 1080p taman 27" je 1440p a 32"+ 4K.
Nez sta si zapeo za VA panele imaju najveci respons time i ghosting jedini Va paneli koji valjaju su nanovome ODYSSEY G7 koji je preko 4K kn. Gledaj neke IPS modele jes da imaju problema sa back light bleadom al je to manji problem (ovisi kakav te zapadne) nego VA sa ghostingom.
Imas jedan ako mozes rastegnuti do 2.7K Kn a ako oces 24.5" sa 240Hz onda ovaj.
EDIT: Evo jedna usporedba tvoga za 2100kn i ovoga za 2700kn.
Evo 2 mjeseca nakon, svaka preporuka za Alienware AW3821DW.
Zamjenio sam Odyssey G9 jer mi se vrtilo od 49" (pokrije sav periferni vid i curve je predubok) na poslu.
Uglavnom ovih 38" idealno za produktivnost, panel odlican (response itd), HDR top, crne okej (bolje nego Samsung G9 i CRG9), taman po tezini moze na AmazonBasics monitor arm (ili Ergotron LX), odlicno radi sa starijim/novim integriranim grafama (guraju 3840x1600 @60 na DP skoro sve, kad za treba ide na 144)...uglavnom nikakvih zamjerki nemam. Ima puno USB portova. Jedino sto nema USB-C ali to mi je ok.
Može preporuka monitora za sljedeću konfiguraciju:
AMD Ryzen 3 3200G, Vega 8 grafika
DDR4 16GB (2x8) G.Skill 3000MHz AEGIS C16, F4-3000C16D-16GISB
MBO Gigabyte B450M S2H (AM4)
SSD SATA 256GB EMTEC X160
HDD1 1,5TB Western Digital
HDD2 3TB TOSHIBA
Fortron 400W Hexa PRO 80+
Hauppauge WinTV-soloHD DVB (usb tv kartica)
Kućište MS midi tower
Ukupno plaćeno 2000 kn (bez 2 harda)
Glavna namjena preko dana rad na kompu a navečer gledanje filmova i serija. Tu i tamo zaigram i neku stariju igru tipa Far Cry 3, GTA 4, Skyrim...
Bok,
trenutno imam AOC Q3279VWF popularni forumski monitor.
Tražim neki drugi monitor kojim bi zamijenio ovog jer želim sve prebaciti na USB-C.
Ono što tražim:
32", 2K, USB-C ulaz sa napajanjem od minimalno 65W, USB 3.0 portove za periferiju, poželjno da ima gigabit LAN ali nije toliko presudno, idealno tanji okvir i svijetlija boja monitora da mi se estetski uklopi u okolinu.
Od nekog užeg odabira za oko mi je zapeo ovaj Dell:
https://www.mall.hr/lcd-monitori/dell-uredski-monitor-p3221d-210-axnj-
Ne znam jel ima nešto pametnije/jeftinje a da sam propustio?
Poz kolega pita dali vrijedi LG 29um69g-b htio bi isprobati ultrawide sada ima 25" 1080p 144hz i malo slabiju grafu od mene (gtx1080) tako da bi za online igre koristio 25" a za single taj ultrawide pa nez jel sta valja. Ostali UW su vecinom VA a aima max 2000kn.
zainteresiran sam i ja za taj ekran, pa pratim...
nego, sta 1080 ne bi po tebi bila dovoljna za taj 29" UW na high postavkama npr? pa jbt nije tako losa grafa ni dan danas...
pogledaj si modele 27" 1080p 60Hz
nešto tipa ovo: https://www.nabava.net/monitori/dell-p2719h-monitor-cijena-ips-27-16-9-65821891
MPLAB C18
zainteresiran sam i ja za taj ekran, pa pratim...
nego, sta 1080 ne bi po tebi bila dovoljna za taj 29" UW na high postavkama npr? pa jbt nije tako losa grafa ni dan danas...
jbga, vidiš da ima 144hz monitor, za to baš i nije nešto grafa ako su iole zahtjevnije igre
za 60-75hz full hd je dobra itekako, ali za ove što vole visoki fps baš i nije više
zaboli me za visoki fps, ako sam mogao svojedobno igrati mafiu na odronu od kompa sa 10tak fps max. cijelu igru proc, onda mogu i dan danas na 35-40 fps fhd
može preporuka za 24-25" FHD
Grafa je 1080.
Uglavnom igram igre koje mi se vrte do 60-100 fpsa na trenutnoj konfiguraciji.
Da li je bolje optimalnije ići na 144 ili 165 i 240Hz. Ima li utjecaja viša frekvencija osvježavanja ako je fps niži ili će to monitor izgurati uz Gsync da nebi bilo nekih problema?
Thx unaprijed na odgovoru.
može preporuka za 24-25" FHD
Grafa je 1080.
Uglavnom igram igre koje mi se vrte do 60-100 fpsa na trenutnoj konfiguraciji.
Da li je bolje optimalnije ići na 144 ili 165 i 240Hz. Ima li utjecaja viša frekvencija osvježavanja ako je fps niži ili će to monitor izgurati uz Gsync da nebi bilo nekih problema?
Thx unaprijed na odgovoru.
Za 240Hz mi se cini ovaj DELL kao pun pogodak samo nema bas recenzija za njega jer je jos nov.
Sto se tice frekvencije ako mislis nadogradivati grafu bolje uzeti vise za buducnost a recimo ako kupis ovaj od 240Hz a grafa ti gura cca 115 fps monitor ce raditi na 115 hz ako ukljucis Gsync/Freesync. Navodo razlike ima izmedu 144Hz i 240Hz ali je manje primjetna nego sa 60/75Hz na 144Hz.