S ova druga dva ne dobivaš ništa extra (pivot?) a s četvrtim dobiješ HD-aren't (bezvrijedni, nedovoljan za pravi hdr), što bih ja osobno preskočio i uštedio 100 eura.
Ha u biti s LG dobijem ravni ekran, to je mala prednost.
Sve ovisi od udaljenosti, osobno imao sam curve VA monitor i fora je ta zakrivljenost, medutim taj curv dolazi sa jednom manom, a to je sto ima clouding i vise bleeda nego ravni VA panel. dakle imao sam 2 27 inchna VA ravna monitora, io jos imam 43" VA tv, i svi su imali po meni bolji panel jer nije bilo cloudinga, ravnomjerna crna, dok je na mom bivsem curved VA panelu bilo cloudinga donjim i gornjim dijelovima monitora, na netu to pripisuju upravo toj zaobljenosti. Kod kolege takoder bivsi zaobljeni je imao cloudinga. Mozda kod vecih curved monitora nema toga, ali osobno na 2 27" sam primjetio. Iz toga razloga preporucujem ravni ekran. Curved najvise ima smisla kod primjer 21:9 ultrawide monitora, naravno primjeti se on i na 27" monitoru i kazem ok je to, samo taj clouding je mana naspram ravnog panela. E sad naravno koje su tebi preference to ti moras odluciti, ako ti ne smeta taj clouding koji se vidi samo u tamnim scenama i to ne bas jako, onda jeld. Sretno 

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
, samo pripazi da ga narucis prek weba pa ak dobis primjerak s zaglavljenim ili skrsenim pikselom da ga mozes zamjeniti i sl.