Dell U2311H Vs. Dell U2412M

poruka: 28
|
čitano: 12.078
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Zanima ma koji je bolji za gaming, filmove, surfanje i gledanje i nešto malo obrada fotografija. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Dell U2311H Vs. Dell U2412M
gamer FX kaže...

Zanima ma koji je bolji za gaming, filmove, surfanje i gledanje i nešto malo obrada fotografija.

U2412M je bolji, ali i skuplji. Gledaj, ako nisi neki ne znam ni ja koliko sitničav korisnik, i U2311H će ti biti skroz OK.

Dum spiro, spero.
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.9.2011 15:17 (Caesar et Brutus).
14 godina
neaktivan

nism gledao ali koliko bi bllika razlika između 24 inčnih i 23 inčnih monitora(po visini i širini)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
gamer FX kaže...

nism gledao ali koliko bi bllika razlika između 24 inčnih i 23 inčnih monitora(po visini i širini)

Gotovo ne primjetno da su oba isti omjer, ali pošto je U23 16:9 (1920x1080)  on više ide u širinu a visina mu je nešto samanjena naspram U24 koji je 16:10 (1920x1200), on je gotovo jednake širine kao U23 ali je je višlji od njega i mogu ti reć da na slikama kad su jedan do drugog ta se razlika u visini primjeti, ja osobno ne volim previše 16:9 monitore, previše mi idu u širinu, a što se tiče tvog izbora,  malo sam gledao po Nabavi, vidio sam da je cjena U23 oko 1600-1700 KN uz to da je na većini mjesta ne dobavljiv, a U24 se kreće oko 2100 KN, tako da smatram da je U24 puno bolji izbor, ta dva monitora su gotovo jednaka po pitanju reprodukcije slike, uostalom U24 napravljen da zamjeni U23, a s obzirom na to da je za inč veći, a ima omjer 16:10 te rezoluciju 1920x1200 što je dosta korisno kod obrade slike i programiranja, a i nekako mi je prirodniji taj format od 16:9, uglavnom, razlika od 300-400 KN opravdava kupovinu U24, i mislim da bi njega trebali kupiti!?

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
15 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pa, vise manje dolaze svi do istog zakljucka, s time da je ovaj na TFTCentral najdetaljniji.

Meni se cini kao dobar izbor. Planiram si uzet jednog, kroz koji mjesec.

Cini mi se da ce biti OK za CAD/CAM, fotografiju, koji filmic pogledat i tu i tamo nesto lagano zaigrat.

15 godina
neaktivan
Red_Guy kaže...

Pa, vise manje dolaze svi do istog zakljucka, s time da je ovaj na TFTCentral najdetaljniji.

Meni se cini kao dobar izbor. Planiram si uzet jednog, kroz koji mjesec.

Cini mi se da ce biti OK za CAD/CAM, fotografiju, koji filmic pogledat i tu i tamo nesto lagano zaigrat.

Po meni, DigitalVersus je najviše iskritizirao monitor(ili je samo dobio loš primjerak), naime moguće je da su imali HM verziju koja je lošija od M verzije.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.9.2011 15:44 (Wuk19).
17 godina
Wuk19 kaže...

Po meni, DigitalVersus je najviše iskritizirao monitor(ili je samo dobio loš primjerak), naime moguće je da su imali HM verziju koja je lošija od M verzije.

Ma, da ali njihov review mi se cini i najmanje profesionalan... Kao ono, dobili smo ga, malo pogledali, eto boje nisu savrsene iz kutije i to je to.

Ovi na TFT central su se dobro potrudili opisat svaku stavku i isprobat sve mogucnosti. Vidis da cu cak rastavili monitor da vide panel. :)

To se cijeni...

Mislim sigurno nije savrsen, ali za 2000kn, mislim da je super.

15 godina
neaktivan
Red_Guy kaže...
Wuk19 kaže...

Ma, da ali njihov review mi se cini i najmanje profesionalan... Kao ono, dobili smo ga, malo pogledali, eto boje nisu savrsene iz kutije i to je to.

Ovi na TFT central su se dobro potrudili opisat svaku stavku i isprobat sve mogucnosti. Vidis da cu cak rastavili monitor da vide panel. :)

To se cijeni...

Mislim sigurno nije savrsen, ali za 2000kn, mislim da je super.

Istina, sa toga gledišta se potpuno slažem, letimično su ga pregledali, vrijeme će pokazat tj. korisnici.

15 godina

Budući da sam već nekoliko dana vlasnik Della U2412M (prešao sa solidnog, ali sićušnog Asusa PW201), mogu iz prve ruke reći da je monitor vrlo dobar. Treba se malo naviknut na IPS glow i u ful mračnoj sobi se vidi probijanje pozadinskog osvjetljenja u kutovima.

Osim tih "detalja" monitor je uživancija. Gejming doživljaj mi je podignut barem za dvije razine (BBC2, dakle ako je odličan kod mrežnog FPS-a, mora prolazit i za druge igre), a ni dodatni prostor na desktopu prilikom surfanja i puno bolja kombinacija rezolucije i dijagonale u odnosu na stari monitor (24" 1920*1200 vs. 20" 1680*1050) nisu za bacit. Jako sam zadovoljan vidljivim kutevima kao i bojama (boje poštelane prema postavkama s neta). Ghosting moje spore, stare oči ne zamjećuju (dozvoljavam da ga možda ima i da sam ja ćorav). Također, budući da nema glossy premaz preko ekrana (za razliku od mog starog Asusa) sretan sam što se sunce ponovo vratilo u moju sobu - nema više zamračenja tijekom cijelog dana - yey! {#} Filmove inače ne gledam na njemu, al onih par što sam provrtio izgledaj super. Monitor troši impresivno malo struje (barem sudeći po testovima i po temperaturi samog monitora - mlak je i nakon sati rada). Sve u svemu, za 2080 kn (sa dostavom) za 24" 16:10 (h)IPS monitor sa podešavanjem visine - prst u uho i pjevaj! {#}

Oni koji se dvoume, evo mog stava (koji ne mora nužno biti ispravan): jasno da ima i boljih monitora, ali savršenog LCD monitora nema. LCD tehnologija je u penisu i kod nje čovjek mora bit spreman na neke kompromise. Za 2000 kn ovo je solidan monitor koji zadovoljava sve moje potrebe (umjeren gejming i surfanje). Hoće li i vaše? A šta ja znam, ovisi što očekujete od monitora. Riskirajte, nije neka lova, a dobije se puno monitora {#}

But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
Moj PC  
6 0 hvala 5
17 godina
Mr. Fugitive kaže...

Gejming doživljaj mi je podignut barem za dvije razine

A???

I am creationist. I believe man created god.
17 godina
moderator
tnakir kaže...
Mr. Fugitive kaže...

A???

Brijem da je mislio na ovo:

• jedna razina: skok u dijagonali s 20 na 24"
  • druga razina: kvaliteta boja i kut vidljivosti, odnosno skok s TN na IPS
17 godina
moderator

Neko uporedio rame uz rame boje na IPS monitorima koji imaju 6bit+afrc matricu i punu 8bitnu?

Ja planiram mijenjati monitor i ići ću na IPS matrice zbog fotkanja. Znam da su svjetlosnim godinama daleko od TN-a, ali me zanima da li ta štednja na matrici ima odraza na boje?

Da li je bolje ići na recimo HP ZR24W kao puni 8 bitni, ili kupiti Dell U2412M, a razliku potrošiti na kurve i alkohol?

0 0 hvala 0
15 godina
mbaksa kaže...
tnakir kaže...
Mr. Fugitive kaže...

A???

Brijem da je mislio na ovo:

• jedna razina: skok u dijagonali s 20 na 24"
  • druga razina: kvaliteta boja i kut vidljivosti, odnosno skok s TN na IPS

Tako nekako {#}  Na 20" je sve sitno, a ja već polako ulazim u godine... {#} A boje su definitivno drugačije, subjektivno - prikladnije za igre (iako nisam nikada imao TN, PW201 je imao MVA matricu). Uglavnom, doživjeh hrvatski narodni preporod.

But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
15 godina
neaktivan

Ukoliko ti se budo dalo postaj par slika od monitora(dok radi sa nekom HD pozadinom itd.)

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.9.2011 19:32 (Wuk19).
15 godina
Wuk19 kaže...

Ukoliko ti se budo dalo postaj par slika od monitora(dok radi sa nekom HD pozadinom itd.)

A rado, ali jedini "fotić" mi je moja vjerna njoka 5800 (digitalac je slijedeći na listi bacanja para u vjetar) {#} Probao sam udrit par fotki, al izgleda očajno...

Ovo je je samo size comparison (PW201 vs Dell vs Sammie LE32C530)

15 godina
neaktivan

Jedan review od korisnika(od 10-te str. pa nadalje)

Link:

http://hardforum.com/showthread.php?t=1615513&page=10

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2312hm.htm

Nisu se baš proslavili novom serijom po pitanju kvalitete tj. reprodukcije boja i odzivom, U2412M je najlošiji po pitanju odziva od sva tri navedena

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.10.2011 12:16 (Wuk19).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Wuk19 kaže...

http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2312hm.htm

Nisu se baš proslavili novom serijom po pitanju kvalitete tj. reprodukcije boja i odzivom, U2412M je najlošiji po pitanju odziva od sva tri navedena

Malo više odstupa kalibriran nego 2311 i crna nije toliko crna pa je kontrast niži, ali mislim da su rame uz rame, pogotovo uz najavljenu cijenu koja je još niža. Za taj razred, rezultati su odlični.

16 godina
neaktivan

Ima ode u uredu jedan u2412, i mogu ga samo preporučit za te pare. Malo je tweekanja bilo potrebno po panelu da buden zadovoljan slikom, al nikakvih većih zamjerki.

http://www.displaywars.com/23-inch-16x9-vs-24-inch-16x10

I never learned from a man who agreed with me. - Robert A. Heinlein
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Da li U2312HM ima pretvarač napona u sebi ili je vanjski (ona cigla na kabelu) jer vidim da monitor ima oba priključka za struju (klasični i onaj činč priključak) ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
bmikic kaže...

Da li U2312HM ima pretvarač napona u sebi ili je vanjski (ona cigla na kabelu) jer vidim da monitor ima oba priključka za struju (klasični i onaj činč priključak) ?

Nema ciglu, kupih ga. Ovaj drugi priključak je za soundbar koji se baš i neda nabaviti kod nas :(

15 godina
neaktivan

Koji monitor je bolji u2311h ili 2312hm?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Wuk19 kaže...

Koji monitor je bolji u2311h ili 2312hm?

Više manje su isti, mislim da je ovaj drugi nasljednik ovog prvog, i mislim da je malo bolji, zericu, no evo ti test 2312hm al pročitaj ga cjelog, u nekim djelovima ga uspoređuju sa starijim modelom: http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2312hm.htm!?

EDIT: Na tom linku koji sam dao, imaš dole dio u kojem ga uspoređuju sa starijim modelom!? {#} 

EDIT 2: Kažu da je stari model nešto bolji u reprodukciji boja, ali samo zericu, ja bih uzeo onog koji je jeftiniji!?

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.11.2011 10:04 (Ivsa).
15 godina
neaktivan

Hvala, već sam pregledao

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.11.2011 18:13 (Wuk19).
14 godina
neaktivan

u subotu idem po u2312hm pa cemo vidjet sta ce bit. koliko sam citao kazu da je dobar monitor...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

evo u2312hm. monitor je odlican postolje cvrsto ne ljulja se na sebi ima 2 usb sto je prakticno. nemam se na sta pozalit.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
njofra86 kaže...

evo u2312hm. monitor je odlican postolje cvrsto ne ljulja se na sebi ima 2 usb sto je prakticno. nemam se na sta pozalit.

Imas ih 4 sve ukupno, jos su dva komada iza, kod video ulaza.

I ja sam ga kupio, odlican monitor, zadovoljan sam u potpunosti.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice