LED traka vs neonska zarulja

poruka: 3
|
čitano: 3.702
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
LED traka vs neonska lampa

Kao sta i sami naziv teme kaze "LED traka vs neonska zarulja " mogu rec da je po meni definitivni pobjednik LED traka. Kod LED trake birate koliko hocete LED dioda, dali hocete jako osvijetlit kuciste ili samo par dioda cisto tako da malo zasvjetli, dok kod neonske lampe imate par duljina, no kad je kupite vise je ne mozete ni skratiti ni produljit, da ne kazem da kod LED treke mozete mjenjat boje svijetla, samo je potrebno prespojiti zicu na drugi spoj (imate B,G,R) . LED traka je savitljiva i moze ic u krug i ima ljepljivu zadnju stranu tako da je mozete bez problema zalijepiti i odlijepit. Dok se LED traka ne zagrijava skoro uopce neonska lampa se dosta zagrijava, na slikama dolje mozete vidjeti da sam mjerio temo kod LED trake tocno na diodi (gdje bi temp trbala bit najveca) i nije islo preko 34C dok na neonskoj nisam uspio ni toliko dobro izmjerit jer je najvise topline unutar stakla, i mogu osjetit kako se bas siri toplina, temp je dosla da 40C, znaci temp stakla, a unutra je moralo bit jos toplije. Kad dojdemo do cijene mogu rec da sam ja sa neta kupio 5m te trake za neku sicu dok jedna neonska lampa oko 50kn. {#}

Sta se vama vise svidja neonska zarulja ili LED traka? 

16 LED traka
0 Neonska lampa
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.8.2013 23:07 (tLeon).
Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina

razmisljao sam i ja nedavno o tim opcijama.. definitivno poucen iskustvom bi isao na LED traku posto se prije nekih cca 5-6 godina mom susjedu dogodilo to da se zelena neonka pocela topit i zapalila se skoro i usmrtila jadno racunalo..

odtada kad god pomislim o neonki u kucistu, nekako sam sebi to izbijem iz glave..  iako su vjerojatno mogucnosti da se neonka zapali jednake onima da noctua ndh14 slomi maticnu zbog svoje tezine {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

LED traka definitivno, osim svih nabrojanih prednosti, trake su fleksibilne, možeš ih savijati, tanke su, nogu se uzeti sa ljepljivom stranom i zalijepit, ma odlično.

Toni
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice