Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.373.833
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava
sudy_freak kaže...

Danas mi došao OTG i spojim USB stick, tipkovnicu, miš, eksterni hard disk međutim ništa ne radi {#}

Je li do MIUI-a, treba li možda u postavkama nešto, pojma nemam?!

Vjerojatno je do MIUIa jer on nije nadogradnja STOCK roma nego CM based rom, dakle skroz iznova pisan rom. Posljedica toga je da Samsung nije lansirao drivere za neke stvarčiće poput MHLa i vjerojatno OTGa tako da nisu bili u mogućnosti ubacit to u ROM.

www.e-sport.hr - Gaming portal sa dnevno sviježim vijestima. Organizator LAN turnira po Hrvatskoj, potiče hrvatsku gaming scenu na razvijanje. CS 1.6, COD4, COD2 serveri
14 godina
neaktivan
Vapor kaže...
sudy_freak kaže...

Danas mi došao OTG i spojim USB stick, tipkovnicu, miš, eksterni hard disk međutim ništa ne radi {#}

Vjerojatno je do MIUIa jer on nije nadogradnja STOCK roma nego CM based rom, dakle skroz iznova pisan rom. Posljedica toga je da Samsung nije lansirao drivere za neke stvarčiće poput MHLa i vjerojatno OTGa tako da nisu bili u mogućnosti ubacit to u ROM.

meni iso mhl  nije radio na miui romu,pa predpostavljam da je to to.na check romu mhl radi.

15 godina
mkm kaže...
Vapor kaže...
sudy_freak kaže...

meni iso mhl  nije radio na miui romu,pa predpostavljam da je to to.na check romu mhl radi.

Da jer je CheckROM Stock based.

www.e-sport.hr - Gaming portal sa dnevno sviježim vijestima. Organizator LAN turnira po Hrvatskoj, potiče hrvatsku gaming scenu na razvijanje. CS 1.6, COD4, COD2 serveri
17 godina
odjavljen
sudy_freak kaže...

MIUI, CM7 (čitaj AOSP) romovi ne podržavaju MHL

EDIT: nisam vidio da je već odgovoreno na pitanje {#}

Don't you dare to read my mind, Because you don't like, won't like what you'll find
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.1.2012 21:44 (Kordy).
15 godina
neaktivan

ICS 4.0.3- u sat vremena jednom mi se srušio touchwiz launcher pa ga morao restartat (dali je do roma ili nečeg drugog neznam), zadovoljavajuća brzina,na nivou (nije sad ultrabrz,al nije ni spor,očekujem možda još malo ubrzanja u konačnoj verziji),google aplikacije updatene (gtalk,gmail..) i puno ljepše izgledaju sa novim opcijama, browser mi se čini poboljšan,al premalo sam ga koristio,facelock nije radio al već postoji fix za njega na xda (od 10 puta uspjesno me prepoznao jedno 8).To mi zasada pada na pamet,ako vas zanima nesto konkretno pitajte...

Sve u svemu,odličan temelj koji se jos mozda mrvicu moze ispolirati,tako da vjerujem da ćemo uskoro dobiti konačnejoš bolje verzije,nebi trebalo proći dugo.

Flashati ili ne?

Ako i inače flashate romove ja preporučam flash,budući da već postoji root,i da bacite oko na šta nas očekuje kroz mjesec-dva.

ICS kao "daily driver",za svakodnevno korištenje?

Ne znam,ja ću ga ostaviti kroz koji dan i vidjeti kako se ponaša sa aplikacijama,baterijom,brzinom pa ako me zadovolji ostavljam ga do novih verzija ICS-a.

Nekoliko SS:

Ako sam ti pomogao stisni HVALA.
Moj PC  
10 0 hvala 9
17 godina
odjavljen

FC, rušenje i iznenadan restart ti je normalan.. Tako sam barem čitao dojmove ostalih korisnika ( a i ogromni battery drain)

Don't you dare to read my mind, Because you don't like, won't like what you'll find

0 0 hvala 0
17 godina

odlicna stvar jer vraca sigurnosnu kopiju preko  kiesa :)

netreba titanium backup 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Na MIUI-u i na svim ostalim AOSP based ROM-ovima UGL nebi trebalo raditi jer Samsung nikad nije objavio drivere za MHL i cijeli taj chipset, a drugima jednostavno nije bilo u interesu da ih sami napišu.. Više manje ista je situacija i za HDMI i sve ostalo što ide preko MHL-a.

(eh sad, ovo je moja pretpostavka, al 99% sam siguran da je točna da zbog tog UGL ne radi..)

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Kordy kaže...

FC, rušenje i iznenadan restart ti je normalan.. Tako sam barem čitao dojmove ostalih korisnika ( a i ogromni battery drain)

Jednom mi je FC,restartao se nije sam od sebe nijednom. Baterija ne znam,vidjet ćemo kroz idućih par dana,ako uopće tolko ostane na mobu {#}

4mal kaže...

odlicna stvar jer vraca sigurnosnu kopiju preko  kiesa :)

netreba titanium backup 

To ne znam,ne koristim kies,o čemu je točno riječ?

17 godina

KIES je  official program od samunga , prije nego sam  rooto 4.0.3  sam vratio backup na mob preko kiesa :) 

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
4mal kaže...

KIES je  official program od samunga , prije nego sam  rooto 4.0.3  sam vratio backup na mob preko kiesa :) 

Ma znam šta je kies,al nisam znao ovo za backup,eto,korisna informacija za one koji planiraju flashat! {#}

15 godina

Nevjerujem da ćeš ga uspit nabavit kod nas, a i čitao sam da mu je mana ta da služi samo za punjenje. Data sync nije podržan tako da ga nemožeš koristit kao stalak dok prebacuješ stvari s PCa na njega.

e-Bay all the way.

14 godina
neaktivan
Vapor kaže...

Nevjerujem da ćeš ga uspit nabavit kod nas, a i čitao sam da mu je mana ta da služi samo za punjenje. Data sync nije podržan tako da ga nemožeš koristit kao stalak dok prebacuješ stvari s PCa na njega.

e-Bay all the way.

Ma znam za ebay i slicne. Zapad ga je pun a kod nas ga uopce nema. Steta. Izgleda mi odlican i ljepsi od ostalih koji su dostupni ovdje...

17 godina
DwightSchrute kaže...
4mal kaže...

Ma znam šta je kies,al nisam znao ovo za backup,eto,korisna informacija za one koji planiraju flashat! {#}

ali mi nije uspjelo od 1. jer je KIES zeznut program sam po sebi grrrrrrr 

15 godina

Yebači, hvala na odgovorima.
Pretpostavio sam da je do MIUI-a baš zbog toga što je AOSP.

Nije mi nužno potrebno da se prebacujem s MIUI-a, ali nadam se da će dok ICS službeni dođe to sve funkcionirati 

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Jel imate ovaj problem kod MIUI i sto tocno znaci ?

Issue:
-Volume stop in half when use headphone
Intel E7200 2.53@3.8 Ghz,Sapphire 4850,4 Gb king max DDR2 800@960 Mhz,Gigabyte P31-DS3-L
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
chingy-os kaže...
Jel imate ovaj problem kod MIUI i sto tocno znaci ?

Issue:
-Volume stop in half when use headphone

Ja dok sam isprobavao MIUI, imao sam ga... svaki AOSP ima taj problem, dok su ti slušalice spojene na mob, možeš pojačat zvuk samo do pola (50 %), dalje ne ide...

Postoji privremeni fix ali po meni je to glupo... nakon što spojiš slušalice moraš pokretat aplikaciju da bi sredio glasnoču...

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.1.2012 23:51 (Kordy).
14 godina
neaktivan

Da ali bez obzira šta piše da je pojačano do pola, zapravo je pojačano do kraja i čuje se kao na najjače kao na Samsung based ROM-ovima. I nije baš uvijek taj problem prisutan.. Meni nekad čak nije :S

Za sve one koji su ovoliko dugo čekali, čekanje se isplatilo. Prvi Darky ROM Full relese je jučer pušten :)

Back to basis :)))

BLN - o how I missed you {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.1.2012 3:16 (EchoOne).

1 0 hvala 1
17 godina

nakon 2 mj , mjenjanja cooked romova  odustao sam od odina i rootanja istog , nema nekih velikih razlika izmedju njih 

tako da sma sad na off samsung 2.3.6 firmu. putem istog si vratio podatke  . Kies sljaka kak spada , kaze da imam zadnji update koji je sluzbeno izasao tako da se sad ceka off. ICS firm. na istom ,pa kad izadje izadje nema zurbe jer je mob zvijer ;)

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.1.2012 3:15 (4mal).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jucer sam rootao mob sa siyah kernelom zbilja super jednostavno,i dobije se odmah superuser i cwm :-)

Stavio sam NDT MIUI GINGER 2.3.7 MULTILANG V12.0[SiyahKernel 2.6.4] 

Zasto mi neke aplikacije ne rade kada ih vratim sa titanium backupom?

Intel E7200 2.53@3.8 Ghz,Sapphire 4850,4 Gb king max DDR2 800@960 Mhz,Gigabyte P31-DS3-L
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.1.2012 10:56 (chingy-os).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kada se očekuje ICS za SGS2?

I još jedno pitanje, šta sve da isključim da mi mob nebude previše pripravan kada mi je zaslon isključen. TNX

Diritor je lipo reka pali smo na dno homo si skupa na BIRO.
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.1.2012 13:40 (Pačo).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nastavak zapažanja o leakanom ICS 4.0.3:

Baterija preko noći (8 h) se potrošila 3 %-odlično,dok je daljne korištenje dosta cuclalo bateriju,ipak mislim više nego na CheckROMu npr...

Bugovi:

Galerija je bugovita,pogotovo stavljanje wallpapera,rušila se non stop dok nisam isključio hw akceleraciju sučelja.

Mislim da faceunlock dosta zeza mob,to je neka modifikacije sa XDA koja zahtijeva još dorade,jer mi se par puta dogodio FC.

Settings mi se jednom FC.

Touchwiz 2 puta FC-nestane homescreenova,mozes ulaziti samo u aplikacije pomoću task managera,potreban restart.

Najveći bug za koji nisam siguran dali je do roma,chainfireovog kernela ili faceunlocka je nekakav čudan FC koji ti baci mob u nekakav kernel secure nešto bla bla,potreban restart.To mi se dogodilo 2 puta.

Ostalo:

Titanium backup i mybackup pro rade,kao i sve aplikacije i igrice koje sam ja probao (imdb,farm frenzy 3 itd)

Neke aplikacije lagano promjene sučelje kad su na ICS,npr SetCPU.

Više manje sve Samsungove aplikacije iz 2.3.x su ostale nepromjenjene u 4.0.3 (kalkulator,kalendar,poruke,galerija,video) dok su neke dozivjele blagi redizajn (tipa kontakti) a neke dobile novu ikonu (tipa download).

Zaključak:

Instalirati samo da se vidi look&feel ICS sa touchwizom al za mene ovo još nije dovoljno stabilno za svakodnevno korištenje. Napredak jest al potrebno je još onog finog poliranja,da sve bude stabilno i glatko kao na 2.3.x.

EDIT:uspješno vraćen backup checkROMa preko recovery-a,pa ako želite probat napravite backup,instalirajte rom i root kernel za njega (linkovi su na prethodnoj stranici) pa lako možete vratit backup kroz recovery  bez flashanja sa Odinom.

Još malo SS:

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.1.2012 14:16 (DwightSchrute).
Moj PC  
4 0 hvala 7
14 godina
neaktivan

Imam nov SGS2 kupljen kod operatera. Kad Kies pokrenem nudi mi nadogradnju:
trenutacna verzija programske opreme: PDA:KE7
najnovija verzija programske opreme: PDA:KI4
Jel smijem pokrenuti nadogradnju? Ne bi se trebala garancija uredjaja dovoditi u pitanju, jel tako?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Denyken kaže...

Imam nov SGS2 kupljen kod operatera. Kad Kies pokrenem nudi mi nadogradnju:
trenutacna verzija programske opreme: PDA:KE7
najnovija verzija programske opreme: PDA:KI4
Jel smijem pokrenuti nadogradnju? Ne bi se trebala garancija uredjaja dovoditi u pitanju, jel tako?

Nadogradi ako ti Kies nudi,nemaš šta izgubiti,samo dobiti noviju verziju roma i kernela. Pretpostavljam da ga nisi rootao ni ništa sam flashao.

15 godina
neaktivan

Ah taj Ice Cream... TOTALNO GA UBIJE TOUCHWIZ... ko da nemas 4.0 uopce...

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pokusao sam nadograditi preko Kiesa i kada krene "priprema za nadogradnju programske opreme" izbaci mi ovo:

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.1.2012 15:09 (Denyken).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Denyken kaže...

Pokusao sam nadograditi preko Kiesa i kada krene "priprema za nadogradnju programske opreme" izbaci mi ovo:

Reinstaliraj ga, reistaliraj drivere, restartaj PC.

BTW KIES je smece kakog nema...

Ja sam svoj jedno 3 sata updejto... STRASNO.

14 godina
neaktivan

Bas sad gledam, izašao je FULL ROM release od darkya za GS2, i sami postupak flashanja preko odina.. Link:

http://www.darkyrom.com/community/index.php?threads/darkyrom-hd-v1-0-r5-xxkl1.6454/

Nije mi jasna samo jedna stvar kod ovog njihovog objasnjenja za vracanje na official XXKH3 firmware, znaci za apsolutno sve se spominje kada se flasha preko odina da se re-partition ne ukljucuje nikako, da mora biti iskljucen, a ovdje je naznaceno kao da je ukljucen, jel to neka njihova greska ili? Nisam ga probao staviti pa zato da pitam prije nego budem, da ne bi bilo.. :D

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.1.2012 16:19 (majdo).
16 godina
neaktivan
majdo kaže...

Bas sad gledam, izašao je FULL ROM release od darkya za GS2, i sami postupak flashanja preko odina.. Link:

http://www.darkyrom.com/community/index.php?threads/darkyrom-hd-v1-0-r5-xxkl1.6454/

Nije mi jasna samo jedna stvar kod ovog njihovog objasnjenja za vracanje na official XXKH3 firmware, znaci za apsolutno sve se spominje kada se flasha preko odina da se re-partition ne ukljucuje nikako, da mora biti iskljucen, a ovdje je naznaceno kao da je ukljucen, jel to neka njihova greska ili? Nisam ga probao staviti pa zato da pitam prije nego budem, da ne bi bilo.. :D

jeli itko isprobao ovaj rom??

Bilo bi zgodno...ali nije potrebno....................COD4 nick: IsMyYy
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice