Vodič za izbor RAM memorije izdvojena tema

poruka: 3.018
|
čitano: 1.120.654
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Vodič za izbor RAM memorije

Pozz forumaši!Evo imam jedno pitanje!To pitanje nije bas konkretno vezano bas za ovu temu ali je jako slično!Imam Transcendovu memoriju od 2GB ddr2 800mHz.I sad ne znam da li da uzmem neki jači proc. ili dodam još 2gb. Želio bih da mi komp. bude brži!Dali to ovisi vise o procesoru ili o ramu!Hvala na odgovorima unaprijed!

BTW. proc. mi je AMD Athlon 64 x2 3600+

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Re: Vodič za izbor RAM memorije

moja preporuka ti je da ulažeš u nešto noviju platformu pošto vidim da imaš dvije prastare i po njima rasporedene po 2 gige rama ali ako baš imaš neki fetiš na takve stvari onda mislim da bi više profitirao od još jednog  sticka rama u smislu da bi dobio boost u os-u

na neke ljude je grijeh lupit ignore tipku...komedije su kažu božanstvene...
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.12.2014 22:11 (ZGamer).
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Hiii

moze preporuka koju memoriju za laptop HP Pavilion g7-2350sm

(trenutno ima:  Memorija

4.096 MB DDR3 1600 MHz (2 utora, max 8 GB) 

jedan utor je free pa me zanima koje su preporuke za tu vrstu laptopa cijena nebitna.)

Hvala unaprijed

www.kireaki.com
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.12.2014 10:15 (Ahriiiii).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Istu memoriju koja je već ugrađena u laptop.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Istu memoriju koja je već ugrađena u laptop.

Pretpostavljam da bi to bila ista da ali mene je vise zanimalo ime, proizvodjac posto sa svojim znanjem mogu samo vidjeti osnovno ( http://prntscr.com/5fk1ar ili je preporuka da otvorim laptop i procitam tko ju je napravio?

Kad ukucam u google izbaci mi sve i svasta zato sam i pitala za preporuke

Ali hvala na odgovoru.

www.kireaki.com
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.12.2014 14:50 (Ahriiiii).
17 godina
neaktivan
jurluk kaže...

moze preporuka memorije za Acer Aspire V3-771G? trenutno imam 4 gb, htio bih 8, 2 nova modula od 4 gb, do 300 kn po modulu

jel moze meni preporuka?

Atomska bubamara | edomovina.blog.hr
14 godina
neaktivan

Sada imam Kingston 4gb, DDR3 i 1600MHz.

Trebam još barem 4gb, i zanima me trebam li samo gledati na DDR3 i da ima 1600MHz? Gdje mogu nabaviti povoljno rame (može preko interneta, ali ne njuškalo) možete i vi preporučiti ako znate nešto dobro za 300kn.

Imam mjesta samo za jednu ploćicu, pošto moj pc prima samo dvije.

http://informacijsketehnologije.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.12.2014 15:55 (77ari).
12 godina
neaktivan

Zanima me, ako netko ima iskustva, koliko je kvalitetna CSX ram memorija? Ima li koja kvaka jer je taj brand puno jeftiniji nego ostali. 2gb ddr2 1066mhz košta 160kn

0 0 hvala 0
15 godina
jurluk kaže...
jurluk kaže...

moze preporuka memorije za Acer Aspire V3-771G? trenutno imam 4 gb, htio bih 8, 2 nova modula od 4 gb, do 300 kn po modulu

jel moze meni preporuka?

i meni za e5-771g ? 4 imam,ubacil bi još 4 ili 8gb

hvala

16 godina

Za dolje navedenu matičnu molim preporuku memorije.  Trenutno imam dva modula po 1 Gb. Još bi uzeo dva modula po 1 Gb.

Ako ne nađem takve koji su ugrađeni, koji bi drugi odgovarali da se kombiniraju sa postojećima?

Hvala i pozdrav.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.12.2014 13:07 (mrgud1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi , imam matičnu ASRock 970 Extreme3 i trenutno imam 4GB DDR3 G Skill RAM-a . Želio bih uzeti si još 4GB pa me zanima dali bi mi odgovarala http://www.links.hr/?naziv=memorija-pc-12800-4gb-kingmax-hercules-nano-ddr3-1600mhz-240-pin-flgf&option=artikl&id_artikl=100.000.415 i možete mi preporučiti još koju iz linksa http://www.links.hr/?option=katList&page=sviartikli&id_kategorija=0512&sort_cat=cijena_s_pdv&sort_ord= , hvala :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Odgovarala bi. Iako bih na tvom mjestu najrađe kontaktirao links i pitao ih mogu li ti nabaviti baš takvu kakvu imaš.
Optimizam je nedostatak iskustva.
16 godina
mrgud1 kaže...

Za dolje navedenu matičnu molim preporuku memorije.  Trenutno imam dva modula po 1 Gb. Još bi uzeo dva modula po 1 Gb.

Ako ne nađem takve koji su ugrađeni, koji bi drugi odgovarali da se kombiniraju sa postojećima?

Hvala i pozdrav.

Može pomoć vezano na gornji upit?

Hvala.

15 godina
mrgud1 kaže...

Hvala i pozdrav.

Bilo bi dobro kad bi pronašao kompletan nativ matične ploče. Na slici u prilogu možeš vidjeti što znači kompletno ime matične ploče, odnosno možeš vidjeti njene tehničke specifikacije. Tvoja matična ploča ima Q35 chipset koji podržava do 8GB DDR2 non-ECC RAM 800Mhz. Ako ne nađeš isti RAM, pokušaj naći Samsung RAM, naravno sa istim specifikacijama kao kod RAM-a koji je već ugrađen.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.1.2015 10:10 (phoenix2003).
15 godina
neaktivan

Pozdrav

Zanima me koja je razlika izmedu HyperX Fury i HyperX Savage?

Tj. koja je memorija bolja za gaming PC.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ne znam potpuno točno ali mislim da Fury modeli uglavnom imaju radni takt od 1333 MHz do 1866 MHz. Savage ima modele i na nešto višim radne taktovima ali za gaming to nema nikave veze. Suštinska razlika je u dizajnu i bolji hladnjaka. Ako ćeš kupovati uzmi RAM koji radi na 1600 MHz i C9 latencijama.

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Jel mi mozete preporucit jos nekih 4gb i dali se to isplati za ovu konfu jer su mi neki govorili da mi nece nista sluzit pa sta mi niti malo nece biti korisni tih 8gb za igranje teskih igra?

Na ovu konfu

intel pentium G2010

G-skill 4gb 1600mhz(Kupit cu jos 4gb)

napajanje:feel 400atx(Kupit cu novo)

WD blue 1tb

Asrock 1155 b75m-gl

Grafa:ati radeon hd 3850(kupi cu si msi r7 260x)

Ovo u zagradi cu uskoro kupiti tako da mi nemojte daviati neki skupi ram

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Kupi isti RAM. Ako ne možeš naći potpuno isti, kupi opet G.Skil 1600 MHz sa istim latencijama i naponom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
CMY8GX3M2B2133C9

11 godina
neaktivan

Imam ovu maticnu plocu - http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/maticne-ploce/socket-am3am3plus/gig-ga-970a-ds3p/ u njoj  Crucial 4GB DDR3 1600 Mhz (PC3-12800) CL11 - htio bi nadograditi jos 4 ili 6gb pa me zanima jel ista mora bit 1600mhz ili se moze konbinirati jer vidim da maticna podrzava dosta tih.. 

0 0 hvala 0
14 godina
Jury009 kaže...

Imam ovu maticnu plocu - http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/maticne-ploce/socket-am3am3plus/gig-ga-970a-ds3p/ u njoj  Crucial 4GB DDR3 1600 Mhz (PC3-12800) CL11 - htio bi nadograditi jos 4 ili 6gb pa me zanima jel ista mora bit 1600mhz ili se moze konbinirati jer vidim da maticna podrzava dosta tih.. 

Ako je dobavljivo uzimaj isti, tako si budeš uštedio na mogućim problemima i naravno provjeri na giginim stranicama sve vezano uz ram support.

16 godina
neaktivan

Matična: Gigabyte GA-Z97X-Gaming 5

Namjeravam uzet Kingston Technology HyperX FURY Black 8GB 1866MHz DDR3 memoriju (crvenu ili crnu, ne znam još). Pa ako je tko imao iskustva s tom memorijom, može mišljenje o njoj? Referenca: HX318C10FB/8

Čitao sam po netu da se ta crna voljela kvarit ili da dosta njih nije radilo uopće pa me zanima ako je netko imao slučna isksutva.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

ASRock 890 FX DELUXE 3 mi je matica planiram kupit ovu memoriju http://www.links.hr/?naziv=memorija-pc-12800-8-gb-g-skill-ripjaws-x-series-f3-12800cl9d-8gbxl-ddr3-1600mhz-kit-2x4gb&option=artikl&id_artikl=051.210.145

pa me zanima ima li ko kakvih iskustava i oce li mi moci na tu maticnu.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Trebala bi odgovarati ploči!
Optimizam je nedostatak iskustva.
11 godina
neaktivan

Pozdrav, kupio bi RAM memoriju, ali ne znam koju posto se ne razumjem i dosao sam po savjet koju kupiti.

Imam star komp, dosta mi je spor cak i kad sam sve programe izbrisao, koristim ga trenutno samo za surfanje i igru league of legends pa imam 200tinjak kuna ako mogu kupit ram da bude malo brzi dok ne kupim novog za kojih 2,3 mjeseca

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.1.2015 19:03 (xxfioramasterxx).

0 0 hvala 0
15 godina

Najbolje da otvoriš kućište i utvrdiš ko je proizvođač memorije. Znači prepiši, npr. Samsung ddr2, 667 MHz, 5-5-5-15 i možeš naći takvu istu u oglasima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pogledat cu kasnije, ali sumljam da se vise proizvodi, zanima me mogu li kupiti noviji bolji proizvod za ovu maticnu plocu. Isto tako radije bi kupio iz trgovine nego iz oglasnika.

16 godina
neaktivan
xxfioramasterxx kaže...

Pogledat cu kasnije, ali sumljam da se vise proizvodi, zanima me mogu li kupiti noviji bolji proizvod za ovu maticnu plocu. Isto tako radije bi kupio iz trgovine nego iz oglasnika.

Teško da imaš u trgovinama, i ako ima, dosta je skupo

http://www.speedtest.net/result/3853013387.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
11 godina
neaktivan

Ovu imam, u oglasniku 170, a u ducanu 250. Vjerovatno cu kupit novu i zanima me mogu li kupit neku kvalitetniju da zamjenim staru ili da samo kupit 1x2gb i stavim posebno jer ima 2 slota

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.1.2015 16:07 (xxfioramasterxx).

0 0 hvala 0
15 godina

Šta fali toj? Ako radi ne diraj. Kupi isti RAM i to je to.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice