Vodič za izbor RAM memorije izdvojena tema

poruka: 2.916
|
čitano: 1.059.400
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
protjeran
Re: Vodič za izbor RAM memorije

ok thx

14 godina
neaktivan
Vodič za izbor RAM memorije

fila2208 --- scyte grand kama?osim sto je jeftin i odlicne performanse ima mislim da sve plocice stanu pod njega ili se varam?tko misli da ce bit problema sa visokom memom uvijek ima rijesenja?

xfact
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.8.2013 16:27 (=xfact=).
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Pozdrav svima ,

novi sam na ovom forumu i trebao bih pomoc , naime imam ovu maticnu plocu : http://www.msi.com/product/mb/870-C45.html , planiram ugraditi 2x4 gb RAM-a , da li su ove memorije kompmpatabilne s mojom MBO ?

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_160_246&products_id=11492

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_160_246&products_id=9979

Hvala

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
protjeran
Tako_dakle kaže...

Kompatibilne su,ja sam na toj ploci imao corsair xms3,ocz seriju i poslije kingston seriju plocica i niti s jednom nisam imao problema tako da vjerujem da neces ni ti...{#} Ako planiras imati plocice na 1600 mhz to ces morati dignut u biosu jer inace ce se spustit na 1333 posto je tako odredeno plocom,no nista previse sto bi te trebalo zabrinuti i sto bi trebalo utjecati na rad,bitna je kolicina...{#}

TL-za zahvalu klikni hvala
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.8.2013 20:15 (Tomo53nja).
15 godina

Još jedno pitanj za stručnjake, sry što sam dosadn.

Naime, uviejk sam mislio da je dobro imati keks rama, dakle kit 2 rama, ali sad mi kolega veli da to nije nešto posebno, niti ću dual channelom vdijeti neke super performanse.

Ako je tako, onda je bolje uzeti jednu pločicu od 8gb i ne imati brige ili??

HVala puno.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
protjeran
fila2208 kaže...

Uvijek je bolje imat manje rama veceg kapaciteta jer obicno ploce imaju najvise 4 utora za memoriju (neke samo 2) pa ako popunis sva 4 ili 2 utora sa memorijom manjeg kapaciteta poslije neces moci nadograditi s vecom nego ces ove morat prodat i kupit memoriju veceg kapaciteta...Dual channel ne donosi nista tako da je svejedno imao dual ili single channel....Ako mislis poslije nadogradivat kojim slucajem na vise onda je bolje keks od 8 gb i da si miran pogtovo ako ploca ima samo 2 utora za memoriju...{#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.8.2013 1:58 (Tomo53nja).
15 godina
Tomo53nja kaže...
fila2208 kaže...

Uvijek je bolje imat manje rama veceg kapaciteta jer obicno ploce imaju najvise 4 utora za memoriju (neke samo 2) pa ako popunis sva 4 ili 2 utora sa memorijom manjeg kapaciteta poslije neces moci nadograditi s vecom nego ces ove morat prodat i kupit memoriju veceg kapaciteta...Dual channel ne donosi nista tako da je svejedno imao dual ili single channel....Ako mislis poslije nadogradivat kojim slucajem na vise onda je bolje keks od 8 gb i da si miran pogtovo ako ploca ima samo 2 utora za memoriju...{#}

Ma ima 4 utora. Mislim gledam, vele da je bitan dual channel i bitan je kit rama za klokanje, to me košta 615kn, a ako hoću jedan keks mogu ga ispod 500 uzeti.

E sad će netko reći yebeš sto kuna ali ja to ne gledam tako :)

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
13 godina

Jel itko zna kakva je situacija sa Kingston HyperX Genesis Na'Vi edition?{#}

Jel ta sminka planira doc u RH,ili ostat "na zapadu" :/

{#}

Prestanite stavljati zarez,tamo gdje je odavno trebala biti tocka!
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
protjeran

bok imam jedan problem,imam ram kingdston 2x2 gb pričitao sam na webu da je uvijek najbolje staviti isti ram ako želimo nadograditi,ali moj model rama je KHX1600C9AD3K2/4G a njega nigdje nemogu naci u webshopu pa me zanima možete li vi ili mi reciteneki drugi koji bi pasao da imam 8 gb

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
GaMeR112 kaže...

bok imam jedan problem,imam ram kingdston 2x2 gb pričitao sam na webu da je uvijek najbolje staviti isti ram ako želimo nadograditi,ali moj model rama je KHX1600C9AD3K2/4G a njega nigdje nemogu naci u webshopu pa me zanima možete li vi ili mi reciteneki drugi koji bi pasao da imam 8 gb

Dakle tvoj ram je kingston koji radi na frekvenciji od 1600 MHZ...Dakle da bi nadogradio na 8 gb nije potrebno da to bude bas ista tocna oznaka memorije nego je bitan proizvodac i frekvencija na kojoj radi...Slobodno uzmi nesto od kingstona iz hyper-x serije koja rade na 1600 MHZ,ubaci i vozi...Evo i link:

http://www.nabava.net/radna-memorija-ram__190/kingston-ram-4gb-ddr3-1600mhz__539511

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.9.2013 18:11 (Tomo53nja).
12 godina
protjeran

ok ali zanima me jos nesto ako npr zelim ovaj keks od 4gb  a ja imam 2x2gb hoće li mi idalje raditi u dual chanel modu?

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.7524531a870d489682e7e3e5345cd8a5.memorija-kingston-ddr3-4gb-1600mhz-hyperx-khx1600c9d3b1-4g.aspx

13 godina
protjeran
GaMeR112 kaže...

ok ali zanima me jos nesto ako npr zelim ovaj keks od 4gb  a ja imam 2x2gb hoće li mi idalje raditi u dual chanel modu?

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.7524531a870d489682e7e3e5345cd8a5.memorija-kingston-ddr3-4gb-1600mhz-hyperx-khx1600c9d3b1-4g.aspx

Radit ce ti u dual chanelu oni koji su u slotovima iste boje,ili kako se to kaze su slotovima A i A i oni u slotovima B i B...Obicno su to ili jedan slot do drugog ili prvi i treci slot...Koju maticnu plocu imas??

12 godina
protjeran

asus p8z77mpro ali ocu li ja izgubit prefomanse s ako ubacim jedan od 4 gb

13 godina
protjeran
GaMeR112 kaže...

asus p8z77mpro ali ocu li ja izgubit prefomanse s ako ubacim jedan od 4 gb

Naravno da neces izgubit performanse,mozes ih samo dobit kod  browsanja,otvaranja vise tabova,igrica koje traze vec kolicinu rama itd itd,dakle samo napredak nikako nazadak...Sto se tice stavljanja rama ove keksove sto vec ima stavi u 1. i 3. utor,a novih 4 Gb sta kupis izmedu njih...{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.9.2013 23:53 (Tomo53nja).
12 godina
protjeran

ok thanks i na kojim detaljima bi onda mogao igrati bf3 na 1080p rezi?

13 godina
protjeran
GaMeR112 kaže...

ok thanks i na kojim detaljima bi onda mogao igrati bf3 na 1080p rezi?

Sa komponentama pod tvoj pc 1 i 8 gb rama ili nesto drugo??

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.9.2013 22:06 (Tomo53nja).
12 godina
protjeran

da s mojim pc1 i 8gb rama

13 godina
protjeran
GaMeR112 kaže...

da s mojim pc1 i 8gb rama

Neki detalji na medium,neki na high,uglavnom ako ne pojacavas grafiku previse bit ce igrivo bez problema...{#}

12 godina
neaktivan

Lijep pozdrav svima na forumu! {#}

Imam Dual Channel DDR2 ram memoriju e sad dva mi slota zauzimaju ram po 1 gb od 667 MHZ,sad bih vas pitao dali bih mogao ubacit DDR2 od 800MHz od 1 gb u jedan slot,i dali ce bit problema sto se tice toga da ova dva su manjih frekvencija? 

0 0 hvala 0
12 godina

Bok svima! Da li je uopće moguće više naći DDR2 memoriju 800/1066 u komadima od po 4 GB ili više? Više ne znam gdje da gledam. Imam matičnu koja podržava do 16GB i htio bih je nafilati s time. Na žalost ne podržava DDR3.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Rotorator kaže...

Lijep pozdrav svima na forumu! {#}

Imam Dual Channel DDR2 ram memoriju e sad dva mi slota zauzimaju ram po 1 gb od 667 MHZ,sad bih vas pitao dali bih mogao ubacit DDR2 od 800MHz od 1 gb u jedan slot,i dali ce bit problema sto se tice toga da ova dva su manjih frekvencija? 

Nece biti nikakvih problema, ja sam imao jedan od 2GB 800mhz i drugi 2GB od 667mhz, i ovaj od 800 se sam downclockao na 667 i oba radila na 667mhz bez problema

Azmo kaže...

Bok svima! Da li je uopće moguće više naći DDR2 memoriju 800/1066 u komadima od po 4 GB ili više? Više ne znam gdje da gledam. Imam matičnu koja podržava do 16GB i htio bih je nafilati s time. Na žalost ne podržava DDR3.

Ima na ebay-u po 4GB(ali su poprilicno skupi), na Balkanu tesko da ima plocica po 4GB, i ja sam trazio, imao dva slota, 4GB maximalno po slotu, ali preskup DDR2 pa sam na kraju kupio plocu sa DDR3 ramom, a za 8GB ne znam, mislim da i ne postoji plocica DDR2 rama od 8GB

http://www.speedtest.net/result/2906188858.png
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.9.2013 15:42 (Haker_x).
13 godina
protjeran
Rotorator kaže...

Mogao bi ubaciti,problema nece biti ali je to sve bespotrebno jer ce ti se ram vece frekvencije spustit na frekvenciju rama manje frekvencije,sto znaci da tom zamjenom neces apsolutno nista dobiti...{#}

Azmo kaže...

Od komadima po 4 GB  tu kod nas i opcenito na balkanu vrlo vrlo tesko,ako ih  i ima platit ces ih ko suho zlato...Ukratko mislim da ti se to niti ne isplati uzimat,ako imas 4 slota za ram,kada ti se to vec fila ramima,onda popuni sve utore sa po 2 GB i bit ce sasvim dovoljno,jer je za danasnja vremena 8 GB i vise nego dovoljno,a sve ostalo preko toga je za "zahtjevene korisnike" i one koji se bave ozbiljnim poslovima na kompu...{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.9.2013 16:18 (Tomo53nja).
12 godina
neaktivan
Tomo53nja kaže...
Rotorator kaže...

Mogao bi ubaciti,problema nece biti ali je to sve bespotrebno jer ce ti se ram vece frekvencije spustit na frekvenciju rama manje frekvencije,sto znaci da tom zamjenom neces apsolutno nista dobiti...{#}

Znaci ako dodam jos taj 1 gb rama od 800 mhz necu nikakve performanse primjetit? :(

13 godina
protjeran
Rotorator kaže...

Znaci ako dodam jos taj 1 gb rama od 800 mhz necu nikakve performanse primjetit? :(

Prelaskom s 2 GB na 3 GB ne dobijes skoro nista,tek prijelaz na 4 GB se osjeti ali ako si to mislio kupit i ako je cijena dobra kupi,samo sto kasnije ako budes htio memoriju veceg kapaciteta morat ces prodat te manjeg kapaciteta i kupit one veceg jer ce ti ostat samo 1 slobodan slot za rame...{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.9.2013 17:30 (Tomo53nja).
12 godina
neaktivan
Tomo53nja kaže...
Rotorator kaže...

Prelaskom s 2 GB na 3 GB ne dobijes skoro nista,tek prijelaz na 4 GB se osjeti ali ako si to mislio kupit i ako je cijena dobra kupi,samo sto kasnije ako budes htio memoriju veceg kapaciteta morat ces prodat te manjeg kapaciteta i kupit one veceg jer ce ti ostat samo 1 slobodan slot za rame...{#}

Dobio bih taj 1 gb za 50 kn,a kasnije sam naravno mislio stavit jos barem 2 gb rama da imam 4. :)

13 godina
protjeran
Rotorator kaže...

Dobio bih taj 1 gb za 50 kn,a kasnije sam naravno mislio stavit jos barem 2 gb rama da imam 4. :)

Kupi onda kada vec imas priliku i poslije piknes samo jos jedan od 2 GB i dobro...{#}

12 godina
neaktivan

Dakle, kupujem komp pa što mislite jeli za ovu matičnu http://www.edigital.hr/Maticne_ploce/Gigabyte_s1155_GA-B75M-D3H_maticna_ploca-p30499.html bolje uzeti jednu pločicu od 4 GB ili dvije od 2 GB, na nju može 4 pločice ali mislim da mi za sada netreba bolji RAM, pa....?

0 0 hvala 0
15 godina

Uzmi jednu od 4GB , da ti ostane vise praznih utora za buduce nadogradnje !

Music As A Weapon !!
12 godina
neaktivan

To sam i mislio, tako mogu kada hoću stavit još određeni broj pločica, hvala na savjetu !! {#}

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Možete meni pomoć?

Kupio sam G.skill ddr3 2x4gb 1600, a u matičnoj već imam kingston od 4gb 1333. Eh sad, da li je bolje da samo dodam ovaj novi ram ili je bolje da odstranim kingstona pa da samo imam g.skill?

Be Water My Friend
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice