- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Mislim da sam nasao specifikacije ! Kolko vidim , max. je 4GB DDR3 SDRAM-a , znaci 2GB u 2 utora ! Mozda da najbolje otvoris laptop i pogledas dal imas praznih utora za memoriju !
Piše upgradeable do 8gb. Samo su dva slota za RAM u kojem su trenutno 2x2gb.
Hoce , normalno ce raditi !
Imam DDR2 dual channel utor za ram.I sad su mi 2GB rama u jednoj polčici uštekana u žuti utor.Sljedeći tjedan ću kupit još 2GB rama u dvije pločice i ako jednu pločicu uštekam u žuti a drugi u crveni utor oće li sve normalno radit?
Dakle imatćeš tri keksa RAM memorije (1x2GB i 2x1GB). Uštekaj ih ovim redom: jedan keks u prvi žuti utor, drugi keks u prvi crveni utor i treći keks u drugi žuti utor. Pošto ti neće na taj način raditi u dual channelu, bilo bi bolje da kupiš jedan keks od 2GB i uštekaš ih u žute utore. Tako ćeš dobiti da ti 4 GB memorije(obadva keksa) rade u dual chennelu.
A koja je razlika između single channel-a i dual channel-a?
U dual channelu memorija brže radi, ali nećeš to ni osjetiti u svakodnevnom radu.
U brzini prijenosa podataka između procesora i RAM-a !
Jeli ima tko možda rješenje za moj slučaj? Nije valjda da nitko ne zna...
Pise do 4GB ( 2gb u svaki utor ) , al me zbunjuje da je nadogradivo do 8GB od strane korisnika ?! Najbolje da posaljes mail Aceru , oni ce ti najtocnije odgovorit !
Zaboravio sam još pitat oće mi komp očitavat ramove ako su različite brzine?
Hoce , al ce ti sve spustit na brzinu onog najsporijeg !
OK hvala :)
kupim ja danas 4GB rama, stavim u laptop, i neće se bootat. isprobao sve moguće kombinacije... neće pa neće
kad ga upalim, crni ekran, samo čujem HDD kako se vrti :S
A do kolko ti max. memorije laptop podrzava ? Kolko utora imas na maticnoj ?
pišu ljudi po stranim forumima da podržava do 8 gb. imam 2 utora
Imam 2gb DDR2 SDRAM memorije, a htio bih imati 3 gb. Imam dva modula po 1gb, a imam samo 2 memorijska utora. To znaci da bih trebao kupiti jedan modul od 2 gb, a jedan modul od 1gb bih mogao ostaviti. Kazu da ce kao racunalo raditi po modulu (plocici) od 1 gb, e sad neznam je li to istina i mogu li imati ikakvih problema ako nisu isti proizvodaci modula. Evo i slike pa mi malo vise objasnite...
Neznam koliko ti max. memorije podrzava maticna , no ukoliko ti podrzava do 3GB onda ce ti radit 3GB ! Samo gledaj da kupis iste frekvencije ko i ovaj od 1GB !
ne razumijem se bas u to, stavio sam slike od everesta, ima osnovna i efektivna frekvencija, ajd ako ti se da pogledaj malo u slikama pa reci
Samo mi daj tocan model maticne ploce !
Samo mi daj tocan model maticne ploce !
Asus M2N-X Plus
Znaci , maticna ti podrzava do max. 4GB DDR2 memorije , max. frekvencija 1066Mhz ! To bi bilo 2GB max. po utoru ! Nemoraju biti isti proizvođaci , radi ce i s razlicitima !
Hvala, jos samo nesto! Je li bolje uzeti memoriju s najvisom frekvencijom ili?
Taman sam ti htio napist ! Posto ti ovi moduli koje imas rade na 800Mhz , onda i ovaj koji ces kupit isto uzmi od 800Mhz ! Nema smisla uzimat s vecom frekvencijom jer ce ti ju spustit na 800Mhz tj. onog modula koji radi na najnizoj !
Ok, puno hvala!!!
Nema na cemu
E a ako slucajno ne mogu naci od 800 MHz, mogu kupiti od 1066 kad ce on sam spustiti na 800?
Da , spustit ce ti ju na 800Mhz ! No , siguran sam da ces naci od 800Mhz jer je to standardna za DDR2 maticne !
"
http://www.asus.com/Notebooks/Versatile_Performance/K53U/#specifications
ali posto nemam pojma o laptopima (nije za mene) moze li mi itko reci da li bi ovi pasali