imam ram od 512 mb i htjela sam nadogradit pa sam kupila ram od 2 gb...kad ga stavim u kompjuter, neće upalit. kad izvadm jedan, a drugi ostavim onda upali, ali tek iz trećeg ili četvrtog puta. jel zna ko u čemu je problem?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Koji je ram tocno u pitanju, taj sto si kupila?
u Linksu sam kupila...
Stari modul ne želi raditi sa novim, razumljivo, stari ti je ili na 533 ili 667Mhz.
Stavi samo novi modul i kresni PC.
Isprobaj u svakom slotu kako se ponaša (utori, dakle imaš 2 ili 4, ovisno o ploči).
Ako sam radi OK, super, ako ne, onda trebaš provjeriti u kakvom su stanju kondezatori na ploči,
te napajanje (naponi, to nećeš moći sama alk eto, da znaš šta te možda muči).
Također, kada ti se PC uključi sa 2GB G.SKill-a, napravi memtest, ako ima i jedan bad sektor, treba ga reklamirati.
Neki clear CMOS također nije naodmet, kao i kad se komp upali ručno podesiti na 667mhz u BIOS-u takt. Neke matične(čipseti) znaju praviti probleme sa tim automatskim spuštanjem na takt sporijeg keksa.
ovako, uspjela sam staviti novu memoriju u kompjuter. normalno radi i sve je oke..imam 2 slota. u prvom uvijek radi, i stara i nova memorija, dok u drugom ne radi ni jedna. kad stavim obadve memorije opet neće upalit. tako da sam stavila novu
Rezime: ne radi ti drugi slot.
Vjerovatno MBO pri kraju (nemoj se plašiti, radit će). ;)
Ostavi si ovih 512Mb za nedaj bože, da ti jednog dana zatreba, kad promjeniš ploču..
hvala :)
Np.
Ostani aktivna na forumu..
(da nam povećaš natalitet, previše mi je uvdje muških, i svatko malo netko odleti sa crnim kartonom i banom)