Par dominatora ne radi s drugim identičnim parom.

poruka: 19
|
čitano: 2.698
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Par dominatora ne radi s identičnim parom. BSOD

DDR3 4GB (2x2GB) Corsair, 1600MHz, 9-9-9-24, CMP4GX3M2A1600C9

Ovo gore je točni model Corsair dominatora koje posjedujem , dakle 2 para.

Pošto su moduli kupljeni u različito vrijeme primjetio sam da na jednom paru piše "version 3.1", a na drugom kasnije kupljenom  "version 2.2".

Otkad sam kupio GPU MSI Cyclone 6850 OC i ugradio ga (instalirao aktualni driver s MSI-evih stranica), svaki put kad pokrenem neku igru, stroj mi doživi BSOD i restarta se. Kad izvadim par dominatora verzije 2.2 to se više ne događa!

E da i svaki dan kad prvi puta palim komp, na svojoj matičnoj 890GX Extreme4 od dr Debug-a na ploči mi se pale LED-ice upozorenja tipa 2E, C6, itd. i crni ekran naravno i trebam stisnut reset da mi se komp uspješno boot-a. To mi se događalo i prije grafulje.

Imam ovaj PC:

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1640380 (ovo je bilo kad sam imao jedan par verzije 3.1 i integriranu grafiku) Pc mi je blago overclockan i stabilan na 4Ghz što sam provjerio s Prime95 stress testom od 6h do 10h, čak i onaj test lots of ram tested. Kad sam nabavio 8Gb RAM-a pustio sam prime-ov stress test od 10h i sve 5! 

Napajanje mi je od SHARKOON rush power C 600W. 

Da čujem prekaljene troubleshootere! Što je pametno za učinit?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

memtest

xFire: rebelsy | steam: rebelsycro | bfbc2: rebels1e

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Par dominatora ne radi s identičnim parom. BSO
marcoolinho kaže...

DDR3 4GB (2x2GB) Corsair, 1600MHz, 9-9-9-24, CMP4GX3M2A1600C9

Ovo gore je točni model Corsair dominatora koje posjedujem , dakle 2 para.

Pošto su moduli kupljeni u različito vrijeme primjetio sam da na jednom paru piše "version 3.1", a na drugom kasnije kupljenom  "version 2.2".

Otkad sam kupio GPU MSI Cyclone 6850 OC i ugradio ga (instalirao aktualni driver s MSI-evih stranica), svaki put kad pokrenem neku igru, stroj mi doživi BSOD i restarta se. Kad izvadim par dominatora verzije 2.2 to se više ne događa!

E da i svaki dan kad prvi puta palim komp, na svojoj matičnoj 890GX Extreme4 od dr Debug-a na ploči mi se pale LED-ice upozorenja tipa 2E, C6, itd. i crni ekran naravno i trebam stisnut reset da mi se komp uspješno boot-a. To mi se događalo i prije grafulje.

Imam ovaj PC:

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1640380 (ovo je bilo kad sam imao jedan par verzije 3.1 i integriranu grafiku) Pc mi je blago overclockan i stabilan na 4Ghz što sam provjerio s Prime95 stress testom od 6h do 10h, čak i onaj test lots of ram tested. Kad sam nabavio 8Gb RAM-a pustio sam prime-ov stress test od 10h i sve 5! 

Napajanje mi je od SHARKOON rush power C 600W. 

Da čujem prekaljene troubleshootere! Što je pametno za učinit?

Prvo bi isao metodom eliminacije.

1:Ostavio samo verziju 3.1 i pokrenuo memtest da vidis ima li kakvih problema

2:Isto bi napravio s novom znaci verzijom 2.2

3:Ako to sve uspjesno prode probao bi iskombinrati verziju 3.1 i 2.2 u razlicite utore(znaci prvo stavi 1modul 3.1 i 1modul 2.2 i vidi dali ti se jos dogadaju problemi)

Ako vise ne baca BSOD-ove probaj dodat ove duge isto tim postupkom.

4:Za ovo nisam siguran pa bi netko drugi trebao da potvrdi ovu tvrdnju.Mozda ne rade na istoj voltazi?Ili da probas dignut voltazu malo pa onda probat.

Sto nisi probao kontaktirat taj shop gdje si kupio tu memoriju da ti vrate novce ili da oni probaju nesto napravit.Mozda bi ti izasli u susret.

14 godina
Re: Par dominatora ne radi s drugim identičnim par
rebelsy kaže...

memtest

OK, al dam se kladit da bu sve ok jer kažem ti memriju sam izrešetao s prime95. Svih 8gb!

14 godina

OK rista. Hvala!

Budem probao memtest i kombinacije radit s keksima rama.

Budem vratio ADM-u kekse 2.2 i da mi daju one verzije 3.1.

Što se tiče postavki voltaže memorije u BIOS-ima, to mi je sve na AUTO. Jedino sam takt stavio na 667Mhz dakle to je 1333Mhz radnog takta memorije.

14 godina

e da što se tiče utora i rama...

u manualu od ploče mi piše da ako kupim memoriju radnog takta iznad 1333mhz pa nadalje da mi preporučaju to ugradit u utore A2 i B2.

E ali ja sada imam kekse od 1600mhz i na utorima A1 i B1.

hmmm...

17 godina

Zar nemaju phenomi II (pogotovo ovi stariji) problema sa 4 keksa memorije i takta iznad 1333MHz?

Možda će ti radit na max. 1333MHz, no držim fige da je do te revizije memorije.

Mene je isto trta kupovat još jedan kit corsaira 2x2GB, s 4 keksa samo problemi. Najvjerovatnije ću ih prodat i kupit 2x4GB kit, ali još nema potrebe jer 4GB je dovoljno za sve.

Living in a world of unordinary dreams that will unfortunately never come true
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Hyperion kaže...

Zar nemaju phenomi II (pogotovo ovi stariji) problema sa 4 keksa memorije i takta iznad 1333MHz?

Možda će ti radit na max. 1333MHz, no držim fige da je do te revizije memorije.

Mene je isto trta kupovat još jedan kit corsaira 2x2GB, s 4 keksa samo problemi. Najvjerovatnije ću ih prodat i kupit 2x4GB kit, ali još nema potrebe jer 4GB je dovoljno za sve.

Hvala na mišljenju, čitao sam i ja za ta 4 keksa. da.

memtest-at ću, pa ćemo vidjet... čitao sam na nekom forumu da mi je na auto postavkama u bios-u voltaža rama oko 1.5 i da bih trebao stavit na 1.65V i da će mi problemi nestati.

Javit ću.

15 godina
neaktivan

oako , izvdi 2 keksa i ova druga 2 stavljaj po svim utorima i testiraj jel svi utori rade uopce , jer kad sam ja uzeo 890gx ex3 dobio sam je sa tvornički neispravna 2 utora.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
athlon64 kaže...

oako , izvdi 2 keksa i ova druga 2 stavljaj po svim utorima i testiraj jel svi utori rade uopce , jer kad sam ja uzeo 890gx ex3 dobio sam je sa tvornički neispravna 2 utora.

hvala, primljeno na znanje.

Čim dođem kući s posla, počinjem s testiranjima.

15 godina
protjeran

Mislim da je problem do CPU-a.

Jednostavno na tako visokom taktu kontroler za RAM zna biti previše opterećen.

Moj savjet je da za početak staviš na 3.2GHz (Stock) i staviš RAM na 1333Mhz,

pa vidiš dali radi.

Ako radi, super.

Onda digni memoriju na 1600Mhz i def. latencije, sa CPU-om na 3.2Ghz, pa

ako radi, super.

E onda lagano diži napon za CPU, da vidiš do koje granice može izdurati opterećenje sa 4 keksa.

Česta je pojava da baš pucaju preko 1333Mhz kad su overclockani.

PS - Probaj na max OC 4GHz + 1600MHz svu memoriju samo sa integriranom grafikom

i samo da grafika koristi svojih 128Mb radne memorije.

Ako sve radi OK, moguće je da napajanje previše VDrop-a.

Lp

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
16 godina
protjeran

Eh

Athlon64 : to je kada se kupuju najeftnije ploče i napajanja shrotex

zvoneXP
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Don Kihoty kaže...

Mislim da je problem do CPU-a.

Jednostavno na tako visokom taktu kontroler za RAM zna biti previše opterećen.

Moj savjet je da za početak staviš na 3.2GHz (Stock) i staviš RAM na 1333Mhz,

pa vidiš dali radi.

Ako radi, super.

Onda digni memoriju na 1600Mhz i def. latencije, sa CPU-om na 3.2Ghz, pa

ako radi, super.

E onda lagano diži napon za CPU, da vidiš do koje granice može izdurati opterećenje sa 4 keksa.

Česta je pojava da baš pucaju preko 1333Mhz kad su overclockani.

PS - Probaj na max OC 4GHz + 1600MHz svu memoriju samo sa integriranom grafikom

Ako sve radi OK, moguće je da napajanje previše VDrop-a.

Lp

Ovako, stavio sam dva keksa verzije 2.2 na mjesto gdje su dobro radili keksi verzije 3.1 i stavio ih na 1600mhz i 9 9 9 24 latencije u BIOS-u i srušio se PC ubrzo nakon ulaska u Windowse i pokretanje igre novijeg naslova. Poslije se nije htio niti startati.

Izvadio sam te kekse, stavio one verzije 3.1 na 1600mhz i iste latencije i sve radi da je divota.

Prijavio sam ADM-u i dobit ću nove, nadam se iste verzije.

@kihoty

onda ću kad uštekam sva četiri keksa, spustiti OC proca i takt na 1333mhz, te sve ostalo.

Javim kak je sve prošlo.

A na koju foru mi rade ovi keksi vezije 3.1 na taktu od 1600mhz?

14 godina

kihoty... još jedna stvar

"PS - Probaj na max OC 4GHz + 1600MHz svu memoriju samo sa integriranom grafikom

Ako sve radi OK, moguće je da napajanje previše VDrop-a."

Ovo gore sam i probao jer tada nisam imao MSI Cyclone 6850 nego samo integriranu grafiku i nisam igrao novije igrice naravno. I tada su ukupno 4 tjedna radila sva četiri keksa na 1333Mhz s latencijama 9 9 9 24. Tada sam s prime95 radio testove od 6 do 10h i bilo je sve ok.

U Sharkoona sam imao mnogo povjerenja... šmrc...

Javim što će mi reći iz ADM da li su keksi vezije 2.2 neispravni...

15 godina
protjeran

Dobar je sharkoon, ali nije za dugotrajno Primeanje...

Testirao sam par komada, rade super ali brzo prozuje...

Očisto ne vole stress na +5VSB, jer taj im rail ode u PM (padne ispod 4.6V nakon

dugog stresa).

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
15 godina
neaktivan

Meni se to znalo dešavati sa HyperX-evima kad sam ubacio drugi kit 2x2 1600 na overclockirani postojeći setup. Predlažem svakako prije stavljanja drugog kita opaliti Clear CMOS tj. Setup Defaultse vratiti, da RAM prepozna SPD postavke.

Recimo ja sam prve 2x2 kekse imao na 8-7-7-24, na 1.65V, drugi 2x2 naravno da se neće automatski prešaltati hehe na OC postavke, i nije htio ni bootati.

Prvo sam dakle držao na 1333mhz SPD-u, pa XMS 1600 CL9, a onda 1.65V tražio maksimum 8-7-7-22 ili 24 ovisi..

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.4.2011 14:14 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ok, zanimljivo. Budem napravio tako. Spustio bios-e na default čim me nazovu iz AMD-a i daju mi novi par Dominatora (nadam se iste verzije kao i one koja mi do sada radi)

Dobra stvar kod mog OC proca jest što sam ja samo množitelj digao na x20 i voltažu proca na 1.478V tako da bih dobio stabilan sistem na taktu od 4Ghz. I to mi šljaka još uvijek jako lijepo.

Ali kad dođe sad taj novi par idu mi sva četiri keksa na 1333Mhz i 9.9.9.24, samo da je stabilno i da radi, a onda idem dalje s OC proca i eventualno zatezanjem latencija.

hej a xms profili vrijede samo za Intel platforme, zar ne? Na amd-ovoj ih uopće ne možeš loadati kroz BIOS-e, jesam li u pravu?

14 godina

Poz svima!

Evo da vam kažem na čemu sam.

Kao prvo iz ADM-a su mi rekli da mi je sve ok s keksima. Učinili su mi uslugu i pošteno STRES testali za mene na sve moguće načine na ploči Asrock 890gx Extreme3. Radila im sva četiri keksa jedni verzije 2.2, jedni 7.1.

Ja sam primjenio vaše savjete da spustim takt memorije na sva četiri keksa na 1333mhz u BIOS-ima, ali primjenio sam i savjet s Corsair-ovih stranica (http://forum.corsair.com/forums/attachment.php?attachmentid=6937&d=1275030443) o tome da moj internal memory controler na phenom-u C3 stepping može imat problema s četiri keksa, naročito različitih verzija, te da u tom slučaju podignem voltažu CPU northbridgea. Ja podigao s nekih 1.01V na 1.3V i gle sve predivno radi.

PC mi se boot-a, nema BSOD-a, igrice rade, čak mi proc moj Phenom II x4 BE kuca na lijepih 4ghz! ALI...! e da ali.... uvijek postoji... keksi pošto ih ima četiri i nasjedaju gusto jedan uz drugoga heatspreaderima... stanu se nakon 10min TUUURBO zagrijavat i tuf! BSOD! E a hlađenje mi ne stane na njih jer smeta vent od mojeg masivnog CPU coolera Scythe Ninja.

Baš je život lijep.

Slobodno komentirajte ak vas volja.

14 godina

UPDATE

Da skratim priču, don Kihoty je bio u pravu.

volt drop mi se događa, moje Sharkoon Rush Power C 600W ne može podnijeti OC, 4 keksa i GPU Msi Cyclone 6850!

Ide PSU na reklamaciju!

pozdrav svima!

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice