Laptop hp pavilion ze4800 RAM?

poruka: 6
|
čitano: 2.551
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Laptop hp pavilion ze4800 RAM?
pitanje

Pozdrav svima,

Naime imam gore navedeni laptop, znalci vide da je to starija oprema pa me zanima slijedece;

-u njemu je RAM 256 od cega dio ide na graficku(koju on kao takvu nema) pa ostane 192MB samog RAM-a.

Netreba posebno napominjat sta se moze s tim.

On ima 2 slota za RAM i napokon mi je uspjelo pocupati zivce (malo mi je trebalo) i natjerati me da nadogradim RAM.

Sad Vas molim da me savjetujete kako da nadogradim RAM, u smislu ono 1x???MB ili 2x???MB.

Svrha laptopa je iskljucivo internet (zbog posla), znaci bez igara i takvih stvari.

Zahvaljujem unaprijed

LP

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Laptop hp pavilion ze4800 RAM?
prihvaćeno rješenje
Fidel kaže...

Pozdrav svima,

Naime imam gore navedeni laptop, znalci vide da je to starija oprema pa me zanima slijedece;

-u njemu je RAM 256 od cega dio ide na graficku(koju on kao takvu nema) pa ostane 192MB samog RAM-a.

Netreba posebno napominjat sta se moze s tim.

On ima 2 slota za RAM i napokon mi je uspjelo pocupati zivce (malo mi je trebalo) i natjerati me da nadogradim RAM.

Sad Vas molim da me savjetujete kako da nadogradim RAM, u smislu ono 1x???MB ili 2x???MB.

Svrha laptopa je iskljucivo internet (zbog posla), znaci bez igara i takvih stvari.

Zahvaljujem unaprijed

LP

Koji OS koristiš? Predpostavljam da je XP...
Ak ti je isključivo za internet uzmi si 1×1GB i to ti je dosta...
Ako hoćeš i imaš dosta novaca možeš i 2×1GB, ali po meni je 1GB za internet dovoljan.
Ako pak imaš Vistu onda bi odma preporučio 2×1GB i miran si...
Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Da koristim XP.

Mislim da cu staviti 1x1GB. To mi je u biti i bio plan. Jedino me zanimalo jeli bolje recimo staviti 2x512MB ili 1x1GB ali predpostavljam da je bolje kad je kompaktno nego podjeljeno.

Nije stvar u novcu vec jednostavno mi nije potrebno 2 GB pa bi to bilo stvarno rasipanje bez potrebe.

Zahvaljujem na odgovoru.

LP

17 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje
Fidel kaže...

Da koristim XP.

Mislim da cu staviti 1x1GB. To mi je u biti i bio plan. Jedino me zanimalo jeli bolje recimo staviti 2x512MB ili 1x1GB ali predpostavljam da je bolje kad je kompaktno nego podjeljeno.

Nije stvar u novcu vec jednostavno mi nije potrebno 2 GB pa bi to bilo stvarno rasipanje bez potrebe.

Zahvaljujem na odgovoru.

LP

Pa teoretski bi trebalo biti brže 2×512MB, ali u praksi nije nešto brže... Manje od 5% su razlike, što je zanemarivo... Ako uzmeš 1×1GB, kao prvo jeftinije je, a kao drugo ostaje ti slobodan utor za buduću nadogradnju. Ja bi ti preporučio 1×1GB...
Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Znaci ovaj 256MB u svakom slucaju nece biti vise upotrebljiv i mogu ga rashodovat.

Hvala tebi puno 1GB ce da ide.

17 godina
neaktivan
autorov komentar

Evo da ne otvaram novu temu nadovezat ću se na ovu moju staru jer je problem isti.

Ljud moji neznam gdje da više tražim pa vas molim za ideje.

Treba mi slijedeće:

Product Details:    
Size in Megabytes:512
Buffers:UNBUFFERED
Number of Pins:200
Speed:PC-2100
Footprint:SODIMM
Weight:0.03
Product Type:DDR SDRAM

jer 1x1GB neće da probavi,trebaju mi 2 komada gore navedenog.

Vemil,HG spot i još neki nemaju

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice