Namjeravam nadograditi RAM svoje konfiguracije i staviti 3×2GB( 1333MHz ) pa ako bi mi mogli dati savjet u vezi ovih par pitanja:
1. Zapele su mi za oko ove memorije. Ako jos ima netko nekakav prijedlog, neka slobodno napise. Kingston ne dolazi u obzir jer su mi se zamjerili prilikom prijasnjih kupovina. Procesor bi ostao ovako lagano OCan kako je i sad, znaci @3.0GHz. Maksimalno sam spreman izdvojiti 600kn za nadogradnju.
Corsair 6GB, 3x2GB, 1333 MHz DDR3, XMS3-1333
MUSHKIN 6 GB SilverLine FrostByte
G.SKILL DDR3 Series, F3-10666CL9T-6GBNQ, DDR3 1333 MHz
2. Da li bi bilo pametno ostaviti i ovaj 3×1 OCZ RAM koji sad imam u kompu ? Iskreno mi je vaznija stabilnost, a i razliku izmedju 6GB i 9GB mozda ne bi ni primjetio ?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

Zašto ne ovo?
3xhttp://www.protis.hr/products/details/memorija-ddr3-1600-mhz-4gb-kingston-hyperx-blu--khx1600c9d3b14g/47533
Još ti ostane novaca..
Zašto ne ovo?
3xhttp://www.protis.hr/products/details/memorija-ddr3-1600-mhz-4gb-kingston-hyperx-blu--khx1600c9d3b14g/47533
Još ti ostane novaca..
Jer mi je dosadno cu ti odgovoriti :)
Ako kliknes na "Moj PC" mozes vidjeti da imam procesor i7-920 na Gigabyte GA-EX58-UD5 ploci. Radi se o LGA 1366 chipsetu koji ima trokanalni memorijski kontroler. Znaci da bi RAM radio u triple channel modu moram ubaciti 3 keksa unutra. Zato mi treba 3×1 ili 3×2 ili 3×4 GB plocice ili ( 6 × x).
Zato sam na pisao 3X...Dakle moralo bi raditi u Triplechanellu..Zar ne?..
Zato sam na pisao 3X...Dakle moralo bi raditi u Triplechanellu..Zar ne?..
3X ili 6X je potreban za triple chanell, zar ne?
haha.. dobro je napisao @RaZOR9111. Na linku je JEDNA memorija od 2 GB.
Nek si kupi te tri od 2 GB i opet ima triple channel ;)
Ispod 1600 Mhz za taj proc ja ne bih išao.
Lp

Hvala na prijedlozima. Ali kako sam napisao Kingmax ne zelim kupiti. Sta se tice 1600MHz ili 1333MHz, provjerio sam RAM koj imam sad u kompu i on je 1600MHz. Vjerujem da razlika nije velika ali pretpostavljam da je to vise bitno kod OCanja. Iako je moj proc vrlo lagano OCan mislim da cu ipak kupiti 1600MHz RAM.
Eto sad su mi u igri ova dva. Nekako vise naginjem Mushkinu.
MUSHKIN RadioActive FrostByte, 998974, DDR3 1600MHz, kit 3x2GB
G.SKILL Ripjaws series, F3-12800CL8T-6GBRM, DDR3 1600 MHz, kit 3x2GB
Procesor bi ostao ovako lagano OCan kako je i sad, znaci @3.0GHz.
Takav procesor držati na 3.0GHz? Pa to je grijeh.

Ja sam u godinama kad mi se vise ne da bas zezati sa OCanjem i tim stvarima :) Ovo sta mi je OCan na 3.0 mi je napravio jedan tip, a sad kad promjenim RAM ni ne znam kako cu ga sam OCati ponovo.

Ja sam u godinama kad mi se vise ne da bas zezati sa OCanjem i tim stvarima :) Ovo sta mi je OCan na 3.0 mi je napravio jedan tip, a sad kad promjenim RAM ni ne znam kako cu ga sam OCati ponovo.
Ja ne vidim razlog zašto bi mu dizao takt. moj radi na default clocku već 2 godine i ništa mu ne fali (osim malo bolje grafičke da mu pravi društvo :) ).
Bas super :) Kao nije mi dosta dilema koji RAM kupiti, sad me jos stavljas u dilemu da razmisljam da li uopce da kupim RAM ili ne
Edit: Ma mislim da cu ga na kraju i ja ostaviti na defaultu, jer kako sam napisao ne da mi se zezati sa OCanjem.
Bas super :) Kao nije mi dosta dilema koji RAM kupiti, sad me jos stavljas u dilemu da razmisljam da li uopce da kupim RAM ili ne
Edit: Ma mislim da cu ga na kraju i ja ostaviti na defaultu, jer kako sam napisao ne da mi se zezati sa OCanjem.
Ako baš želiš griješiti Bogu dušu i ne clokati taj CPu, onda da prostiš za tebe ni nije neka dobra memorija.
Gledaj kupit najjeftinije memorije i to 1333 mhz.
Kaj će ti više Mhz ili memorije s latencijama 7-8-7-24 ako taj lijepi proc ne misliš clockati !?
...........a onom momku što je rekao da je nikakva razlika između jedne Gskill memorije koja puca s 1.5 V na 1600 Mhz , latencijama 7-8-7-24 i koja bez problema ide na 1866 s 9-9-9-24 s 1.6 V i jedne 1333 memorije s latencijama 9-9-9-24 na 1.65, neću ništa odgovoriti jer nije zaslužio. ;)