Koji RAM odabrati od 8GB?

poruka: 11
|
čitano: 1.995
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina

Pozdrav!

Ispricavam se sto opet ispitujem, no tek sad sam nakupio neki novac te napokon mogu kupiti neki RAM.

Sad sam gledao u Linksu cijene pa sam vam ovdje dao na odabir pa bih vas molio da se izjasnite koji da uzmem i zasto.

Zanima me jos da li mi je isplativije uzeti 1x8GB ili 2x4GB?

Moja matična: ASRock 980DE3/U3S3

Procesor: AMD phenom II x6 1055T

Grafička: Sapphire Radeon HD7850 1GB DDR5

Trenutna memorija: PQI 1333Mhz 2GB DDR3

Napajanje: Corsair VX450W

Ostalo je ja mislim nebitno.

HVALA!

P.S. ovdje su linkovi od svih izbora:

1. MUSHKIN RadioActive 1x8  (1600 Mhz)

2. KINGSTON HyperX Fury Black 2x4 (1866 Mhz)

3. KINGSTON HyperX Fury Blue 2x4 (1866Mhz)

4. MUSHKIN RadioActive 2x4 (1600Mhz)

5. G.SKILL RipjawsX 1x8 (1866 Mhz)

Ako mislite da ima nesto bolje za mene, a nije navedeno - slobodno prokomentirajte, ja se necu ljutiti. Ovo mi je dosta hitno jer mi je ovaj PQI poceo lagano krepavat.

1 MUSHKIN RadioActive 1x8
6 KINGSTON HyperX Fury Black 2x4
0 KINGSTON HyperX Fury Blue 2x4
1 MUSHKIN RadioActive 2x4
1 G.SKILL RipjawsX 1x8
Kovačić
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Re: Koji RAM odabrati od 8GB?
Ne trazi ram sa raznim hladnjacima i sranjima. Na njih das ugrubo 40-50% vise novca. 1x8 je bolje uzeti 1333-1600mhz, nebitno. Crucial i hynix su najbolje firme, a ni ostali nisu loši.
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina

Ima na supernetu hyperX blue sa 1600Mhz - http://prntscr.com/9chkbe

Znam da u teoriji moj proc ne podrzava RAM iznad 1333, ali ako "overclockam", bolje je na 1600 nego na 1866, jel da?

Kovačić
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Isplativije je 1x8 gb,,,,,ali neznatno samo je debilno .....zbog dvokanalnog memorijskog kontrolera ...:) pucaj na 2x4gb 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

bez daljnjega - mushkin. u bilo kojoj kombinaciji. stabilan, brz, trajan, pouzdan, besprijekoran. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

To su sad vec 3-4 razlicita misljenja, svaki ima dobre i lose strane. I kako da sad znam na kraju koji uzet 8 dal 1 kit il 2? :)

Kovačić
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Ajar kaže...

bez daljnjega - mushkin. u bilo kojoj kombinaciji. stabilan, brz, trajan, pouzdan, besprijekoran. 

Sad mu je pala i cijena.
Jesam ga platio, ali kvaliteta je tu nema sto.

15 godina
acmilan2 kaže...

To su sad vec 3-4 razlicita misljenja, svaki ima dobre i lose strane. I kako da sad znam na kraju koji uzet 8 dal 1 kit il 2? :)

Uzmi definitivno 2x4gb neke od 1600MHz,jer će ti raditi u dual channel-u.A sad koju ćeš uzeti to je manje važno,sve su ti dovoljno dobre i kvalitetne samo ti cijena igra ulogu ako nećeš previše da daš za nju.

14 godina
protjeran

uzmi 8gb najeftinije memorije.. ionako nećeš to nigdje iskoristit više

da kupuješ sad novi komp ideš na s1151 nemožeš tu memoriju iskoristis. a novi amd šta dolazi je ddr4

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Možda ovaj modul 1x8 iz Links-a? 

klik

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

E pa ako ti se čita: http://www.anandtech.com/show/6372/memory-performance-16gb-ddr31333-to-ddr32400-on-ivy-bridge-igp-with-gskill

Ukratko, to su toliko zanemarive razlike da je nebitno. Uzmi najjeftiniju.

Većina problema s ramom nije povezana s brzinom, već sa količinom. Prema tome, bolje dva puta xGb u dual channelu, nego jedna single, osim ako je jeftinije. Što se tiče pouzdanosti, gledaj garanciju, neki ram sa po 5 god. garancije. I taj uzmi. 300MHz više manje nećeš ni osjetiti. Čak ni 600MHz. U normalnom radu, barem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice