Pozdrav svima imam jedno pitnaje u vezi rama.Imam dvije kingston kartice 1x2GB i 1x1GB koje po defaultu rade na 800.Pa me interesuje hoce li riknuti ako ih podignem u biosu na 1066?Maticna mi je Gigabyte GA-M720-US3. Hvala unapred
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozdrav svima imam jedno pitnaje u vezi rama.Imam dvije kingston kartice 1x2GB i 1x1GB koje po defaultu rade na 800.Pa me interesuje hoce li riknuti ako ih podignem u biosu na 1066?Maticna mi je Gigabyte GA-M720-US3. Hvala unapred
Nece riknuti dok im ne povecavas napon, jedino sto ce bit (lose) je neces moc odrzavat stabilan rad OS-a (koji se opet sprijeci snizavanjem frekvencije) ili pak neces moc pokrenut
Čemu dizanje takta rama? Nećeš osjetiti razliku.
znaci mogu pokusati?ali nece biti razlike velike?
znaci mogu pokusati?ali nece biti razlike velike?
Pametnije ti je ubost` još jednu pločicu od 2 GB s 800 Mhz nego klokisati na 1066.
A, ako i klokišeš, razliku ćeš vjerojatno vidjeti u Windows Experience Indexu kad ti skoči index s nekih 6.9 na 7,1
ne moze se uopste klokovati kada stavim na 1066 i sacauvam u biosu maticna pocne pistiti i restartuje se...
ne moze se uopste klokovati kada stavim na 1066 i sacauvam u biosu maticna pocne pistiti i restartuje se...
Brate, nemoj se s tim opterećivati.
Kupi si još 2 GB memorije (800 MHz) i ubodi ju, bit ćeš prezadovoljisan.
Ako uzimaš još jednu pločicu od 2GB (što ti nisi opće spominjao ), morat ćeš i instalirati 64-bitnu verziju OS-a jer ćeš imati više od 4GB RAM-a !
ja bi na tvom mjesto oc napravi mozda neces osjetiti pomak u perfomansama ali se moze oc-ati, najprije podigni latencije memorije na 1066 taktu, ako ne uspije opet podigni, onda tek mozes eventualno dici napon za najvise 0.2v