Ddr 3 ddr 2

poruka: 8
|
čitano: 3.007
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Ddr 3 ddr 2

mene zanima dali mogu imati istovremeno na maticni i ddr 3 ddr 2 rame?   kupit cu maticnu ovu. link pise da podrzava i ddr 2 i ddr 3 pa me zanima dali mogu imati gore istovremeno i ddr3 i ddr2.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ddr 3 ddr 2

Ne možeš istovremeno koristiti i DDR2 i DDR3. Da bi ti računalo radilo s tom pločom u nju ćeš morati staviti ili samo DDR2 ili samo DDR3 RAM. Ne možeš ih miješati.

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.5.2009 15:34 (klimama).

2 0 hvala 0
18 godina
Ddr 3 ddr 2

Ne, matične sa podrškom za DDR 3 i DDR 2 mogu raditi ili sa jednim ili sa drugim.

Ne sa oboje u isto vrijeme.

EDIT: Pretekao me kolega. :)

...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.5.2009 15:34 (Danny_HR).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ddr 3 ddr 2

a onda oke stavit cu onda 4 gb corsaira ddr 2.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Ddr 3 ddr 2
gamer 16 kaže...

a onda oke stavit cu onda 4 gb corsaira ddr 2.

-iz tog razloga nije dobro uzimati ploču s obje vrste RAMA, prečesto su takve ploče imale ozbiljnih problema. Kupi ono što ti treba, ne ono što će možda jednom... postojat će tad DDR4, USB3, ICH11, ATX3 itd... pa ta opcija obično postane nekorisna (uz probleme)
C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
Ddr 3 ddr 2

Jel mi moze netko objansiti za momoriju!!

ddr2 1024 mb pc8500 kingmax kolicina 2 1066mhz

Zanima jel dobra ova memorija?

Htio bih si nadograditi jos 2 gb rama, tj. da ima 4 gb rama ukupno, jel mogu uezti drugo proizvodjaca ili??

Zelim da mi brze radi komp...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ddr 3 ddr 2

Možeš i drugog, ali bolje istog.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Ddr 3 ddr 2

@ Ambush..

-komp neće raditi brže, samo će imati više RAMa na raspolaganju, tek u slučaju da ga stvarno koristi osjeti se razlika u brzini rada.

Pošto već imaš 2GB, dodatnih 2 nije pretjerano važno (ali ponekad dobro dođe).

-zanima te jel' dobra? -kako kome, tj. ako ti MBO podržava taj tip memorije, u svim drugim slučajevima nebi radila.

-malo je besmisleno kupovati dva modula po 1GB, to znači da imaš MBO s 4xDIMM utora -provjeri i provjeri koliko je slobodnih. Ako imaš samo dva utora koji su možda punjeni... -dalje ti je valjda jasno.

Optimalnije je imati 2x2GB u slučaju da poželiš još RAMa (mada zbog razvoja, ako u idućih god. dana ne nadogradiš vjerojatnije da ćeš mijenjati kompletno s MBO).

Rad u dual-chanel modu je također malo optimalniji, ali osjetne razlike nema.

Predpostavka (je izvor problema) da imaš DDR2-na 800 MHz i to 1x2GB ili 2x1GB. Brži RAM (1066) će u tom slučaju spustiti brzinu prema sporijem, uz ograničenje same ploče.

Pošto nisi dao nikakve podatke, zaključak - provjeri što imaš i dali ti konkretan RAM odgovara.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice