- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ne možeš istovremeno koristiti i DDR2 i DDR3. Da bi ti računalo radilo s tom pločom u nju ćeš morati staviti ili samo DDR2 ili samo DDR3 RAM. Ne možeš ih miješati.
Ne, matične sa podrškom za DDR 3 i DDR 2 mogu raditi ili sa jednim ili sa drugim.
Ne sa oboje u isto vrijeme.
EDIT: Pretekao me kolega. :)
a onda oke stavit cu onda 4 gb corsaira ddr 2.
a onda oke stavit cu onda 4 gb corsaira ddr 2.
Jel mi moze netko objansiti za momoriju!!
ddr2 1024 mb pc8500 kingmax kolicina 2 1066mhz
Zanima jel dobra ova memorija?
Htio bih si nadograditi jos 2 gb rama, tj. da ima 4 gb rama ukupno, jel mogu uezti drugo proizvodjaca ili??
Zelim da mi brze radi komp...
Možeš i drugog, ali bolje istog.
@ Ambush..
-komp neće raditi brže, samo će imati više RAMa na raspolaganju, tek u slučaju da ga stvarno koristi osjeti se razlika u brzini rada.
Pošto već imaš 2GB, dodatnih 2 nije pretjerano važno (ali ponekad dobro dođe).
-zanima te jel' dobra? -kako kome, tj. ako ti MBO podržava taj tip memorije, u svim drugim slučajevima nebi radila.
-malo je besmisleno kupovati dva modula po 1GB, to znači da imaš MBO s 4xDIMM utora -provjeri i provjeri koliko je slobodnih. Ako imaš samo dva utora koji su možda punjeni... -dalje ti je valjda jasno.
Optimalnije je imati 2x2GB u slučaju da poželiš još RAMa (mada zbog razvoja, ako u idućih god. dana ne nadogradiš vjerojatnije da ćeš mijenjati kompletno s MBO).
Rad u dual-chanel modu je također malo optimalniji, ali osjetne razlike nema.
Predpostavka (je izvor problema) da imaš DDR2-na 800 MHz i to 1x2GB ili 2x1GB. Brži RAM (1066) će u tom slučaju spustiti brzinu prema sporijem, uz ograničenje same ploče.
Pošto nisi dao nikakve podatke, zaključak - provjeri što imaš i dali ti konkretan RAM odgovara.