Corsair Voyager ne funkcionira u NTFS formatu

poruka: 28
|
čitano: 9.646
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
pitanje

Evo ovako ljudi: Kupio sam Corsair Voyager 8 GB prije 20-ak dana i formatirao ga u NTFS. Nakon 50% popunjenosti windowsi (XP SP3) više nisu mogli pristupiti podacima na sticku (data corrupted...)Isto tako manji fileovi (mp3, slike) su se sporo zapisivali na stick. Poslao sam stick u servis i dali su mi novi. Sa novim opet ista stvar; u FAT32 formatu radi sve kako treba i brzine čitanja i pisanja su odlične ali u NTFS formatu manje fileove kopira predugo ( 2,9 GB mp3-ca kopira 55min!)i opet nakon popunjenosti od 50% ne može pristupiti podacima.  Stvar je u tome da mi treba stick od 8GB i mora biti u NTFS radi fileova većih od 2 GB. Kontaktirao sam i Corsair ali oni opet nude zamjenu.

Ima li netko sličnih problema sa navedenim stickom i ima li netko neki drugi stick od 8 GB u NTFS formatu a da ne zeza sa brzinama i pristupom podacima?

Istestirao sam stick sa par programa pa ću postavit slike.

Uh, što volim ovaj režim - drugi rade a ja ležim
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.3.2009 8:48 (Adoon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Corsair Voyager ne funkcionira u NTFS formatu

NTFS nije poželjan FS za flash memorije.

Skini driver za FAT64 (exFAT)

17 godina
autorov komentar

Ima li ograničenja za veličinu filea u tom formatu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Adoon kaže...

Ima li netko sličnih problema sa navedenim stickom i ima li netko neki drugi stick od 8 GB u NTFS formatu a da ne zeza sa brzinama i pristupom podacima?

Ja imam takav stick koji sam formatirao u NTFS i uredno radi na svim masinama na koje sam ga prikljucivao (i s XP i s Vistom).
17 godina
autorov komentar

Kakve su ti brzine zapisivanja kod mp3-ca i manjih fileova?

17 godina
moderator

Dobre su brzine, citanje je oko 30 MB/s, a pisanje je negdje oko 15 MB/s. Mogu testirati.

EDIT: S kojim programom si ti testirao, da i ja testiram pa da uporedimo?

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.3.2009 8:42 (DrNasty).
17 godina
autorov komentar

Atto, HD Benchmark i Flash Memory Toolkit. 

Ubacio sam slike u prvi post, maloprije nije htjelo

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.3.2009 8:50 (Adoon).
17 godina
neaktivan

Činjenica je također da su novi Voyageri smeće što se tiče brzina u usporedbi s onim što su nekad bili.

17 godina
neaktivan
Adoon kaže...

Ima li ograničenja za veličinu filea u tom formatu?

2^64 bytova teoretski
17 godina
moderator

Evo par slika. Nije 15 MB/s, vec nesto preko 5 MB/s, mozda sam ja pobrkao nesto ili mi je ovaj testni comp u qrtzu.

EDIT: Da, teoretska je 16 MB/s, tako da nisam pobrkao nista, znam da sam na drugom compu imao veci write speed.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.3.2009 9:15 (DrNasty).
17 godina

ja isto imam ovaj usb memory stick i nije mi htio raditi kako treba na xp-u 32-bitnom, dok nisam negdje procitao da trebam ukljuciti ovo u system properties.. evo screenshot sta da ukljucis.. mozda je to problem a mozda ti bas memorija nije ok..

hmmm...

0 0 hvala 0
17 godina

SuperTalent 16GB NTFS

SuperTalent 16GB NTFS SuperTalent 16GB NTFS
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Imam navedeni stick,nisam ga formatirao,isto je fat32,uzasno sporo zapisuje!A nemogu se ne pozaliti i na kopiranje!Ukratko,ocekivao sam puno vise od corsair-aViče

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

0 0 hvala 0
16 godina

U Device Manageru, odaberi opciju 'optimize for performance' (mada nije pametno za USB, omogćuje NTFS), Formatiraj ga explorerom u NTFS, nakon tog isključi u Disk propertisu indexing (mislim da ti je tu bio problem)... za isključivanje obavezno koristiti 'Eject' zbog keširanja.

自豪的迎来了10周年的华诞。... na C64/TurboModul
17 godina
autorov komentar
ovajonaj kaže...

ja isto imam ovaj usb memory stick i nije mi htio raditi kako treba na xp-u 32-bitnom, dok nisam negdje procitao da trebam ukljuciti ovo u system properties.. evo screenshot sta da ukljucis.. mozda je to problem a mozda ti bas memorija nije ok..

Znam za to, ne možeš ga ni formatirat u NTFS ako to ne uključiš.
Probat ću ovo što ihush kaže ali sve mi se čini da mi je uletjela neka šugava serija.
17 godina

Također imam Corsair Voyager od 1GB i poklanjam ga koliko je loš! Smijeh Spor je da boli glava, ne znam šta mu je gore, zapisivanje ili čitanje... Imam ga već duže vrijeme i uvijek je bio takav...

Najbrži put do čovjekova srca je pomoću šake Chucka Norrisa. ...:::www.lan-wars.com:::...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ja imam Voyager od 4 GB i zadovoljan sam, nikih problema, kak bi vlatko rekao Smijeh

I don't care, what the people are thinkin' I ain't drunk, I'm just drinkin'
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
autorov komentar
peraja kaže...

Ja imam Voyager od 4 GB i zadovoljan sam, nikih problema, kak bi vlatko rekao Smijeh

Jel ti formatiran u NTFS ili FAT32?

Moj isto funkcionira ok u FAT 32 ali u NTFS je katastrofa
17 godina
neaktivan

Ma voyager-a od 4Gb mi brat ima,to je milina usporedujuci s mojim od 8Gb,barem je 3puta brziIznenađen

Mislim da ti nema veze jel fat32 ili ntfs kod brzine pisanja i citanja.

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Što se tiče brzine, postoje dvije verzije Corsair Voyagera:

- obični Corsair Voyager koji je jeftiniji i sporiji

- Corsair Voyager GT koji je brži i skuplji

Npr. Corsair Voyager GT od 16GB košta oko 360 kuna, dok obični Corsair Voyager od 16GB košta oko 280 kuna.

0 0 hvala 0
17 godina
autorov komentar
ihush kaže...

U Device Manageru, odaberi opciju 'optimize for performance' (mada nije pametno za USB, omogćuje NTFS), Formatiraj ga explorerom u NTFS, nakon tog isključi u Disk propertisu indexing (mislim da ti je tu bio problem)... za isključivanje obavezno koristiti 'Eject' zbog keširanja.

Evo probao sam sa isključenim Indexing-om ali nema poboljšanja, zapisivanje je ubitačno sporo
15 godina
neaktivan

I sam imam istih problema s CORSAIR VOJAGER GT 16mb modelom sticka. Probao sam sve navedene savjete ali nema pomoći.

Čini mi se da je u početku dok je bio posve nov bio stvarno brz kod pisanja, ali sad je daleko od toga...

Mislim da je to problem kod čitave serije jer se dosta ljudi po forumima žali na to.

Zanima me zamjena stika kod Corsaira, možda i za drugi model jer je ovaj koma. Iako svi znamo zašto smo ga skupo platili grrr.

Pitanje glasi kao to izvesi, kome se obratiti kod nas ili vani, te koliko me taj postupak košta? Da nebi ispala ''skuplja pita od tepsije''. :-(

Molim lijepo sve korisne informacije.

Hvala

Ivan

Test brzine nakon friškog FAT32 formata Test brzine nakon friškog FAT32 formata
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.3.2010 10:50 (Pit).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pit kaže...

I sam imam istih problema s CORSAIR VOJAGER GT 16mb modelom sticka. Probao sam sve navedene savjete ali nema pomoći...

Vlasnik sam dotičnog modela ali sa 8gb memorije. Nadam se da neću imati takvih problema.

Prvo bi trebao kontaktirati prodavaonicu u kojoj je dotični stick kupljen jer ako se ne varam garancija je 5 god (neki kažu samo dvije) a ako ne urodi plodom poslati mail direktno Corsairu. Odgovorit će sigurno jer sa njima imam samo dobra iskustva.

World championships: 7, GP started: 251, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,377
17 godina
autorov komentar

Kao što sam i napisao pri otvaranju teme, meni stick radi uredno u FAT32 formatu. Problem je kod formatiranja u NTFS gdje brzine čitanja a pogotovo zapisivanja drastično padaju

da bi nakon nekoliko dana windowsi prestali očtavati stick. Prodavaonica u kojoj sam kupio stick mi je uredno 2 puta zamijenila stick dok sam od Corsaira dobio isti odgovor: zamjenite ga na prodajnom mjestu ili ga pošaljite nama i mi vam vratimo novi.

Zaključak:

Iako stick deklarativno podržava NTFS format, u praksi to ne funkcionira tako da zamjena stari za novi po meni nema smisla. Prodavaonica u kojoj ga kupite trebala bi vam ga zamijeniti bez problema a Corsairu ga nisam slao tako da ne znam koliki su troškovi

Stick radi besprijekorno u FAT32 formatu i ako tu imate problema onda ima smisla raditi zamjenu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Da li je netko mozda u novije vrijeme kupovao Voyagera GT 16G?

Jel problem jos uvijek aktualan?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Samo da kazem, da sam ga kupio, i da zasad normalno radi u NTFS formatu.

Brzina mu je oko 15Mb u navedenom formatu.

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Corsair Voyager ne funkcionira u NTFS formatu
autorov komentar

Ajde napiši nakon 10-ak dana korištenja ima li kakvih problema, posebno kod kopiranja manjih fileova na stick. Ja sam u međuvremenu odustao od Voyagera, odlijepilo mu se gumeno kućište i pokvario se pa sam ga bacio.

15 godina
neaktivan

Sorry na ovom malom offtopicu, ali zanima me koja je razlika između funkcije eject i safely remove hardware? Treba li baš koristiti eject kod NTFS memorija ili može i safely remove?

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice