Mala savjetovanja, sto, kako i slicno

poruka: 34
|
čitano: 4.528
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Jaunty, gnome, otvoren FF sa par tabova, a u pozadini pjeva songbird i troši ≈ 304 MB rama (20%).

A u idle-u inače troši ≈ 220+ MB od 1.5 GB. Meni ni LiveCD nije trošio koliko vama troši!

Jaunty user :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Eto imam neka pitanja u svezi Ubuntua 9.10 pa da ne otvaram novu temu ovdje mi se cini prikladno za pitat. Radi se o slijedecem.

Pocetnik sam u Linux svijetu. Pokrenuo sam Ubuntu 9.10 kao live cd i pomocu opcije USB startup disk creator instalirao ubuntu na stick od 8gb. Radi odlicno za moje potrebe te pokusaje shvacanja Linuxa (vec par dana samo na njemu visim),

Malo se mucim sa terminalom ali uspijevam donekle. Zanima me da li je ikako moguce dodijeliti svih 8gb (stick je Corsair flash voyager 8gb) za Ubuntu jer prilikom instalacije na stick (spominje se neki casper-rw) najvecu vrijednost koju mu mogu dodijeliti je 4gb?

Takodjer bi li me netko mogao uputiti kako kreirati staticku ip adresu posto preko nekih tutorijala nisam uspio (mozda nisam uspio zbog toga jer ga dizem sa sticka).

World championships: 7, GP started: 250, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,369

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Mala savjetovanja, sto, kako i slicno

jel ti taj usb formatiran u fat32? fat32 sustav ima limit do 4096 (1024x4). probaj formatirat u NTFS i ponovi postupak. nisam siguran, al jedino to mi trenutno pada na pamet.

17 godina
neaktivan

Formatirao sam ga u NTFS (sto i radima sa svim karticama i diskovima vecim od 4gb) u Windowsima prije nnego sam pokrenuo Ubuntu kao live cd i instalirao na stick.

World championships: 7, GP started: 250, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,369

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice