LG G3 - Rasprava

poruka: 7.244
|
čitano: 1.243.798
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
LG G3 - rasprava

Vjerojatno ću ispasti glup što uopće pitam ali mogu li koristiti ROM od LG G3 na G3S? Ja stvarno ne nađem nikakve ROMove sa ovim nastavkom S, pa me zanima jesu li isti?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: LG G3 - rasprava
Dali tvoj mob ima oznaku D722?
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
14 godina
neaktivan
Da, ima, LG-D722v.
12 godina
neaktivan
LG G3 - rasprava

Zanima me da li će se mob vratiti na kit kat, ako ga resetiram na tvorničke postavke? Budući da ne znam nikako drugačije napraviti down grade softwera!

Hvaala

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
hrcfaca kaže...

Zanima me da li će se mob vratiti na kit kat, ako ga resetiram na tvorničke postavke?

Hvaala

Neće.

Što se tiče downgrade-a, to se vjerojatno može (neka me kolege isprave ako griješim) flashom preko LG Flash Tools-a. Naravno, potrebno je skinuti traženu verziju ROM-a prije toga.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.5.2015 11:17 (Dardevil).
13 godina
neaktivan
Dardevil kaže...
hrcfaca kaže...

Zanima me da li će se mob vratiti na kit kat, ako ga resetiram na tvorničke postavke?

Hvaala

Neće.

Što se tiče downgrade-a, to se vjerojatno može (neka me kolege isprave ako griješim) flashom preko LG Flash Tools-a. Naravno, potrebno je skinuti traženu verziju ROM-a prije toga.

Tako je., drugog načina nema.

16 godina
Wicked_Sick87 kaže...

Okej, može li mi itko pomoći kako da ga vratim na KitKat?

tu ti je sve...pretpostavljam da postupak vrijedi za 5.0 -> jer prakticki flashas image samo....

Razlika u flashanju imagea umjesto ROMova jest ta sto kod velikih nadogradnji (major), bootloader se takoder upgradea i jednostavno je onda nemoguce flashati KK rom na Lollipop Bootloader jer on nema "instrukcije" gdje instalirati taj rom.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm
14 godina
neaktivan
Je li isti image za G3 i G3S?
16 godina
Definitivno ne, ali provjeri.
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm
14 godina
neaktivan
A ne znam kako u tome je problem, nije meni problem vratiti to na KitKat pošto sam imao prije Androida i svašta sam radio s njim, rootao, mijenjao ROMove, ali za ovoga ne mogu ništa pronaći, niti ikakvog tutoriala, ROMa, root, ništa...
16 godina
Zato sto ima nikakvog utjecaja u SADu....

najbolje ti je otic samo u servis, ako imas garu moraju to besplatno odradit.
12 godina
neaktivan
LG G3 - rasprava

Pozdrav!

Imam pitanje u vezi korejskog F400L.

Trenutno sam na Vipu i ne koristim mobilni internet, sad bi se prebacio na Tele2 i uezo tarifu sa barem 1gb 3g prometa da mogu surfati.

Zanima me da li je mob kompatibilan sa frekvencijama na kojima je Tele2(da mogu surfati bez problema)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Kolko vidim na netu podrzava i 900 i 2100 frekvenciju tako da nesmije bit problema.
I kud TELE2 uni samo u vecim gradovima imaju 3G ostalo ide na ht hr i nema 3G vec samo 2G i to je ludnica.
Ima i vip i ht slicnih tarifica.
Tipa vip zakon 1500 min/sms i 1500 Mb za 50 kn a imas signalo skoro svugdje.
12 godina
neaktivan
PC - stručnjak kaže...
Kolko vidim na netu podrzava i 900 i 2100 frekvenciju tako da nesmije bit problema.
I kud TELE2 uni samo u vecim gradovima imaju 3G ostalo ide na ht hr i nema 3G vec samo 2G i to je ludnica.
Ima i vip i ht slicnih tarifica.
Tipa vip zakon 1500 min/sms i 1500 Mb za 50 kn a imas signalo skoro svugdje.

Ma u Zagrebu sam ali budem pogledao i ostale mada je Tele 2 najjeftiniji sa onom novom totalnom...

A i na ostalim mrezama treba raditi?

13 godina
neaktivan
Svi u hr su na 900 i na 2100 MHz tak da nebi smjelo bit problema.
Meni bonbon daleko najisplativiji. Al svakako pogledaj okolo. Tele 2 sa signalo i di ga imaju nemaju neku brzinu prijenosa.
17 godina
LG G3 - rasprava

Ekipa pozdrav!

Evo danas sam nabavio novi G3 D855, 3/32. Pošto mi do sada nijedan mobitel nije izdržao par dana bez roota i custom roma, zamolio bi vas da mi predložite po vama dobar castom rom (baziran na stocku) i jedan dobar baziran na CM-u.

Naravno bio bi zahvalan i na nekom dobrom savjetu, na što trebam paziti i da li ima nekih specifičnosti, zadnji mob mi je bio Nexus 5 isto LG, možda je slično ili ne...

Hvala

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Evo ovako, stock baziran definitivno Cloudy ROM. Ja ga furma i super zadovoljan.
Za root i ubacit custom recovery pozeljno da mobitel bude na kitkat-u jer je jednostavno za odradit. Ja sam se na 5.0 patio, root sam napravio ali custom recovery nikako pa sam vratio na 4.4 i odradio root i ubacio custom recover te onda najnormalnije stavio cloudy rom baziran na 5.0.
Nisam se puno ni zamaro moze li se custom recovery stavit ak je mob na 5.0. No to manje bitno.
Za root 4.4 i 5.0 postoji one click app na xda i to odradi super.
S CM baziranim se nisam puno zamaro jer to meni nije radilo bas dobro.
10 godina
Nefil kaže...

Ekipa pozdrav!

Evo danas sam nabavio novi G3 D855, 3/32. Pošto mi do sada nijedan mobitel nije izdržao par dana bez roota i custom roma, zamolio bi vas da mi predložite po vama dobar castom rom (baziran na stocku) i jedan dobar baziran na CM-u.

Naravno bio bi zahvalan i na nekom dobrom savjetu, na što trebam paziti i da li ima nekih specifičnosti, zadnji mob mi je bio Nexus 5 isto LG, možda je slično ili ne...

Hvala

imas na xda sve, one click root + twrp recovery,

od stock based predlazem rom cloudy 2.2, uz modove:  rin kernel, oc 2.7ghz, governor conservative, 0.5x animacije, 75c beta mod, aosp tema - kombinacija koja fantasticno radi, izgleda, i ima dobru izdrzljivost baterije

od cm-a, predlazem zadnji ressurection remix 5.4.4. - tu nista ne trebas modat, sve ide super glatko i brzo, jedino gubis nesto na kvaliteti kamere (kao na svim cm), na prijasnjim verzijama je bila losija baterija od stock-a, ali ova zadnja verzija navodno baterija isto kao na stock

probas pa vidis sta ti vise odgovara, obavezno nandroid backup prije svega

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.5.2015 22:25 (digitall).
10 godina
neaktivan
LG G3 - rasprava

Pitanje -

Kako u postavkama napraviti da mob javlja kad stigne mail na gmail.com?

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.5.2015 10:05 (Grangers).

0 0 hvala 0
17 godina
LG G3 - rasprava

Samo uključi sinhronizaciju. Naravno, dodaj si prije toga google račun u telefon.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.5.2015 10:32 (Dardevil).

0 0 hvala 0
17 godina
PC - stručnjak kaže...

Za root i ubacit custom recovery pozeljno da mobitel bude na kitkat-u jer je jednostavno za odradit. Ja sam se na 5.0 patio, root sam napravio ali custom recovery nikako pa sam vratio na 4.4 i odradio root i ubacio custom recover te onda najnormalnije stavio cloudy rom baziran na 5.0.

Sad u potpunosti razumijem o čemu pričaš. Root napravljen u 15 sec. Naivno sa Bump img ubacio TWRP misleći bit će sve 5, kad ono... kita. Kasno je i mozak ne funkcionira pokušat ću to drugi dan rješiti. Čitao sam uputstvo i sve mi se smješalo, te onaj fajl te ovaj fajl te KitKat...Lollipop... 'vako 'nako. Mislio sam da je HTC zajebat al ni LG nije daleko :). Ili jednostavno da sačekam pa možda to netko od devolopera rješi i za Lollipop :)

Hvala PC-stručnjaku i Digitallu na pomoći i prvim koracima

EDIT:

Recite mi da li je to ova metoda pod ovim naslovom na forumu:

[Guide] LG G3 Stock Firmware (Go Back to Stock) KDZ & TOT Method 
Možda griješim ali znači trebao bi sve vratiti na stock KK. Onda rootati i staviti TWRP. Da li će mi ta metoda vratiti tvornički recovery koji je sad pošemeren?
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.5.2015 22:56 (Nefil).
14 godina
neaktivan
LG G3 - rasprava

Neznam o cemu pricas. Ja sam rootao i stavio twrp na lollipop u 3min. Spoijo mob stisnio par puta enter i to je to

One click root lollipop i twrp recovery

https://mega.co.nz/#!6xoiwJgD!05CAJteC-PbzzF_XgZm_xY5qBnuJiNQGt3zF_SyAxso

Usb debugging mora biti omogucen i instalirani lg driveri

Raspakirati .zip te pokrenuti datoteku OneClick_ROOT_RECOVERY.bat

Uređaj se nekoliko puta restarta i na kraju obratite pažnju na command prompt gdje će vam pisati što trebate pritisnuti.

Sada imate rootan uređaj i TWRP 2.8.6.1 custom recovery

sent via LG G3
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.5.2015 23:24 (Moby-Split).

0 0 hvala 1
17 godina

Ma nemam riječi. Hvala Moby i svaka čast. Pošto sam tek od jučer sa G3 nisam uspio sve proučiti. Spasio si mi i vrijeme i živce :).

Pošto sam već bio rootan ovo mi je bilo sasvim dovoljno!

https://play.google.com/store/apps/details?id=b007.autorecd855

Hvala još jednom!!!

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.5.2015 0:22 (Nefil).
11 godina
neaktivan

2 0 hvala 0
11 godina
LG G3 - rasprava

Evo moj album sa G3 fotografijama

https://www.flickr.com/photos/99741841@N07/sets/72157645561480318

btw vidim da je izašao v20p

Moj PC  
7 0 hvala 0
14 godina
neaktivan