[Kupovina] Komponente (CPU/MBO/GPU/RAM)

poruka: 3
|
čitano: 844
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
[Kupovina] Komponente (CPU/MBO/GPU/RAM/SSD)

Planiram složiti novi mini PC. Treba mi puno toga, a što se ne kupi ovako, kupit će se novo u trgovini. Ali nije hića.

Dakle, idealno noviji dijelovi, garancija poželjna. Za većinu sam dosta okvirno cijenu stavio (naravno ovisi o jamstvu, starosti i sl.) pa slobodno ponudite.

Imam malo širi izbor za grafu jer se još dvoumim, možda bi mi dovoljna bila neka nešto jeftinija, barem za sad, pa bi poslje naknadno upgradeao po potrebi. 

CPU

Intel 10/11xx serija, cca jačine poput i5 10600, mogu razmisliti i ryzen alternativama ako je u kombinaciji sa MBO

- Ovisno o modelu do oko 1500 kn

MBO

Mini ITX matična, idealno sa Bluetooth-om, WIFI-em i sa 2 slobodna M.2

- Do max oko 1500 kn  

Pohrana

1x HDD/SSD - 2.5" bilo što od 2TB ili više

2x M.2 NVME od 2TB ili više 

GPU

Mid-High End nVidia grafe idealno manja (sa 2 ventilatora ili mini verzije)

RTX 2070 - Do oko 3500 kn, RTX 2080
RTX 3060/Ti - Do oko 4000 kn, RTX 3070/Ti - Do max oko 6000 kn

RAM

2x16GB

Inače, nalazim se u Zagrebu, Trešnjevka.

Give a man a fish; you have fed him for today. Teach a man how to fish; and you have fed him for a lifetime
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.8.2021 16:11 (markoal).
17 godina
[Kupovina] Komponente (GPU)

Hvala svima sa raznim ponudama, većinom su bili malo jači dijelovi od onog što sam imao na umu.

Naručio sam na kraju sve dijelove osim grafičke, iz Computeruniversa, iznenadio sam se koliko je povoljnije nego kod nas (i5 11600, h570, 32gb, 2x2GB SSD,...).

Grafičku još tražim, ali mi se ne žuri, pogotovo dok se stvari još stabiliziraju. Uvjeti za grafu su:

- da ima jamstvo, tj. jedan od novijih modela 2070,3060,3070

- zauzima max 2 slota, max dužine 297mm

- preferiram manju i tišu verziju, a temperature mi ne znače toliko

Preferiram osobno preuzimanje i plaćanje gotovinom u Zg-u i okolici.

Ako se već šalje paket, onda pouzećem, eventualno unaprijed plaćanje provjerenim članovima sa duže staža na forumu.

Give a man a fish; you have fed him for today. Teach a man how to fish; and you have fed him for a lifetime
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.8.2021 16:11 (markoal).
17 godina
[Kupovina] Komponente (CPU/ ITX MBO/RAM)

Bump.

Ipak tražim opet dijelove. Iz Computeruniversa su me zeznuli, nakon 3 tjedna čekanja da dođu svi dijelovi, otkazali su mi narudžbu i nemam namjeru opet od njih naručivati. Poslao sam i našim trgovinama upit jeli imaju koju mini ITX (1200) matičnu u dolasku, jer nisam vidio da igdje ima.

U međuvremenu, znači ukratko, gledam nešto ovako:

- Intel 10400 - 11600 sa mini ITX matičnom

Može i Ryzen alternativa u tom rangu

Te manje prioritetno:

- 2x16GB Ram

- 2 TB SSD

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice