Zaštita napajanja

poruka: 7
|
čitano: 3.082
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Zaštita napajanja
pitanje

Situacija je sljedeća...zbog jako "kvalitetnog" napajanja iz javne mreže dosada mi je crklo napajanje na satelitskom receiveru, linijskom dvd-u, pošla mi je takodjer mrežna kartica na kompu. skupa sa siemens adsl routerom al ovo zadnje vjerujem da je spržilo preko telefona. Radi nekvalitetne mreže često dolazi do oscilacija napona i "capkanja" struje što je smrt za sve tehničke uređaje u kući. Za komp. sam nabavio ups al razmišljam prije ups-a spojiti prenaponsku strujnu letvu za svaki slučaj pošto zimi dosta često lupaju gromovi

oko kuće. Gledao sam Belkinove prenaponske letve koje na sebi imaju i zaštitu za telefon. Iako mi je nekoliko ljudi reklo da kakvu god zaštitu stavio nema 100%-tne sigurnosti da nešto neće crknuti. Dakle zanima me da li su Belkinove prenaponske letve ok? Ima li netko iskustva sa njima? Vidim da davaju doživotnu garanciju na te letve... Što preporučate?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zaštita napajanja

Koliko ja znam, UPS bi u sebi trebao imati zaštitu od prenapona. Potraži u specifikacijama ups-a. Tako da bi bilo glupo stavljati prenaponsku zaštitu prije ups-a

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zaštita napajanja
autorov komentar

Mislim da nema svaki UPS prenaponsku zaštitu...s obzirom koliko sam platio svoj UPS sumnjam da je ima...

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Zaštita napajanja

Nemaju svi ups-ovi prenaponsku zastitu, imaju oni skuplji.

Zasto ne kupis tu letvu i u nju ukljucis UPS? Letva ce ti stititi ups od prenapona a ups ce ti dalje peglati napon.

Isto to si i ti predlozio i cini se logicnim, takvo nesto i ja planiram u buducnosti uraditi. Samo ne mozes jednim ups-om pokriti sve vrijedne uredjaje u kuci.

Opinion is like an as*hole, everyone has it!
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.4.2008 10:28 (DrNasty).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zaštita napajanja

Moja ti je preporuka da, ako imaš dovoljno love, kupiš zaštitu za sve el. uređaje u kući...

Imao sam poulgorko iskustvo, kad je grom spucao u susjedovu kucu a dio se valjda "odbio" meni, crkla mi je skoro sva elektronika u kući... srećom računala su bila zaštićena...

TV ionako negledam previše a žena nekuha tako da nije neka velika šteta za hladnjak i štednjak iako mi je bilo malo žao mikrovalne...

Uglavnom, par tisuća KM kasnije, kupio sam zaštitu za sve el. uređaje i u zadnjih godinu dana su se višestruko isplatili....

Da neulazim u tehnikalije tog tipa jer mi to nije jača strana, prenaponska zaštita (valjda se to tako zove) koju koristim je od Bandrige-a...

Ima doživotnu garanciju, a kad dođe do strujnog udara jednostavno pritisneš gumb i sve opet radi... Spasilo me je već par puta i toplo preporučujem...

PS. Nije ti baš toliko važno koje je marke zaštita, uglavnom da je imas ali ipak gledaj kupiti nešto kvalitetnije.

Osobno sam investirao nekih cca. 800-900 kuna i nije mi žao ni jedne kune...

Sretno...

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.4.2008 10:30 (brainiac).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Zaštita napajanja

Da, problem je s kucama pogotovo ako imaju nadzemni strujni vod. Ja sam u zgradi tako da imam podzemni vod prvo do trafo-stanice pa onda do zgrade u kojoj imam dvostruke osigurace i na kraju automatsku sklopku u stanu i opet kad je nevrijeme zna napon oscilirati. Cijena zastite nije velika investicija ako se pogleda cijena uredjaja i velicina rizika. Trenutno imam produzni kabl na compu s zastitom ali sve se bojim da me ne bi to spasilo zato i ja razmisljam o kompletnoj zastiti uredjaja kao brainiac, mislim da je to jedino koliko-toliko sigurno rjesenje.

Opinion is like an as*hole, everyone has it!

0 0 hvala 0
17 godina
Zaštita napajanja

A da ipak takva tema vec ne postoji!!?

Ovdje:

http://forum.bug.hr/forum/topic/ostale_hardverske_teme/sigurna_zastita_od_prenap/2983.aspx

Amd Athlon64 X2 6400+ Black Edition, Thermaltake V1, Gigabyte GA-M56S-S3, 4GB DDR2 800 Kingmax, Powercolor Radeon 2600xt 256Mb DDR4, Forton Blue Storm 2 500W, Seagate 250GB, Samsung 205BW 20" Widescreen, Thermaltake Armor Jr., Logitech Z-2300, Logitech LX 500
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.4.2008 12:44 (Armor).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice