Vodič za odabir kućišta izdvojena tema

poruka: 6.738
|
čitano: 1.685.005
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
odjavljen
Re: Vodič za odabir kućišta
Lucidius kaže...
karlo125 kaže...

O kojem se kucistu radi

Cooltek TG-01

Evo i to govno ima samo 6.1kg... Nemoj to onda 

Ja evo već neko vrijeme tražim kućište koje će mi odgovarat svim zahtjevima, a imam ih podosta... Dosad nisam uspio naletit na takvo. Zadnje što mi se svidjelo sa fičrsima je Panzer max, al mi je ružan do bola...

Tražim:

- sprijeda i top 3x140mm mounting

- mesh sprijeda i top

- psu shroud

- staklo

- fan hub/kontroler ugrađen sa prekidačem, nešto ko u ovog Arc XL šta ima

- 3.5' mount pozadi na limu

- bez ijednog 5.25inch bay

Da je ovaj novi cm h500p dobio malo bolje recenzije bio bi mi hit. I da ima mesh sprijeda a ne onu plastiku kržljavu... Ugl. imal neko kakvu ideju da bar znam postoji li ovako nešto?

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
8 godina
protjeran
Mislim da sva kucista o rhermaltakea novija imajuto sto trazis. Bas sam im nekidan bio na webu, imaju finih sa 3 venta naprijed. Doduse to bi ti bilo jako glasno sa svim tim upogonjenim. Ja bih radije uzeo nesto sa zvucnom izolacijom i podesio sve ventove da pushu van kucista, recimo nzxt h440. A i taj mesh jos nisan vidija da je izveden posteno. Ili stave spuzvu u okvir njega samog pa se pere skupa i pocrni nakon pranja, ili je taj mesh izrazito labav, prstom napravis udubljenje na njemu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Malo kuciste bez ventilatora bi bilo problem istina, al kad poslozis ventilatore i dobar air flow tih problema nema. Pa ja na usranom z3 plus koje je isto maleno i kud i kamo losije i prednji mesh je restriktivniji pa nemam problema sa temp.

To sa akumulacijom temperature bi se eventualno desilo da imas 1-2 venta pa bi vece kuciste u tom scenariju bilo bolje, al kad postavis ventilatore kak spada tu prica staje.

Pricao si kako velika kucista valjaju jer mozes natrpat unutra brdo toga bez nekog mozganja, aj kreni sad od sebe, mozes stavit sta god hoces u svoje kuciste, a ti si i dalje na jednom radijatoru jer ti je to ocito dovoljno, to si mogao slozit realno i u neko manje kuciste.

Ja ne govorim da si lose izabrao, neg cemu preporucivat Stjepanu il bilo kojem prosjecnom korisniku kuciste samo zato sto je veliko i stanu 3 loopa sa 12 radijatora kad mora nadoplatit pokrov za napajanje i staklenu stranicu, tu se vec dode do cijene postenih kucista, sa meshify dobije to sve za manje para i sa vise negobdovoljno featurea.
9 godina
protjeran
eywa33 kaže...

Ja evo već neko vrijeme tražim kućište koje će mi odgovarat svim zahtjevima, a imam ih podosta... Dosad nisam uspio naletit na takvo. Zadnje što mi se svidjelo sa fičrsima je Panzer max, al mi je ružan do bola...

Tražim:

- sprijeda i top 3x140mm mounting

- mesh sprijeda i top

- psu shroud

- staklo

- fan hub/kontroler ugrađen sa prekidačem, nešto ko u ovog Arc XL šta ima

- 3.5' mount pozadi na limu

- bez ijednog 5.25inch bay

Da je ovaj novi cm h500p dobio malo bolje recenzije bio bi mi hit. I da ima mesh sprijeda a ne onu plastiku kržljavu... Ugl. imal neko kakvu ideju da bar znam postoji li ovako nešto?

Thermaltake Suppressor F51 Tempered Glass Edition, psu shroud bi morao posebno kupit ili uzet verziju bez kaljenog stakla koja dolazi sa psu shroud-om Thermaltake Suppressor F51 Power Cover Edition

SilverStone Primera PM01-RGB

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.11.2017 1:38 (Lucidius).
12 godina
odjavljen
Gorstak79 kaže...
Mislim da sva kucista o rhermaltakea novija imajuto sto trazis. Bas sam im nekidan bio na webu, imaju finih sa 3 venta naprijed. Doduse to bi ti bilo jako glasno sa svim tim upogonjenim. Ja bih radije uzeo nesto sa zvucnom izolacijom i podesio sve ventove da pushu van kucista, recimo nzxt h440. A i taj mesh jos nisan vidija da je izveden posteno. Ili stave spuzvu u okvir njega samog pa se pere skupa i pocrni nakon pranja, ili je taj mesh izrazito labav, prstom napravis udubljenje na njemu.

Nemaju TT ono što tražim. Nema fan kontroler. To je sitnica koju jednostavno želim imat, a košta ko pašteta za proizvest. Mesh je recimo na mom fractalu izveden odlično sprijeda. Vadio sam ga mali miljon puta ništa se nije iskrivilo. Maka san onu spužvu sprijeda i s vrha. Nemam nešto puno prašine u sobi jer je držim ko apoteku pa ne moram čistit često.

Da je ovom arcu stavit umjesto ovih 5.25' bayeva još jedan 140mm fan mount, jedno kaljeno staklo i psu shroud... to bi bilo to do daljnjeg.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
13 godina
protjeran
Pa stavis naprijes rad, ionako tako dobijes bolje temp pogotovo kad ti je mesh naprijed. To za duzinu kartice sam i napisao da je mana, al to se ionako radi o jedino o karticama sa 3 fana. Ovo za kablove sad pricas gluposti, nasao si valjda najveceg konja na youtubeu i po njemu sudis, bas taj kanal za kablove hvale kod tog kucista...
9 godina
protjeran
war3_tft kaže...

To sa akumulacijom temperature bi se eventualno desilo da imas 1-2 venta pa bi vece kuciste u tom scenariju bilo bolje, al kad postavis ventilatore kak spada tu prica staje.

Pricao si kako velika kucista valjaju jer mozes natrpat unutra brdo toga bez nekog mozganja, aj kreni sad od sebe, mozes stavit sta god hoces u svoje kuciste, a ti si i dalje na jednom radijatoru jer ti je to ocito dovoljno, to si mogao slozit realno i u neko manje kuciste.

Ja ne govorim da si lose izabrao, neg cemu preporucivat Stjepanu il bilo kojem prosjecnom korisniku kuciste samo zato sto je veliko i stanu 3 loopa sa 12 radijatora kad mora nadoplatit pokrov za napajanje i staklenu stranicu, tu se vec dode do cijene postenih kucista, sa meshify dobije to sve za manje para i sa vise negobdovoljno featurea.

Ma sta pricas ti, jel ti kazem da imam 3x140mm naprijed na upuhu na anidees-u i isto tako sam imao na F51 (isti ventovi), vodeno u oba kucista na vrhu i razlika u temp grafe je bila 5c u korist F51, nemoj lupetat glusposti napamet.

Inace, moje kuciste nije veliko, cak stovise jedno je od manjih ATX kucista, evo razlika naspram F51 KLIK (samo skrolaj dole)

Ak tebi naspram svega recenog i pkazanog videa iznad jos nije jasno kolko je to socijalno i ograniceno kuciste, onda ja nemam vise sta pricat sa tobom, malo toga si probao i testirao i sve o cemu pises su baljezgarije koje napamet tvrdis, sa zakvim sugovornikom ja nemam sta dalje raspravljat.

Nek kupi taj meshify c meni svejedno, ja sam napsiao i pokazao sta sma imao, pametnom dosta.

EDIT:

A zaboravih napisat i da na F31 uvijek mozes otvoriti vrata na prednjem panelu i simulirati kuciste kao ono sa mesh-om KLIK 

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.11.2017 2:00 (Lucidius).
12 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Thermaltake Suppressor F51 Tempered Glass Edition, psu shroud bi morao posebno kupit ili uzet verziju bez kaljenog stakla koja dolazi sa psu shroud-om Thermaltake Suppressor F51 Power Cover Edition

SilverStone Primera PM01-RGB

TT nema kontroler kolko vidim i nije mesh. Ovaj od SS mi je užas na vrhu. Prednji panel je točno kakv bi tia, al top je neuredan do bola, bez mesha i nema kontroler.

9 godina
protjeran
eywa33 kaže...

Nemaju TT ono što tražim. Nema fan kontroler. To je sitnica koju jednostavno želim imat, a košta ko pašteta za proizvest. Mesh je recimo na mom fractalu izveden odlično sprijeda. Vadio sam ga mali miljon puta ništa se nije iskrivilo. Maka san onu spužvu sprijeda i s vrha. Nemam nešto puno prašine u sobi jer je držim ko apoteku pa ne moram čistit često.

Da je ovom arcu stavit umjesto ovih 5.25' bayeva još jedan 140mm fan mount, jedno kaljeno staklo i psu shroud... to bi bilo to do daljnjeg.

Ima F51 kontroler sta ti je 

12 godina
odjavljen
Lucidius kaže....

Oću meeeeeshhhhh... Al jako je blizu onog što tražim.

13 godina
protjeran
Pa ocito f51 ima bolje rijesen prednji panel, jako jednostavno.

Pokazao si video lika koji nije sposoban procitati specs kucista, pa ak mu pise da gore ide 240 sta se cudi kad 280 ne stane i onda uzme najduzu karticu na trzistu i opet se cudi... Eto tvoja bi kartica npr stala ;P

Ne kazem da sam testirao puno toga, al nekad je dovoljno malo citati/gledati i koristiti zdrav razum, taj f31 je super, al prednosti su mu stvari koje vecini nisu bitne, a stvari tipa staklo i pokrov za napajanje nema tj ima, al onda dodes do cifre gdje se mogu naci bolja kucista.
9 godina
protjeran
eywa33 kaže...

na F51 uvijek mozes otvoriti vrata na prednjem panelu i simulirati kuciste kao ono sa mesh-om KLIK, recimo dok igras otškrines vrata, dok si ovako casual za kompom zatvoris da imas apsolutnu tisinu 

9 godina
protjeran
war3_tft kaže...
Pa ocito f51 ima bolje rijesen prednji panel, jako jednostavno.

Pokazao si video lika koji nije sposoban procitati specs kucista, pa ak mu pise da gore ide 240 sta se cudi kad 280 ne stane i onda uzme najduzu karticu na trzistu i opet se cudi... Eto tvoja bi kartica npr stala ;P

Ne kazem da sam testirao puno toga, al nekad je dovoljno malo citati/gledati i koristiti zdrav razum, taj f31 je super, al prednosti su mu stvari koje vecini nisu bitne, a stvari tipa staklo i pokrov za napajanje nema tj ima, al onda dodes do cifre gdje se mogu naci bolja kucista.

Jako si uporan, Anidees ima bolje rijesen prednji panel jer ima vidljivo šire rupe od rebara, i to uopce nije bitno jer kako kazem kuciste je manje (uze, krace nize) i temperatura se lako zadrzava i koncentrira u malom prostoru, i teze ju je istjerat van.

Taj meshify c je kuciste za slozit konfu za filmove, fejs, youtube i casual gaming (dota, CS:GO itd..)

Eto, a taj ko kupi na ulasku u 2018tu kuciste koje nemoze akomodirat sa vodenim hladenjem na prednjem panelu grafu od 29+cm stvarno je genijalac.

I kad se kupuje kuciste onda se kupuje bez obzira jel ces ga u potunosti iskoristit ili ne, ne kupuje se kuciste svakih godinu dana pa da je svejedno, a nikad neznas ni sta ce te pocet zanimat kasnije, jednostavno taj fractal je office kuciste a F31 je full package i kuciste dostojno najzahtjevijih korisnika.

EDIT:

Nebi ni moja grafa stala jer ima 29cm, eto sam da si obavijesten 

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.11.2017 2:16 (Lucidius).
12 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

na F51 uvijek mozes otvoriti vrata na prednjem panelu i simulirati kuciste kao ono sa mesh-om KLIK, recimo dok igras otškrines vrata, dok si ovako casual za kompom zatvoris da imas apsolutnu tisinu 

I to što veliš... Stvarno je jedan od boljih kandidata. Izgled mi se ne sviđa nešto, al pregrmio bi i to. Vidit ću, nije da mi je hitno, već tek onako za promjenu.

13 godina
protjeran
Nema nikakvog kuhanja kad rasporedis fanove kako spada, pogotovo sa meshom naprijed gdje upuhujes hrpu svjeg zraka bez restrikcije, druge su to price sa punim panelima naprijed gdje osim velicine bocnih procjepa veliku vaznost ima kolko mjesta imas izmedu ventilatora i samih rupa, a kolko vidim f51 ima vise mjesta naprijed pa eto odgovora.

Ja bi se osobno pomirio sto ne stanu 2-3 najveca modela kartice, ako dobijem sve ostalo za 650kn, taj f31 dok pokupujes moderne dodatke dodes do ne znam koje cifre, to ispada iz budzeta o kojem pricamo. Ta tvoja je 285mm pa stane cak i sa radom debljine 30mm.

Pricas kako je to kuciste za youtube, a sam si stavio recenziju gdje daje bolje temp od vecih i skupljih kucista i to pod stres testovima...
9 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

Ma naravno sad ti znas kako sta radi a nisi promjenio dva kucista u zivotu, bolje ne ulazi u rasprave za koje nemas potrebne kvalifikacije i to jos samnom koji sam promjenio 5 kucista razlicitih nivoa i cijenovnih razreda i velicina i testirao sve moguce cake uz graficke od 150 do 300w TDP-a 

Da nesto naucis moras probat i testirat, ovo tvoje je cisto prodavanje zjaka i lupanje nekih predviđanja napamet.

Mislim ono, jos uvijek nemogu vjerovat koje ti kuciste stavljas u usporedbu sa jednim high end kucistem za sve potrebe 

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.11.2017 4:15 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

evo jedan model sa "solidnim" airflowom sa svih strana 

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
odjavljen

Meshify C je solidan case za onog kojem sav hw stane unutra... Meni doduše niti napajanje ne može stat ako je vjerovati podacima na njihovoj stranici. Previše su ga skučili. Fractal mi je drag, al politika "simplifikacije" kućišta im je počela radit probleme jer na kraju su došli do gole kutije bez ičega doista primamljivog za kupce osim estetike... Više nemaju fan kontrolera, top rad/fan support je loš na meshify i define c: nemoš stavit 280mm rad :/ užas. Takve stvari mi dižu živce.

13 godina
protjeran

Ma koje potrebne kvalifikacije aj molim te, pravis nuklearnu fiziku od nekih osnovnih stvari, a na kraju krajeva testovi govore za sebe, isti testovi koje si sam stavio, a znas i sam da gamersnexus ima dobru metodologiju testiranja i picajzle su oko temperatura. Mislim promijenio si 5 kucista, ali zato bi ti na onom darkbase 700 stavio ventilatore na vrh da upuhuju zrak iz jednog od najgorih gornjih panela osmisljenih, znaci taj zrak koji bi dovodio se lomi dva puta i volumen koji bi oni upuhali je 0, al vazno da ti filozofiras o "zakuhavanju" i ne znam cemu, toliko o tome. 

Taj f31 jedino nudi mogucnosti ugradnje ne znam kolko radijatora koje je vecini korisnika totalno nebitno, eto ti kao "premium" igrac imas jedan radijator, pogledaj samo ekipu na forumu, cak ni ansha koji je slagao custom loop nije ugradio dva radijatora. Osnovni featurei iz 2017. se dodatno naplacuju na tom f31 i skaces u skroz drugi cjenovni razred dok pokupujes sve to supa, meshify ima boljku sto unutra ne idu kartice preko 28.5 cm kad stavis radijator naprijed, ali zato nudi sve osnovne feature koje su vaznije prosjecnom korisniku. Ima covjek dosta informacija, nek si bira sto zeli na kraju krajeva. 

eywa33 kaže...

Meshify C je solidan case za onog kojem sav hw stane unutra... Meni doduše niti napajanje ne može stat ako je vjerovati podacima na njihovoj stranici. Previše su ga skučili. Fractal mi je drag, al politika "simplifikacije" kućišta im je počela radit probleme jer na kraju su došli do gole kutije bez ičega doista primamljivog za kupce osim estetike... Više nemaju fan kontrolera, top rad/fan support je loš na meshify i define c: nemoš stavit 280mm rad :/ užas. Takve stvari mi dižu živce.

Tocno tako kako si rekao, onome kome sve stane unutra je super kuciste. Fan kontroleri se izbacuju posto maticne danas imaju dovoljno opcija za podesiti ventilatore, a to sto ne stane 280 gore istina da je malo blesavo, mislim nije da puno fali, da su ga produzili 1-1.5cm stao bi 280 radijator + dobilo bi se vise mjesta za kartice naprijed. Sa kucistima manje vise uvijek neki kompromisi, a naravno tu je i cijena koja diktira dosta toga pa biras sta ti vise pase.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.11.2017 10:16 (war3_tft).
8 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

E moj Warcrafte, nekad si sadio tikve s Lucijem a sad 

0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen

Zna se kako je idealno postavljen raspored intake exhaus sistema u kutijama. Svaki case kojem je potrebno izmišljati trikove da se adekvatno ohladi unutrašnjost je minus i nepotrebno kupcu. U 2018. smo domalo. Očekujem da kutije budu u skladu. Ne razumijem kako ne postoji kućište koje podržava 3*140mm top i front, fan kontroler i mesh gore i sprijeda. Zdrava logika govori da je to idealno za ohladit unutrašnjost. Puna kapa mi je solidnih punih panela i orijentacije za tišinu, rgb gluparija i staklenih trendova... Tišinu hoću samo kad spavam. 

15 godina
eywa33 kaže...

Zna se kako je idealno postavljen raspored intake exhaus sistema u kutijama. Svaki case kojem je potrebno izmišljati trikove da se adekvatno ohladi unutrašnjost je minus i nepotrebno kupcu. U 2018. smo domalo. Očekujem da kutije budu u skladu. Ne razumijem kako ne postoji kućište koje podržava 3*140mm top i front, fan kontroler i mesh gore i sprijeda. Zdrava logika govori da je to idealno za ohladit unutrašnjost. Puna kapa mi je solidnih punih panela i orijentacije za tišinu, rgb gluparija i staklenih trendova... Tišinu hoću samo kad spavam. 

s ovim se u potpunosti slažem....

radije žrtvujem koji db buke za bolji airflow

battlelog: dev0lver - war thunder: dev0lver
13 godina
protjeran
Paolo Maldini kaže...

E moj Warcrafte, nekad si sadio tikve s Lucijem a sad 

Eh da si pratio prije znao bi da je tu bilo klanja zbog njegovog "osebujnog" stila, al na kraju shvatis da na forumu nista ne dobijes vrijedanjem (prcanje je samo dio igre), a dosta toga dobijes koliko toliko konstruktivnom raspravom. 

15 godina
protjeran
eywa33 kaže...
Lucidius kaže....

Vecina mesheva su ti dosta restriktivni, puno bolje za temperature je samo dust filter. 

12 godina
odjavljen

Pa da, očekujem da će case sprijeda imati dust filter i da se mesh može maknuti. U takvim slučajevima mogu birati hoću li imati samo dust filter, mesh, oboje ili ništa. Alo sam tako mogao birat sa Arc xlom koji je već starac danas, onda bi trebao to očekivat i od novih... Tako me iritira činjenica da ne mogu pronaći ono što tražim. A tražim tako osnovne karakteristike.

9 godina
protjeran
eywa33 kaže...

Bas se nasmijem na onu njegovu "pa dobro nemozes samo ugradit grafu koju hoces, 280mm rad na vrh, i neko malo vece napajanje" ono kao da se radi samo o razlici u boji, al bitno da pod nezaobilaznost dolazi mesh i kaljeno staklo te psu cover 

Naravo ima na prosloj stranici i thermaltake x31 kuciste kao prijedlog sa tim ultra bitnim meshom koji je i puno manje ristriktivan od onog na meshify c, a sa grafom od 250tdp to kuciste bi radilo valjda 7-8c razlike u hladenju i zbog puno veceg prostora.

17 godina
eywa33 kaže...

Pa da, očekujem da će case sprijeda imati dust filter i da se mesh može maknuti. U takvim slučajevima mogu birati hoću li imati samo dust filter, mesh, oboje ili ništa. Alo sam tako mogao birat sa Arc xlom koji je već starac danas, onda bi trebao to očekivat i od novih... Tako me iritira činjenica da ne mogu pronaći ono što tražim. A tražim tako osnovne karakteristike.

Ja se tog Fractala ARC XL nikada ne bi odrekao da ga nisam dobio takvog kakvog sam dobio, jos uvijek ga imam doma i mislim ga pofarbat i slozit sve.

Na njega nakeljit tempered glass i amen..

Ovaj prelazak na f51 nema nikakvog smisla pa cak niti estetskog.. Razumiji bi da to radis jer zelis neku estetsku promjenu ali prelaskom na f51 neces dobit skoro pa ništa..

Taj Arc XL ima pun kufer svega, jako je modularan itd..

13 godina
protjeran

Ha nasmijem se i ja na to da jednostavno kupis stranicu od kaljenog stakla i psu cover pa skocis u drugi cijenovni rang. Gle za tu cijeno je ocito da svako kuciste ima mane i prednosti jer sve ne moze imati, covjek ce ovisno o komponentama koje ima i planira imati izabrati kuciste (na kraju krajeva mozda i neko trece) i tu prica zavrsava. 

12 godina
odjavljen

Ma vjerojatno ga neću mijenjati još. Sigurno ne sa f51 ili 31. Kad nađem ono što će mi sve kvačice ispuniti i ako mi se estetski svidi. 

Ali ne mogu vjerovati da je cm sa novim hafom onako podbacio... Tako loš prednji i top poklopac a da je to nevjerojatno.  Od cm, a kao da je od nekog no name kineza. To ispada na propuh. A izgled mi je baš dobar, iako mi je draži minimalistički izgled ARCa.

Šta se tvom arcu dogodilo?

17 godina
eywa33 kaže...

Ma vjerojatno ga neću mijenjati još. Sigurno ne sa f51 ili 31. Kad nađem ono što će mi sve kvačice ispuniti i ako mi se estetski svidi. 

Ali ne mogu vjerovati da je cm sa novim hafom onako podbacio... Tako loš prednji i top poklopac a da je to nevjerojatno.  Od cm, a kao da je od nekog no name kineza. To ispada na propuh. A izgled mi je baš dobar, iako mi je draži minimalistički izgled ARCa.

Šta se tvom arcu dogodilo?

Lik od kojeg sam kupio cijelu konfu je bio ogroman pusac i sad sva ona bijela boja nije bijela i stranice su zguljene.

Trebam si dati vremena i to srediti...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice