Ventilator od napajanja ne radi?

poruka: 21
|
čitano: 4.614
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Pozdrav, imam pitanje, mislim da mi ventilator od napajanja ne radi, temperature su mi manje-više ok, kako mogu saznati da li radi, samo da znate imam garanciju i nesmijem otvarati kućište da vidim jel radi... Evo slika:

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

A tko garantira da ti taj program dobro očitava?

Stavi pc pod teški load i na zadnjoj strani napajanja prisloni ruku trebao bi osjetiti strujanje toplog zraka.

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Re: Ventilator od napajanja ne radi?
Mador kaže...

Pozdrav, imam pitanje, mislim da mi ventilator od napajanja ne radi, temperature su mi manje-više ok, kako mogu saznati da li radi, samo da znate imam garanciju i nesmijem otvarati kućište da vidim jel radi... Evo slika:

Misterij ce rijestiti obicna salveta koju ces prisloniti na zadnji otvor napajanja.

[edit]

Nisi napisao o kojem je napajanju rijec. Naime, neka napajanja ne ukljucuju ventilaotr ako za to nema potrebe ali to su redom malo skuplja napajanja.

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.8.2012 18:21 (Lazarus Long).
15 godina

Vec sam vidio da u tom programu krivo ocitava taj Power fan speed !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Ma....

da bi se ocitao Powerfan treba ga nesto izmjeriti a to se moze "povratnom" vezom iz napajanja > strujni vod koji ide na vent < u maticnu. Nemoguce je izmjeriti vent na napajanju na drugi nacin osim sa stroboskopom

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.8.2012 18:46 (Lazarus Long).
13 godina
protjeran

Na napajanjima nema nikakvih senzora,brojača i slično...A da ne radi vent,ne bi ni napajanje..

It's better to be hated for something you are,than to be loved for something you're not!!!
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Klikam svima ''Hvala'', riječ je o napajanju corsair cx 430.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
Lazarus Long kaže...

Misterij ce rijestiti obicna salveta koju ces prisloniti na zadnji otvor napajanja.

Slažem se, ako već kućište ne smiješ otvarati...

Haf932 kaže...

Power fan je vrlo vjerovatno nekakav ventilator na kućištu koji je spojen na ploču.

Na mojoj ploči nema Chasis fan ili sl. već piše Power fan.

Živim luksuzno! Jedem luk i lijem suze... :)
13 godina
neaktivan

Što da napravim sa salvetom?

14 godina
Mador kaže...

Što da napravim sa salvetom?

Stavi je otraga na izlaz iz napajanja (tamo gdje ti ulazi napojni kabel) i trebao bi vidjeti kako se njiše to ti je znak da vent radi tj. istjeruje topli zrak prema van iz napajanja.

13 godina
neaktivan

A da napravim preopterećenje na kompu, da vidim tak jel vent radi?

14 godina
Mador kaže...

Stavi ga u load pokreni neku igru igraj 10 minuta i poslje prisloni salvetu ili komad papira iza na napajanje moraš vidjeti kako se njiše to je znak da ventilator radi.

A kako bi ti to preopteretio komp?

15 godina
Mador kaže...

Možeš radit što hoćeš ali ovo što ti je ekipa predložila je najednostavnija i najučinkovitija metoda.
Stručnjak za odmaganje...
13 godina
neaktivan

Pa neznam, pokrenem više programa, i neke zahtjevnije igre koje imam na kompu, npr Diablo III. itd.

15 godina

Ma samo napravi ovu metodu sa salvetom i tak ces najjednostavnije i najbolje provjeriti !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
kuny1234 kaže...

Na napajanjima nema nikakvih senzora,brojača i slično...A da ne radi vent,ne bi ni napajanje..

Istina da nema senzora, no ako ventilator krepa, ne znači da je i napajanje krepalo. Evo kod mene zamijenjen ventilator na napajanju nakon dva mjeseca rada bez ventilatora.
Još sam se čudio kako mi je računalo tiho... :) 

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
13 godina
protjeran
Father_Dougal kaže...
kuny1234 kaže...

Istina da nema senzora, no ako ventilator krepa, ne znači da je i napajanje krepalo. Evo kod mene zamijenjen ventilator na napajanju nakon dva mjeseca rada bez ventilatora.
Još sam se čudio kako mi je računalo tiho... :)

Ono nema velike temperature...al svejedno...

It's better to be hated for something you are,than to be loved for something you're not!!!
13 godina
neaktivan

Ali meni je napajanje na donjoj strani i nema puno prostora kuda bi zrak mogao prolaziti, tako da....

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Jednostavno pogledaj vrti li se...Uzmi lampu i posvijetli...vent je okrenut prema gore?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Mador kaže...

Ali meni je napajanje na donjoj strani i nema puno prostora kuda bi zrak mogao prolaziti, tako da....

Pa položi ga na bok i onda upali zatim uzmi salvetu (ili bilo koji drugi komad papira) i isprobaj.
Stručnjak za odmaganje...
14 godina
odjavljen

Power fan je samo oznaka za 3-pinski konektor koji je najčešće smješten pri vrhu ploče i nema apsolutno nikakve veze sa tvojim napjanjem.

Neka napajanja su imala eksternu regulaciju za ventilator i zbog toga dosta matičnih ploča ima taj konektor. Tebi to nema apsolutno nikakve veze i jednostavno zanemari.

Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle.
Moj PC  
2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice