UPS Opcenito

poruka: 4
|
čitano: 2.719
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
UPS Opcenito

Pozdrav svim clanovima , pregledao sam par tema na forumu ,naime prijatelj ima namjeru  kupiti UPS za neprekidno napajanje slabije pumpe naravno uz prepravku ,elektromehanicar je i elektronicar  

zanima me od koliko w (npr. 1000w) moze drzati koliko vremenski UPS , od cega sve zavisi ..  

ako mi moze neko pojednostaviti odnos snage cijene i drzanja vremeneski  neprekidnog napajanja. 

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
UPS Opcenito

Duljina držanja prvenstveno ovisi o kapacitetu baterije. Jači (i skuplji modeli) u pravilu imaju i veći kapacitet baterija.

Međutim, ima par stvari o kojima treba voditi računa da je hlađenje UPS-a projektirano za kratkotrajni rad pod baterijom, pa bi bilo pametnije uzeti model dovoljne snage, onesposobiti njego punjač baterija i postaviti vanjski, poboljšati hlađenje i spojiti jaču bateriju. Ipak, i uz to treba voditi računa o par stvari:

• Napon koji daje UPS je kvazisinusioida, sadrži hrpu smetnji u vidu viših harmonika koji mogu nekim uređajima smetati ili primjerice kod motora uzrokovati jače zagrijavanje
  • Većina današnjih UPS-ova ima napredniju tehnologiju smanjenja faznog kuta prilagođenu za kapacitivna trošila (računala). Takvim UPS-ovima kapacitivna trošila jako male snage mogu uzrokovati detekciju preopterečenja i oni se gase (recimo, ja kad spojim antenu s pojačalom, troši cca 20W, UPS alarmira da je preopterečen)
  • S obzirom da je u pravilu na PC-u software koji gasi komp kad se baterija isprazni, trebalo bi napraviti nekakvu zaštitu koja će mjeriti napon baterije i ugasit UPS kad se baterija isprazni kako je zaštitila od dubokog pražnjenja i uništenja. 
Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
UPS Opcenito

da li je moguce da prosjecni ups (ne najjaci) drzi pola sata i vise , i kakve bateriji idu u ups ,predpostavljam u vidu akumulatora ,jer ups radi na principu ispravljaca(punjaca) za baterije.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
UPS Opcenito

Pozdrav.

Imam UPS s linka http://www.computex.com.tw/cell/default.aspx?pageType=ProductDetail&com_id=555&pdt_id=19802 tj. ovaj prvi p600r, koji imam zadnjih 10-tak godina ali sam ga popravo koristio tek u zadnjih 4 godine na starom racunalu pentium 4 2.4ghz

Sada me zanima može li ovaj UPS gurati ovu moju novu konfiguraciju(detalji pod Moj PC), naime živim na selu gdje su česti nestanci struje i pad napona pa bih želio sa UPS-om omogućiti stalan napon (staro računalo je bez problema gurao).

Zahvaljujem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice