Seasonic SS-620GM vs Corsair 650W TX Series V2

poruka: 26
|
čitano: 6.076
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav,

Naime, kako sam prodao Corsair HX 520 Modular, vrijeme je za kupnju novog napajanja i dvojim između u naslovu navedenog Seasonica i Corsaira.

Molim pomoć kolega koji imaju iskustva s navedenim napajanjima da iznesu svoje mišljenje u vezi istih.

Napajanje ce pogonit konfu iz mog profila, i znam da su po snazi, oba i vise nego dovoljna. Nego zanima me pitanje u vezi tišine napajanja. Ovaj HX 520 je usudio bih se reći nečujan, ako zanemarimo činjenicu da već imam dosta godina iza sebe i da sam pomalo nagluh. Znači bitno mi je da napajanje bude tiho.

Molim Vaše mišljenje u vezi gore navedenih napajanja i eventualno preporuku za kupnju.   

Lp, Fleka

prodajem MBO iz moje konfe
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Seasonic.

Moj PC  
8 0 hvala 1
17 godina

TX650 V2 je koliko čujem bučno napajanje, šteta jer je stari TX650 bio i još je nečujan.

Ja bih na tvome mjestu uzeo XFX-a ili Seasonica.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.11.2011 12:41 (Hyperion).
Moj PC  
6 0 hvala 1
17 godina
Re: Seasonic SS-620GM vs Corsair 650W TX Series V2

Imao sam TX650 dok se nije pokvarilo. Odlično, nečujno napajanje. Zatim sam dobio TX650 V2 jer više nisu imali staru verziju TX-a. Također odlično napajanje(po specifikacijama bolje od prve verzije, dakle bolja iskoristivost 80+ bronze, veći vent od 140mm itd.), ali nažalost prebučno  ! Zatim sam ga prodao i uzeo upravo Seasonica SS-620GM. Preporodio sam se. Apsolutno nečujno pri manjem opterećenju(jedino se počne čuti iznad 50% opterećenja što se rijetko dogodi). Dakle:

Seasonic FTW !

edit: nisu loša ni ova napajanja od XFX-a kako kolega Hyperion reče, posebno onaj 650W modularni model. Dakle niti s njim nemožeš pogriješiti(isto korise ADDA ventove   kao i Seasonic i stare generacije TX-a)

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.11.2011 12:58 (Master Z).
14 godina
neaktivan

Seasonic je cudo, steta sto nemaju napojnih vecih kapaciteta tj. 1000W+.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.11.2011 15:40 (Leopard_st).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Tebi je dovoljno napajanje od 450W za tu konfu. Moj glas za Seasonic SS-520GM, imam ga i tih je. Konfa je iz mog profila.

edit:

@leopard_st

naravno da imaju od 1kW napajanja, eo ti jedna recenzija.

Novac ne može kupiti sreću, ali je ugodnije plakati u Ferrariju nego na biciklu...
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.11.2011 13:07 (Pero Dinamit).
14 godina
protjeran

Corsair AX 650!

Sto se tice napajanja to mi je kao grafika sto efikasnije to bolje. 

Bitna mi je i 7 godina garancije. To vredi 50e vise.

Ne znam kakva je struja kod vas ali 5 godina kod nas je mnogo i moj mozak odbija platim 80-100e napajanje sa 3-5 godina garancije a ne

120-140e za kvalitetnije sa 7 godina garancije. Imas jos 2 godine da ako se desi nesto proizvodjac ti daje njegovu najacu seriju u jacini u kojoj si kupio. Podelite 40-50e na 2 godine.

Ali ljudi najcesce nemaju kes, ne vide prednost, misle da je dovoljno ono jeftinije,

a nekada i jeste i dovoljno samo ja volim da znam da je imam seriju u koju su ulozili najvise mada sve se kvari i svi imaju RMA i procenat losih primeraka. 

http://youtu.be/0LQWJxav7z0
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.11.2011 13:11 (Vlada011).
17 godina

Ali što će mu napajanje od 650W za jednu 560Ti koja ne troši više od 400W (cijeli komp naravno je u tih 400) u loadu?

Također, ako mu je svejedno koje uzeti, neka uzme ono sa najduljom garancijom.

Novac ne može kupiti sreću, ali je ugodnije plakati u Ferrariju nego na biciklu...
14 godina
protjeran

Treba 650W uvek. To je minimalno za gaming konfiguraciju mo meni. 

Moze manje ali nebitno je samo koliko ima W, bitno je da bude single rail, da ima dosta A na 12V. Efikasno, Stabilno, Gold.

Sesonic SS 660 KM vs AX 650.

Sesonic 5 god, izgled onako.

Corsair 7 god, prelepo, malo kvalitetnije, dozvoljava sleeve, kablovi se mogu menjati.

Ja Sesonic vise necu u zivotu kupiti samo zbog krutih kablova, power kabl koji je labav dok ne kupis neki sa strane koji odgovora i jer sam cuo da su ljudi mogli da se pozdrave sa napajanjem jer su zeznuli 10+14 pin(24 pin) kabl.

Takva firma koja nece da izadje ljudima u susret i napravi kabl koji ne moze da se zameni niti oni daju rezervni po meni je bolje uzeti Corsair. Neki su na Sesonic napajanjima koristili kablove od Corsair posto su ranije imali napajnje pa su zvali Corsair da im posalje neke koje mogu. Takve firme ne kupujem. Ali kod nas dok sam kupovao HW nije bilo drugo. Sesonic X je bilo najbolje sto ima.

Jel vi znate da devojka ne moze da izvadi 24 pin tj 10+14 pin iz mog napajanja napolje.

Nema teorije ni da ima nokte i da nema. Da 5 tih kablova izvadis imas zuljeve.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.11.2011 13:33 (Vlada011).
16 godina
neaktivan

Eo javljam da sam uzeo SS-620GM.

Kod Corsaira me najviše vukla gara od 5 godina, a s druge pak strane sam negdje pročitao da je bučan, no nisam više mogao pronaći taj podatak. Tako da, hvala puno Leonard_st, Hyperion i Master Z na datim mišljenima, potvrdili ste moje sumnje.

Pero Dinamit i Vlada011, hvala i vama na mišljenju, čak se slažem i s vama, iako ste omašili fudbal jer tema je i polemika izmedju ona dva napajanja iz naslova.  Uglavnom da ne filozofiram hvala svima.

Nek tema ostane otkljucana, možda ima jos tko sto za dodat, iznijet svoje misljenje itd..

Lp, Fleka

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

A da ipak uzmeš neko od 1kW pa da budeš siguran? Mislim, od viška ne boli glava...

Potrošiš bzvz 300kn ili 50ojra više za 650W, a isto bi ti bilo da si uzeo i 550W neko, naravno govorim o snazi na 12V railu.

I zašto 650W za gaming? Šta sve konfiguracije isto troše pa je to neki standard ili? Za GTX580 SLI ti to nije dosta. Za jednu 560Ti koja sa cijelim kompom troši 400W max ti je dosta i neko napajanje od 550W max. Mislim, možeš ti uzeti i od 650W, ali ne vidim razlog. Ovako samo možeš uštedjeti, ali tvoja lova, radi s njoj što hoćeš.

14 godina
protjeran

Dobro ja sam hteo da imas najkvalitetniju seriju sa duplom garancijom plus 1 godina tj 7 god i sa najlepsim izgledom i full modular iako neki kablovi su obavezni :)

Garancija tj duzina je nazalost jako bitna danas. 

650W nije nista posebno. Ako se desi prilika za neki HW koja se ne propusta da ne kupuje opet 100W jace.

Zasto mora da se dodje 30W do onog sto pise i da racunas kada dodajes nesto. Hocu da mogu da ubacim bilo sta da ne racunam da li ima dovoljno struje.

I meni je bilo dovoljno X 650. A sta bi radio da sada imam njega a uzmem Fermi GTX580 Classified koji ovako je to OK. Ali koliko ta karta vuce kada moze da se klokuje. Da dajem opet 150-200e za napajanje ili je bolje da dam 20e

vise kada kupujem.

A kada sam kupovao Fermi 580 nije postojao a ne Classified model i ko je znao sta cu uzimati. 

Ili da nisam lud za eVGA 580 Classified 3GB AIR bilo je povoljno GTX 590 a ja, znate necu nisam dodao 30e za napajanje kada sam mogao, neka uzme neko drugi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.11.2011 13:46 (Vlada011).
17 godina

Dužina je uvijek bitna, šta god ti žena/cura pričala {#}

Ali, ako misliš nadograditi u budućnosti, onda je bolje uzeti neko jače. Slažem se.

16 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...

A da ipak uzmeš neko od 1kW pa da budeš siguran? Mislim, od viška ne boli glava...

Gle, kažem slažem se s tobom. Jedan Corsair 450W VX Series bi bio sasvim dovoljan za tu konfu. Kao što bi mi npr. bicikl bio dovoljan da se odvezem od točke A do točke B, ali, ako imam love za Ferrari, onda Ferrari FTW, ak me kužiš, ne... 

17 godina

Flekice kužim ja, ali ja sam Vladi odgovarao, ne tebi. Klikni na nadporuka ispod moga posta {#}

Sisa je odličan izbor.

16 godina
neaktivan

A u kitu...

Sta imas Vladi odgovarat kad nije ni postavio pitanje.

Iznad tvog posta je neka reklama.

Sisa FTW..

17 godina

Pa nije, ali sam samo htio komentirati njegov post. Smijem? {#}

I kakvo je napajanje?

16 godina
neaktivan

Ma... tek sam pare poslao, sad cekam mejl da je roba spremna za isporuku. Bit ce nadam se danas, sutra. Javim dojmove kad stigne.

14 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...

Tebi je dovoljno napajanje od 450W za tu konfu. Moj glas za Seasonic SS-520GM, imam ga i tih je. Konfa je iz mog profila.

edit:

@leopard_st

naravno da imaju od 1kW napajanja, eo ti jedna recenzija.

Nisam stvarno znao da imaju vece kapacitete, steta pa ih je tesko naci na ovim prostorima.

14 godina
protjeran

Pa gubili su dosta kesa na GTX580 SLI, GTX590 SLI,5970 CF, 6990 CF kod ljudi koji su isli na AX 1200 i Enermax.

Cak i 5870CF i 6970CF idu ljudi na 1KW ili 1200W.

Za 5870 CF je dosta AX 850 ladno ili Sesonic X 850.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.11.2011 17:22 (Vlada011).
15 godina
Vlada011 kaže...

Treba 650W uvek. To je minimalno za gaming konfiguraciju mo meni. 

Moze manje ali nebitno je samo koliko ima W, bitno je da bude single rail, da ima dosta A na 12V. Efikasno, Stabilno, Gold.

Sesonic SS 660 KM vs AX 650.

Sesonic 5 god, izgled onako.

Corsair 7 god, prelepo, malo kvalitetnije, dozvoljava sleeve, kablovi se mogu menjati.

Ja Sesonic vise necu u zivotu kupiti samo zbog krutih kablova, power kabl koji je labav dok ne kupis neki sa strane koji odgovora i jer sam cuo da su ljudi mogli da se pozdrave sa napajanjem jer su zeznuli 10+14 pin(24 pin) kabl.

Takva firma koja nece da izadje ljudima u susret i napravi kabl koji ne moze da se zameni niti oni daju rezervni po meni je bolje uzeti Corsair. Neki su na Sesonic napajanjima koristili kablove od Corsair posto su ranije imali napajnje pa su zvali Corsair da im posalje neke koje mogu. Takve firme ne kupujem. Ali kod nas dok sam kupovao HW nije bilo drugo. Sesonic X je bilo najbolje sto ima.

Jel vi znate da devojka ne moze da izvadi 24 pin tj 10+14 pin iz mog napajanja napolje.

Nema teorije ni da ima nokte i da nema. Da 5 tih kablova izvadis imas zuljeve.

Vlada, izvini brate ali ti seres..... Ti kao da si imao MSIndustrial napajanja....

★★★★★ Ako sam ti pomogao stisni tipku PRIJAVI ★★★★★
16 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...

I kakvo je napajanje?

To je to.

Nečujno.

17 godina

Isto kao i moje, 100W samo jače.

Vidim da si ga okrenuo naopako, da uvlači zrak iz kućišta. Da li ti se onda više grije i da li je glasnije? I ja sam tako mislio staviti, ali sam na kraju odustao.

16 godina
neaktivan

Jbg, to je jedini mogući način postavljanja napajanja jer kuciste nema dolje otvor, rupice, stogod vec. Tak veli i manual kucista da se napajanja postavlja. I cors je je tak bio okrenut. Ma da nevidim vent da vrti, nebi ni znao da radi. {#}

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
Pero Dinamit kaže...

Isto kao i moje, 100W samo jače.

Vidim da si ga okrenuo naopako, da uvlači zrak iz kućišta. Da li ti se onda više grije i da li je glasnije? I ja sam tako mislio staviti, ali sam na kraju odustao.

Vise se grije kada je okrenuto prema dolje,to jest postavljeno na vrhu kucista.Jer se topli zrak dize uvis.Slobodno ga stavi ovako,u mene tako stoji ima godinu dana,hladno i nista mu nije.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
17 godina

Ma ja imam CM690II gdje napajanje ide dolje i ima nogice pa je u zraku, te ima filter za prašinu (upitne kvalitete). Iako ću vrlo vjerojatno probati ga staviti tako da mi vuće zrak iz kućišta.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice