Problem s napajanjem

poruka: 7
|
čitano: 1.550
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Problem s napajanjem

evo ovako problem je iskrsnuo prije 3 dana

kad kompjuter radi je sve u redu

ali kad ga ugasim iz napajanja se čuje neki čudan tiho pištajući zvuk

onda kad na napajanju stavim prekidač na 0 taj zvuk se polako ugasi nakon neki 5 sekundi ali ko da neki robot crkava (tako zvuči)

i kad opet stavim prekidač na 1 sve je u redu

Napajanje je Chieftec 410w starosti 3 godine

Konfiguracija je Intel C2D e 6400 lagano OC na 2.4 GHz

Grafa je Nvidia 9600 GT isto OC

Matična Asus P5Q se

HDD WD 250GB

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problem s napajanjem

Možda ti ventilatori usporavaju zbog gašenja pa se tako čuje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Problem s napajanjem

Ventilator ne radi dok je komp upaljen, može biti samo neka zavojnica ili nešto slično. Konkretno je teško ustanoviti ovako na daljinu. Glavno pitanje je da li može biti problema s ostalim komponentama ili je samo zvuk u pitanju. Ako te stvarno iritira ili komp postane nestabilan, onda se bavi time dalje.

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

0 0 hvala 0
16 godina
Problem s napajanjem

Evo, i ja imam problem s napajanjem, ali jedino ne znam kako se točno zove. Mislim da je MS marka a sigurno znam da ima 400W.

Naime, prije gotovo godinu dana komp mi je počeo ovako radit uz sve ostale normalne zvukove: css css css. Mislim da je napajanje, jer sam nedavno komp vozio na servis da mi očiste prašinu. Kad sam došao po njega, rekli su mi da ventilator na grafičkoj nije dobro radio i stavili su mi novi. Ali to css se još uvijek čuje.

Ja bar mislim da je napajanje jer su sve ostalo očistili, jedino napajanje nisu otvarali.

E, sad, mene zanima što to je i kako se toga riješit?

LP
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.4.2009 9:21 (Enzo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problem s napajanjem

Otvori sam stranicu od kućišta i osluhni odakle dostiže taj zvuk! Moguće je da elektrolit ili neka zavojnica zuji na matičnoj! Ne mora značiti da je napajanje a u to ćeš se najbolje uvijeriti ako pogledaš odakle točno siže zvuk.

Moj potpis je nakupina gramatičkih pogrešaka zato ga nemojte ni čitati. http://www.kozul.comuv.com/forum/
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
RE: Problem s napajanjem
Enzo kaže...

Evo, i ja imam problem s napajanjem, ali jedino ne znam kako se točno zove. Mislim da je MS marka a sigurno znam da ima 400W.

Naime, prije gotovo godinu dana komp mi je počeo ovako radit uz sve ostale normalne zvukove: css css css. Mislim da je napajanje, jer sam nedavno komp vozio na servis da mi očiste prašinu. Kad sam došao po njega, rekli su mi da ventilator na grafičkoj nije dobro radio i stavili su mi novi. Ali to css se još uvijek čuje.

Ja bar mislim da je napajanje jer su sve ostalo očistili, jedino napajanje nisu otvarali.

E, sad, mene zanima što to je i kako se toga riješit?

Moguće da se čuje ventilator u napajanja, to moraš prvo ustanovitim, ali ja znam sigurno da to napajanje nema 400 W. To možda piše na naljepnici, ali u realnim uvjetima nema šanse isporučiti toliko. Ukoliko je stvarno ventilator u napajanju, to definitivno nije napajanje koje bi mi bilo žao baciti i staviti novo.
MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD
16 godina
Problem s napajanjem

Bio sam u pravu. Malo sam slušao, nisam čak ni otvarao kućište, i stvarno dolazi taj zvuk iz napajanja. Kupit ću novo i stvar riješena.

LP
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice