Problem s napajanjem od kad je R9 270OC u kompu

poruka: 5
|
čitano: 796
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina

Pozdrav,

molio bih za vašu pomoć..  komp je AMD Phenom II x4 3360 ( mislim da je to 945 ), 2x4gb ddr3, 2 harada, 1 ssd i jedan cd i jedna zvučna na pci-e koja treba napajanje ( xonar ), Asus ploča neka normalna.. 

nedavno sam mjenjao Ati Asus 7790 za Ati Gigabyte R9 270OC, komp mi je najnormalnije radio 3-4 dana i onda se jednom restirao sam od sebe i od tada ne mogu igrati niti jednu igru ( desktop korištenje normalno radi ), unutra je Raptox 600  star par godina ( cca 5god ).. 

Očigledno je otišlo napajanje pa sam od frenda posudio drugo HIPER Type R 580W ( neko Njemačko modularno ) koje je kao snage 560W ( 280w + 360 W )  komp je opet par dana radio normalno dok nije nešto puklo i komp se resterao, nakon toga napajanje je proradilo i radilo normalno 10-15 min i onda se smrzlo i ugasilo ( sad više to uopce ne radi )

Da li je mogoguce da grafička radi neke probleme te da napajanja odlaze zbog nje ili su jednostavno bila preslaba ili prestara !?!?!

Razmišljam sutra kupiti   Corsair VS 650 ATX12V v2.31  ili  Fortran 550W RA550  ili Seasonic 520 W SS-50GB S12II

nekako mi se najviše sviđa ovo Corser jer vidim da ima sistem unutra kao XFX neki novi na jednom railu itd..

Daklem - molim preporuku oko kupnje tu su negdje sa cijenom sva oko 500kn i najbitnije da li je do grafičke pa mi se može desiti da i novo napajanje uništim ??

Hvala na pomoći

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Problem s napajanjem od kad je R9 270OC u komp

Raptoxx 600 kojeg sam našao na netu daje samo 300 W, a Hiper 360 W na 12 V. Oba napajanja bi trebala biti u stanju držati tvoju konfiguraciju, čija je potrošnja oko 250-275 W u full loadu, ali moguće da je upravo starost i lošija kvaliteta istih bila presudna. Bilo bi dobro ako možeš dati točan naziv matične, za svaki slučaj.

Napajanja kao što su XFX PRO 450 W (od 360 kn) ili Silverstone Strider ST50F-ES230 (od 300 kn) bi također sasvim u redu držali tvoju konfiguraciju, ali ako hoćeš jače imaš i XFX TS 550 W (od 470 kn), a od tvojih prijedloga bih izbacio VS 650 jer su FSP i Seasonic kvalitetnija napajanja, a i ne treba ti 600 W.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.7.2014 9:03 (kiwi_91).
13 godina

Hvala na odgovoru, sad sam baš gledao taj xfx ts 550 i čini mi se super, a kaj znaci fsp ko VS Corsera jer sam se vec maltene odlucio na njega - kaj nije taj Corsair vs650 isto taj "noviji" single rail sistem ?  Mislim si ipak je 100W jace pa bolje da ima u rezervi ili griješim

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Problem s napajanjem od kad je R9 270OC u komp

VS je single rail, ali budući da je to početna serija u Corsairovoj ponudi, negdje se moralo štedjeti, a štedjelo se upravo u lošijem dizajnu elektronike i ugrađenim komponentama koje nisu na razini kvalitete komponenti koje su u predloženim Seasonic-u, XFX-u i FSP-u.

13 godina

kupio XFX 550 kako si i predložio, sad valjda nebu problema - to je prek 50% jače nego kaj mi treba pa bu valjda ok - da mi se opet ne zdimi nakon 6-7-8 sati igranja u full load-u..

Hvala za pomoc

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice