Pregrijavanje UPS-a

poruka: 8
|
čitano: 2.368
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Pregrijavanje UPS-a

Zadnjih nekoliko dana u sobi u kojoj je računalo osjećala sam čudan miris. Mislila sam da se dijete pokakalo pa miris zaostaje, ili da je to miris prljave posteljine... Dok se danas računalo nije 2x samo od sebe isključilo. Slučajno sam dotaknula UPS kutiju i skoro se opekla. Osjetila sam i da onaj čudan miris izvire iz njega.
UPS je star oko 5 godina. Računalo je svaki dan po cijeli dan uključeno, od buđenja do odlaska na spavanje. Je li moguće da mu je istekao rok i da ga trebamo zamijeniti novim?

Jedna bočna strana malo mu se čak i iskrivila od topline. UPS stoji tik do kućišta računala, udaljeni su manje od 5 cm.

Molim vaša razmišljanja o ovom događaju i hvala!

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.8.2013 15:58 (MarijaZD).

1 1 hvala 0
15 godina
odjavljen
Pregrijavanje UPS-a

Ovo može biti opasno, možda se baterija unutra napuhala i grije se, pozovi stručnjaka da pogleda ili baci stvar u smeće.

Svi smo mi Mentalist.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Pregrijavanje UPS-a

pretpostavljam da se radi o  cyberpoweru,ja sam problem rijesio tako da sam ga udaljio od kucista,normalno je da se malo grije,ali to je previse...jesi uopce ikad mijenjala bateriju u njemu?

Roses are red,my screen is blue,and I'm sitting here thinking WTF did I do?///Lancer Evolution X <3
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Pregrijavanje UPS-a

Nikad, što se baterija treba mijenjat? {#} Vi ste u svojim UPS-ovima mijenjali? Di se to mijenja, u nekom servisu ili?

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.8.2013 17:44 (MarijaZD).
15 godina
odjavljen
Pregrijavanje UPS-a

Gledaj, nakon 5 godina baterija je garantirano mrtva, dapače, u većini UPS-a ne traje dulje od godinu dana, jer ju ups loše održava.

Znači, vjerojatno ti već par godina ups stoji uštekan za ništa.

Nađi nekoga da ti zamijeni baterije, možeš i ovlašteni servis ali će te skupo koštati, rađe nađi neki normalan servis, to može svaka budala zamijeniti, samo treba naći gdje povoljno kupiti baterije. I pitaj dati pokažu stare baterije kad ih izvade, pa će ti sve biti jasno.

http://forums.overclockers.com.au/showthread.php?t=685711

Svi smo mi Mentalist.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Pregrijavanje UPS-a

ja sam u 5 godina promijenio 2 puta...kad sam s multimetrom provjerio bateriju,pokazivala je 6v,a pc radi na 12v :) 

Roses are red,my screen is blue,and I'm sitting here thinking WTF did I do?///Lancer Evolution X <3
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
odjavljen
Re: Pregrijavanje UPS-a
kivic15 kaže...

ja sam u 5 godina promijenio 2 puta...kad sam s multimetrom provjerio bateriju,pokazivala je 6v,a pc radi na 12v :) 

Kakve to ima veze? UPS pretvara 12V sa baterija na 230v izmjenično za napajanje kompjutera. PC radi na 3.3, 5, 12, -12, a ne samo na 12V.

Svi smo mi Mentalist.
12 godina
neaktivan
Pregrijavanje UPS-a

Hvala puno na odgovorima... Nisam imala pojma.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice