Predugačak usb kabel

poruka: 19
|
čitano: 4.057
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Predugačak usb kabel

Molim pomoć,novi sam na forumu ,pa da izložim svoj problem.Kupio sam LCD TV s tim da sam izabrao LG koji može reproducirati filmove iz HD. U trgovini sam probao i to je šljakalo. Pošto je USB priključak na TV-u sa strane,a tv stoji knap u regalu ,kupio sam produžni USB kabl 2 metra.

I pogađate kod kuće spojim HD preko produžnog,i on ne radi, ni ne vibrira pod rukom,ali svjetli ledica na hardu. Uključim stik 4 Gb,on radi ok.  Dali je dužina kabla presudna da HD wd350 gb ne može raditi. Ili možda kvaliteta kabla. Molim pomoć.

samo Panasonic priznam

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Predugačak usb kabel
mucamica kaže...

Molim pomoć,novi sam na forumu ,pa da izložim svoj problem.Kupio sam LCD TV s tim da sam izabrao LG koji može reproducirati filmove iz HD. U trgovini sam probao i to je šljakalo. Pošto je USB priključak na TV-u sa strane,a tv stoji knap u regalu ,kupio sam produžni USB kabl 2 metra.

I pogađate kod kuće spojim HD preko produžnog,i on ne radi, ni ne vibrira pod rukom,ali svjetli ledica na hardu. Uključim stik 4 Gb,on radi ok.  Dali je dužina kabla presudna da HD wd350 gb ne može raditi. Ili možda kvaliteta kabla. Molim pomoć.

Ako kabel ima 2 metra tada nebi smio imat problema ali  je dokazano da kabel od 5 metra ima problema u dobavu podataka jer se javlja kao neprepoznava i česti izbačaj.

Probaj sa  metrom kabelom pa bi trebalo bit OK.

Greška može bit ako je loše spojen ili je labav kontakt ako se ušteka u USB.

Sam svoj majstor. :)
15 godina
neaktivan
Diskovi općenito traže vise struje iz USB-a od stickova. Ako disk niti ne spina, fali mu struje. Probaju za svaki slučaj drugi kabel, ali mislim da bi ti jedino jedan tzv. Y kabel spasio stvar, ili ŠTO KRAĆI kabel.
Meni na Philipsa disk ne radi na kabelu dužem od 20cm. :-/
15 godina
mucamica kaže...

Jesi u trgovini probao priključit stik ili taj disk?

Problem može biti u tome što TV može čitati samo ako je disk formatiran u FAT32 formatu, u kojem je vjerojatno stik pa njega može učitat

15 godina
neaktivan
Predugačak usb kabel

U trgovini sam probao disk na njegovom 50 cm kablu i to je šljakalo. Isad radi,ali mi se neda stalno izvlačiti tv iz regala, a nema mjesta da gurnem ruku,zato sam uzeo produžni,ali nažalost vjerojatno predugačak. Na njemu radi stik i ono za slike ali HD ne ,premda svjetli ledica,ali ne vibrira pod rukom kao kad radi. NA tv se ništa ne prikaže kao da nisam ništa prišteko.

samo Panasonic priznam

0 0 hvala 0
15 godina
mucamica kaže...

U trgovini sam probao disk na njegovom 50 cm kablu i to je šljakalo. Isad radi,ali mi se neda stalno izvlačiti tv iz regala, a nema mjesta da gurnem ruku,zato sam uzeo produžni,ali nažalost vjerojatno predugačak. Na njemu radi stik i ono za slike ali HD ne ,premda svjetli ledica,ali ne vibrira pod rukom kao kad radi. NA tv se ništa ne prikaže kao da nisam ništa prišteko.

Onda mu definitivno fali struje. Ako ima dva usb utora na TV-u kupi si y kabel i spoji oba na tv. Ako nema onda moraš nabavit kraći kabel

15 godina
neaktivan
Predugačak usb kabel

Imam jedno pitanje. Dali je ovaj kabl od HD nešto specijalno ili se može kupiti isti takav. Onda bi ovaj ostavio uključen u tv, a sa drugim istim takvim u drugoj sobi snimao filmove sa receivera nb4000T. (da nemoram svaki put micat tv)

samo Panasonic priznam
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.3.2012 22:45 (mucamica).

0 0 hvala 0
16 godina
moderator

usb kabel ko usb kabel...

koristi koji hoćeš...al što kraći

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
15 godina
XXX-Man kaže...

Slažem se u potpunosti, imal sam isti problem, zamjenil sam USB kabel za kraći i radi bez problema.

Valentin
15 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
XXX-Man kaže...

Slažem se u potpunosti, imal sam isti problem, zamjenil sam USB kabel za kraći i radi bez problema.

Nažalost,neradi ni ovaj od 80 cm. Dali postoji kraći??KAK SE KREĆU TE DUŽINE AKO NETKO ZNA?

samo Panasonic priznam
16 godina
moderator
mucamica kaže...

Nažalost,neradi ni ovaj od 80 cm. Dali postoji kraći??KAK SE KREĆU TE DUŽINE AKO NETKO ZNA?

dakle ovako...

1. jesi isprobao s tim istim kablom na kompu i na tv-u?

2. provjeri opet dal radi na tv-u s originalnim kablom...za svaki slučaj

kablova ima od nekih 50cm pa na dalje (do 5m)

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
15 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
mucamica kaže...

dakle ovako...

1. jesi isprobao s tim istim kablom na kompu i na tv-u?

2. provjeri opet dal radi na tv-u s originalnim kablom...za svaki slučaj

kablova ima od nekih 50cm pa na dalje (do 5m)

Orginalni kabl od HD je oko 50 cm i preko njega radi. A preko ovog produžnog od 80 cm rade stikovi 4 gb i one kartice iz fotoaparata,ali hd ne. Probat ću još produžni ako nađem od 50 cm,ako nejde onda moram za svaki film micati regal.lol.

samo Panasonic priznam
16 godina
neaktivan
Predugačak usb kabel

Nisam procitao cijeli topic ali znam da meni sa WD320 Gb ako nije onaj njegov 20cm kabal prekida tj. gotovo ga nemoze zavrtiti ;) 

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.3.2012 19:45 (GRDI-146).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Predugačak usb kabel

Postoji još jedno elegantno rješenje. Uzmeš USB hub s napajanjem i onda preko njega. Kod mene je kabel od HUB-a do digitalnog prijamnika dug oko metar, - metar i 20, a hard disk je spojen USB -> mini USB kablom od 20 cm u hub. Tak da, mislim da bi radilo i da je kabel između HUB-a i tv-a 2 metra. Probaj od prijatelja posuditi ako nemaš, pa probaj.

Kad već čitaš ovo, pročitaj i pravila foruma! :D

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
GRDI-146 kaže...

Nisam procitao cijeli topic ali znam da meni sa WD320 Gb ako nije onaj njegov 20cm kabal prekida tj. gotovo ga nemoze zavrtiti ;) 

I ja imam isti taki HD wd320 sa njegovim kablom koji je oko 40 cm šljaka. A neznam dali se isto taki kabl može kupiti,pa bi onda ovaj ostavio stalno uštekan a sa drugim snimao filmove.

A što se tiče HUB-a neznam što je to.

samo Panasonic priznam
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.3.2012 20:42 (mucamica).
17 godina
mucamica kaže...
GRDI-146 kaže...

I ja imam isti taki HD wd320 sa njegovim kablom koji je oko 40 cm šljaka. A neznam dali se isto taki kabl može kupiti,pa bi onda ovaj ostavio stalno uštekan a sa drugim snimao filmove.

A što se tiče HUB-a neznam što je to.

onda ti google može pomoći. Hubovi s napajanjem su ti oko 100 kn kod nas.

15 godina
neaktivan
denix kaže...

onda ti google može pomoći. Hubovi s napajanjem su ti oko 100 kn kod nas.

Ne kužim gdje se HUB napaja,ima li u sebi bateriju,nevidim kabl za napajanje 220v.? Izvini,totalni sam laik pa molim za strpljenje{#}

samo Panasonic priznam
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.3.2012 11:07 (mucamica).
16 godina
neaktivan

Duljina kabela može biti presudna, ali ne nužno i u ovom slučaju. Ono što ljudi često zanemaruju i ne gledaju uopće je 'kvadratura' kabela, odnosno debljina vodiča u njemu. Obično se na svim tim kablovima nalazi AWG oznaka (American Wire Gauge). Koga zanimaju detalji o AWG-u, ukratko http://en.wikipedia.org/wiki/American_wire_gauge u osnovi, što manji AWG broj, to je vodič deblji (čitaj proizvođačima skuplji pa je takve kablove teže naći).

Imao sam sličnu situaciju kao i ti, optimistično kupio kabel renomiranog brenda želeći kvalitetno rješenje.... na kraju je ispalo da je taj renomirani brend sranje, a jedan prastari noname stvar odradi bez problema. Duljine iste, samo je ovaj stari i na oko i po awg oznakama deblji.

Sa istom debljinom, jasno, pomoći će možda i da je kabel kraći.

15 godina
neaktivan
Predugačak usb kabel

Rješio sam problem tak da sam prerezo kabl,na najmanju moguću mjeru da još može dohvatiti i zalemio žice i šljaka,ok ,rješen problem.

samo Panasonic priznam

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice