znaci kupio sam grafu 7790 asusovu i trazi me 6 pinski konektor a moje napajanje nema taj konektor dali ja mogu kako kupiti samo taj konektor ili moram novo napajanje?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
znaci kupio sam grafu 7790 asusovu i trazi me 6 pinski konektor a moje napajanje nema taj konektor dali ja mogu kako kupiti samo taj konektor ili moram novo napajanje?
možeš kupiti taj konektor-adapter "Dual Molex to PCI Express 6 Pin Power Connector"
postoje adapteri molex ili satapower na vga-6 i vga-8 pinski.
problem može biti ako napajanje ne isporučuje dovoljno struje ukupno (kroz mbo-pcxe) 75w i kroz ovaj kabel 150w-nadalje. Provjeri teh.spec koliko ta vga stvarno može povuči jer napajanje od 350-400w može biti nedovoljno uz to što stari pa pada efikasnost.. možda radi ali možda se i gasi pod opterećenjem (ovis i o ostatku PCa). Ponekad je jedino kupnja novog/jačeg rješenje.
znaci imam spireovo od 550w i grafa mi trosi 85 bar tako pise
To bi trebalo biti dosta . Jedino mislim da bi ovaj procesor Athlon II X2 270 mogao biti "bottleneck" ako se radi o njemu.
da radi se o njemu ali vec imam u planu drugi jaci cetverojezgreni
-dekaracija je stvar papira i olovke (podnosi svašta), ali recimo da je vjerojatno bar 400w moguće dobiti, dovoljno. (85w za vga je minimum za upaliti tj to je već time što traži dodatni konektor iznad 75w, ne za upaliti 3d..).
-starenjem i povišenim temp pada i efikasnost napajanja, npr novo deklarirano 80% od 500deklariranih dobiješ 400w realnih.. + starenje i uvijet da je deklaracija OK.
Nedovoljno napajanje je stres za MBO jer zapravo MBO-chipovi-VRM.. stabiliziraju sve nepravilnosti napajanja. Opet, dok je mbo nova to je lakše, kao i dok je hladnije..
Često se kod ovakve nadogradnje brzo pojavi kvar, upravo zbog navedenih stvari. Ako ti se počne BSODat, stani na vrijeme i sjeti se ovog posta, ili ako sve radi OK, zaboravi. (sretno).
Ako je obični Spire Jewel 550W onda je pomalo šteta takvu matičnu, novu grafu i potencijalno novi procesor staviti na tako nekvalitetno napajanje. Tako da je moja preporuka uzeti neko novo napajanje. No, ako ga ostavljaš, ima dovoljno snage i za 4-jezgreni CPU i neće biti problema što se toga tiče, ali kažem, budući da je nekvalitetno, nikad se ne zna što bi moglo biti...
I prvo provjeri da ti molex-i nisu zauzeti s floppyem ili nečim jer koliko vidim to napajanje ima samo dva molex-a.
evo ljudi kupio sam kabel i spojio i eto ga sve super... da sada imam u planu kupiti procesor a dalje sta Bog da. Hvala decki