pozz sutra kupujem komp i treba mi kuciste. Kuciste mora biti iz adm-a. Cijena nije bitna, dobro zracno hladenje, protok zraka...MOLIM SAVJETE I PRIJEDLOGE
Nesrećo jedna - pa kakav si to naslov stavio? :(((
Nesrećo jedna - pa kakav si to naslov stavio? :(((
sta mislite ova ova 3
sta mislite ova ova 3
Kaj ti se ova ne sviđaju?
zašto baš Tt kucište?
Zašto baš mora u ADM-u?
u adm-u jer cu sve tamo kupit pa neka bude i kuciste xD. Pa nekazem da mi se ta nesvidaju, nemora biti 1 od ona 3 moze bilo koji 2.
a cijena
Thermaltake VA9003BWS Kandalf Black, bez PS, alu-maska, crno
nekih 1¸600kn
bas si nesreca
Gle, kad smo kod odabira kucista ima ih od 200njak kuna do oko 2k kuna -> ti si reko da trebas protok zraka i blah blah blah i onda puknuo 3 kucista od preko soma kuna. Sad, ti oces kvalitetno kuciste ili skupo kuciste ili mora bijesno izgledat? Napomeni to jer ima kvalitetnih kucista koja kostajuoko 300-500 kn koja su i funkcionalna i da se (ako vec ne dolaze s njima) stavit koji vent za protok zraka (bez ledica se nadje 2-3 veta za oko 100kn i ok je protok onda), a opet ima skupih koji imaju vec ugradjene ventove sa milion ledica, svjetle ko prosjecan disko klub i kostaju ko sv. Petra kajgana
EDIT: ne znam kako vi, ali pitam ovo jer ja radije dam 1000kn na bolju grafu ili proc ili maticnu ili.... nego da toliko vise potrosim na kuciste, samo zato pitam, pa da se preporuci neko jeftinije koje je super a ne izgleda toliko lose ili ako oces ova skupa da se dalje ne mijesam
Ona kvalitetna kućišta od oko 500kn koja spominješ, mene zanima, može koji linkić? Izgled nebitan, bitna kvaliteta izrade, protok zraka, i po mogućnosti da ne zvuči kao jumbo jet.
http://www.links.hr/index.php?naziv=Ku%E6i%9Ate+COOLERMASTER+Cosmos+RC-1000-KSN1-GP+-+srebrno-crno%2C+bez+PS&option=artikl&id_kategorija=052607&id_artikl=052.607.061
Imam navedeno kučište prezadovoljan sam sa rješenjima protoka zraka,pogotovo za grafiku koja ima svoj tunel.Super kvalitetno kučište.Pogledaj malo recenzije na netu.Sve petice....
Nemojte ga uopce savjetovati ... balavac vas jeebbe u mozak a nista nece kupit.
Prije par mjeseci je trazio preporuku konfe do 23 000 kn, a sad 2 mjeseca kasnije ne samo da nije ništa kupio nego muku muči oko kante ... katastrofa!
Heh.Ako je tako stvarno ne razumin kako mu je to zanimljivo .....
Evo ti odlično kućište antec_p182
I neslažem se s izjavom "bolje dat za grafičku" dobro kućište će bit dobro i za 1 godinu a grafička će bit najbolja za minjanja nakon te godine dana :)
Isto vrijedi i za monitor, bolje više love za njeg nego za grafu.
Pozdrav!
Dobro je Mano napisao. Ima post od 10.8. gdi se navode bijesne cifre itd. Dobro kit, u čemu je fora?
Ak je stvarno frka nema sumnje da će se dobar dio foruma potruditi objasniti, nacrtati .... i sični glagoli...
http://forum.bug.hr/forum/topic/slaganje-pc-konfiguracija/konfa-do-23000kn/7019.aspx?jumpto=91036&sort=asc&view=flat
JA mislim da ti se ovo bolje isplati uzeti mada je i ovaj cosomos dobar. Ovo ti je duplo jeftinije samo i ovdje ti je video reweiv, samo sto nije u ADMu. JA cu to kuciste za bozic dobiti.
da imam post od 10.8 ali malo to procitaj i vidi sta cu napisali pa nisam isao tada... PC sam narucio i tema moze lock!!
Cosmos, prvo kučište koje nemam namjeru mjenjat bilo kojim drugim.
turbo izgled, vrhunsko hlađenje, zračni filteri, zvučna izolacija, donji smještaj napajnja, ma sve perfektno. Tihi 120mm ventilatori.
I ja ga imadem, jedina zamjerka je (ne mora nužno biti) što ima 20 ak kg, pa nije baš prenosiv i malo veći gabariti.
Zato cu ja kupiti Lexu koja im 5,6 kg i dobis torbu uz nj tako da ga mogu po lanpartyjima tegliti.
I ja ga imadem, jedina zamjerka je (ne mora nužno biti) što ima 20 ak kg, pa nije baš prenosiv i malo veći gabariti.
Ona kvalitetna kućišta od oko 500kn koja spominješ, mene zanima, može koji linkić? Izgled nebitan, bitna kvaliteta izrade, protok zraka, i po mogućnosti da ne zvuči kao jumbo jet.
Thanx
Whatever ljudi.... vama da se napravi super uber cool lijepo kuciste sa ne znam cim i kaze to je najbolje i kosta 5000kn vi bi rekli, da stvarno je tako, pa to je odlicno i uzeli ga i nikada pomislili jeste li mozda dali koju kunu viska.... no za cijenu od 2k kuna se dobije racunalo koje radi, a ne kuciste....
ima frend takvo, ima bravu, ima alarm, protok zraka, ledice... the works... platio ga je sa svim "ukrasnim" kablovinjem i ventovima oko 2k kuna.... stoji tamo, tiho je, svjetli na sve strane, njemu je jako lijepo, ali radi isto sto i moje od 350kn - stoji pod stolom i drzi komponente nutra
Da, njemu nije nijedna komponenta rikla jer nije imo dobar protok zraka, ali guess what, nije ni meni. Pito sam ga sto ce mu brava i alarm? Nije imo odgovora - ajmo ovako, sto ce vama? Kaj mislite da ak vam netko provali u stan bu otvaral kuciste i kral komponente ili bu uzel cijelo kuciste i odnio ga? Ili bute ikada bacali komp sa 2. kata pa je bitno da kuciste moze prezivjet taj pad, bez obzira na to kaj bu maticna i cooler kod udarca porazbijali ostatak komponenti? mozda je stvar u onim super cool ruckama? imaju i jeftinija kucista rucke i to cvrste, nikad nisam nikom cuo da im je ikaj puklo, a opet ne teze 20kg . Ili je ideja u tool free (kojeg onako usput ima skoro svako danasnje kuciste)? Mozda u cvrstoci i kvaliteti izrade samoj po sebi iako vam ta kvaliteta i cvrstoca ne cine nikakvu razliku? Protok zraka? Lol, ima kucista sa "losim", ok, ali vecina imaju rupe (gore), naprijed, nazad, sastrane... par ventova od 20kn komad i rijeseno... malo se snadjete kome smeta prasina sa zenskom najlonkom s nutarnje strane da se ne vidi i to je to koga smeta. Ja iskreno sa prasinom nisam u zivotu imo problema... sve sto mi je ikada riknulo bilo je jedno napajanje i to ono prvo kaj sam dobil s kucistem nakon 3 godine... onda se povecala potreba za jacim i kvalitetnijim napajanjima (pa i kupujem ona s imenom) i otada do danas niti jedna komponenta nije rikla - 1 godisnje usisam polako s obicnim usisavacem prasinu kaj se nakupi. Zadnje kuciste tj. ovo koje mi stoji doma sa starim kompom imam jos od srednje skole kad sam celerona uzimo s njim - staro je i neugledno, kostalo je cijelih 200kn sa ugradjenim PS-om onda i jos uvjek je cijelo, prezivjelo je 3 konfe, sada ga mijenjam samo zato kaj mi je fakat vise ruzno i zmazano je i spreman sam dati 300-400kn da ga zamijenim
Al dobro, svakom svoje... neko je spreman dati 3, 4, 5 pa i vise tisuca kn za Dupon upaljac, je da pali cigarete isto ko i onaj kinez za 1.5kn, ali plamen je drugaciji i lijepo izgleda.
COOLERMASTER. Nisu tolko skupa a odlicna su (samo maknes led lampice sa ventilatora ili ih ne spoji)
Pa štače ti kučište neka ti djelovi budu na zraku
Ili u frižideru.(slika viđena na ovom forumu)
pozzz....imam 1850KM ili 400/450 kuna..eh sad a hoću sebi uzet kučište sa jednom prozirnom stranom jer mi je šaren komp u nutra...ja sam mislio uzrt thermaltalke vb1000bws....on je 130KM...šta vi mi predlažete