Otišlo je napajanje na kompu i ja htjedoh zamjenit napajanje sa drugog kompa isto po snazi ali ta matična ploča zahtjeva još jedan konektor (6-pinski) pored ovog glavnog koji je na oba napajanja. Radi se o starijem pc-u (8 god.) i zato vas molim ako mi netko može reć gdje nabavit potrebno napajanje i kakva mu je cijena I jeli uobičajen taj drugi šesteropinski konektor na matičnim pločama.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Čekaj , tebi treba napajanje za komp star 8. godina? Onda ti treba klasično ATX napajanje.
Koliko se sjećam, napajanja su onda imala ATX konektor, AT konektor i jedan dopunski 4 pin konketor (ne uvijek).
E imam dva kompa. jedan 9 god a drugi osam pa sam probao samo zamjenit neispravno napajanje sa ispravnim a kad ono na navedenoj matičnoj ima do ovog 20 pinskog konektora još jedan utor koji zahtjeva 6-pinski konektor.e sad je to uobičajeno ili je matična posebna zbog tog konektora?
taj stari konektor, (original, 2x6 konektora) je sa starih AT (ne ATXa), bio je prijelazno rješenje, neke ploče imaju molex, kasnije 4-pinsko.
Mislim da je to ploča (RDRAM?) koja ima oba tipa ... spoji molex.
Eto rješeno.Radi i bez njega:)