Ok, ovo je srot napajanje, samo sam htio u nesto biti siguran. Dakle, ovo je na naljepnici +3.3V@28A, +5V@34A, +12V@16A i jos kaze da na 3.3V+5V daje 260W. Ne pise nigdje koliko daje na 12V ali to bi trebalo biti 16A*12V=192W. Dakle ovo sroteks napajanje daje sveukupno oko 450W. Posto normalan moderan PC 90% struje vuce s 12V raila to bi onda znacilo da moje "550W" napajanje zapavo daje oko 200W iskoristive struje?? Jasno mi je to da ono koliko vati pise na napajanu skoro pa nikad nije tocno, ali tek sad kad sam ubacio brojke shvatio sam koliko je zapravo srot napajanje. Pa jel stvarno moguce da daje tek 200-tinjak vati? Da nema jos neki dodatni trik pa se negdje magicno dobije jos koja stotina? Recite mi da ima.
I onda meni bas nije jasno kako mi komp moze normalno funkcionirati. 9600GT trosi nekih 100tinjak W a Athlon ima TDP od 89W. Ostalo pocuclaju HDD i ostale komponente. Meni se cini da to prelazi 200W, a to nikako nije dobro. Samo zelim znati jesu li ove moje pretpostavke ispravne! 
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Bump. Dajte ljudi danas mi je rodjendan! 
Bump. Dajte ljudi danas mi je rodjendan! 
pajdašu zamjenil 400w ms platinum za 550w ms platinum i nema nikakvih problema-phenom x4 955,4gb.rama.5770 grafa,2harda..
pod opterečenjem nema pada napona..začudo i ta firma se popravila nabolje..inače svi pljuju po tim napajanjima..al za nekoga ko nema viška love dobro služi i to!!
da a ovo je malo čudno-kak ti piše na napajanju!
ovak nekak bi trebalo biti -makar to nije ms!
Daj čovječe nemoj ljudima preporučivat MS napajanja.... još će netko pomislit da valjaju.
To ako je tebi, frendu, bratu.... držao BE 965 i HD 5770, ne mora značit da će i drugima držat to isto, ne mora značit da će držat i slabiji setup od toga. Ta napajanja su jednostavno loša i to je to. Jedini MS koji je malo kvalitetniji je MS FSP-400 (rebrand Fortrona) i to je jedni MS koji bi mogao preporučiti ljudima, ali njega više nema u prodaji.
Ta napajanja su jednostavno loša i to je to.
Najgora vrsta napajanja s kojima sam radio.
Za izračunati opterecenje može poslužiti stranica:
http://www.extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp
Dobro je da napajanje ima aktivni PFC - power factor correction,
koji usklađuje fazu napona i struje izmjenicnog izlaza
prije ispravljanja.
(http://www.informatika.buzdo.com/s210.htm)
Osim toga iskoristivost takvih napajanja je bolja.
To što na MS piše 400W ne znaci da ih i ima.
Pozdrav
Jeftina napajanja sumnjivog porekla NE!
Nije bitno samo da drzi vec i koliko "ispeglan" napon daje na +12 i +5 (naravno i CPU mora imati ispeglan napon)
Ako je taj napon prljav onda vam tiho umiru i ostale komponente. Memorija je najostljivija. Postoje i druge stvarcice kao sto su Hold Up Time i Signal Good ali o tome na drugu temu. Ne zelim nikog uvrediti ali MS Industrial, (manje-vise) Delux, Hantol su napajanja koja valjaju da pogone ventove, za izraditi DYI punjac za akumulator vase Vespe i tako to...
Jeftikanere i srotove ostavite bogatijim od vas. Vi (mi) nismo toliko bogati da kupujemo jeftino. Svaki ozbiljniji proizvodac ima jeftina napajanja (Cooler Master na pr.)
Doduse za "velikane" proizvode drugi (BFG na pr.) a ovi rebrandiraju sve to i...posluju. Zato i ne treba preterivati sa kupnjom skupih napajanja.
Za kraj, sledite review-e i forume na netu. Jedna od tih strana koja malo dublje ulazi u testiranje napajanja e i http://www.hardwaresecrets.com
dečki-kolko para tolko muzike..
ovo nije preporuka napajanja-nego iznošenje činjenice...krepavaju corsair,ocz napajanja koja brandirana-a kamoli nebi ovakva ko ms,i slična...
osobno sam naišel na 3 corsaira koja krepala pod garancijom, na jednog thermalteka i 2 ocza,..
a da nepričam o Xilence napajanjima-koje je ugrađivala jedna koprivnička informatička trgovina--pa jedno 10esetak sam imal u rukama koja krepala,a najgore povukla i ostale komponente u vječna lovišta!!
Najgora od svega je to što na tžište dolaze netestirana!
Odnosno testiraju se samo na osnovnu funkcionalnost.
Ima već dugo kada sam vidio napajanje koje ima naljepnicu
tipa 'OK'. Osim toga proizvođač, testiranu robu ostavlja
uglavnom za svoje proizvode ili svoje poslovne partnere,
pa na red dolaze njihovi servisi i tako redom , a u prodavaonice,
osobito u hrvatskoj, dolazi roba koja je moguće poluispravna
kao što smo za vrijeme rata kroz donaciju dobivali lijekove
kojima je davno istekao rok trajanja.
upravu si-nije samo informatička oprema u pitanju-nego i djelovi za automobile itd...
edit:evo čak na ovome msu 400w-ima naljepnica ok,a staro cirka 4g
,,a na novijima kak si i rekel rijetko koja su istestirana da bi dobila naljepnicu ok!!