Kučište s utorom za ventilator ispod procesora

poruka: 10
|
čitano: 1.848
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina

dakle vidio sam na netu da postoje kučišta na koja se može istalirati vent da puše ispod procesora u matičnu. mislim da je bilo neko skupo kučište i jako kvalitetno. Ima li takva kučišta za kupiti u protisu ili linksu ili adm. Danas se svašta može naći. 

I hate this fucking heat. Somebody just shoot me! Far Cry 3
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Kučište s utorom za ventilator ispod procesora
dar01 kaže...

dakle vidio sam na netu da postoje kučišta na koja se može istalirati vent da puše ispod procesora u matičnu. mislim da je bilo neko skupo kučište i jako kvalitetno. Ima li takva kučišta za kupiti u protisu ili linksu ili adm. Danas se svašta može naći. 

Daj nabaci kakvu sliku (ako imaš) ili link. Možda sam te krivo shvatio ali ovo što ti pričaš mi zvuči kao da je ventilator postavljen s donje strane ploče. Ovo ima smisla samo ukoliko je uz ventilator i sam hladnjak procesora (mada ne znam koji bi to bio model). Ukoliko nije tako, ventilator će puhati po matičnoj ploči i nećeš postići željeni efekt.

Opet ponavljam, možda sam te krivo shvatio.

Moje razmišljanje je da kućište nabavljam tako da bi sve komponente stale unutra, da ostane mjesta za eventualnu nadogradnju i da je moguće napraviti solidan sustav hlađenja.

Stručnjak za odmaganje...
13 godina

e da baš to s donje strane je blo otvor za pristupiti ploči s namještanjem cpu venta a jedan lejer stražnje strane s razmakom 5 ili 6 cm je naprtavljeno da se montira vent. nesjećam se 80 mm ili veći. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
dar01 kaže...

e da baš to s donje strane je blo otvor za pristupiti ploči s namještanjem cpu venta a jedan lejer stražnje strane s razmakom 5 ili 6 cm je naprtavljeno da se montira vent. nesjećam se 80 mm ili veći. 

Ali to je onda bilo neko custom made hlađenje (prije bi rekao vodeno nego zračno). Mada je i vodeno u konačnici zračno (sad zvučim kao ihush{#}).

13 godina

AZZA Hurrican 2000R

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.6.2013 10:06 (dar01).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
dar01 kaže...

evo

Prema ovome što ja vidim ovaj ventilator (koji se nalazi na boku) služi za odsis zraka iz kućišta. Nikako za puhanje zraka u kućište. Stvar je malo jasnija. Ovisno o formatu same matične možeš imati više ili manje koristi.

13 godina
mario.L_hr kaže...
dar01 kaže...

evo

Prema ovome što ja vidim ovaj ventilator (koji se nalazi na boku) služi za odsis zraka iz kućišta. Nikako za puhanje zraka u kućište. Stvar je malo jasnija. Ovisno o formatu same matične možeš imati više ili manje koristi.

ja ću sam odlučiti hoće li biti odsis ili usis {#} samo ga okrenem {#}

15 godina
neaktivan

CM 690/II

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina

može LOCK na temu. 

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
dar01 kaže...

ja ću sam odlučiti hoće li biti odsis ili usis {#} samo ga okrenem {#}

A dobro, kad tako misliš, mada je tvoj pristup potpuno krivi. Postoji razlog zašto su oni koji proizvode kućište cijelu priču tako postavili. Razlog je strujanje zraka u samom kućištu. Ali ne opterećuj se ovim mojim pisanjem, sam ćeš na kraju doći do ovoga što sam napisao.

Usput ovo se može napraviti od bilo kojeg kučišta, izbušiš (strojno u nekoj radioni) rupu u bočnoj stranici i konstrukciji za prihvat matične ploče. Sa vanjske strane rupe postaviš perforirani metal ili žicu. Montiraš ventilator i to je to.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice