Hladjenje za ljeto

poruka: 21
|
čitano: 10.043
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Hladjenje za ljeto

dolazi ljeto i visoke temperature a s time i problemi oko hladjenja.

prica je ova:

dvije maticne su mi riknule zbog visokih temperatura pa mi stari sere da ne smijem na komp kad je iznad 32 stupnja.

mene zanima kakvo i koje hladjenje da uzmem da se rijesim problema.

problem sa ventilatorom je to sto ako je zrak pre vruc onda on nemre tak dobro hladit pa sam razmisljao o vodenom hladjenju il tak nes...

kaj vi mislite?

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Hladjenje za ljeto

Ja imam 5 ventilatora i hladnjak procesora prve klase pa mi je vruce u kučištu,ne znam kaj da napravim više...Temperature su oko 50 stupnjeva...

1 0 hvala 0
17 godina
Hladjenje za ljeto

Skini bocnu stranicu

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Hladjenje za ljeto

evo jedan juzer takodjer to spominje, cak ima i mali video njegovog sistema.

-bitna je cirkulacija kroz kuciste,pa makar bio to sobni zrak sa 35c.

-uvijek zastupam tezu kod rasprava kupnje komponenti...ne stediti na kucistu.

nemam problema sa temperaturom jer u ogromnom chieftec kucistu struje dva usisna od 8cc i jedan sto izbaciva od 12 cm

ne dam nikom palac dolje, eventualno TU
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Hladjenje za ljeto
Dito kaže...

prica je ova:

dvije maticne su mi riknule zbog visokih temperatura pa mi stari sere da ne smijem na komp kad je iznad 32 stupnja.

problem sa ventilatorom je to sto ako je zrak pre vruc onda on nemre tak dobro hladit pa sam razmisljao o vodenom hladjenju il tak nes...

kaj vi mislite?

a lol

ja mislim da je sve u redu

Nisu igre što su nekad bile!Nisu žene što su nekad bile!
15 godina
protjeran
torrente kaže...

nemam problema sa temperaturom jer u ogromnom chieftec kucistu struje dva usisna od 8cc i jedan sto izbaciva od 12 cm

Tako je cirkulacija je jako bitna,u svom CM-u imam pravilan raspored ventilatora koji dobro rade svoj posao stim da je u sobi 27 stupnjeva (meni normalna temperatura sobe za kratku majcu i hlade) :D!!

Ali imam grafu sa pasivnim hladnjkom tako da mi to dosta grije kučište,no sve mi je to vec poznato svako ljeto ista prica... Namigiva

15 godina
neaktivan
Dito kaže...

prica je ova:

kaj vi mislite?

Kupiš dobar hladnjak za procesor, u kućište staviš obavezno jedan ispušni ventilator sa stražnje strane i ako postoji mogućnost ugradnje ventilatora s prednje strane kućišta onda i jedan usisni. Ako se često igraš prije pokretanja igre pokreni HW Monitor i nakon igranja provjeri temperaturu grafičke, ako je jako visoka onda ugradi i novi hladnjak na grafičku. 

Eto to je to. Ako to sve napraviš i dalje budu jako visoke temperature onda valjda moraš kupiti novo kućište.

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
16 godina
neaktivan
RoTT kaže...
torrente kaže...

Tako je cirkulacija je jako bitna,u svom CM-u imam pravilan raspored ventilatora koji dobro rade svoj posao stim da je u sobi 27 stupnjeva (meni normalna temperatura sobe za kratku majcu i hlade) :D!!

Ali imam grafu sa pasivnim hladnjkom tako da mi to dosta grije kučište,no sve mi je to vec poznato svako ljeto ista prica... Namigiva

LOL i kod mene ista priča.Isto kučište,isto pas.grafička.

Al ja sam se prestal zamarat s time.Radi,ne smrzava se.... :-D

15 godina
protjeran
BajserSmajser kaže...

LOL i kod mene ista priča.Isto kučište,isto pas.grafička.

Al ja sam se prestal zamarat s time.Radi,ne smrzava se.... :-D

Daj baci neke slike u ovu temu da vidim kak si ventilatore rasporedio... Namigiva ->

http://www.bug.hr/forum/topic/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/299.aspx?page=107

17 godina
neaktivan
Hladjenje za ljeto

Pa dobro, jel ikome od vas pala na pamet KLIMA! Cool razladit ces i sebe, i komp bolje nego ikakav ventilator, a kakve su im cijene klima nije ni skupa...

0 0 hvala 0
16 godina
Hladjenje za ljeto

Ja imam sad kroz ljeto stalno otvorenu jednu stranu i uvijek mi ljepo tiho radi jer se ne pregrijava. Ali zato kad stavim tu stranicu kao da sam pokraj helikoptera xD

A kad dođu hladniji dani opet zatvorim tu stranu i sve fino radi. Inaće imam i još 2 dodatna venta na kućištu, ćisto radi boljeg hlađenja.

Bad Company 2 status: http://bfbc2.elxx.net/stats/pc/Kuky90
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
wifi kaže...

Pa dobro, jel ikome od vas pala na pamet KLIMA! Cool razladit ces i sebe, i komp bolje nego ikakav ventilator, a kakve su im cijene klima nije ni skupa...

Meni ni to nebi pomoglo, da ovih dana kad me nije bilo nisam zazidao jedan od dva prozora koja imam na sobi (onaj na koji cijeli yebeni dan lupa sunce,

od 6:00 do 21:00) te stavio iznutra 5cm stiropor kao izolaciju.

S obzirom da mi je soba na prvom katu kuće, a iznad prvog kata krov, mogu ti reći da je temperatura sobe smanjena za cca 15-16°C.

Kad je vani bilo 35°C, u sobi mi je bilo 45°C.

Sad je napokon obratno... Vani 35°C a u sobi cca 32°C, što je prihvatljivo.

Jedan savjet za rashlađenje sobe bez klime.

Kupite veliki ventić za sobu, koji se može fino automatski zakretati za 90° dok radi, i ostavite ga da radi dok ste na poslu.

Ne troši puno, a zrak cirkulira, i mnogo je hladnije u sobi, a i PC je hladniji...

http://www.vivax.com/hr/images/catalog/89/1152_Stajaći%20ventilator%20FJS-40.jpg

(ovakav imam u sobi, vrijedi svake lipe, a košta cca 100-150kn)

http://www.nabava.net/trazilica.php?q=FJS-40&x=7&y=10

A kako ohladiti sam PC? Najjednostavnije "Turn Of" tipkom, i na godišnji, kao što ću ja idući tjedan. Belji se

Good artists copy, great artists steal. (Picasso)
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.7.2010 21:49 (Don Kihoty).
16 godina
neaktivan

Tri su standardna kak su došla s njim,s tim da sam zamijenio bočni(ovaj standardni ke je došel s njim je bil jako bučan)pa sam stavio 140mm na 1000 okretaja.

Stavio sam i na pod jednog a petog sam smjestio tako da stoji na napajanju.Taman su mi rubovi stali u otvor za kartice tak da ne mrda s mjesta.

15 godina
protjeran

http://www.aerocool.us/case-others.htm

Pazi ovo... Njihova Entry Level kućišta sa 400mm ventom (kao moj sobni LaL).

Mora da je tih i da radi strašan propuh...

Me want...

Good artists copy, great artists steal. (Picasso)
17 godina
neaktivan
Hladjenje za ljeto

Mene antec jos sluzi dobro, i na low ventovi finu cirkulaciju prave i tiho je.

Mada kad pregrije ide i klima-vise zbog meneOsmijeh

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...
wifi kaže...

Meni ni to nebi pomoglo, da ovih dana kad me nije bilo nisam zazidao jedan od dva prozora koja imam na sobi (onaj na koji cijeli yebeni dan lupa sunce,

od 6:00 do 21:00) te stavio iznutra 5cm stiropor kao izolaciju.

S obzirom da mi je soba na prvom katu kuće, a iznad prvog kata krov, mogu ti reći da je temperatura sobe smanjena za cca 15-16°C.

Kad je vani bilo 35°C, u sobi mi je bilo 45°C.

Sad je napokon obratno... Vani 35°C a u sobi cca 32°C, što je prihvatljivo.

Jedan savjet za rashlađenje sobe bez klime.

Kupite veliki ventić za sobu, koji se može fino automatski zakretati za 90° dok radi, i ostavite ga da radi dok ste na poslu.

Ne troši puno, a zrak cirkulira, i mnogo je hladnije u sobi, a i PC je hladniji...

http://www.vivax.com/hr/images/catalog/89/1152_Stajaći%20ventilator%20FJS-40.jpg

(ovakav imam u sobi, vrijedi svake lipe, a košta cca 100-150kn)

http://www.nabava.net/trazilica.php?q=FJS-40&x=7&y=10

A kako ohladiti sam PC? Najjednostavnije "Turn Of" tipkom, i na godišnji, kao što ću ja idući tjedan. Belji se

izolacija sobe je u svakom slucaju pozeljna, ali ukoliko ti klima nije u stanju ohladit sobu u ne znam kakvim uvjetima onda ona ili ne valja ili je preslaba... meni bez obzira na vanjsku temperaturu unutra odrzava od 20-24 kako je namistim, s tim da su mi sva stakla izo, tako da je sve dobro izolirano...

sobu bez klime ventilator ne moze rashladit jer nije uredjaj koji hladi - on moze osobi dat osjecaj ugode, ali je temperatura kojom puse jednaka temperaturi sobe, ni vise, ni manje... tako da ce vent mozda pomoc coviku (iako ne previse), ali kompu nimalo... 32 ili 35 bez venta, je isto sto i 32 ili 35 sa ventom...

jedina stvar koja moze ohladit pc ispod temperature sobe je ili peltier ili kakvo hladjenje suhim ledom, tekucim dusikom... vodeno hladjenje ce opet rashladit na min. temp. sobe...

dakle, ili klima, ili druga maticna, hehe

12 godina
neaktivan
Hladjenje za ljeto

pozz imam kuciste termaltake swing i temperatura grafe mi kada igram zahtjevne igre ide do 100 procesor na 40 i hard na 35 ne razumijem se u polozaj ventilatora pa vas molim ako mi netko moze reci kako da ih postavim sada imam trnutno jedan na zadnjoj strani gore koji ispuhuje zrak unaprijed hvala na odgovorima

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Hladjenje za ljeto

Koja je grafa u pitanju ?

Stavi jos jedan vent od 120mm naprijed koji ce upuhivat zrak unutra !

Music As A Weapon !!
12 godina
neaktivan

grafa je nvidia geforce gtx 260 kupio sam 2 velika i 2 mala ventilatora imam na bocnoj strani onako rupice gdje se moze staviti ventilator i razmisljao sam jedan staviti iza dole povaditi one limice i ugraditi ga, koje je tvoje misljenje

15 godina

Stavljanje dodatnih ventova nece drasticno smanjiti temp. grafe !

pošto se radi o starijem modelu grafe , bilo bi dobro da joj ocistis hladnjak od prasine ako nije dugo ciscena !

Music As A Weapon !!
12 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Stavljanje dodatnih ventova nece drasticno smanjiti temp. grafe !

pošto se radi o starijem modelu grafe , bilo bi dobro da joj ocistis hladnjak od prasine ako nije dugo ciscena !

a sto mislis hoce li pomoci vodeno hladjenje?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice